Mass Effect: Andromeda
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Eleve. Már az elején... Miért kellett megölni a pathfindert?
Mondjuk, játék eleje... A gépen lévő mentésből kinézi a progi, hogy is nézett ki a Shepünk, és indíthatna Ő minket utunkra, miután akár meg is menthetjük, egy földi, vagy valamilyen ismert helyszínen... Hálából berak minket a földi csapatba, ha nem sikerül megmentenie a galaxist, akkor is legyen egy HŐS, aki túléli... Eleve jobban csipázná az ember a főhőst. És, megvan a kikacsintás is, az első három részre... Tudom is én... Valami kis fantázia hiányzott nekem az egészből.
http://www.freetvmaci.info/
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.07.21. 10:14:14

Linkelj be lszi egyet abból a sok cikkből, akármiből, ami a negatív kampányról szólt MEGJELENÉS ELŐTT. És nem, nem a trialre gondolok, mert a trial az már a végleges verzió volt. Hanem azelőtt, hogy bárki játszhatott volna vele. Pláne fél éven keresztül.
Egyszerűen eluntam. Az első bolygó végén vagyok, de semmi nem vesz rá arra, hogy folytassam, 2 hónapja nem indítottam el a játékot.
Mindenféle egyéb címekkel játszok inkább, és most kezdtem el a Witcher 3 első kiegjét, aztán ott vár a második, A GTA5-öt sem fejeztem még be, és közben vagy tucat órát beleraktam sok más játékba. A lényeg, hogy ott van, egy kattintás lenne, de annyira érdektelen számomra, hogy borzalom.
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2017.07.21. 01:30:55
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Alapvetően nem lett olyan vészes a játék, vannak benne jó pillanatok, de csak egy erős OK játék. Számomra DA:I szindróma van. Semmi sem késztet, hogy folytassam. Nem érdekel a sztori, nem érdekelnek a karakterek, nem érdekel az aktuális világ. Persze ez én vagyok.
[merlinw.org]
Nem volt interneted fél évig?
Az egész net tele volt gyűlölködéssel a MEA-val kapcsolatban, még mielőtt kiadták volna a játékot.
Egyszerűen egy gyűlöletkampány volt az egész ellen, és minden kis sz.rba belekötöttek az emberek.
A megjelenés utáni állapotról meg ne is beszéljünk.
A csapból is az arcmimika folyt (ami tényleg sz*r) és már az is lehúzta a játékot, aki azt sem tudta, hogy micsoda.
Nem akarom védeni őket, mert ennél tényleg sokkal többet tudtak volna csinálni, de közel sem annyira rossz, mint amilyennek egyesek beállítják.
A legtöbb embernek nem tetszett az első 5 óra, (vagy esetleg ki sem próbálta, csak nézett róla videót, ami röhejes) már ment a pocskondiázás és a 0-ás értékelés (pl. nézd meg, hogy metacriticen mit műveltek az emberek.)
Második végigjátszással szenvedek és semmi értelmét nem látom már ennek sem. Ugyanazt csinálom mégegyszer, szó szerint. Minden ugyanaz, semmi eltérés a két végigjátszás között. A bármikor cserélhető "kasztok" is azt erősítik, hogy sok értelme a több végigjátszásnak nincs.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2017.07.20. 20:31:06
Why so serious?
De ilyenekkel tele volt annak idején a Skyrim vagy a F3 és főleg a FNV megjelenése is. New Vegasból máig emlékszem a felrobbanó fejre meg a lebegő karakterekre. És guess what, ezek a játékok nagy sikerek lettek és sokan még ma is tolják őket. A Skyrimet 6 évvel később még ma is újra kiadják teljes áron és meg is veszik. Én is megvettem megint PS4 Prora és megveszem majd a VR verziót is. A MEA hibája nem a vicces animációk, meg a béna arcmimika volt. Ezek jól mutatnak egy-egy yt videóban, de nem ez ölte meg a játékot. Hanem hogy annyira, de annyira kurva unalmas és fantáziátlan volt.
Adott lett volna egy teljesen új galaxis, csomó felfedezni valóval és újdonsággal. Ehhez képest mit csináltak? Az adnromédában mindjárt a tutorial bolygón találkozunk egy ősi faj romjaival, akik olyan berendezést hagytak ott, ami egy csapásra megváltoztatja az egész galaxist. Az első valódi küldetésünkön felveszünk egy excentrikus asari tudóst, aki pont ezt a fajt kutatja. A többit nem írom, mert spoiler, de van itt Ilos hasonlattól kezdve egész a Conduit-Meridianig minden. Nem mondom, hogy 100% ME1 remake lett, de hogy egy darab eredeti ötlet nincs benne, az hótziher. Még az első bolygó is szinte teljesen Eden Prime, csak itt ugye nem egy turian spectre hal meg, de lényegében akárcsak ott Saren beavatkozása miatt, itt meg az első bolygón történtek miatt leszünk hirtelen spectre/pathfinder. Az ME1-ben az első ember spectre leszünk, mindenki bizalmatlan velünk, itt meg túl fiatal pathfinderek vagyunk és ezért bizalmatlanok velünk. De a végén mindenkit meggyőzünk és még councillort is tudunk választani. Nem Andersont vagy Udinát, legalább ennyi megmaradt "eredetinek".
Sajnálom, de erre a játékra, a sztorira, a karakterekre egy szó igaz: lazy. Azaz kurvára lusta munka. Igénytelen. Nem tettek bele 10 perc erőfeszítést sem. Ha csak feleannyit törődtek volna a jó történettel, mint amennyit a kurva lövöldözés finomhangolására szántak, már viselhetőbb lenne a játék. De ez így édeskevés a 10 évvel ezelőtt előzményhez képest is. És leszarom Shepardot, lehetett volna mást hozni, csak nem ezt a színtelen, szagtalan semmit.
A döntéseket emberek hozzák, akik pedig pénzt akarnak keresni. A franchise neve (Mass Effect) egy darabig persze elviszi a hátán a sorozatot, de nem lehet sokáig hülyének nézni az embereket és egy idő után szépen elfogynak majd a vásárlók, ha nem alakítanak valami meggyőzőt.
Minek? Kapott 3 részt, kerek története van, le van zárva. Persze az előzmény más, de egy ilyen rész számomra csak azt jelentené, hogy mégegy réteg bőrt próbálnának lehúzni róla, amire semmi szükség.
Rengetegen Shepardöt keresek a szériában, ez is befolyásoló tényező volt a MEA bukásában. Sokan már eleve utálták, mert nem Shepard. Páran egyéni bosszúhadjáratnak élték meg a lejáratását a ME3 vége miatt.
Egy ekkore negatív reklám mellett egy Witcher 3 is elhasalna, hiába jó amúgy.
Szerintem a MEA nem lett rossz. Vannak hibái, de közel sem olyan vészesek, mint amilyennek állítják ezeket.
Mindenesetre én remélem, hogy a MEA-t folytatják, és nem egy előzményt vetnek oda nekünk.
Az ME univerzumban az emberek sztem nem feltétlenül Shepardot keresik, hanem a hangulatot, a karaktereket, és a jó történetet.
Ha hajlandóak lesznek újra tisztességes írókat és szinkronszínészeket szerződtetni a következő ME részhez, akkor megint sínen lesz a brand.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
A játékfejlesztés mindenek előtt üzlet és a pénzt mindenki szereti.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2017.07.20. 17:57:55
Utoljára szerkesztette: Zegi Norbi HUN, 2017.07.20. 16:16:23
❤The Witcher 3❤ ❤Batman❤ ❤Bioshock Infinite❤ ❤Linkin Park❤ ❤Ford Mustang❤ ❤Assassin's Creed Rogue❤
Szerintem jot fog tenni a sorozatnak, hogy mire megjelenik az uj resz, addigra felno a kovetkezo generacio, akiknek Shepard csak egy kosza emlek, nem Isten. Mi nyuggerek meg jatszunk addig a meglevo 4 (vagy 3, izles kerdese) resszel.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.07.20. 16:11:50
Hogy miért megint Shepard? Mert Shepard építette fel a brandet, az ME2 év játéka volt, az ME1 meg system seller és az ME3 sem volt rossz, csak a végét cseszték el. A pénzt Shepard kereste, Ryder csak meglovagolta a hullámokat.
Parasite Eve 2, best game EVER!
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
A végeredmény nem ez lett, alig van pár bolygó végül (a cikk hetet ír, de én 5-re emlékszem, mindegy) és eléggé lineáris lett a játék, de addigra már megvolt a baj és össze lett csapva az egész writing, dramaturgia, történet, minden.
Inkább vinni kellett volna tovább a trilógia stílusát, úgyis azt várta mindenki.
Amúgy az az ötlet nem feltétlen lett volna rossz és azt sem értem, hogy miért nem sikerült, de nem jött össze. Igazából, ha kb. ennyi tartalom lett volna rengeteg világon, akkor az is nagy bukta lett volna.
Ezeken még mindig lehetne finomítani, de természetesen sok munka és pénz lenne...
Remélem az új DA játékból nem akarnak most éppen Witcher-klónt csinálni. Nem másokra kéne nézni, hanem a régi játékaikra: egy DAO vagy egy ME2 kategóriás játék, mai grafikával fogyna mint a cukor és az emberek is örülnének neki. Erre kéne koncentrálni.
Igazából az sem segített volna, ha eltolják a játékot, vagy legalábbis nem sokat. Az animációt meg tudták volna csinálni jobbra, talán a meme-ek is elmaradnak, de a sztori a writing az addigra már változtathatatlan volt. És az öli meg a MEA-t igazán. Hogy egyszerűen nem elég érdekes.
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
http://kotaku.com/the-story-behind-mass-effect-andromedas-troubled-five-1795886428