Mass Effect: Andromeda
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az Andromeda kódexében is van mit olvasni, de nem túl sok érdekes, tudományos írást találni akármiről is. Szinte mindenről úgy írnak, hogy az egyszerű ember is megértse.
És az számomra is elég nagy csalódás volt, hogy kaptunk kettő, szinte teljesen egyforma fajt, amik nem csak egymáshoz hasonlítanak, de még az emberekhez is. Ráadásul nem csak külsőben, de még viselkedésben is pont olyanok, mint mi. Legalább egy harmadik elfért volna még a játékban, még ha nincs is nagy jelentősége.
Rendkívül fantáziátlan a fajok megjelenítése szinte minden scifi játékban és a filmek többségében is. Ennek persze lehet az az oka, hogy az emberek nehezebben fogadnának be egy tőlünk masszívan eltérő, nem humanoid karaktereket. A HC scifi rajongókat leszímátva persze...Egyébként a Hanárok voltak a kedvenceim az ME1-ben, és még a hangjukat is marha jól megoldották.
Jelentéktelenek voltak vagy sem, én kifejezetten élveztem, hogy szinesítik az univerzumot, egyértelműen hozzátettek az atmoszférához. Az Andromeda kapcsán valahogy nem tudok szabadulni az érzéstől, hogy olyan gyermeteg az egész. Nyilván benne van ebben, hogy nagyrészt fiatalabbak a karakterek (főleg Ryder), fiatalabb közönségnek írták a játékot, illetve a fent említett logikátlanságok is. Nem tudom komolyan venni.
Why so serious?
Még egyszer: értsük meg, hogy az emberiség, a mi evolúciós utunk egy homokszem az univerzum sivatagában. Ha van más, hasonlóan intelligens faj odakint, akkor gyakorlatilag kizárt, hogy akár csak hasonlítson, vagy legalábbis emlékeztessen az emberre. Ezért nevetségesen abszurd emberszerű idegenekkel telepakolni egy sci-fit. Az, hogy mi úgy nézünk ki, ahogy, az sokmillió apró kis mutáció eredménye, melyeket mind befolyásoltak a környezeti tényezők, és a véletlen. Ha akár csak egyetlen ponton valahol más irányba indul el egy ilyen mutáció egy fajnál, már nem úgy nézne ki, mint az ember.
Az elcorok ugye a lore szerint azért néznek úgy ki, ahogy, mert irtó nagy a gravitáció a szülőbolygójukon, így a vaskos lábak elengedhetetlenek voltak számukra evolúciós szempontból. Ezért olyan lassúak és megfontoltak is, mivel egy esés náluk általában halálos. Az érzelemkifejezés hiánya is jópofa ötlet, elvégre szinte kizárt, hogy más, intelligens fajok a mi kommunikációs rendszerünket, gesztusainkat, testbeszédünket használnák. A hátukra szerelt ágyúkkal közlekedő elcor katonák leírása meg külön poén volt.
Why so serious?
Why so serious?
Hehh. Mintha én írtam volna.
Backup Life Support Boosts life-support capacity and allows a user to survive hazardous environments longer outside of the Nomad. No effect on combat. Decreases hazard damage to life-support gauge
Utoljára szerkesztette: ShaiHulud, 2017.04.16. 23:10:05
Asszem vissza kell vennem a nehézséget. De ez nevetséges, hogy nem lehet menteni...
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Viszont az már rohadtul felidegesített, hogy nem képes menteni. Ráadásul én sem menthetek...
Már tegnap óta próbálok kipucolni egy kett bázist; 8 ponton verekedem magam keresztül, mire végre leérek a föld alá, és jön a boss. Termsézetesen egy kibaszott mentést nem képes csinálni, és kezdhetem az egészet elölről. Megjegyzem úgy, hogy betesz a bázis közepére, és mehetek vissza az elejére, az első objective-hez...
És a mentésekkel nem most először basz fel. Múltkor kitakarítottam a bázist (még a környező állatvilágot is kilootoltam), majd mentem a következő bázisra, ahol persze meghaltam. Az utolsó mentést nem töltötte be, de nem volt nagy gond, mert az az előtti pont ott volt, ahol az előző bázist befejeztem. (Ezt onnan tudom, mert a végére az összes skúlóm elfogyott.) Szóval betölti a mentést, visszarak a bázisra, de visszaspawnolja az összes rohadt kettet, szóval ott vagyok egy osztag kett között lőszer nélkül...
A két legbosszantóbb dolog ebben a nyomorult játékban: spawn- és mentési rendszer. (Az előbb pl. folyamat mellém spawnolta az ellent...) Minden hibájával együtt élvezhető a játék, de ez számomra teljesen tönkreteszi.
Egyszerűen érthetetlen, hogy:
- miért nem lehet menteni/nincs sűrűbben automentés;
- miért nem oda rak vissza egy load game után, ahol elmentettem;
- miért spawnolja vissza a megölt ellenséget;
- stb.
Sajnos ez engem nagyon felidegesített. :/
Utoljára szerkesztette: Fpocok, 2017.04.15. 19:03:43
Parasite Eve 2, best game EVER!
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Nyitottam krogan gladiatort, nagyon jó.
t
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.04.11. 15:15:51
Why so serious?
Akkor ez mellett még ott van az Andromeda dlc-i, esetleg folytatás, SWTOR, Dragon Age? 4 projekt egyszerre?
Why so serious?
Ryderéket mi értelme volt megcsinálni ikreknek? Az egyik alig szerepel, és mindegy melyiket választjuk a szövegek ugyan azok, tehát nem külömb a személyiségűk. Szerintem ebben több lehetőség volt. Persze a jelenleg fényévekkel egyszerübb kivitelezés.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2017.04.11. 12:04:08
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.04.11. 11:24:48