Mass Effect: Andromeda
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kellene valami mint írtam egy Tod aki érzékeny ujjaival kitapintja mi az ami igazán nagy tömeg zombinak eladható vagy elindulni az Obsidian útján ami nem nagy pénz de minőség és akkor a végén nem kell szemen köpni magad. Vagy megérteni, hogy csinálja a CD Projekt, és az nincs messze mert a W3 sem egy igazán szerepjátékos harcrendszer. Teljesíthető. Csak az EA a probléma. Nem akar beleölni annyit se mint a CD Projekt. Ők jól megértették korunk lényegét. Sajnos. 1. Lélegzet elállító grafika. 2. Egy jó történet, nem feltétlen de ők ragaszkodnak hozzá. De a lényeg ezek mixe. És akkor mindegy mennyire szar a harcrendszer. Az EA viszont munka és befektetés nélkül akar pénzt keresni és ez már nem műk.szik.
Mármint névben, mert innentől már nem rpg-stúdió lesz, hanem valami egész más. Ha most kéne fogadnom, akkor 80-90%-ra tenném annak az esélyét, hogy a bio lényegében szépen lassan átalakul azzá, ami most a Bungie, csak ők nem Destinyt, hanem Anthemet fognak csinálni főállásban. A többi mellékprojekt meg szépen kivezetésre kerül, a mostani DA igen sanszos, hogy az utolsó rpg, amit a bio csinálni fog.
Dragon age az origins óta csak rosszabb és rosszabb.
Ugyanúgy mint a Mass effect,mind a kettőből csak az első két részt vettem meg.
Ne legyen igazam, de ha a Dragon Age nem lesz valami egetrengető kasszasiker, akkor a Bioware lesz a következő ... 😞
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.08.21. 19:07:18
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Az. Az elso 1-2 (ho)napban mindenkeppen. Aztan meg? Annyi, de annyi szinvonalas es jo rpg jelent meg mostansag (ertsd, az elmult 3-4 evben), hogy aki nem talalja meg a maga tartalmas szorakozasat a Mass Effect/DA/Fallout/stb sorozatokat temeto nagy obegatas kozepette, az azert valahol magara vessen! 😊
Kár, mert volt idő, amikor a Bioware volt a legjobb a pályán.
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2017.08.21. 10:23:48
Why so serious?
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Jó open world rpg-t, jó sztorival, nagyon nehéz csinálni, én még csak a Witcher szériában láttam ilyet tökélyre fejlesztve.
Az új Dragon Age mindenképp vízválasztó lesz a BW életében, vagy megindulnak felfelé vagy végleg lecsúsznak, nem kicsi a tét persze ahogy lwb is mondta ott van még egy másik lehetöség is és nekiállnak inkább akció-shootereket gyártani aztán hagyják a fenébe az rpg-ket...
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Utoljára szerkesztette: gseldon, 2017.08.21. 09:48:07
Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!
Bar, ugyebar keszul a Dragon Age kovetkezo resze (iparragi pletykak szerint), de latva az Andromeda fogadtatasat (es korabban a DAI altal kivaltott indulatokat), jobban teszik ha megszuntetik azt a szeriat is, amig nem tisztul le a kep az igenyeket illetoen es le nem nyugszanak a kedelyek. Jo dolog egybol visszaulni a lora, de csak akkor, ha fenn is maradunk ezuttal a nyeregben.
Bár ne lenne igazam.
Toltad a multit, megvetted a mobil appot, akkor elég volt végigszaladni a főszálon és bőven lett elég war asseted, hogy mindegyik szín, sőt, a bónusz lélegzős videó is elérhető legyen a számodra. Ez - szerintem - kurva igénytelen megoldás. A DLC előtt ráadásul szó szerint mindegyik befejezés ugyanaz volt, más színben. Szó szerint.
Ezen felül azzal is bajom volt, hogy ez a szintetikusok vs organikusok történet, ez nekem nagyon klisésnek és gyengének tűnt. A reaperek eredete végig misztikus volt, az ember találgatott, hogy vajon mit akarhatnak, honnan jöttek, erre kapunk egy százéves sci-fi klisét. Önmagában ez még nem ölte volna meg a játékot, sőt, igazából a kettő együtt sem öli meg, de az tény, hogy a befejezés sikerülhetett volna jobban is. Háromból kétszer sikerült is nekik.
http://www.freetvmaci.info/
Mass Effect is.. első rész elment.. majd jött a kiváló második rész.. erre elbaszták a harmadikat.. mondjuk a végére a dlc-vel javítottak rajta, de még így sem az igazi..
Mondom ezt úgy, hogy imádom az alap szériát.. de ez az Andromeda valami kritikán aluli szar lett.. nem is kár ha bezárják az egész biowaret..
Majd a CD Projekt csinálja meg az Obsidian a jó RPG-ket.
És ezt a "happy end" dolgot, ezt hagyd már. Százezerszer le lett írva, pl. itt is, alig picit lejjebb vagy ötször, hogy nem ez volt a baj a 3 végével. Főleg, hogy VAN happy end befejezés is a 4 különböző befejezés között (öt ..., bár az ötödiket nem nevezném befejezésnek). Igaz, a 4. is csak inkább 3 és fél.
Mindezen felesleges most agyalni, amikor épp azt szemléljük, hogy lesz egy régi RPG stúdióból MMO shooter stúdió. A Blizzardnál már láttunk ilyet RTS-ből, meg a Valve-nál hasonlót FPS-ből online shopba.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.08.20. 12:53:29
Igen, 5 párbeszéd dönt, de hogy melyik öt, azt csak akkor tudod meg, amikor már végigvitted a játékot (vagy akkor sem).RPG-kben a döntéseket párbeszédekkel szokták megoldani.
"Az út a lényeg, nem a vége:"
Azért a vége is számít. Az egész fontos. Tény, hogy az út fontosabb, mert ha az út szar, akkor akármilyen jó is a vége, nem jó a játék. De azt mondani, hogy a vége tökmindegy, mert az út jó volt, az nem 100%-ig igaz. Mindkettő fontos.
Arra kíváncsi leszek, hogy hány évnek kell eltelnie, amíg elmúlik ez a kifogáskeresés a Bionak. Elcseszték a végét, ez van. A MEA-t meg egy az egyben elcseszték. A DA elcseszése még várat magára, aztán végre csinálhat a Bioból Bungie-t az EA, úgyis az a terv az Anthem-mel.
Utoljára szerkesztette: endorphinz, 2017.08.20. 02:44:30
t
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Ja a játék utolsó órájában 5 párbeszéd alapján😊
Egyébként miért ragad le mindenki minden játéknak a végén? Az út a lényeg, nem a vége😊
Ugyanez a helyzet a legtöbb embernél az életben is. Nem élik az életüket, aztán sírnak mikor a végéhez közelednek.
[merlinw.org]
Akkor a ME3 vegevel kvazi az a baj, hogy akarmit is dontottel a triologiaban, a vegso ultimate valasztasnal ebbol semmi sem szamitott, csak az odaig vezeto ut lett megfuszerezve?
Másik példa: Witcher 3. A döntéseid és viszonyod Cirihez befolyásolja, hogy túléli-e és mi lesz vele a játék után. A főgonoszt (Eredint) persze így is-úgy is megölöd, de Ciri története (ami nem Geralt története) arttól függően záródik, hogy te hogyan döntesz a játék során. Ez sem zsákbamacska: konkrétan a játék közepén (még a döntések előtt) a képedbe mondja egy elf varázslónő.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2017.08.10. 10:57:03
" De ugye, olyan világot élünk, hogy nehogy már Pistikének, mind a három részt végig kelljen játszania újra, ha egy másik befejezésre kíváncsi..."
Nem is kell,, elég csak az utolsót. Ezt megoldották már más játékokban: pl. DAI vagy Witcher, hogy szimulálod a korábbi döntéseidet, ha nem importálod a mentésfájlt. Eddig még nem találkoztam olyannal, aki szerint ez baj lenne és azt sem hiszem, hogy Pistikének kéne írni egy RPG-szériát. Pistike Overwatchozik meg PUBG-zik és kész.
Én, azért reméltem mondjuk, hogy nagyobb szerepe lesz, ha mondjuk életben hagyod a Rekni királynőt, vagy a hasonló cselekedeteknek. (reprogátló, miegymás) Én, személy szerint, a választást bele sem raktam volna. De ugye, olyan világot élünk, hogy nehogy már Pistikének, mind a három részt végig kelljen játszania újra, ha egy másik befejezésre kíváncsi....
Az áldozatok nem számítanak ilyen szempontból, az, hogy kit segítettél nem számít ilyen szempontból. Az számít ami a történtek hatására kialakult (direkt nem spoilerezek). Igazság szerint maga Shephard vívta ki azt a fajta tiszteletet, ami miatt egyáltalán joga volt választani és ehhez végig kellett küzdenie a 3. rész harcait, megélni a megpróbáltatásait, elszenvedni a veszteséget. Számomra ezt az üzenetet hordozza a 3. rész befejezése és nem azt, hogy van 3 szín, amiből lehet választani. Egyáltalán, hogy a főgonoszok leállnak egy egyszerű emberrel egyezkedni már az nagy dolog. Minden ide vezetett. És ez már önmagában győzelem.
Szerintem.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Bocs, de kurvara igy van..teljesen mindegy milyen donteseket hoztal a tortenet soran, tokmindegy kik elnek, kik haltak meg, kiket segitettel, kiket nem....A befejezes szempontjabol irrelevans az egesz...ott es akkor a teljes ME story ment a kukaba...
Nem lesz semmilyen megújulás nem lesz új szuper sztori nem lesz semmi új trilógia. Eltűnés lesz és már meg is történt. A legutóbbi hírek pont ezt mutatják szépen becsomagolva díszpapírba. Tök mindegy mibe csomagolják. Temető ez a cég temető minden értéket képviselő cég számára. Nem tud felmutatni semmit a DICE vagy mi az zászlóshajó is vagy mi is egy nagy semmi. Mára egy másodhegedűs mint a Beth utcahosszal vezet. És a nívó, hogy még létezik bár az se az igazi az AA szinten az a CD Projektnek köszönhető.
Edit: Aki szuper dolgokat vár az a kickstarteren keresgéljen olyanokat mint Tyranny az szuper lett! Ne itt reménykedjen.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.08.06. 20:28:06
"Biztos vagyok benne (ne legyen persze igazam), hogy sose lesz meg egy olyan jatek a ME szeriaban, mint a triologia, se erzelmi, se mas alapon, amely felerne egy volt jatekos szamara abba a magassagba, ahova Shep es bandaja kerult."
Remélem nincs igazad.
Biztos vagyok benne (ne legyen persze igazam), hogy sose lesz meg egy olyan jatek a ME szeriaban, mint a triologia, se erzelmi, se mas alapon, amely felerne egy volt jatekos szamara abba a magassagba, ahova Shep es bandaja kerult.
1; A trilógia jó volt? Jó. Voltak hibái? Naná.
2; Androméda jó? Nem mondanám. Vannak jó részei? Biztos, én olyat nem láttam, ami a trilógia nyomába érne, akárcsak említés szintjén is.
Lehet elemezgetni, de felesleges. Így nem elemzés szintjén, csak megemlítem azt, ami NEKEM hiányzott.
Csapattagok taktikai irányítása. Imádtam, mikor 3 biotikus "cafatokra tépte" az ellenfelet...
Paragon, renegát rendszer. Azért, voltak jó pillanatai, annak is.
Társak; Se egy Liara, Garrus, Wrex, uram bocsá' egy Miranda, sehol sem...
Új fajok hiánya. (Ameddig jutottam, van vagy 2... Ráadásul, az egyik szerintem a protián faj lesz. Egyrészt hasonlítanak, másrészt már az elején valami kütyüvel a "tárgyakba zárt emlékek"-et nézik. Ha ez kiderült esetleg a játék folyamán, akkor elnézést kérek, 4-5 óránál eddig nem tudtam magam többre rávenni, ráadásul, most a scriptek is "lefagytak" áll az ellen egy helyben, ajtókon a zárak nem jelennek meg, és ilyenek.)
Tök idegen helyeken, ahol most jár első alkalommal a mi galaxisunkból élőlény, ott vannak 50 méterenként a lőszeres ládák, és az életenergia visszatöltők... Medigél? Az első részből ismert "lehűlős" fegyverek? Én olyanokat vinnék magammal egy ilyen útra...
Nekem ezek szúrtak szemet, így első blikkre. Lehet, egyeseknek ez egy jó játék. Én nem tartom a trilógia akárcsak kicsit is méltó utódjának.
(azért, az új hajónk tetszett. ugyanis, ha a nevében a Tem-et Budá-ra cseréled...)
Magamat ismételgető meddő vitához egyáltalán nincs kedvem, leírtam amit akartam, szóval itt le is zárhatjuk.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Ahol konkrétan repülő, halálsugarakat dobáló és varázspajzsokat felvonó biotikus űrvarázslók vannak, az nekem space fantasy. Az Expanse sorozat, az sci-fi. A Star Trekben is legfeljebb az idegen lények képesek ilyesmire vagy a felére se. De itt bárki, sőt, szinte minden második npc. És a tudományos megmagyarázás megvolt a SW-ban is: medikloriánok vagy mik. Attól még nem lett sci-fi.
" Az a vérlázító, szándékos sarkítást, hogy "a végén választasz színt és jön a slideshow", még a szóra sem érdemes."
Mindegy, mire érdemes szerinted, attól még igaz. Ha volt elég war asset-ed, akkor mindegyik szín megnyílt a végén. Lehettél akármilyen paragon, simán mehettél a controllal és fordítva, nem volt semmi befolyása annak, hogy ki és mi voltál a végén. A war asset - readiness meg a multiból vidáman összejött. A végső befejezés még extended cut-tal is 80%-ban ugyanaz átszínezve mindháromnál (destroy, control, synthesis). De akkor vitatkozzál azzal, hogy ha szerinted csak a fanyalgók járatják a szájukat mindig, akkor miért nem volt hiszti pl a Witcher 3 végén? Vagy a DA😮 végén, ahol pedig simán meghalhat a főszereplő és az teljesen oké. Vagy a Baldur's Gate végén. Nem azt mondom, hogy ott nem volt kisebbségi nyikorgás, mert mindig van valaki, akinek nem jó semmi sem, de ekkora felzúdulás egyiknél sem volt. Örülök, ha neked tetszik, more power to you. Szerintem elbaszták a végét, elkapkodták, az addig vezető út nagyon jó a játékban, de a befejezés igénytelen lett. Ez van. Ettől még jó a játék és a trilógia is.
Számomra a Mass Effect véget ért a 3. résszel aminek a befejezése szerintem nagyon is ott volt a toppon. Megpróbálta rávezetni a sok isten szindrómást arra, hogy akármekkora sztár vagy akármekkora harcos vagy mindig van egy nálad jobb, erősebb aki lenyom. Erre a talán a legjobb bemutató az első rész zenéjének a hivatalos Klippje Peace 😄
We do not forget, we do not forgive.