Mass Effect: Andromeda

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem mondanám igénytelen volt a DA3 sztori nagyon erős lett, nagyon jó karakterekkel, nagyon jó történettel. Ami elrontotta az az mmo feeling, aki nem szereit az mmokat az meghal tőle. De ha végigcsinálod akkor egy epic sztorit kapsz mert van csapat aki megírta még utoljára. Azt mondom nem reménykedek semmibe mert ez egy temető a szar világunk temetője. Csak szopnak mert úgy néz ki a 10, 20 éves generáció nem elég a kassza sikerhez vagy nem tudom.
Kellene valami mint írtam egy Tod aki érzékeny ujjaival kitapintja mi az ami igazán nagy tömeg zombinak eladható vagy elindulni az Obsidian útján ami nem nagy pénz de minőség és akkor a végén nem kell szemen köpni magad. Vagy megérteni, hogy csinálja a CD Projekt, és az nincs messze mert a W3 sem egy igazán szerepjátékos harcrendszer. Teljesíthető. Csak az EA a probléma. Nem akar beleölni annyit se mint a CD Projekt. Ők jól megértették korunk lényegét. Sajnos. 1. Lélegzet elállító grafika. 2. Egy jó történet, nem feltétlen de ők ragaszkodnak hozzá. De a lényeg ezek mixe. És akkor mindegy mennyire szar a harcrendszer. Az EA viszont munka és befektetés nélkül akar pénzt keresni és ez már nem műk.szik.

lwb
A remény hal meg utoljára. Egyébként attól, hogy egy guriga taknyot nem ér egy játék, attól még lehet sajnos kasszasiker. Csinálnak belőle mondjuk egy online shootert loot boxokkal, mint az overwatch vagy egy mmo-t ahogy a mass effectből anthemet csinálnak éppen és ez akár meg is mentheti a bio-t.

Mármint névben, mert innentől már nem rpg-stúdió lesz, hanem valami egész más. Ha most kéne fogadnom, akkor 80-90%-ra tenném annak az esélyét, hogy a bio lényegében szépen lassan átalakul azzá, ami most a Bungie, csak ők nem Destinyt, hanem Anthemet fognak csinálni főállásban. A többi mellékprojekt meg szépen kivezetésre kerül, a mostani DA igen sanszos, hogy az utolsó rpg, amit a bio csinálni fog.

Ha a következő Dragon age olyan igénytelen lesz mint az előző akkor miért lenne kasszasiker?
Dragon age az origins óta csak rosszabb és rosszabb.
Ugyanúgy mint a Mass effect,mind a kettőből csak az első két részt vettem meg.

lwb
Na, megtörtént: az EA a Bullfrog, a Westwood, az Origin és megannyi legendás stúdió után kicsinálta a Dead Space-t fejlesztő Visceralt is.

Ne legyen igazam, de ha a Dragon Age nem lesz valami egetrengető kasszasiker, akkor a Bioware lesz a következő ... 😞

Most kicsit negatív leszek de az EA most kiverte nálam a biztosítékot.Lehet így van egy ideje de most néztem rá az extra content-re.A pofám leszakad a single-t cseszik bővíteni de a multi packokért elkérnek 3000ft-ot kb.Azért vhol megkéne húzni egy határt.Elcseszik a játékot aztán ők háborognak hogy mi ez a fikázás és csak a multit támogatják akkor,erre képesek lehúzni ilyenekkel a játékosokat.Oké másnak biztos nem pénz 10 dollár de a 4 fos multi pack majd 12000 magyar forint+ha kell a deluxe upgrade az még 3000 ft kb. Jóformán az egész játék nem kerül ennyibe mint az ilyen szarok.Meg ez a multi egy kicsit azért sántít,mire eléri vki egy karakterrel a XI-es szintet,vagyis mire kinyítja hozzá a cuccot,ami persze random.200 órám van benne ennek kb fele multi de karakterekből még csak az összes sincs meg nem hogy x szintű,fegyverek dettó...

DA3-nál még volt csapat korunk egyik legjobb dark fantasy írója. Ott ahogy látom open world nem open world volt a probléma, próbáltak ráülni a skyrim keltette hullámokra, miközben a lényeget nem vették észre a skyrim nem a régi rp játékosokat célozta meg hanem az akció játékosokat. Ők meg próbáltak két pofon között fent maradni. A sztori jó lett, aki végigjátszotta közte Gaider egyik legérdekesebb időutazós részével. És a többiek is a karakterek főleg ha a könyveket is olvastad. Kerek egész volt rossz csomagolásban. Az MEA-nál már látatlanba is tudtam mondom nem csak a csomagolás a gond. Már sokszor részleteztem, nem ismétlem. EA kivégezte ezt a céget ahogy sok másikat is. Ahol most lwb tart azon már túl vagyok. Ez a cég volt a legjobb egy időben. Volt valamikor.

Utoljára szerkesztette: Although, 2017.08.21. 19:07:18

PiszkosFred
Hat, akkor ez esetben tenyleg szivas van, jogos.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

lwb
Ami érdekelt, végigvittem. A blobbereket nem szeretem, a dio klónokat sem, a jrpg-ket sem. A többit legalább próbáltam, de sanszos, hogy végig is vittem.

PiszkosFred
> játékosként szívás

Az. Az elso 1-2 (ho)napban mindenkeppen. Aztan meg? Annyi, de annyi szinvonalas es jo rpg jelent meg mostansag (ertsd, az elmult 3-4 evben), hogy aki nem talalja meg a maga tartalmas szorakozasat a Mass Effect/DA/Fallout/stb sorozatokat temeto nagy obegatas kozepette, az azert valahol magara vessen! 😊

lwb
Főleg azért nagy itt a veszély, mert egy Witcher 3 -ból 2 év alatt kevesebbet adtak el, mint Overwatchból fél év alatt. Pedig W3 volt már 10 euró alá is akciózva, nem is egyszer. A könnyű pénzt meg mindenki szereti, az EA főleg. És annak az esélye, hogy az új Dragon Age olyan jó vagy jobb lesz, mint a Witcher 3, az nagyon pici. Destiny is eladott 25 milliót egy év alatt, pedig csak két platformon jelent meg. Ha valamit egyszerűbb megcsinálni és több pénzt is csinál, akkor minek vesződjenek a nehezebb, rizikósabb, kevesebb pénzt hozó rpg-kkel? Üzletileg érthető, játékosként szívás.

Kár, mert volt idő, amikor a Bioware volt a legjobb a pályán.

lwb
Teljesen egyetértek.

Azért a Dragon Age 3 kritikai siker volt 8-9 pontos értékelésekkel, illetve hiszti se volt különösebben körülötte. Sokaknak tetszett, sokaknak nem, mint általában bármelyik másik játéknál, de ennyi.
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2017.08.21. 10:23:48

Why so serious?

Egyetértek.
Fallout 1-2 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

wedge31
Az utolsó ilyen játékuk a DA😮 volt 2009-ben nem valószinü, hogy valaha is csinálnak még olyat de legyen igazad.
Jó open world rpg-t, jó sztorival, nagyon nehéz csinálni, én még csak a Witcher szériában láttam ilyet tökélyre fejlesztve.

Az új Dragon Age mindenképp vízválasztó lesz a BW életében, vagy megindulnak felfelé vagy végleg lecsúsznak, nem kicsi a tét persze ahogy lwb is mondta ott van még egy másik lehetöség is és nekiállnak inkább akció-shootereket gyártani aztán hagyják a fenébe az rpg-ket...

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Pedig olyan egyszerű lenne. Nem kéne erőltetni ezt a sandbox open world dolgot felbuzdulva a Witcher 3 meg a többi sikerén. Ez nem megy nekik. Ettől lett mind a DAI, mind az Andromeda ratyi szar, a rengeteg bolyongás, nyílt felszín, ide-oda autózgatás, rengeteg downtime, túl sok, túl gáz gyűjtögetős mellékküldi ami semmit nem tesz hozzá a játékhoz. Vissza kéne térniük ahhoz, amihez tényleg értenek. Gyártsanak egy nagyon-nagyon jó sztorival rendelkező csőjátékot, interaktív filmet. Ha ilyet csinálnak én továbbra is megveszem mindegyiket...
Utoljára szerkesztette: gseldon, 2017.08.21. 09:48:07

Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!

PiszkosFred
Pedig boritekolhato, hogy a kovetkezo evek az Anthemrol fognak szolni.

Bar, ugyebar keszul a Dragon Age kovetkezo resze (iparragi pletykak szerint), de latva az Andromeda fogadtatasat (es korabban a DAI altal kivaltott indulatokat), jobban teszik ha megszuntetik azt a szeriat is, amig nem tisztul le a kep az igenyeket illetoen es le nem nyugszanak a kedelyek. Jo dolog egybol visszaulni a lora, de csak akkor, ha fenn is maradunk ezuttal a nyeregben.

lwb
Bizony. Ettől még készülj fel, hogy a Bio az Anthemről fog szólni (hacsak nem áll bele a földbe). Ha megnézed a többi online shooter eladásait (Destiny, Overwatch stb.), akkor látod, hogy sokkal nagyobb pénz van benne, mint a szingli RPG-kben. Egyszerűbb is megcsinálni. Add hozzá az EA-t és már integethetsz is a Bionak, mint RPG stúdiónak.

Bár ne lenne igazam.

lwb
Kicsit lejjebb leírtam. Leginkább egyébként az, hogy nem veszi figyelembe a korábbi döntéseinket, lényegében mindegy mit csinálsz a játék során, ha toltad a multit vagy megvetted a mobil applikációt és kellően magas a war asseted, akkor választasz egyet a neked szimpi színből és ennyi a vége. Mindegy, mit csináltál előtte, mindegy milyen döntéseket hoztál három játékon keresztül, mindegy hogy full paragon vagy full renegade voltál, vagy valami a kettő között, mindegy hogy lebeszélted a TIM-et vagy sem, hogy Saren az egy végén öngyilkos lett vagy sem, hogy megtartottad-e a collector bázist a 2 végén vagy sem.

Toltad a multit, megvetted a mobil appot, akkor elég volt végigszaladni a főszálon és bőven lett elég war asseted, hogy mindegyik szín, sőt, a bónusz lélegzős videó is elérhető legyen a számodra. Ez - szerintem - kurva igénytelen megoldás. A DLC előtt ráadásul szó szerint mindegyik befejezés ugyanaz volt, más színben. Szó szerint.

Ezen felül azzal is bajom volt, hogy ez a szintetikusok vs organikusok történet, ez nekem nagyon klisésnek és gyengének tűnt. A reaperek eredete végig misztikus volt, az ember találgatott, hogy vajon mit akarhatnak, honnan jöttek, erre kapunk egy százéves sci-fi klisét. Önmagában ez még nem ölte volna meg a játékot, sőt, igazából a kettő együtt sem öli meg, de az tény, hogy a befejezés sikerülhetett volna jobban is. Háromból kétszer sikerült is nekik.

Dante73
Konkrétan neked mi a bajod a végével? Mert azt sokszor olvasom, hogy szar, de hogy KONKRÉTAN, mi a baj vele, azt nem tudom. (Azt tudom, nekem miért nem tetszik, de kíváncsi vagyok az "általános" véleményre, illetve a Tiedre is....)

http://www.freetvmaci.info/

Ainz
Anthem meg semmi több, csak 1 fos Destiny klón.. még hogy RPG XD
Ainz
Meg is érdemli az egész Bioware.. Már az egész ott kezdődik, hogy a Dragon Age szériát is elbaszták.. az első még elment úgy ahogy.. de a 2. rész kritikán aluli volt.. a 3. rész meg offline mmo... vicc
Mass Effect is.. első rész elment.. majd jött a kiváló második rész.. erre elbaszták a harmadikat.. mondjuk a végére a dlc-vel javítottak rajta, de még így sem az igazi..
Mondom ezt úgy, hogy imádom az alap szériát.. de ez az Andromeda valami kritikán aluli szar lett.. nem is kár ha bezárják az egész biowaret..
Majd a CD Projekt csinálja meg az Obsidian a jó RPG-ket.
lwb
Örülök, hogy neked tetszett. Szerintem összecsapták az egész végét két hét alatt és ez lett az eredménye. Egy jó játék, méltatlan befejezése.

És ezt a "happy end" dolgot, ezt hagyd már. Százezerszer le lett írva, pl. itt is, alig picit lejjebb vagy ötször, hogy nem ez volt a baj a 3 végével. Főleg, hogy VAN happy end befejezés is a 4 különböző befejezés között (öt ..., bár az ötödiket nem nevezném befejezésnek). Igaz, a 4. is csak inkább 3 és fél.

Mindezen felesleges most agyalni, amikor épp azt szemléljük, hogy lesz egy régi RPG stúdióból MMO shooter stúdió. A Blizzardnál már láttunk ilyet RTS-ből, meg a Valve-nál hasonlót FPS-ből online shopba.

Nem értem mit lovagoltok a 3 végén. Nem lehet mondani szarul volt megírva, aki happy endet várt az akkor nem nagyon értette kik az ellenfeleik. A lehetőségek is jók voltak. Az AI meg ez egyik kedvencem azóta is, ahogy mondja pl. So be it! Meg ahogy kerek egészé formálja mi is a csoda fegyver, valójában nem is fegyver. Klassz mese klassz befejezéssel. A DAI előtt utolsó értékelhető már teljesen akció-rpgjük. Legalább még rá lehetett fogni, még megvolt a varázs amitől különlegesek voltak.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.08.20. 12:53:29

Várható volt.
lwb
Nem nagy meglepetés, lehetett érezni ezt már régóta.

lwb
Dehogy! Utolsó órájában? Az az 5 párbeszédből az első játék kb felénél, kétharmadánál kezdődik, aztán megy végig egészen az utolsó küldetésekig, akár 30-40 órával később. Egyébként mégis mi a fene döntsön egy RPG-ben, ha nem a párbeszédek? A Tormentben mi befolyásolta a játék végkimenetelét? A harc a cranium ratekkel vagy a párbeszédek? A Fallout 1-ben mitől függött, hogy a Masterrel a végső konfrontáció hogyan végződött? Párbeszédtől vagy a plazmapuskádtól (figyelem, ez nem a F3, ott az utóbbi döntött volna)?

Igen, 5 párbeszéd dönt, de hogy melyik öt, azt csak akkor tudod meg, amikor már végigvitted a játékot (vagy akkor sem).RPG-kben a döntéseket párbeszédekkel szokták megoldani.

"Az út a lényeg, nem a vége:"

Azért a vége is számít. Az egész fontos. Tény, hogy az út fontosabb, mert ha az út szar, akkor akármilyen jó is a vége, nem jó a játék. De azt mondani, hogy a vége tökmindegy, mert az út jó volt, az nem 100%-ig igaz. Mindkettő fontos.

Arra kíváncsi leszek, hogy hány évnek kell eltelnie, amíg elmúlik ez a kifogáskeresés a Bionak. Elcseszték a végét, ez van. A MEA-t meg egy az egyben elcseszték. A DA elcseszése még várat magára, aztán végre csinálhat a Bioból Bungie-t az EA, úgyis az a terv az Anthem-mel.

király, a bioware visszatérhet a dragon age-szériához, hogy abba is belerúgjanak még egy utolsót...
Utoljára szerkesztette: endorphinz, 2017.08.20. 02:44:30

t

Hát ezt gyorsan letudták 😞

No more updates
Elég drágán vettem a játékot, nagyon akartam szeretni, de abbahagytam, letöröltem, mert egyszerűen nem kötött le. Lehet hogy én változtam, biztos öregszem, de emlékszem a ME2-t mikor végigjátszottam, rögtön újrakezdtem. Az ME3-at is többször végigjátszottam az évek alatt, szeretem ezt a világot.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

MerlinW
"Witcher 3. A döntéseid és viszonyod Cirihez befolyásolja, hogy túléli-e és mi lesz vele a játék után."
Ja a játék utolsó órájában 5 párbeszéd alapján😊

Egyébként miért ragad le mindenki minden játéknak a végén? Az út a lényeg, nem a vége😊

Ugyanez a helyzet a legtöbb embernél az életben is. Nem élik az életüket, aztán sírnak mikor a végéhez közelednek.

[merlinw.org]

lwb
Mások nevében nem beszélhetek, de nekem egy ilyen, ME2-szerű befejezés a trilógia végén, ami figyelelmbe veszi az előző részekből importált vagy szimulált döntéseimet és az utolsó részben hozott döntéseimet is, az teljesen jó lett volna. Akkor is, ha Shepard meghal. Nem Shepard halála a bajom. A DAO-t mindig úgy vittem végig, hogy a Warden meghalt (egész a kiegig, amikor muszáj volt változtatnom a folytatás miatt).

PiszkosFred
Akkor lenyegeben az lett volna a legjobb megoldas, ha a ME2-hoz nyulnak vissza, es a ME3 vege olyan lenne? Arra gondolok, hogy ott az elso vegigjatszas soran (fontos, hogy elsonek, ismeretek nelkul) ha nem csinaltal meg loyality kveszteket vagy nem jol allitottad ossze a csapatot, akkor az ongyilkos misszio nagyon kurta es furcsa veget ert. Vagyis a dontes mar korabban megszuletett a jatekban, csak te nem ismerted a kovetkezmenyeket mindaddig, amig nem kezdodott el az adott misszio. Aztan meg neztel, hogy hullottak az emberek 😄

Akkor a ME3 vegevel kvazi az a baj, hogy akarmit is dontottel a triologiaban, a vegso ultimate valasztasnal ebbol semmi sem szamitott, csak az odaig vezeto ut lett megfuszerezve?

lwb
Nem erre gondolunk, de mondok példát. DAO: más a vége, ha megkeményíted Alistairt, más ha megkíméled Loghaint, más a vége ha Morrigannel lefekszel, más a vége attól függően, hogy ki végzi ki az archdemont. És ezen kívül még van egy rakás más döntés a játék közben, ami befolyásolja a játék végét és ezek nem kozmetikai döntések, hanem konkrétan élet és halálról döntenek. Szó szerint.

Másik példa: Witcher 3. A döntéseid és viszonyod Cirihez befolyásolja, hogy túléli-e és mi lesz vele a játék után. A főgonoszt (Eredint) persze így is-úgy is megölöd, de Ciri története (ami nem Geralt története) arttól függően záródik, hogy te hogyan döntesz a játék során. Ez sem zsákbamacska: konkrétan a játék közepén (még a döntések előtt) a képedbe mondja egy elf varázslónő.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2017.08.10. 10:57:03

lwb
A gond csak az, hogy Shepard tettei nem számítanak, mert mindig ugyanaz a választása lesz. Ha elég sok a war asset (ami multiból is összejön), akkor elég végigrohanni a fővonalon és ugyanazt kapod, mintha 60 órán át szöszmötöltél volna a játékkal a 100%-os kijátszásért. Nem oké. Illetve oké lehet, de nagyon lusta, igénytelen megoldás. A Biotól ennél sokkal többet vár az ember, főleg, hogy a korábbi játékaik többet is adtak (pl. DAO, KOTOR vagy JE, de még a BG is).

" De ugye, olyan világot élünk, hogy nehogy már Pistikének, mind a három részt végig kelljen játszania újra, ha egy másik befejezésre kíváncsi..."

Nem is kell,, elég csak az utolsót. Ezt megoldották már más játékokban: pl. DAI vagy Witcher, hogy szimulálod a korábbi döntéseidet, ha nem importálod a mentésfájlt. Eddig még nem találkoztam olyannal, aki szerint ez baj lenne és azt sem hiszem, hogy Pistikének kéne írni egy RPG-szériát. Pistike Overwatchozik meg PUBG-zik és kész.

Dante73
Az szerintem is butaság lenne, hogyha meghal Liara, Miranda, Wrex, és Garrus, akkor X a végkifejlet, Ha valamelyik életben maradt, akkor Y. Azt nem tudom, hogy renegáttal milyen végkifejletek voltak elérhetők, de gyanítom, ha nem lett volna elérhető "jó" befejezés vele, lett volna nem kis hiszti! Pláne, ha mondjuk egy renegát karakter el sem juthat a választásig. (Pedig, lássuk be, egy renegát aligha juthatna el...)
Én, azért reméltem mondjuk, hogy nagyobb szerepe lesz, ha mondjuk életben hagyod a Rekni királynőt, vagy a hasonló cselekedeteknek. (reprogátló, miegymás) Én, személy szerint, a választást bele sem raktam volna. De ugye, olyan világot élünk, hogy nehogy már Pistikének, mind a három részt végig kelljen játszania újra, ha egy másik befejezésre kíváncsi....

Én pont úgy látom a dolgot, hogy Shephard tettei miatt van egyáltalán választási lehetősége. Amit közösen elért a segítőivel, amin keresztülmentek az eredményezi azt, hogy kvázi győzelmet aratott főhősünk és így választás elé állítják. Ez a rögös út, amit a 3 részen keresztül végigjárt a legénységével igenis fontos a végjáték szempontjából. Igaz nem apró részleteiben, hanem, egészében.

Az áldozatok nem számítanak ilyen szempontból, az, hogy kit segítettél nem számít ilyen szempontból. Az számít ami a történtek hatására kialakult (direkt nem spoilerezek). Igazság szerint maga Shephard vívta ki azt a fajta tiszteletet, ami miatt egyáltalán joga volt választani és ehhez végig kellett küzdenie a 3. rész harcait, megélni a megpróbáltatásait, elszenvedni a veszteséget. Számomra ezt az üzenetet hordozza a 3. rész befejezése és nem azt, hogy van 3 szín, amiből lehet választani. Egyáltalán, hogy a főgonoszok leállnak egy egyszerű emberrel egyezkedni már az nagy dolog. Minden ide vezetett. És ez már önmagában győzelem.

Szerintem.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

"Az a vérlázító, szándékos sarkítást, hogy "a végén választasz színt és jön a slideshow", még a szóra sem érdemes."

Bocs, de kurvara igy van..teljesen mindegy milyen donteseket hoztal a tortenet soran, tokmindegy kik elnek, kik haltak meg, kiket segitettel, kiket nem....A befejezes szempontjabol irrelevans az egesz...ott es akkor a teljes ME story ment a kukaba...
Tényleg meddő vita. Amiket írtok, teljesen törvényszerű. Egy nulla értéket képviselő kiadó és egy egykor nagybetűs cég románca pontosan azt hozta amit leírva látni azoktól akik többet, előrelépést várnak még mindig. A házasság ahol az értéket képviselő pár meghasonul, elfelejti ki volt kik alkották. A lelkééből már rég elmentek azok akik megalkották őt mint egyént.
Nem lesz semmilyen megújulás nem lesz új szuper sztori nem lesz semmi új trilógia. Eltűnés lesz és már meg is történt. A legutóbbi hírek pont ezt mutatják szépen becsomagolva díszpapírba. Tök mindegy mibe csomagolják. Temető ez a cég temető minden értéket képviselő cég számára. Nem tud felmutatni semmit a DICE vagy mi az zászlóshajó is vagy mi is egy nagy semmi. Mára egy másodhegedűs mint a Beth utcahosszal vezet. És a nívó, hogy még létezik bár az se az igazi az AA szinten az a CD Projektnek köszönhető.

Edit: Aki szuper dolgokat vár az a kickstarteren keresgéljen olyanokat mint Tyranny az szuper lett! Ne itt reménykedjen.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.08.06. 20:28:06

lwb
Ebben persze igazad van (mármint, hogy cipelte a vállán az előd súlyát), de ennek a hátránya mellett óriási előnye a nagyobb eladott példányszám. Valamit valamiért. Ha Coca Cola néven adok ki egy italt, akkor az emberek Coca Colát várnak, nem Dr Peppert, még akkor is, ha a Dr Pepper önmagában teljesen rendben van.

"Biztos vagyok benne (ne legyen persze igazam), hogy sose lesz meg egy olyan jatek a ME szeriaban, mint a triologia, se erzelmi, se mas alapon, amely felerne egy volt jatekos szamara abba a magassagba, ahova Shep es bandaja kerult."

Remélem nincs igazad.

lwb
vita =/= kinyilatkoztatás

Egyébként meg részemről is zárva.

PiszkosFred
Es ezzel pontosan le is irtad, miert is meddo vita ez az egesz. A kettos merce sosem jo dolog. Onmagaban, onallo sci-fi jatekkent teljesen mas neven teljesen mas fogadtatasban reszesult volna (leszamitva az animacios bakit, azt mas nev sem mentett volna meg). Urambocsa' meg tetszett is volna a tobbsegnek. De Shep kalandja es dugasai utan, a Triologiat koveto "uj reszkent" olyan terhet kapott a vallara a jatek, amely alatt osszeroppant es nem teljesitett jol.

Biztos vagyok benne (ne legyen persze igazam), hogy sose lesz meg egy olyan jatek a ME szeriaban, mint a triologia, se erzelmi, se mas alapon, amely felerne egy volt jatekos szamara abba a magassagba, ahova Shep es bandaja kerult.

Dante73
Két dolog.
1; A trilógia jó volt? Jó. Voltak hibái? Naná.
2; Androméda jó? Nem mondanám. Vannak jó részei? Biztos, én olyat nem láttam, ami a trilógia nyomába érne, akárcsak említés szintjén is.

Lehet elemezgetni, de felesleges. Így nem elemzés szintjén, csak megemlítem azt, ami NEKEM hiányzott.
Csapattagok taktikai irányítása. Imádtam, mikor 3 biotikus "cafatokra tépte" az ellenfelet...
Paragon, renegát rendszer. Azért, voltak jó pillanatai, annak is.
Társak; Se egy Liara, Garrus, Wrex, uram bocsá' egy Miranda, sehol sem...
Új fajok hiánya. (Ameddig jutottam, van vagy 2... Ráadásul, az egyik szerintem a protián faj lesz. Egyrészt hasonlítanak, másrészt már az elején valami kütyüvel a "tárgyakba zárt emlékek"-et nézik. Ha ez kiderült esetleg a játék folyamán, akkor elnézést kérek, 4-5 óránál eddig nem tudtam magam többre rávenni, ráadásul, most a scriptek is "lefagytak" áll az ellen egy helyben, ajtókon a zárak nem jelennek meg, és ilyenek.)
Tök idegen helyeken, ahol most jár első alkalommal a mi galaxisunkból élőlény, ott vannak 50 méterenként a lőszeres ládák, és az életenergia visszatöltők... Medigél? Az első részből ismert "lehűlős" fegyverek? Én olyanokat vinnék magammal egy ilyen útra...
Nekem ezek szúrtak szemet, így első blikkre. Lehet, egyeseknek ez egy jó játék. Én nem tartom a trilógia akárcsak kicsit is méltó utódjának.

(azért, az új hajónk tetszett. ugyanis, ha a nevében a Tem-et Budá-ra cseréled...)

#4141 #4140

Magamat ismételgető meddő vitához egyáltalán nincs kedvem, leírtam amit akartam, szóval itt le is zárhatjuk.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

A zenénél hallottam már jobbat, de a klip nagyon ütős!
lwb
"Mass Effect sokkal közelebb áll a Star Trekhez, mint a Star Warshoz"

Ahol konkrétan repülő, halálsugarakat dobáló és varázspajzsokat felvonó biotikus űrvarázslók vannak, az nekem space fantasy. Az Expanse sorozat, az sci-fi. A Star Trekben is legfeljebb az idegen lények képesek ilyesmire vagy a felére se. De itt bárki, sőt, szinte minden második npc. És a tudományos megmagyarázás megvolt a SW-ban is: medikloriánok vagy mik. Attól még nem lett sci-fi.

lwb
Az első rész? Mármint a ME1? Mert akkor tévedsz, ugyanis akkor még 1) ők sem tudták a végét, 2) a dark energy ott volt az asztalon vastagon. Valamikor a 2. rész felé lett kukázva ez az ötlet véglegesen. Nem azt mondom, hogy tuti jobb lett volna, de rosszabb talán nem, mint amivel mentek végül.

" Az a vérlázító, szándékos sarkítást, hogy "a végén választasz színt és jön a slideshow", még a szóra sem érdemes."

Mindegy, mire érdemes szerinted, attól még igaz. Ha volt elég war asset-ed, akkor mindegyik szín megnyílt a végén. Lehettél akármilyen paragon, simán mehettél a controllal és fordítva, nem volt semmi befolyása annak, hogy ki és mi voltál a végén. A war asset - readiness meg a multiból vidáman összejött. A végső befejezés még extended cut-tal is 80%-ban ugyanaz átszínezve mindháromnál (destroy, control, synthesis). De akkor vitatkozzál azzal, hogy ha szerinted csak a fanyalgók járatják a szájukat mindig, akkor miért nem volt hiszti pl a Witcher 3 végén? Vagy a DA😮 végén, ahol pedig simán meghalhat a főszereplő és az teljesen oké. Vagy a Baldur's Gate végén. Nem azt mondom, hogy ott nem volt kisebbségi nyikorgás, mert mindig van valaki, akinek nem jó semmi sem, de ekkora felzúdulás egyiknél sem volt. Örülök, ha neked tetszik, more power to you. Szerintem elbaszták a végét, elkapkodták, az addig vezető út nagyon jó a játékban, de a befejezés igénytelen lett. Ez van. Ettől még jó a játék és a trilógia is.

Bocs hogy belekotty, de erről az Andromédáról már a megjelenése előtt meg volt a magam véleménye amiből kifolyólag meg sem vettem.
Számomra a Mass Effect véget ért a 3. résszel aminek a befejezése szerintem nagyon is ott volt a toppon. Megpróbálta rávezetni a sok isten szindrómást arra, hogy akármekkora sztár vagy akármekkora harcos vagy mindig van egy nálad jobb, erősebb aki lenyom. Erre a talán a legjobb bemutató az első rész zenéjének a hivatalos Klippje Peace 😄

We do not forget, we do not forgive.

+1