Mass Effect: Andromeda
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!
Gépfegyv.: M-96 Mattock
Shoti: N7 Valkyr
Mesterlövész: Blackwidow
És minden megoldva :)
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
uplay: N0m4d_HUN Ryzen 9 3900x / 32 Gb ram / Gygabyte 2070 Super 8 Gb
Rendben van, hogy eltelt 600 év mire az Androméda galaxisba érnek, de annyi a Tejútrendszerben is elmúlt már. Akkor ehhez még adjuk hozzá az aszárik tudását(ami ugye igazából protián), a Kaszások technológiájáról meg nem is beszélve és oda jutunk, hogy a következő részekben már meg is érkezhetnének a hajók a Tejútrendszerből. De nyilván ez így sokkal könnyebb volt, hogy hátrahagyunk mindenkit és nem nézünk vissza soha többet, mintsem kicsit megerőltessük a szürkeállományt(ME3 vége utáni helyzet). Oké hogy 3 rész már bőven elég volt, kell a változatosság, de azért még nem kell száműzni egy sötét szekrénybe az eddigieket és eldobni a kulcsot. Ilyen szemet szúró módon meg pláne.
Ez zavart ebben a részben is,
Meg nekem ez az egész Initiative projekt egy gyávaságnak tűnik. Shepardnak szinte nem hisz senki a Kaszásokkal kapcsolatban, kivéve ennek a projektnek a megálmodóit(csak nem a Cerberus megint?) és szépen megszületik a terv, hogy elmenekülnek és elhagyják a süllyedő hajót. Ez volt az egészről a benyomásom és személy szerint nem is tetszett annyira.
Szóval az írói munkától nem vagyok elájulva ennél a résznél, az egészről egy "pánikszerű menekülés a trilógia elől" érzésem van. Az meg, hogy egyszerűen nem győzték belém sulykolni, hogy "az Androméda az új otthonunk" , "innen nincs visszaút" stb a játék végére már eléggé kiakasztott :) Na ezért volt az az érzésem, meg ezért írtam a szekrényes metaforát is.
Lehet az eljövendő részekre tartogatják a Tejútrendszerben történtek előtérbe hozását(vagy valami többet), majd kiderül. Ha igen, akkor természetesen visszavonom majd a kritikám vagy egy részét legalábbis, de addig marad :)
A játékról nagyjából annyit, hogy az árát meglepő módon megérte számomra. Nem lett egy nagy eresztés, de rossz sem lett, olyan közepes szerintem. Egy korrekt alap a folytatásoknak, amikben a hibákat lehet majd javítani és pótolni a hiányosságokat(bár igazából a trilógia után ilyenekkel nem is kellett volna küszködnie ennek a résznek). Konkrétan alig vártam, hogy legyen időm vele játszani, szinte le sem tudtam tenni.
A grafika nagyon szép, az arcmimika meg olyan amilyen :) Egy idő után egyébként már fel sem tűnt, amikor mégis, akkor meg jót mosolyogtam rajta :D A mellékküldetések kicsit Witcher érzést keltettek bennem, nem voltak rosszak úgy összességében.
Ami egyértelműen fejlődött és erőssége a korábbi részekkel szemben az Andromédának, az szerintem a harc. Nagyon élvezetes, sok a variációs lehetőség a skillekkel is, mindenki meg tudja találni a számára megfelelő harcmodort, nagyon látványos animációk kísérik, szerintem ez a része szuper :) A kedvencem az Explorer + N7 armor(hozzá Rapid Deployment fusion mod) + Charge + Flamethrower + Cryobeam felállás lett :) Az adrenalin roham kivétele miatt(ami egy nagyon, de nagyon fájó pont) voltam kénytelen ezeket az opciókat alkalmazni és azt kell mondjam, hogy egész élvezetes volt a játék, főleg a kombó robbanásokkal.
Egy szó mint száz, minden reményem most már a Cyberpunk 2077-ben van :D Kíváncsi leszek, hogy a ME trilógia utáni űrt méltó módon tudja-e majd betölteni. Sajnos a MEA erre képtelen volt és a jelenlegi helyzetet tekintve nem hiszem, hogy a Bioware a jövőben képes lenne rá. Persze azt kívánom bár cáfolnának rám egy hatalmasat, de pesszimista módon erre nem sok esélyt látok :/
Utoljára szerkesztette: Zegi Norbi HUN, 2017.04.22. 21:28:05
❤The Witcher 3❤ ❤Batman❤ ❤Bioshock Infinite❤ ❤Linkin Park❤ ❤Ford Mustang❤ ❤Assassin's Creed Rogue❤
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
95%-os végigjátszás
68,5 óra játékidő
LVL59-es Scott Ryder
Várom a dlc-ket.
Egyébként a vicc, hogy a COD Black Ops legutóbbi részében lényegében megdőlt ez a csőelmélet, a pályák sorrendjét te választhattad ki a single playerben és játék közben is voltak választási lehetőségek. Szóval már a nyomorult COD sem corridor shooter. :(
Parasite Eve 2, best game EVER!
Why so serious?
Nem azért de az első óráknak meghatározóknak kellene lenniük Az első órák alatt kaptunk valami unalmas történetet, nulla érzelmi reakciókara képes főhőst, fahangon előadott párbeszédeket idióta forgatókönyvi húzások
(egy idegen galaxisban miután megtámadott minket egy idegen faj bedokkolunk egy semmilyen választ nem adó űrállomásra és bár szó szerint bármi lehet ott de mi fegyver nélkül egy pamut kezeslábasban megyünk felderíteni a sötétségbe burkolózó állomást. )
Komolyan a főhős apja ezerszer jobb főhős lenne. Karakteres arca van jó a hangja, jó a stílusa. igazi Shephard féle főhős. Csak
A tájak hiába szépek de érződik hogy patikamérleggel mérték ki őket. X kilóméterenként egy bányászható terület/idegen erőd stb... valamint a településeket egyszerűen képtelenek élettel megtölteni.
Az egyetlen normális karakter akit eddig megismertem az Peebe de ő is csak azért mert a szinkronszínésze jól végzi munkát és jól adja vagány csajos stílust. Ja meg még rajta kívül Turien hölgyeménynek is jó a szinkronja.
A MEA sokkal jobb a DAI-nál, de ez sajnos nem elég. Nagyon hiányzik belőle a jó történet és/vagy az érdekes karakterek. A ME1-ben adott volt a világ újszerűsége és a végére kaptunk még egy nagy fordulatot is Ilos után. Az ME2-t a sok, érdekes karakter vitte a hátán. A történet eléggé középszerű volt (bár egy fordulat még ide is jutott), de a fókuszban nem is a főszál állt, hanem ezek a karakterek. Bár azért az is érdekes volt, hogy Shepardot áttették a korábbi ellenség oldalára egy játék erejéig. Ez sem szokásos egy trilógiában azért. Sajnos a MEA-t sem a sztori nem viszi (ami eléggé hajaz az ME2, azaz a játéksorozat leggyengébb sztorijára), sem a karakterek. Unalmas Nathan Drake wannabe Ryderek, sztereotipikus krogan és turian (mindegy a neme, ez ugyanaz a Garrus), szokásos unalmas kezdő csapattagok (Jacob, Kaiden - Liam, Ashley, Miranda - Cora), Sara vendégszerepel a DAI-ból, és egy bénább Javik. Édeskevés ez.
Bar en nem tartom ezt kulonosebben szajba ragosnak.
"itt meg van jopar nagy nyitott bolygo amin neked kell felkutatni dolgokat. Igen van csomo midnen jelolve, de rengeteg aprosag van amirol nem tudsz ha nem fedezed fel, mert nem fogja neked senki se megjelolni." -- Meg jo. :) vagy ez mar luxusnak szamit?
Szerintem nem a seggunk van kinyalva. Azert nem mindegy, hogy milyen jatekrol beszelunk. Itt egy AAA jatekrol van szo, a Mass Effectrol(!), ami teljesen alapveto elvarasokat nem tudott teljesiteni. Pl. -- ha mar sztoriorientalt, dontesekre es kapcsolatokra epulo jatekrol van szo -- akkor legalabb az iras es rendezes ne legyen low-budget kategoria...
originen azt irja 127 hours played, de ingame a loadnal csak 102 es fel orat ir es 50% game completion:) szoval meg van hatra jo par ora elvezet. Tudja valaki mit szamol maskent az origin az ingamehez kepest? talan exit utan is szamol meg az origin, azthiszi jatszom?:)
De most ertelemszeruen nem ezekhez kepest, hanem mass effect 1-3 hoz kepest nem szajbaragos, sokan azzal hasonlitgattak. ott ugye votl minden missonhoz egy adott map aztan jovan, menj vegig rajta. itt meg van jopar nagy nyitott bolygo amin neked kell felkutatni dolgokat. Igen van csomo midnen jelolve, de rengeteg aprosag van amirol nem tudsz ha nem fedezed fel, mert nem fogja neked senki se megjelolni. aki csak arra megy hogy vegig menjen rajta annak lehet hogy tenyleg unalmas lesz kovetni a megjelolt pontokat, de ez user error.
Bár én még nem adtam fel. Számomra nem annyira élvezhetetlen, mint neked. Legalábbis én megpróbálom élvezni, főleg, ha már megvettem. :D Meg amúgy is, imádom a ME világát, és azért ennek is megvan a hangulata – még ha annak a hangulatnak egy részét neked is kell odaképzelni.
Én amúgy egyáltalán nem rusholok végig a játékon, próbálom kiélvezni minden percét. Viszont az tagadhatatlan, hogy igénytelen. :)
Épp most panaszkodtam ismerősömnek arról, hogy mintha kisiskolások írták volna a sztorit.
Nem írom le még egyszer, de bemásolom, mit írtam (Facebookon, de bocs, most nem fogom korrektúrázni):
Ugye akik elszigetelve elnek
Es az egyik angara azt mondta, hogy nem lehet oket meggyozni
Onfejuek
Nem segitenek
Felmegyek hozzajuk
Odajon hozzam egy, mintha csak egy jarokelo lennek
(Elvileg mar evsazadok ota elszigetelten elnek)
Es megkerdezi, hogy hogy a faszba tjdtam ide feljutni. Es miert?
Megmobdom h ki vagyok, es hogy egy masik galaxisbol jottem.
De akkor is, hogy tudtam ide feljutni?
Aztan volt ket valaszlehetoseg, es itt volt egy bug, mert a valaszban mar olyanrol kezdett el beszelni, amirol meg nem is volt szo. Valami visszaemlekezes egy masik eletre. Fogalmam sincs hogy jott ez kepbe...
Aztan elmagyarazza mi ez, meg hogy valakit meg kell hozza keresni, es o tud segiteni megtalani a 3. monolithot
Es ennyi
Ennyit az onfejusegrol
Meg hogy elfogadtak havarl sorsat
Meg hogy elszigetelten elnek
Ket mondatot valtottam vele, es maris segit megvaltani a vilagot
(Pontosabban havarlt)
Az egész játék ehhez hasonló dramaturgiai szempontból. Rendszeresen gondolok arra, hogy "Ennyi?", "Ééés... hol van a plot twist/csattanó/izgalom?". És ehhez a szinkron is hozzájárul, legalábbis Scott hangja biztosan. Nem sűrűn hallani ilyen lapos szinkront; szinte minden helyzetben ugyan úgy beszél. Bár ez nem pusztán a színész hibája, mert a karaktereken sem nagyon látni az adott helyzetben elvárt reakciót. És nem azért, mert bénák az animációk, hanem mert nincsenek is.
Semmi dráma nem volt sem abban, amikor
Ami pedig a részletesen kidolgozott világot meg háttérinfókat illeti: Épp pár napja írtam, hogy a trilógiában sokkal többet adott a világhoz a kódex. Az tele volt tudományos magyarázatokkal, amiken csak ámultam, és csodáltam, hogy minden jelentéktelen részlet ki van dolgozva a játékban. Ez már kevésbé részletes, de amiről van is leírás, az is inkább olyan, hogy a hülye is megértse.
Én nagyon megpróbálom élvezni a játékot, de talán leginkább az idegesítő bugok nehezítik ezt meg, amikről szintén írtam nemrég...
Rohadt jó játék lehetne, ha nem ilyen amatőr munka lenne. :/
Aham, nem elég szájbarágós... Könyörgöm, én Baldurs Gate-eken, Icewind Dale-eken meg Gothicokon nőttem fel, mesélj még, hogy miért nem elég szájbarágós az Andromeda :) Itt a tárgykeresős küldetések többségénél be van jelölve a térképen a keresendő tárgy(ak), ami azért tényleg röhejes. Ez aztán a kihívás. Na mindegy, jobb is így, mert (szöges ellentétben azzal, amit te írtál) számomra dög unalmas a hatalmas, de az én ízlésemhez mérten sekélyes játékterekben való caplatás/autókázás. Száz méterenként egy-egy akkurátusan elhelyezett falka monszter, ötven méterenként egy kis felmarkolható bajuxit, meg ládikó, amiben semmi értelmes nincs, csak egy rakás random névvel ellátott kacat, amit aztán fillérért elszórhatunk az első kereskedőnél. Tiszta playerek nélküli MMO, mész, nézed a tájat, gyakod a mobokat és gyűjtöd a lootot, amiben szökőévente egyszer van valami értelmes darab. Sajnálom, de számomra ez dögunalom.
Én kb. 20 órát bírtam a játékkal, azóta el sem indítottam, mert egyszerűen nem motivál rá semmi. A bolygók felszíne szépen kidolgozott és látványos (bár ez sem konzisztens), ez tény, így a nézelődéssel pár percig elvan az ember, de egyébként maga a játékmenet az én szememben fájdalmasan unalmas, repetitív és érdektelen. Ami megmenthetné, az sincs meg, a karakterek abszolút nem fogtak meg (élükön Ryderrel), a történet szintúgy. Nem kifejezetten rossz ez, csak totál hidegen hagy. Amit mondjuk az eredeti trilógia után nem hittem volna, hogy valaha is fogok érezni egy Mass Effect játékkal kapcsolatban.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2017.04.19. 23:39:14
ERdekes nekem Havarl tetszett a legkevesbe, nem szeretem a jungelt.
Prof William kritikaja is egy vicc :) nexuson votl meg csak de mar tudja hogy kozepszer a jatek:D
Ami miatt nem tetszik szerintem sokaknak, hogy nem szajbaragos a jatek, neked kell mident felfedezni/megtalalni, csomo rejtett datapad stb van amikbol tok jo storykat tudsz meg, meg hatterinfokat. Rengeteg olvasni valo van. Karakter animaciok/grafika meg par ora utan megszokotta valik es nem fog zavarni, soot meg tetszeni is fog. Kurvasok a kontent a jatekban minden mapon. En nekem nagyon tetszik ez a felfedezosdi,kepes vagyok orakon at csak menni felfedezni a bolygokat a Nomaddal, kozben meg-megallva szebb helyeken es nezni a kilatast, meg nvidia ansel-lel csinalok 3d stereo kepeket aztan megnezem utana a viveon VR-be :) tok jo. pl fast travelt nem hasznalom kb soha, csak nagyon ritkan. inkabb megyek oda vissza a nomaddal, mert midnig lehet talalni olyat amit addig kihagytal valamiert. tarsakat is erdemes valtogatni midnenfele kombinacioba a hatterbeszelgetesek miatt, vannak nagyon mokas parbeszedek :) na mindegy, nem ertem meg ugysem azt akinek ez nem tetszik es igenytelennek meg kidolgozatlannak talalja, szeirntem csak nem assa bele elegge magat a jatek kielvezesevel, hanem csak rushol mint a sok barom az mmokban is... nem tudom minek jatszani ha az a cel hogy minnel elobb veget erjen a kontent... ahogy azokat sem ertem meg soha, akik bezabaljak 5 perc alatt az ebedet, ahelyett hogy kielveznek az izeket. az ilyen emberek minek elnek? :)
Utoljára szerkesztette: ShaiHulud, 2017.04.19. 23:14:01
Imádtam, de sajnos az egyik legbugosabb játék, amivel valaha találkoztam. Azért várom a folytatást.
Parasite Eve 2, best game EVER!
Szinte a tökéletes középszer...
Az igénytelenség néha nagyon nagyon zavaró.
Bár még bővebben csak a Nexusban voltam de a nem főbb szereplők (járókelők) úgy néznek ki mintha minimum 10 évvel le lennének maradva grafikában.
Az arcuk baltával faragott -egyen arc, aminek a tetejére felraktak valami hajnak nevezett izét, ami színében és textúrájában néha annyira elüt a karaktertől hogy arra nincsen szó. A fekete mellék karakterek meg konkrétan úgy néznek ki mint valami majomszerű rasszista sztereotípia.
Valamint a Bioware továbbra sem tud élőnek tűnő világot kreálni.
A Witcher 3 ban a sima városlakók, parasztok stb ezerszer jobban néztek ki mint az itt járókelőkként eladott emberi paródiák.
Valamint úgy érzem minta hangok sem lennének a helyzet magaslatán. Mindenki faarcal és tökéletesen jellegtelenül beszél mintha csak felolvasnák.
Cora vigasztalásást meg főhős szomorkodásást hallva majdnem elröhögtem magamat annyira semmilyen érzelem sem volt benne pedig éppen
Az űr utazás és bolygók szkennelése is nagyon NAGYON vontatott. Minden egyes alkalommal végig kell nézni ahogy a képernyő odautazik kívánt bolygóhoz majd némi hatásvadász közelítés után beáll a normál méretre. Értékes másodperceket vesz el.
Meg egy két forgatókönyvbeli hülyeség is nagyon zavaró.
Amikor először érkezünk meg a Nexusra
Ennél még én is jobb forgatókönyvet tudtam volna kitalálni.
Eddig nem igazán nyűgözött le ez játék. A ME hangulat csak nyomokban van meg benne,
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.04.19. 16:40:50
Mas: Kinek melyik bolygo jott be a legjobban? Nekem pl. Eladeen tetszik a legjobban, zene is itt a legjobb talan.
A halál csupán a kezdet...
Ráadásul meg kell felelni a PC-nek is. Elvárások, szabadság nélkül. Miközben az Obsi szabadon alkothat és letesz egy PoE-t meg egy Tyrannyt.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.04.17. 20:30:16
Sokkal hangulatosabb, hitelesebb lett volna, ha nem megy ilyen könnyedén a kommunikáció már a legelején.
De amúgy úgy alapból olyan felületes az egész játék. Látszik rajta, hogy nem fektettek annyi energiát egy részletes világ megalkotására, mint a trilógiában. Kicsit összecsapott.
Ez már tényleg szőrszállhsogatás.