Mass Effect: Andromeda

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Vagy forditva, a koncepcios rajzokon lathato arcokkal lehet jobban jart volna a jatekosok azon resze, akik szova tettek a tarsak "kinezetet", igy viszont a gyartasnal ment felre valami. Ahany haz, annyi kilincs.

Kinek ez, kinek az 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

JethroHUN
Nagyon félre csúszott akkor vmi a koncepciós asztalon.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

PiszkosFred
Korai fazisban keszult ez a kep, akkor meg igy nezett ki pl Cora es Liam, tobbek kozott.

JethroHUN
Ez mi skin dlc vagy mi?

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Van a nexus-on egy jó kis kamera mód, engem zavart, hogy mikor előveszem a fegyvert nagyon közel hozza a kamerát, ha viszont a fov értékét felhúzom, akkor ha elteszem a fegyver és kizoomol és szinte "halszem optika" lesz. Ez a mód tökéletesen orvosolja.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Fpocok

Parasite Eve 2, best game EVER!

ez am a diskurzus... valaszoltal arra hogy megis mit vartatok ettol a jatektol?

trilogiatol annyiban kulonbozik, hogy jobb a harcrendszere, nyilt vilagu bolygok lettek a linearis csomapok helyett (ez miert is rossz?) mas a story (trilogia lezarult, get over it)

rpg elemek kb ugyanugy megvannak, soot talan jobban (pl parbeszedeknel, most mar nem csak annyi a valasztas hogy renegade vagy paragon, jatszhatod a hosodet lazan, erzelgosen, megmondosan, racionalisan. Ezzel hozzateve a karakterhez azt a szerepet amit te szanni akarsz neki. Kulsodet nem valtoztatja meg, de pl a codexben a Lexi fele Ryderrol szolo bejegyzes folyamatosan valtozik/valtozhat, attol fuggoen miket reagalsz a parbeszedeknel. Tarsakkal ugyanugy lehet beszelgetni mint a korabbi reszekben is, folyamatosan valtoznak, fejlodnek ahogy haladsz a storyban, illetve a legacy missionjeikben. Igenis vannak befolyasolo dontesek, ahogy a korabbi reszekben is. A korabbi reszekben sem minden dontes volt olyan aminek sulya volt. Most is megvannak a biowares aprosagok, pl mar rogton az elejen a bortonben ulo turianrol alkotott dontesed is visszakoszon a jatek soran kesobb. Romancok is megvannak, soot talan tobb is mint volt, tarsakon kivul is van csomo, skill rendszer es inventory rendszer is sokkal rpgsebb, mint a korabbi reszekben volt).

A mimika realisan nezve, cseppet sem rosszabb mitn volt a trilogiaban, ez ugye nem feltetlen negativum hisz a korabbi reszekben is eleg volt, persze fejlodes nem artott volna (amugy erdekes mod az elso 2-3 oraban tenyleg tele volt fura ilyen csucsoritos arcmimikaval, ami nekem is szurta a szememet, de vagy hozzaszoktam, vagy csak valami gebasz van a jatek elejen, ami eleg blama, hogy miert pont az elejet baltaztak el ilyen teren)

kint a vilagban bandukolva torteno karakterek kozti parbeszedek is marhajok, attol fuggoen kiket viszel, vannak vicces parok pl peebee, drack, vagy vannak komolykodo felnottes temaju parbeszedek pl drack es vetra, de pl peebee corat is jol szokta oltogatni ryderrel kapcsolatban 😊

Loyalty es a priority missionok is rendben vannak, van jobb es kevesbe jobb is. Zene is teljesen jo, bar az ambient zeneket nagyon halknak talalom valamiert, de mar DA:I nal is ez volt ugy emlekszem. Codex is szarasig van olvasni valoval, raadasul rengeteg bejegyzes kesobb frissul ahogy haladsz a storyban, es uj infokat talalsz. Side questek kozt is van rengeteg fele, vannak poenosak, erzelmesek stb. nem mind mmos gyujtogetos, igazabol abbol van a legkevesebb, es azok inkabb csak az ilyen completionista jatek miatt vannak benne, mert minden bolygon gyujteni kell hozzajuk, tehat azoknak van akik tenyleg minden aprosagot szeretnek osszegyujteni/megcsinalni.

Szeretnek latni egy hasonlo listat, arrol hogy mi az, amit vart az, akinek nem jott be, talan utana megindulhatna ertelmesebb diskurzus is annal mint hogy neked tetszik nekem nem.

Még egyszer: te megtaláltad a játékban, amit kerestél, így neked nem rossz játék. Más viszont mást keresett, és nem találta meg, így neki rossz játék. Éééééérted. Különbözőek vagyunk. De te ennél a gondolatmenetnél megakadsz félúton, ott, hogy aki nem azt keresi, amit te, az hülye.
igen, csak tudod mennyire idegesito es unalmas mar hogy uton utfelen szidjak az andromedat, mikozben egyaltalan nem rossz jatek, total nem erdemli meg azt amit kapott/kap meg mindig. neha betelik a pohar, es ki kell uriteni.

nem akartalak meggyozni, csak erdekelt, eleg egyertelmuen leirtad hogy neked mi a velemenyed, teljesen elfogadhato, mivel legalabb megprobaltad, nem ugy mint altough.
viszont ha nem vagy idomilliomos, akkor... 😊

Az angara-felszabadítós küldetéssoron voltam túl. Tudom, bármit írhattam volna, most fog jönni, hogy "pfuuhjj te hülye, csak azután indul be a játék". Kímélj meg. Ha egy játéknak 20+ óra kell, hogy beinduljon, az az én könyvemben nem jó játék. Persze, lehet, hogy majd 30 óra után vállalhatóra emelkedik a játék minősége (kétlem), de ennyire nem vagyok időmilliomos. Inkább játszom valamivel, amit nem kell hetekig nyúzni, hogy játékélményt adjon.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2017.04.25. 23:56:35
Nem, én értelmes diskurzust szeretnék látni. Sajnos ezt nehéz úgy, hogy az egyik fél valami ismeretlen eredetű felsőbbrendűségi komplexusban szenved, és amint ellenvéleményt lát, megpróbálja ledarálni a beszélőt. Ilyenkor annak is ki szokott nyílni a bicska a zsebében, aki egyébként eredetileg nem akart belebeszélni, csak kíváncsi volt a véleményekre.

#3923: Erre hadd ne reagáljak, sarkítasz, szavakat forgatsz ki, hátha attól úgy fog tűnni, hogy neked van igazad. Sajnos nem ilyen egyszerű.
na de meg nem irtad meg hol tartottal a 20 ora alatt, tenyleg erdekel.

viszont azzal egyet ertek, hogy nem tudom minek kellett ennyi naprendszer a jatekba, a 80% total felesleges, mert nem lehet semmit csinalni bennuk. Bar ezek olyan sok fejlesztesi idot sem vettek el, szoval nem nagyon ment mas rovasara, max tenyleg annak, hogy berakjanak egy hanar alibi fajt.

Gondolom azert lett ennyi naprendszer, mert hat pathfinderek vagyunk, aztan akkor keressunk mar tenyleg ezt-azt, de ertelme tenyleg nincs tobb, foleg hogy nem lehet leszallni rajuk meg csak olyan modon sem mitn me1ben a makozas (en azt is elveztem pedig)

igen azt egy otvar nagy hulyenek tartom, aki szivesebben latna 1 hanart mint egy bejarthato bolygot, annak az agyaval valami nincs rendben.

es igen, mi ertelme van olvasni azt amirol ilyen velemenyed van? ilyen sok a szabadidod, hogy van olyan dolgokkal foglalkoznod, amit utalsz? es akkor en vagyok a fanboy te meg nem vagy hater 😄

A prioritások mindenkinek mások. Ez az, amit továbbra is képtelen vagy megérteni, bár láthatóan meg se próbálod. "Amit én szeretek, az a lényeg, aki mást szeretne, hülye". Há' jó, ez is egy álláspont.
elnezest, nem azzal van bajom hogy ha valakinek problemaja van, rengeteg probelmat meg tudtam erteni es nem is reagaltam azokra, viszont az ilyen kaliberuekre muszaj votl, hogy "jaj miert nincs benne meg legalabb 3 uj faj, inkabb legyen kevesebb bolygo" lol? mikozben a faj kb semmit nem ad a jatekelmenyehez, meg a jatekhoz (foleg az ilyen bena alibi fajokkal amikkel tele van a trilogia), max a lorehoz, mikozben a bolygok aktualisan tele vannak tartalommal es elmennyel. prioritasok nincsenek rendjen.

A jó öreg "ha nem tetszik, el lehet menni" fordulat. Nem, még mindig nem így működik. Egyébként azért szóltam csak hozzá, mert röhejes, hogy aki azt mondja, hogy problémája van a játékkal, azt egyből savazni kezdik egyesek, mintha bizony itt az évszázad játékáról beszélnénk. Ami nagyon messze van az igazságtól, de még ha igaz is lenne, akkor is lenne joga a játékosoknak ellenvéleményt megfogalmazni anélkül, hogy egyből le lennének támadva. Szóval nem kell ez az "oltogatnak, én vagyok az áldozat" szöveg, mert pont te kezdted ezt a "haters gonna hate" marhaságot. Ha te fel vagy jogosítva, hogy haterezd azt, aki kritikát fogalmaz meg a játékkal kapcsolatban, akkor én fel vagyok jogosítva, hogy lefanboyozzak, mikor nem vagy hajlandó elismerni a játék nyilvánvaló hibáit 😊
amugy 20 ora alatt meddig jutottal? hany loyalty missiont csinaltal meg (ezek tobbnyire nagyon jok)? mennyi romancot? fostoryval hol alltal? hany bolygot lattal? csak erdekelne hogy Eosnal tovabb jutottal el pl? csak mert nekem speciel azutantol tetszik piszkosul miutan segitettunk Angaraknak es elnyertuk Ayara valo bejutast. onnantol sokkal jobb lett szamomra legalabbis a jatek. Es speciel en meg midnig nem ertem a vegere, 125 oranal jarok (ingame load games ido) es valami 78% koruli completion.

Nem szabad válaszolni neki, mert akkor gyakrabban jön vissza. Ilyenbe már bele se szabad menni, hogy mi a fenét bír ennyit összeírkálni nulla, azaz nulla ME:A tapasztalattal. Rá kell hagyni, had írkálja DA:I emlékeit meg a többi összeesküvés elméleteit.
te meg egy szimpla nagy lol vagy meg mindig, meg a nulla szemelyes tapasztalatra alapozott, andromedaval kapcsolatos velemenyed is.

ok, de akkor viszlat, van mas topic, mi ertelme van azt a topicot latogatni, aminek a targyarol ilyen velemenyed van? Miben bizol, hogy valamiert megis nekiallsz ujra jatszani? vagy csak jo oltogatni azt akinek a te velemenyed ellenere megis tetszik a jatek?

Arra számítottam, a sztori nem lesz Bio felső szint, a keretben vártam fejlődést a DA:I-hoz képest. Gondolom azért jobb? Azzal is számoltam, aki tisztán sztori alapú játékot vár az csalódni fog ebbe már a DA:I után biztos voltam. Mondjuk ott még a sztori ha az ember képes túllépni a monoton grinden, ütős volt. Nem véletlen magasabb a pontszáma. Viszont igen, gondolom 2017-ben már többet vár az ember. És nem nézi el az EA átverős stílust. Most nagyon gondolkodom bármikor is kiadjak érte pénzt. Legjobb lenne, amit páran mondtak elfogadni, ez a cég már nem létezik. Csak nehéz.

Pedig kb. pont 20 órám van benne, és gyakorlatilag semmi jót nem tudok mondani, de legalábbis semmi említésre méltót. A legnagyobb jóindulattal középszerű, és akkor elég jófej voltam. Ezt a negatív hypetrain marhaságot meg hagyjuk már, totál nem érdekel, ki mit mond a játékról, nem vagyok már hat éves, hogy azért fikázzak valamit, mert sokan mások csinálják. Én kipróbáltam, játszottam, próbáltam szeretni, nem ment, csalódtam. Számomra ennyi.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2017.04.25. 23:22:42
Kóstoltam, és bizony gőzölgő szar volt. Pedig én örültem volna a legjobban, ha kiderül, hogy belga csoki. Imádtam a trilógiát, mindegyik részt rengetegszer kijátszottam 100%-osra, férfi/női Sheparddel, anyámkínjával, mindennel. Ez viszont harmatos. Felénél abbahagytam a játékot, és semmi motivációm folytatni. Ez számomra épp elég bizonyítvány a játékról. Lehet szeretni, nem arról van szó, csak nem kell csodálkozni, ha valaki nem szereti.
ja es szeirntem meg jelen esetben pont hogy az az abra, hogy van sok arc, aki felult a negativhype-trainre es a belgacsokirol bizonygatja hogy mekkroa szar, mert nem jo rajta a minta, vagy mert nem eleg vastag. Mivel nem tudom elhinni hogy van eppeszu ember, aki tenyleg jatszott a jatekkal legalabb 20 orat az azt mondja hogy ez a jatek egy szar. Lehet hogy az elso par ora nem a legjobb orai a jateknak (ahogy altalaban egyik jateknak sem, foleg nem rpgk-nek) de kesobb tele van szuper dolgokkal.

kurvara nem vagyok fanboy, viszont ilyen divathater sem. nekem speciel tetszik a jatek, es van benne boven rpg is, annyi siman mint a korabbi reszekben, mass effect sosem votl hc rpg jatek, mindig is egy akcio rpg volt, companionokkel. annyit alairok hogy a tarsak tenyleg gyengebbek mint a trilogiaban voltak, de ettol meg a jatekkal eltoltott ido siman kurvajo.

akinek nem eleg a felfedezes es a harc na meg az az rpg meg story meg codex bejegyzes meg egyeb olvasni valo ami benne van a jatekban, azok meg is mi a francot akarnak? total olyan erzes ez meg mindig, hogy a nagy jo dolgukban az emberek minden kis szarba belekotnek, es azt keresik hogy mi az ami nincs, ahelyett hogy elveznek ami van. Amit hianyoltok azt meg remelem eljuttatjatok a fejlesztokhoz is email/forumbejegyzes/akarmi formajaban, mert ezen max csak ok tudnak valtoztatni.

Meg kétszer ennyi hater, akik a belga csokira kóstolás nélkül azt mondják, hogy ez bizony gőzölgő szar. Arról nem is beszélve, hogy egyesek azzal sincsenek tisztában egy hónappal a játék megjelenése után, hogy az a nyamvadt játék k*rvára nem az Androméda galaxis egészében játszódik, csupán a Helius clusterben. Hét(!) lakható bolygóval (ami egyébként a csillagok számát tekintve egész jó aránynak mondható), amik eleve eléggé szét vannak cseszve (spoiler miatt nem folytatom). Ezek után mire fel legyen két tucat vagy akár csak még két plusz faj a játékban?
Azt nem tudod megérteni, hogy egyeseknek nem elég a "felfedezés és harc" egy ME kaliberű RPG-től. Ami neked hülyeség, az másnak a játék sava-borsát adja (adná). De hát evvan, mindig, minden topikban van egy-két fanboy, aki a szarról is megmagyarázza neked, hogy belga csoki.
ja az is erdemes hogy ilyen hulyesegek miatt rinyalni. A jatek nagy resze felfedezes es harc, ott aztan marhara fogod erezni az ilyen elcor meg hanar tipusu lenyek hianyat... tele van felfedezni valoval meg kontenttel a jatek, miert nem lehet ezekre fokuszalni? miert kell a hulyesegekbe belekotni mindig, mint pl hogy jaj csak 2 uj faj van, mikozben tudod hogy az egyik faj beolvasztja a tobbit, ki tudja mennyit olvasztott mar be. mitol lenne jobb a jatekelmeny ha beraknak 2-3 alibi fajt?

Megmagyarázni mindig meg lehet a bizonyítványt, csak kérdés, érdemes-e.
cylonflatus
Baromira tudod mi lenne a bajom. Csak nem te vagy a skizoid személyiségem másik fele? Mert akkor lődd le magad, most enyém a gép! 😄

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

a technologiarol ir a codex, ez a hajo elott es mogotti tervaltoztatas. valahol a Kettek hajoirol vagy techjerol szolo bejegyzesben van, meg anno be is pastelte, de cba vagyok visszakeresni.

akkor meg az lenne a bajod, hogy "omg van 3 bolygo es kozben 10 faj lol hat ez hogy lehet" haters gonna hate... koze nincs a jatekelmenyhez annak, hogy hany uj fajjak ismerkedsz meg egy reszben. Raadasul siman lehet talalni magyarazatot, a Kett beasszimilalta a tobbi fajt, akikkel eddig talalkoztak, most jottek volna az Angarok, de hat mi megmentjuk oket ettol. Ha par evtizeddel/evszaddal kesobb erunk ide, akkor csak a Kett-tel talakoztunk volna mar csak, legalabbis ebben a szegletben 😊 na meg ugye ME 1 ben sem kapasbol talalkoztal midnenkivel, itt is kell a kovetkezo reszekre is hagyni valamit (Tudom elvileg nem trilogianak terveztek, legalabbis ez votl a kommunikacio). A jatekelmeny kurvajo.
Utoljára szerkesztette: ShaiHulud, 2017.04.25. 17:08:56

Szvsz pont marhaság lett volna bedobni 6 új fajt, amiből van 3 aminek szerepe sincs. Már anno az első részben a hanar és az elcor csak dísznek volt, de még a volus is. Persze volt róluk kódex bejegyzés szépen, de a sztorihoz nem tettek hozzá semmit. Persze, kellettek mert ott már egy kialakult galaktikus közösség volt, kellenek a díszletek. Itt nincs ilyen, az angarák még a rendszert se hagyták el. Ez majd a folytatásban fog megesni valószínűleg, mivel a kettek nyilvánvalóan képesek utazni a rendszerek között valahogy, gondolom majd azt a technológiát "lopjuk el".

Why so serious?

Voltan
Persze, meg lehet magyarázni, sőt, rengeteg olyan galaxis van, ami teljesen lakatlan!!!! 😊
Akárhogy is nézzük, a készítők részéről ez lustaság, igen erőteljesen.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

cylonflatus
Az ok, de azért ezt az egy klasztert is benépesíthették volna nem tudom, de legalább a jelenlegi duplájával. Meg hát ez egy játék, és nem magyarázatot akarok a sivárságra, hanem játékélményt. Vagy rendben legyen ez, logikus is, most érkeztünk, éppen hogy csak beleszagoltunk az Androméda vákuumába. De akkor ne tegyenek elém vagy 50 rendszert, egy akkora (sőt nagyobb) világot, mint amit az előző játékokban egy egész galaxis tett ki, mert ez így érzésre abszolút nem olyan, mint ha a galaxis egy kis szegletébe lennél korlátozva. Legyen ennek a töredéke, 2-3 helyi fajjal, akkor viszont az a töredék legyen baromi aprólékosan kidolgozva, és egy olyan történetbe ágyazva, amitől szorítom a karfát. Minimum 2-3 fajt nagyon elbírt volna még.

Hali! A fajok hiányát én nem rónám fel nekik mivel nem az egész Androméda galaxist fedezzük fel hanem csak egy részét, a Helius Clustert, a trilógiában is egy Clusteren belül 1, max 2 faj volt jelen, csak mivel a Tejút tele van relékkel tudunk a Clusterek közt utazni, de azok nélkül a hatalmas távolságok vannak.
cylonflatus
Én még hozzátenném a fajok hiányát, én azon nagyon kiakadtam. Az első három részben megismerhetünk rengeteg különböző fajt, ott vannak az emberek először is, szalariánok, aszárik, batáriak, vorchák, drellek, volusok, kvárik, hannárok, elkorok, turiánok, rachnik, kroganok, gethek, proteánok (és akkor ott vannak még az exproteán collectorok, a reaperek, a yahg, de lehet, hogy még ki is hagytam valamit) . És akkor az Androméda galaxisban, ami mellesleg majd' kétszer akkora mint a Tejútrendszer, összesen amit találunk az egy majdnem csak utalásszinten létező ősök, és a gépi remnantok mellett, az angara és a kett? Ezt komolyan gondolták? Kemény kettő intelligens faj, plusz a gépek? Az Androméda galaxisban több ember, aszári, turián és krogan rohangál, mint az ott honos intelligenciák? El sem hiszem, komolyan. Pozitív a több bolygó, nagy bejárható területtel, de mit ér, ha nincs megtöltve élettel? Élővilágnak van kb egy tucat állatfaj, annak a fele ott rohangál minden bolygón? Menjenek a .... Olyan, mint ha nem maradt volna idő befejezni ezt a játékot.

Zegi Norbi HUN
Egyébként Cora karaktere csak nekem nem szimpatikus? Szegénynek kicsit malac arca van, a szinkronhangja sem jön be, meg akárhányszor ránézek, mindig Pagan Min jut eszembe a Far Cry 4-ből<#vigyor>
Utoljára szerkesztette: Zegi Norbi HUN, 2017.04.24. 20:12:39

&#10084;The Witcher 3&#10084; &#10084;Batman&#10084 &#10084;Bioshock Infinite&#10084; &#10084;Linkin Park&#10084; &#10084;Ford Mustang&#10084; &#10084;Assassin's Creed Rogue&#10084;

Zegi Norbi HUN
Ne legyen igazad, de eddig valóban úgy néz ki😞 Nagyon sajnálom, hogy a Bioware egy ilyen kiadó alá tartozik.

&#10084;The Witcher 3&#10084; &#10084;Batman&#10084 &#10084;Bioshock Infinite&#10084; &#10084;Linkin Park&#10084; &#10084;Ford Mustang&#10084; &#10084;Assassin's Creed Rogue&#10084;

Oké,rendben.Csak bezavar,hogy a logo még mindig a játékban van.<#confused>

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!

Ezt úgy hívják a logo megmaradt a tartalom kiherélve. Használják a brandot amíg kuka nem lesz. Mondom ahogy a Biot a Maxist is az alapítói tették azzá ami. Ha megveszek valamit kiherélem de a nevet megtartom, az már mindegy nem a név volt a lényeg hanem akik névvé tették. Ezért jó az Obsidian. De majd kiderül a következő ME résszel vagy a titkos projekttel, így van vagy mégse. 😊

PiszkosFred
Az akkori sajttaj:

"Today we are consolidating Maxis IP development to our studios in Redwood Shores, Salt Lake City, Helsinki and Melbourne locations as we close our Emeryville location. Maxis continues to support and develop new experiences for current Sims and SimCity players, while expanding our franchises to new platforms and developing new cross-platform IP.

These changes do not impact our plans for The Sims. Players will continue to see rich new experiences in The Sims 4, with our first expansion pack coming soon along with a full slate of additional updates and content in the pipeline.

All employees impacted by the changes today will be given opportunities to explore other positions within the Maxis studios and throughout EA. For those that are leaving the company, we are working to ensure the best possible transition with separation packages and career assistance."
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.04.24. 16:10:07

Ez az angolról van:
"Maxis' Emeryville studio was closed in March 2015, moving development of Maxis titles to other EA studio locations. "
Rossz a magyar wiki..nézd meg az angolt.A mai napig működik a Maxis,de elég az offból.😊

Jól emlékszel.A Redwood-i stúdió megmaradt,ők csinálják a Sims 4-et.

Rövid de velős sztori. Aki elég öreg az emlékszik a Sim Cityre, mekkora szó volt, mikor megjelent.
Maxis

A Simcity bukásával (mely szintén az EA parancsára és baromságai miatt lett szar), bezárták a stúdiót. De mintha valami olyan lett volna, hogy a fő Maxis megúszta volna, "csak" a másodhegedűs stúdióit zárták volna be, de lehet, hogy már rosszul emlékszem.