4237
mea.jpg
  • Banderas1990
    Ha már előzmény trilógia és teljesen új része a galaxisnak.....
    Én eltudnék képzelni egy olyan sztorit, hogy egy földi űrhajó egy olyan relén halad át, mely valamiért csak egy irányú (pl. mert a túlsó oldal sérült), így ott ragadnának. De hamar kiderülne, hogy már más fajok is jártak így korábban.

Tudom kicsit szabadjára engedtem a képzeletem :D De, azért nem lenne rossz.
  • MerlinW
    Egyelőre úgy néz ki előzménysztori lesz.
  • Marinecorps
    Én úgy értettem hogy ha a 4. rész folytatás lenne. Pont azt mondom hogy igenis voltak nagy döntések a játékban. Ha én úgy döntöttem hogy megölöm a getheket, de a 4. részben mégis élnek, akkor már nem az ÉN mass effeckt univerzumomban játszom a 4. részt.
  • koschwarz
    Ha belegondolsz, végül is a te döntésed volt az ME3 végén, hogy melyik megoldást választod, és eléggé különböző következményei lettek a galaxis szempontjából.

Én a sztorit kicsit később játszottam végig, és addigra már hallottam, hogy mennyire elégedetlen volt a nagyközönség a befejezéssel, meg a játék során hozott döntések jelentéktelenségéről. Én azonban nem láttam így, igaz, tényleg kellett a hozzá a "plusz befejezés".

Szerintem a rajongók kicsit többet láttak bele ebbe a kijelentésbe, mint amit a Bioware szándékozott megvalósítani. Még így is sokkal-sokkal több befolyásod volt a történtekre, mint a játékok 99%-ában.
  • Marinecorps
    Engem is az zavar a folytatásban hogy 3 részen keresztül reklámozták azzal a játékot hogy minden döntésed befolyásolja a galaxis sorsát. Na most ha ők kiválasztanak egy fix befejezést a 3-nak hogy onnan folytassák, ezzel kukázzák az ÉN döntéseimet.
    Valami előzmény történet egy szabadabb világgal jó lenne. Amikor a 2. részben Jack felajánlotta hogy mi lenne ha kalózkodásra használnánk a Normandy-t és simám belementem volna, egy jó kis evil partival: Jack, Zaeed, Kasumi, Thane meg valami krogan :D
  • Ryder62
    Tuchanka benne lesz ez már 100.
  • koschwarz
    Az a kérdés egy folytatással (mármint "ME3 után") kapcsolatban, hogy melyik befejezésre építenék a történetet? Illetve nem is a történet a lényeg, hogy az univerzum, amiben játszódna. Szerintem elég jelentős eltérések vannak a 3 fő befejezés utáni világok között, és még azokon belül is rendesen lehetnek különbségek (pl. a "piros" befejezés attól függően, hogy milyen volt a galaxis felkészültsége a végén).

Egyébként engem kifejezetten érdekelne egy olyan történet, amiben nem a "galaxis megmentőjét" kell játszani, iszonyatos horderejű döntéseket hozva. Simán el tudnék képzelni egy játékot az ME-univerzumban egy "egyszerű" zsoldos figurával, és annak kalandjaival, amik aztán valami nagyobb sztorivonalban helyezkednének el.
  • Prince23
    Majd a Gamescomon eláállnak egy ütős trailerrrel, ha itt nem akkor a VGX-en. És utóbbi szinte biztos

ME 3 is a VGX-en debütált.
  • Sir Quno Jedi
    Ez lópikula. De a gamma biztos jó lesz.
  • Bullitt
    A krogan sem teljesen krogan. Elég morcos és mintha szarva is lenne
  • Bullitt
    Az ottan vmi Prothean lehet?
  • edios
    Breaking!

Történt egy nagy semmi!

• BryceHUN
    Fejlesztési költség valóban van, de hosszabb távon jobban megéri az EA-nek, ha a saját házi készítésű grafikusmotorjukat használják, mint egy licenceltet.
  • Although
    Gondolom az ilyen eszközöket veszik. A forstbite motor az Digital fejlesztés pl. Szóval befektetés anyagilag. Nem hinném hogy egy unreal motort is beszereznének.
  • BryceHUN
    Mire gondolsz? Miből vesznek még egyet?
  • Although
    A DA:I azt Forsbite legújabb motorja fogja tolni. Mennyire valószínű hogy vesznek még egyet?
  • Evoluti0N
    Így készül az új Mass Effect
  • Ryder62
    http://www.pcguru.hu/hirek/tweetel-a-bioware-az-uj-mass-effect-jatekrol/23757

A hírt tessék óvatosan kezelni, de úgy látszik lassan elindul a marketing gépezet.
  • Darun
    Én meg Talival szeretnék egy ME4-et. Meg Garrussal. Esetleg még Jack.
  • GLIPX
    Jól van.Megnyugodtam.:)

BTW Frostbite 3 ide vagy oda, én inkább az Unreal Engine 4 -el szeretnék egy Mass Effect 4 -et.

Unrela Engine 4 'Infiltrator' Demo
  • PiszkosFred
    A cikkben, a kerdes feltevesenek pillanatban FB 2.0 motor szerepelt, en is csodalkoztam. Szerencsere a szerkeszto kapcsolt, es javitotta az elirast.
  • edios
    he?

idézet a cikkből:

"A Mass Effect negyedik epizódjának megjelenésére legkorábban jövő év végén lehet számítani, a programot pedig a DICE által kifejlesztett Frostbite 3 motor fogja hajtani."
  • GLIPX
    Nem úgy volt, hogy a Frostbite 3 fogja hajtani a játékot?
  • Evoluti0N
    Fura is lenne, ha mást mondanának. Időben el kell indítani a marketing gépezetet. :)
  • Stockbauer33 #74
    Mass Effect 4: Kiváló alkalom a csatlakozásra
  • Fpocok
    cosplay:

• lightjack
    Hát most kezdtem újra az egész Mass Effect trilógiát, ha a végére értem lehet belenézek
  • Evoluti0N
    De ha szereted a lopakodást, a cyberpunkot és az RPG elemekkel kevert FPS játékmódot, akkor kihagyhatatlan.
  • Evoluti0N
    Az a közös bennük, hogy a Deus Ex 3 végén is három választási lehetőség van és egyáltalán nem befolyásolják a végét a játék folyamán hozott döntéseink.
  • sanyiiiii
    Jobban jártál volna ellenkező esetben :)
  • lightjack
    Akkor ebből a szempontból én szerencsés vagyok, mert nem játszottam a Deus Ex-szel, így ez a fajta lezárás tök új volt nekem :)
  • sanyiiiii
    Kicsit másképp gondolta = másoljuk le a Deus Ex-et :D
  • lightjack
    1) Hihetőt akartam, sry :)

2) Elsősorban az egész franchise szereplőire gondotlam, nem konkrétan a harmadik részben újonnan megismert szereplőkre, akik nem igazán votlak túlzottan érdekesek, kivéve persze Javikot.

3) Azzal viszont nem értek egy hogy gyengébb lenne a sztori mondjuk a DA:O sztorijánál. Nekem az valahogy túlságosan egyszerű volt, a vége pedig egy teljesen megszokott happy ending volt, a sárkány legyőzésével. A Mass Effect vége nekem pont azért tetszik mert nem a megszokott happy endinget hozta, hanem kicsit másként gondolta. Persze ez csak az én véleményem:)

Persze a trilógiának vannak hibái, de ettől függetlenül szerintem sokkal többet nyújt egy átlagos játéknál.
  • sanyiiiii
    Azért ne essünk túlzásokba :)

1) Ha hiteles helyett hihetőt mondanál egyet értenék veled.

2) Azok közül a karakterek közül akikkel a 3ban találkozhatsz először számomra akik egy picit is érdekesek voltak azok Javik, Eve és Traynor, a többi elég gyengécskére sikerült. Az összes olyan karakter akihez érzelmileg kötődni tudok az 1-2ben már jelen volt.

3)BS. A ME erőssége a karakterekben és a viszonylag hihető és jól kidolgozott sci-fi univerzumban rejlik, nem a sztoriban. Pont most találtunk rá a crucible terveire, mert kétségbeestünk és mert csak meg a hasonlók sokat rontanak rajta. Az eredeti endingről inkább ne is beszéljünk. Igen, az EC sokat javított rajta és a maradék problémák nagy részét a Leviathan megmagyarázza. Ráadásul vannak nagyszerűen sikerült részei a sztorinak mint pl Tuchanka, de összességében a sztori gyengébb mint a BG 1-2, KotOR vagy DA:O. És ez csak ami hirtelen eszembe jutott a Bio saját háza tájáról. Egy Planescape: Tormenthez meg inkább ne is hasonlítsuk :)

A ME triológiának vannak bőven hibái, elejétől a végéig, sztori és gameplay terén egyaránt, ezt be kell ismerni annak ellenére is hogy nagyon sokáig kedvenc játékaim között fogom számon tartani mind a hármat.
  • lightjack
    Továbbá szerintem a Mass Effect sikerét három dolognak köszönheti:

Az első a téma amit feldolgozott. Olyan kérdésekre adott válaszokat amelyek a mai kor emberét is foglalkoztatja pl: egyedül vagyunk e a világegyetemben? Milyen volt a világunk régen? Ha létezik földönkívüli élet, akkor az milyen? És ezekre a kérdésekre rendkívül hiteles alternatívákat ad. Tulajdonképpen szerintem teljesen elképzelhető hogy egy nagyon hasonló esemény lejátszódhat a való világban is, hiszen itt most nem nagy zöldfejű űrlényekről beszélünk akik embereket rabolnak és gonosz hatalmukkal a Föld kormányát irányítják, hanem egy társadalmilag nagyon hasonlóan felépített civilizációkról, hasonló gondolkodásmóddal, érzelmekkel, stb. Ezért lesz ez szerintem rendkívül hiteles.

A második a karakterek: Olyan karakterekkel ismerkedhettünk meg a harmadik részben, akikhez valljuk be, kötődött a játékos. Én személy szerint még sosem éreztem érzelmeket egy számítógépes karakter iránt, de itt annyira életszerűen és gazdagon voltak ábrázolva, hogy néha el is felejtettem hogy csak egy rakás 0 és 1-es az egész. Gondolok itt például Liarára, aki szerintem Shepard (csak is a férfi Shepard, tudom hogy az aszárik nem nélküliek de nő mellett nagyon bizarrul néz ki) egyetlen valódi szerelmét alakítja, vagy Garrusra aki pedig a legjobb barát megtestesítője, de lehetne még mondani Wrex-et, Thane-t, Mordin-t, The Illusive Man-t, Anderson-t, Hackett-et.... Rengeteg gazdag és szerethető/utálható karakterrel büszkélkedik ez a trilógia és emiatt az egész él, és lélegzik.

A harmadik pedig a dramaturgia. A játék profi módon vezeti a történetet, tele van csavarokkal, drámával, akcióval, kalanddal, poénnal. Eddig egyetlen játékban sem láttam ilyesféle megszerkesztettésget a történetmesélés területén.

Na ha ezt a 3 elemet sikerül összerakni akkor nagyon nagy durranás is lehet akár az új trilógia, ez csak a fejleszőtkön múlik. Egyetlen problémát talán csak az első dolog jelenthet, mivel az első trilógiával magasra tették a mércét. Nah de bízzunk a legjobbakban!
  • lightjack
    Nem hiszem hogy prequel-t csinálnának, ezt biztosan ők is érzik hogy nagyon nagy bukás lenne, mert csak a legkeményebb Mass Effect fanok vásárolnák meg és azok közül is csak azok akiknek tetszett a befejezése (hiszen miért játszanák le egy olyan történet előzményét aminek a végkimenetele szerintük egy idétlen baromság?). Ha van egy kis eszük akkor nagyrészben elszakadnak Shepard vonalától, de azért említések lesznek, mert a neve már összefort a ME univerzumával. Szal a prequeleket csak hagyjuk a könyvekre, DLC-kre, képregényekre...
    Az egy másik kérdés hogy mennyire lehet túlszárnyalni egy olyan történetet ahol a főhős az egész galaxist mentette meg. Ha valami olyan sztori köré kerítik az új trilógiát (gondolom ezt is trilógiának szánják) amely kisebb jelentőséggel bír mint Shepard története, akkor az egyszerűen el fog törpülni Shepard cselekedetei mellett. Így marad ő az eredeti és utánozhatatlan főhős és hát oké... megmentünk egy bolygót de...hát egyszer megmentettünk egy EGÉSZ GALAXIST. Valami nagyobb jelentőségű dolgot kell kitalálni. Ha megint a galaxist kell megmentenünk valami nagy és elpusztíthatatlan ellenség ellen az elég elcsépelt lenne. Remélem kitalálnak valami érdekes dolgot... Lehet előveszik a Dark Energy-t ki tudja...
  • kokos
    Jaj csak ne azzal!!!!!Akkor nem fogok látni semmit mert kivágja a szemem a túlzott napfény meg,én csak csősháder-nek nevezem féle finomságok,vizcsepp a monitor képernyőjén..de belülről.BF3,jaj ne!!!
  • sanyiiiii
    2014 valószínűbb, EA nem szeret 3 évet adni egy játékra.
  • Ryder62
    2-3 év mire megjelenik minimum. Szvsz 2015 előtt tuti nem jön.
  • Evoluti0N
    C-c-c-c-c-c az bosh'tet. :) Különben szerintem mire megjelenik, addigra úgyis gépfejlesztésre leszel kényszerítve. Az új konzolok megjelenése miatt mind arra leszünk.