4237
mea.jpg
  • ChipHazard
    És akkor Kánon szerint a második rész főszereplője csaj lessz? Ugye ez olyan hogy bár készíthetsz sajtá kasztot karkaterts stb, a mass effect első trilogiája igen csak egy John Shepard nevü férfi katona földi születésü karakterre volt megírva. Kb mint ugye a KOTOR kánonja hogy Revan férfi, míg a 2. részben a számüzött már Nő ként volt ismeretes.
  • Evoluti0N
    És valóban.
  • lwb
    Lehet, de ezt a Q1-et az EA pénzügyi vezetője dobta be és náluk a Q1 az márc 31. Egyébként ez benne is van a cikkben, amit linkeltem.

De nagyon-nagyon meglepődnék, ha ezt tartani tudnák. Talán nem is baj. Inkább várok még, csak legyen jó az a játék.
  • Prince23
    Q3-n fog jönni, valamikor augusztus körül... az én tippem... bár egy májusi megjelenés is jól jönne ott nekik
    Utoljára szerkesztette: Prince23, 2016.06.14. 20:20:27
  • broman191
    Józan paraszti ésszel - az utóbbi évek alapján - a negyedév emlegetése jó eséllyel egyenlő azzal, hogy nem készül el a játék időre és a Q1 végén is síri csend lesz, majd bedobnak minimum egy negyedévvel későbbi dátumot, akkor már napra pontosan... A Qx emlegetése sokszor érdemben alig több a 'tudomisén' válasz elkerülésénél... :)

ui.: Valamint az egyik Naughty Dog-os arc sem jósolt sok jót a twitteren a megjelenéssel kapcsolatban, azalapján, hogy még egy hosszabb összefüggő gameplayt sem mutatott a BioWare az E3 anyagban, szóval könnyen lehet hogy még fájóan alfa az egész...17' Q1 végére meg lesz egy erős 'béta 2'...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.06.14. 16:44:37
  • MoRT2195
    De a józan paraszt eszű embernek mondják a dátumot, ha azt mondják Q1, akkor az március vége max. Az, hogy a cégen belül másképp számolnak el egy évet, teljesen lényegtelen. Ahol én dolgozom, ott is október 1-én kezdődik az "új év".
  • yossarianHUN
    Nekem úgy rémlik, hogy játékfejlesztőknél a negyedévek máshogy vannak, mint ahogy a józan paraszt gondolná, úgyhogy lehet, hogy lesz az még később is.
  • lwb
    Ennél hivatalosabb egyelőre nincs, mint amit az EA CFO-ja mond (ez azért mondjuk eléggé hivatalos forrás nekem). Q1 2017 március 31-gyel ér véget, erre a bót betette március 30-ra, az előző napra. Azt komolyan ember ne gondolja, hogy ennél korább meg fog jelenni.

Most lefogadom, hogy inkább később, mint korábban.
  • BoneDragon
    Ezt eddig is tudtuk, hogy 2017 eleje, szóval ez nem hivatalos. :)
  • lwb
    Q1 2017, ami ugye március vége legkésőbb.

link

Ez ugye elég régi hír már. Szerintem meg nem is fogják tudni tartani.
  • BoneDragon
    Hivatalos? Linkeld már, ahol Bio ezt írta.
  • Renegade
    meglátjuk :)
  • Ainz
    Ez kevés volt.. Nekem a kedvencem a Mass Effect széria, de nem hiszem el, hogy ennyit tudtak mutatni több év után..
    Azt meg külön remélem, hogy nem olyan fos offline MMO lesz mint a Dragon Age legutolsó része..
  • broman191
    Szóval egy másik galaxisban is van krogan és asari (szerintem is az volt, egy Liaranál fiatalabbnak tűnő egyed)? Lehetséges, de nem túl valószínű, mivel éppen a Tejútrendszertől eltérő életformákra helyeznek hangsúlyt. Szóval én inkább feltételezem azt, hogyha a felfedező misszió alapvetően emberi is, biztosan más eddigi ismert fajokból is akadnak érdeklődők, képviselők, hogy az emberekkel tartsanak az úton...már csak azért is, hogy polkorrekt multikulti társaság legyen a személyzet és az a hatalmas mélyűrutazó hajó sem feltétlen 100% emberi tech lehet.
  • PiszkosFred
    Kotako interju szerint nincs meg meg az a technologia, amit akar Howard, igy nem lesz egy ideig TES.
    Az Andromedanal legalabb nincs ilyen gond, max gameplay hianyzik :)
  • lwb
    Szerintem jövőre bejelentés és 2018-ben kint is lesz legkésőbb. A beth híres arról, hogy bejelentés után már nem kell sokat várni. (TES6)
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2016.06.13. 21:16:26
  • PiszkosFred
    Persze, majd kiderul mi lesz, csak jatszanek mar, kivancsi vayok ra nagyon, foleg amiota azt mondtak, hogy technikailag/megoldasaiban inkabb lesz az ME1 orokose, mint a ME3 folytatasa.

Ami a TES-t illeti, persze, keszul, csak pont fel oraja derult ki (Pete Hines twittelte), hogy 2 nagyobb projekt jon elobb a csapattol (BGS) es csak utana a TES, ami jobb esetben is 2-3 ev minimum.
  • lwb
    np. simán lehet, hogy feleslegesen izgulunk és jön időben. csak nem tűnik valószínűnek, hogy ilyen marketing ziccert kihagytak volna. jövő márciusig már nem lesz E3.

szerintem nincs szopóág, csak még nincsenek kész. a tes6 is tuti készül (ehem... Velenwood, ha lehet hinni a pletykáknak), csak még nincs bemutatható állapotban.
  • Renegade
    szerintem nem jön velünk a többi faj, minden cimbi andromédai lesz
  • PiszkosFred
    Ertem. Akkor egyelore szopoagon van a Mass Effect kovetkezo resze is? Kar, pont ma irtak, hogy a TES VI. sem lesz egy jo ideig, most a ME kovetkezo resze is szarban van, nem jo ez igy. Koszi a valaszt.
  • lwb
    Nem, de mondjuk egy on-stage demo-t azt igen. Ahogy pl. dishonored 2 -nél volt. Vagy mondjuk a gears of war 4-nél. Olyan játékoknál, amik már kész vannak és van mit bemutatni. Ez egy 100+ órás rpg lesz, lehet belőle olyat mutatni, ami nem spoiler, ahogy mutattak is korábban.

Egyébként meg a kilépett volt fejlesztő tweetelte kb ezt.
  • lwb
    Ez a hivatalos megjelenés egyelőre, igen.
  • PiszkosFred
    En nem ertek a lovakhoz, de ami a mostani friss videoban van par masodpercnyi kepkocka, az nem ingame/gameplay felvetel, az mind renderelt/cgi anyag? Vagy itt most 10-20 perces egybefuggo lets play videot var mindenki? Vagy mi van?
  • Dante73
    Simán lehet, hogy azért nincsen gameplay, mert valami olyan van benne, amit nem akarnak nagy dobra verni, és akár fél perc alatt nyilvánvaló lenne. (Shep a főhős újra, példának okáért) Jó, EA-t ismerve, inkább a vészmadaraknak van igazuk, de azért reménykedni szabad, hogy NAGY DURR lesz...
  • TBTPumpa
    Amazon szerint ekkor érkezik:
    Mass Effect: Andromeda - 2017.03.30. (EU); 2017.03.28. (NA)
  • ChipHazard
    kék volt nem ? csak egy képet láttam a gamestaron, aszonták asari , mindegy randa votl akármi is votl az. De a krogan jolnézett ki, azok mindig menők.
  • Renegade
    lehet azért mert nem Asari volt :)
  • ChipHazard
    Hát az az Asari ritka randa, ugy nézet ki mint valami pasi,
  • BoneDragon
    Már nagyon túl magyarázod feleslegesen. Majd jön, pont.
  • lwb
    Szerintem terveztek is. Aztán még időben kapcsoltak és újracsinálták a játékot, ezért tolják már ennyi ideje. Nem életszerű, hogy valamit bejelentenek 2014-ben az E3-on és még 2016-ban sincs olyan állapotban sem, hogy akár egy 5 perces gameplay demot ki tudnának rakni a színpadra. Eleve, mire bejelentenek valamit, addigra a fejlesztés már bizonyos szintet el szokott érni. Ehhez képest ha valaki megnézi a 2014-es reveal trailert, akkor szinte ugyanazt kapja, mint amit ma, 2016-ban kapott. Developer diary-t, grafikusokat munkában, CGI animációt. Ennyit.

Az egész játékot újra kellett csinálniuk, mert rájöttek, hogy egy DAI az űrben nem lesz már eladható. Ez az én teóriám.
  • Daermon
    DA:I után és is fosok, hogy hasonlót terveznek az ME szériával. Remélem az ME3 hibáiból tanultak is... Gondolok itt az összecsapott befejezésre meg a gagyi multiplayerre (ami a DA:I-ben is lett).. Nem bánnám, ha csak single lenne.
    És inkább legyen +1,5 év, de legyen normális. Így is kezd a Bioware név egyre kopotabb lenni.
  • TBTPumpa
    Ez ígyis-úgyis félkész lesz. EA-tól láttunk befejezett játékot az elmúlt 10 évben?
    Csupán zavar, hogy ezt elvileg tavasszal ki akarják adni és még semmi érdemlegeset nem mutattak belőle.
    Vagy csak annyira jó, hogy nem merik megmutatni, nehogy a CD Projekt átvegyen ötleteket a Cyberpunkba. Oh, wait...
  • lwb
    Szerintem azért van az, mert első körben csináltak egy DAI in space-t, aztán kijött a Witcher 3 és rájöttek, hogy az offline mmo 2014-ben elment, de 2016-ben már nem lesz elég, a Witcher után az emberek elvárásai emelkedtek. Ma már nem elég egy random quest, hogy hozzál x db-ot y tárgyból meg ölj meg x szörnyet stb. Az ilyen mmo questek egy Bloody Baron küldetésvonal után nem férnek el egy szingli rpg-ben.
    Szóval szépen újra kellett az egészet gondolni. Ez mondjuk önmagában még jó hír is lehet. Inkább várok még egy évet ha kell, de nem akarok Mass Effect Inquisitiont, köszönöm,
  • Maala
    Hol a probléma? Inkább félkész játékkal szeretnél játszani?

Lesz addig is mivel játszani szerintem. :)
  • TBTPumpa
    Ez azért gáz, mert a Dragon Age Inquisition-nál már a bejelentéskor ingame cuccokat mutogattak. 2 évre rá már ki is adták. Itt meg még mindig a tervezőasztalt mutogatják és hangoztatják, hogy mennyire jó lesz ez az egész. Ezek szerint még az alfa állapotot sem érték el, ebből következően pedig biztosan nem fog márciusban megjelenni a játék. Talán 2017 karácsonyán, pedig tavaly még Holiday 2016 volt a cél, most már egy becsült dátumot sem mernek kiírni.
  • lwb
    Nulla gameplay, 2 évvel a bejelentés után. Ez a második E3 és kb semmit nem láttunk a játékból, mint renderelt animációt és egy developer diary-t és elvileg több E3 már nem is lesz a megjelenés előtt.

Elvileg, ez a kulcsszó. Mert 100%, hogy el fogják tolni Q4-re 2017-re vagy akár 2018-ra is. Ha nincs gameplay az E3-ra, akkor az lényegében azért van, mert nincs még gameplay. Fél év alatt nem lesz a semmiből játék, az tuti.
  • Evoluti0N
    :')
  • Stockbauer33 #342
    Durva

https://www.youtube.com/watch?list=PL3a3tkpS9DNRUbHcBYrvv9GKtFlFoSqH7&v=y2vgHOXeps0
  • Stockbauer33 #341
    http://www.gamestar.hu/hir/mass-effect-andromeda-informaciok-177242.html
  • Palinko
    azért erre nincs felkészülve egy 2007-es játék :D keress valami high resolution patch-et hátha működik, de még azoknál is szar helyen szokott lenni a hud.