7980
  • Caliph
    ha a hajód eldurran lehivhatod újra bármikor. annyi hogy várni kell pár percet vagy dijat fizetni a gyorsabb lehívásért
  • wollnerd #7539
    Na igen, ezt nem tudtam. Egy videoban éppen véletlenül láttam a visszaszerzési jelenetet estefele.
    Nyilván egy második hajó nélkül ez lehetetlen, bár ki lehet kölcsönözni egy olcsó hajót és így visszaszerezni azt. Vagy éppen multi révén egy társ segítségét kérni. :)
    Jövőre nézve ezt megjegyeztem.
  • Torzonborz
    :D :D
    ez nem bug, igen ha meghalsz akkor a cuccod ott marad, már ha a maradt valami a hulládból. ha igen és látod a corpse markert akkor visszamész és kilootolod magad.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2022.05.11. 17:32:41
  • Darun
  • wollnerd #7536
    Az most komoly vagy erős bug, hogy ha a hajóm felrobban (ütközésre) és meg is halok benne, akkor amikor respawolok a kórházban, akkor csak a default fehér űröltözetet találom meg a helyi invetory-ban és az egyedi armor-t és backpacket (benne a tartalommal együtt) pedig ELVESZÍTETTEM?!
    Már 2x történt meg ez, az első alkalommal a két alap pisztolyomat is elveszítettem, mert Aril Hazard táskában voltak és akkor az is elveszett, minden Aril Hazard védelmi ruhadarabokat beleértve, még a sisakot is.
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2022.05.11. 15:55:07
  • RJoco
    Quantum ugrásnál nekem veri a 144-et. Többet nem, mert V-Sync. Állomásokon is egész jó, kellemes. Mondjuk a grafika sincs kimaxolva és FHD. A 3.17 előtt rosszabb volt. Az FPS. A játék nem, mert ami küldetés a frissítés előtti órákban még ment, frissítés után már nem. Úgyhogy most megint parkolón van.
  • Torzonborz
    Nos, a 1050en, vagy mid van, nem is nagyon lesz jo, de mondom a volumetric cloudot azt kapcsold ki, mert a gazfelhok iszonyat zabaljak ott az fps-t, az valamennyit segit.
  • lonvard
    Kegyetlen szaggatott az Orisonon. Próbálok állítgatni rajta.
  • Torzonborz
    Ha 16GB sysramod van akkor allits be melle meg 16-32es tartomanyba swapet (ssd-re), ez valamennyit segit, meg a jatekban a volumetric cloudot kapcsold ki, a felhok lezabaljak a gyengebb gepeken az fpst. Ja meg nezz tutorialt, elorebb leszel ha tudod mit kell csinalni.
  • wollnerd #7531
    Sajnos nem lehet már PO-t kiválasztani kezdőpontnak. Lorville-NB-Arena18-Orison között lehet választani. Alapból ha meghalsz, és respawolsz, akkor a kezdőpontod kórházában kellsz fel, és ne lepődj meg, kórházi pizsiben fogod magadat megtalálni, de ezt invertory (I bill) segítségével leveszed a pizsit és úgy felötözöl a local invertory-ből lévő suit-okkal. :) Érdemes backpacket is venni már az elején, mert a local invertory mindig helyszínhez kötött, de a hátizsákba rakva a fontos dolgokat és étel-italt mindig magaddal tudod vinni. :)

PO Orison felett van ugyebár, de azért nem lenne ajánlott kezdőpontnak választani Orison-t, mert (nagyon) sokáig kell felfelé repülni, hogy kilépj végre a Crusader "légköréből".
  • lonvard
    Jól van gyerekek, meggyőztetek, már töltöm is. Fut ahogy fut. Ha ki tudok szabadulni az állomásról, akkor oké lehetek. Jó volna, ha Olisarról lehetne indulni, mert az nem terheli meg a hardveremet annyira.
  • Torzonborz
    Miven van mar long term persisntence, ami ervenyes reset eseten is, johogy megmarad :D
  • Caliph
    én felpimpeltem az aurorám,kinyirtak már párszor , megmaradt rajta minden, még acc reset után is
  • Caliph
    igen,ha pingelsz minden ami 3000 m alatt jelenik meg frissen az drágaköves rocos node.

még egy tipp: már van értelme használni a pingelős radar szögét és erősségét(ugye V betűvel váltassz radar kereső módba és egér görgővel álltod hogy mekkora szögben lásson alap billentyű beállításoknál)
    quant bányászatnál elég menő,mert a quant kövek legtöbbször szeretnek "társaságban" spawnolni,szal ahol egy quant kő van ott van meleltte még egy kettő vagy több is akár
    szal pingelsz,megjelenik a hudon az eredmény,aztán a lehetséges célpontokra rászűkítessz a radarral és pingelsz még egyet. rászükülve a radar messzebbre lát,és kidobhatja hogy több kő is van abban a nodeban amit találtál az első pinggel.és ha lyrián bányászol,akkor az nagy eséllyel quant lesz.
  • Torzonborz
    Nincs meg kulon biztositas de mar baromi regota nem veszik el az upgradelt modul :D :D
    Asszem 3.4 vagy 3.5 ota nem :D
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2022.05.08. 08:34:02
  • wollnerd #7525
    Sziasztok!
    A 3.17 megjelenése óta újra tolom a SC-t.
    És látom hogy tényleg sokminden változott a játékmenet szempontból. :)
    Kérdés: Biztosítás van már a megvett hajómodulokra? Vagy még mindig elveszíthetjük, ha a hajónk megsemmisül?
  • Paladin
    Most mentem először rocozni mióta jött a patch, és szerintem sokkal könnyebben lehet köveket találni. Sokkal erősebb jelet ad minden, úgy tűnik. Korábban pl. kézzel bányászható kövekbe szinte soha nem botlottam, most állandóan olyanokat is találok.
    A roc kövek jelei meg már 2-3000 közt megjelennek.
  • Jóózsf István #7523
    Beszarás!!!
  • Caliph
    május vége
    katonai parádé,katonai gépek próbálhatóak ki,illetve egy szolgálatban lévő Javelin romboló is bejárható lesz a tavalyihoz hasonlóan
    máj 20-31ig

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.05.05. 19:04:15
  • lonvard
    Felpiszkáltál. :)
  • Caliph
    igen,1000 méter alatt kell lenni,és minden friss jel ami 3000 méteren belül van szinte biztos hogy drágaköves node. én hétvégén vagy fél napot rocoztam daymaron,nem találtam szerencsére kőben spawnolt lelőhelyet. biztos van,de én ott nem találkoztam vele.
    az új helyek miatt sajnos a régi jó dolgok mint pl port olisar kicsit elhanyagoltnak tűnnek. volt hogy belépés után a saját ágyam nyirt ki ott,respawn után pedig nem tudtam bemenni a saját lootomért :D
  • Paladin
    Roc bányászat kicsit szopatósabb a szenzor patch óta múlt nyáron, nehezebb találni jelet, plussz a kövek is bosszantóan gyakran kerülnek más objektumba (sziklába, fába... isteni érzés, amikor találsz 7 hadanite-os követ, és mindegyik egy nagy szikla mélyén tanyázik...).

De hogy valami konstruktívat is tegyek hozzá (remélem még nem írtam le itt korábban :) ):
    Nekem a szkennelésre az a módszer jött be, hogy kb 250-300-zal repülök pár száz méter magasan (max 1000), és szenzor módban folyamatosan pingelek 360 fokban. Figyelni kell, feltűnik-e jel ami 3000 méter alatt van, akkor nem nyomsz új pinget, amíg rá nem fordultál a jelre, onnan már sima ügy megtalálni.
  • Caliph
    a jó öreg RoC bányászat is jó pénz,bérelsz egy cuttit meg egy Rocot aztán irány hadanite bányászat,ezzel is össze lehet kaprni 300k kreditet könnyen /kör ha tudod hogyan és hol bányássz. Rocot javitották,már simán fel lehet szipkáni a drágaköveket,viszont ha hegyoldalban lévő node-t bányászol a drágakövek szépn lecsúsznak a hegyoldalon és lehet menni utánuk ,jó sok idő felszipkáni szal nem is érdemes ilyet fúrni. ha sima terepen van akkor ott marad egy kupacban az egész.

mással egyelőre nem próbálkoztam :)

saját prospi és quant bányászat / finomítás a nagy pénz még mindig
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.05.05. 10:26:45
  • Caliph
    pár tipp,netről lopva illetve már én is kipróbáltam:
    bounty hunterkedés jó pénz,bár ebben valszeg én vagyok a béna,felpimpeltem az aurorám de a medium threat bounty főleg ha többen vannak kinyirnak :D net népe szerint pimpelt aurorával még a high risk is gyerekjáték,szal itt valszeg én bénázok. na,sose voltam a lövöldözős fajta :D

adhat olyan mercenary küldit aminek a neve: security contractor evaluation
    arany ez a küldi,elküld egy megtámadott bunkerhez hogy védd meg.konkrétan egy szál alap ruhában fegyó nélkül megcsinálható: ugyanis vannak őrök lent a bunkerban akik segitenek(persze ha rájuk lősz mehetsz a böribe szal mereszteni kell a szemed ha lövöldözni akarsz)
    alap küldiben 10 támadót kell semlegesíteni. elrepülsz a bunkerba,lemész a liftel és vársz. kb 5 perc alatt a guardok kinyirják a 10 támadót. megvan a küldi,megkapod érte a pénzt.
    de a jó dolog most jön: szépen végig lehet lootolni az egészet. elesett őrök konkrétan heavy armorban vannak,ingyen páncél,ingyen lőszer,ingyen nehéz fegyók,és vannak még ládák amiben med gun,multitool,penek,stb
    szal ne vegyél se fegyót se páncélt vállalj el egy ilyen küldit és lesz mindened is.
    határ persze a tároló kapacitásod,szal egy nagyobb hátizsákot azért érdemes vinni.

ha microtech környékén vállalod el a küldit,akkor ott és csakis ott lesz a bunkerben fehér loot láda,amiben drágakövek ,hadanit ,dolevite is van amit jó pénzért megvesz bármelyik admin.

ezt még tovább is lehet fokozni: amire szükség van: egy hátizsák ,egy alap ruha,egy multitool tractor beam modullal,és egy hajó amiben elfér egy nagy láda,mint pl egy avenger titan.
    és valamelyik űrállomás legyen a kiinduló pont.

fogod a multitoolt,berakod az űrállomás inventoryjába, lehivod a hajód,beszállsz,az űrállomás inventoryjából áthúzod a hajó inventoryjába a hátizsákot. felszállsz,kirepülsz az űrállomás biztonsági zónáján kívül. leveszed a ruhát kimész az űrbe meghalsz
    fontos még,hogy a spawn pontot az űrállomás kórházába állítsd be: bemész kérsz szobát,elmész a szobába és az orvosi ágynál transfereled az imprintet oda.
    halál után éledsz az állomáson,felveszed a ruhád,a multitoolt(tractor beam fontos)
    lehivod újra a hajód,beszállsz és kint az űrben ott lesz a régi hajód ahonnan kiszálltál és meghaltál. szétlövöd. ekkor a játék spawnol egy nagy ládát,mert a hátizsák ami a hajó inventorijában volt nem fér bele kis ládába igy nagyot spawnol a játék. ezt a ládát tractor beammel behúzod a mostani hajódba és irány a bunkeres küldi.

tractor beammel lecipeled a ládát a bunkerba,megvárod amit az őrök végeznek a támadókkal és lehet teli lootolni a ládát,rohadt sok minden fér bele,fegyók,páncélok,drágakövek stb. ezeket most már el lehet adni a kereskedőknél jó pénzért,szal olyan 100k kredit a minumum de inkább 300k amit össze lehet lootoni...egy hátránya van,sajnos egyesével kell áthúzgálni a dolgokat egyik helyről a másikra,ezt majd remélem javitják :D
  • Caliph
    belépsz a honlapon,és a settingsnél van egy acc reset menü. leirod hogy miért van rá szükséged,ők meg leirják hogy ez mivel jár.
    szerencsére a hosszú távú dolgaid megmaradnak,mint hajók,pénz raktárban lévő cuccok,a küldik resetelődnek.
    illetve le is van irva mikor érdemes,milyen hibákat lehet csak igy javitani,és a hud hiba pont ez volt
    A gondom az volt,hogy pl amikor lehivod a hajódat,akkor hudom mutatja milyen hajó illetve melyik hangárban áll,vagy ha leszállsz valahova a hajód rajta van a hudon hogy visszatalálj. na ez nem ment.
    amikor beültem a pilóta fülkébe és repülsz,középen van egy kis indikátor ami a hajó mozgási vektorát mutatja , az sem ment,ahogy pl a küldetés indikátor sem,amikor elvállalsz valamit és mutatja hova kell menni.
    ha beállítottam egy útvonalat mondjuk hurstonra,azt sem mutatta,igy nehéz volt pl quantum ugrani,mert szemre kellett megkeresni a célt ami nagy bolygónál még úgy ahogy,de egy kis holdnál már esélytelen :D
    szóval kb lehetetlen volt küldizni,utazni
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.05.05. 09:50:15
  • Jóózsf István #7515
    Miből is áll, hogyan zajlik egy ilyen account reset?
    És egyáltalán nem volt HUD-od, vagy csak el-el tünedezett?
    Nálam olyan van, hogy küldetés közben tűnik el, de csak a küldetésre vonatkozó rész felül középen. Tehát nem tudom például, hogy hány ellenségem van hátra, akit még meg kell nyíratnom és ilyenek.
  • Caliph
    az én problémám megoldódott,szal a reset segitett
  • Jóózsf István #7513
    Én ma beszéltem diszkón a stopposokkal egy anomália ügyében ez volt az leghasznosabb válaszuk és nem becsmérelni akarom őket, komolyan érződött a hangjukban a csalódottság és tanácstalanság...:
    "Isten hozott a 3.17 peccsben!"
    Ez a mondat kb mindenre válasz.
  • lonvard
    Na milyen a 3.17? Késztetést érzek beizzítani a hajtóműveket. Hátha jobban fog futni.

Tényleg, olyan technológia várható, hogy fénykép alapján csinál hasonló modellfejet a pofaeditor?
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.05.03. 17:26:26
  • Caliph
    igen ismerem őket,youtubeon fel is iratkoztam rég,de a discord épp nem jutott eszembe,hogy ott is kérdezni kéne :D
    mindegy,megtörtént a reset,este kiderül használt e,ha nem,akkor érkezem discordra kérdezni :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.05.03. 09:28:33
  • Jóózsf István #7510
    Ha már végig kergetjük egymást a játékok birodalmában, akkor ehun egy link. Nem tudom itt hányan vannak jelen közülük, de az oldalt a kemény magyar mag hozta össze és diszkón írásban de inkább élő szóban mindenre válaszolnak. Gyorsan és hatékonyan.
    Most látom, hogy a hivatkozás itt is kint van a fejlécben!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2022.05.03. 06:09:39
  • Caliph
    velem olyan nem volt,most ez a gond...toltam egy acc resetet,holnap meglátjuk mi maradt meg és hogy megoldotta e.
    aztán folytatjuk a pénz keresést :D
  • Paladin
    Én azt vettem észre, hogy pl. az utazási célpontok bejelölve maradnak érkezés után is. Szóval amikor tovább indulok valahonnan, akkor előbb törölni kell a térképen a célt, különben b után nem mutat semmilyen qt célpontot.
  • Caliph
    üdv,olyan bugom van,hogy a hud nem működik rendesen.nem mutatja a hajómat,se a küldetések célpontjait,se a célállomást,ha beállítok egy utazási célt,akkor azt sem,hajó pilótafülkéből a hajó mozgását jelző kis vackot sem középen...
    neten talált tanács: válottam szervert,újrakreáltam a karaktert,már csak az acc reset maradt...
    de mielőtt megtenném hátha tudtok valamit amit még nem próbáltam :)
    ötlet ? :)
  • JonasSandor
    Vagy mire elérné a megjelenést addigra bezárják az egészet.
  • Ainz
    Hát az 5 év hamarosan letelik, és ha fogadnom kéne a 10 is lefog megjelenés nélkül.
  • Torzonborz
    Egyelore nem a gen12 noveli az fps-t ptu-n, hanem mas impovement, de az erezhetoen (itt leirtak pontosan). Gen12 3.18ban hoz majd jelentos javultast varhatolag.
  • Bucser
    Hidd el van elorelepes. De jelenleg a gyatra server performance miatt az elerheto Ai-k szamat limitalni kell. egyebkent a Quantum rendszer egyszes reszei mar jelen lesznek 3.17-ben ahogy nehany gen 12 renderer optimizacio is (kb 20%-al novelik a max FPS-t varosokban)

Valamint lattam egy egesz jo osszefoglalot a Servermeshingrol is egy Cloud engineer/prgrammertol. Sokminden fugg a servermeshingen.
  • lonvard
    A játéktér jelenlegi nagysága és változatossága, illetve ami potenciál a fejlesztésében benne van, az teljesen oké. Szerintem teljesen elfogadná a gamer közösség, hogy kezdésnek lenne benne 3-5 darab naprendszer, és a következő tíz évben raknának hozzá még összesen 20 naprendszert. És akkor nincs meg a 100, de így is akkora a tér, hogy nyugdíjas korunkig elég.

Vannak azért kardinális pontok, amik még nincsenek készen. Legalábbis számomra fontosak. Például a felbérelhető npc legénységre várok most. Tehát hogy mutassanak már valamit. Szeretnék látni legénységet egy nagyobb hajóban. Csak hogy úgy mozognak. Sétálgat valami fazon, meg leül valahova. Nem értem, hogy mért nem történik ebben előrelépés. Lássunk már egy olyat játék közben, hogy legénység van egy hajóban. Hát megőrülne tőle a közönség.

• s1lkforrent
    Egyébként van ilyen vélekedés is, hogy nem lesz hatalmas nemzethalál, ha véletlen be kell fejezni az álomépítést, akkor rávágnak a mostanihoz hasonló állapotra egy 1.0 plecsnit, vállalnak 2 év szerver üzemeltetést, aztán kalap, kabát.

Ez azért érdekes, mert mint a mellékelt ábra mutatja, sokan a mostani builddel is teljesen jól elvannak. Ha holnaptól egy darab bugfix nem érkezik soha többet, már akkor is "sokkal jobb" a játék mint bármi más egyéb.
    Szvsz mentális kondicionálás kérdése és 1000 csillagrendszert váró whalebélák is elfogadják ezt a végső igazságot.

Én utólag azt sajnálom, hogy abból a pénzből hány másik Everspace 2-t lehetett volna kibővíteni, vagy The Mandate-et befejezni, de mindenkinek a _minden is_ kellett. Ehhez képest most mindenkinek az jut amit épp kifogásolsz hogy nem értékelek eléggé, a roadmap körüli faszkodással pedig effektíve be van ismerve, hogy ők sem tudják biztosra lesz-e ez akár hajszállal is több.

Ha végül lesz, akkor csak nem lett feleslegesen beleverve a pledge, de a mentális kondícionálást kár kihagyni, mert valahol az álmoknak és a reálisan leszállítható tartalomnak valahol találkoznia kell majd. Ha úgy gondolod ezen kár rugózni, mert már így is a legjobb MMO-k legjobbika, ettől már csak jobb lehet, és _nyilván_ lesz is, ha újabb 10 év múlva, akkor addig várunk, take your time, make it right, elfogadható, de mondjuk úgy, nem mindenki ilyen optimista pista.

Semmiképp nem 9 év pledge és 5 év aktívabb reménykedés után.