7978
-
#2452 Semennyire, nem a sávszél a lényeg hanem a latency, amúgy jelenleg kb 100-150 kbyte/s a forgalmazása SC-nek (pár hónapja mértem). Tehát 1 Mbit-es net elég hozzá. Csak hát ugye azzal mire letöltenéd.... :D
-
lonvard #2451 Egyébként mennyire számít, hogy milyen letöltési sávszélességű a netünk? Csak mert nekem nagyon alap van, 10 megás, 1,2 megával töltök lefelé például, és ezen a trutyin is elfut az összes online multiplayer játék. Most fogok csomagot váltani, a mostani legalapabb csomag az 50 megás, ami szerintem elég brutál, nekem az mindenre elég. De vajon a Star Citizenhez nem kellhet-e ennél is jobb, mondjuk 100 megás? -
lonvard #2450 Jah, de a fejlesztőkkel együtt öregednek a szériák, és pont passzol, hogy a saját korosztályukra gyártják a szerepeket. :) -
Malibutomi #2449 Mert minden jatek folytatas ugyhogy oregszenek a fohosok. -
lonvard #2448 OFF
Épp nézek egy Wolfeinstein visszajátszást, ahol a főhős már őszülő hajjal ébred. Észrevettétek, hogy az utóbbi években a főhősök átmentek 40-es 50-es évjáratba? Zabálom. Szerintem mert idősödtek 15-20 évet a programozók, és saját maguknak csinálják a játékokat, amikben ők a főhősök. :D Meg hát mintha annak a korosztálynak akarnának kedvezni, amely annak idején a Half Life-on kezdte. Vannak tinédzser főhősök, meg apuka főhősök, a 18-20 éves korosztályra nem nagyon írnak szerepeket. :)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.11.02. 17:36:51 -
lonvard #2447 Csak tippelek, de szerintem akár kvantumban is lehet menteni. Ágyikóba be, mentés, és betöltéskor azt a pillanatot adja be, amit lementett, ha kinn maradt a hajó még pár percig és történt vele valami, ha nem. Kérdés mi van, ha nincs ágyad. Kitalálnak majd rá valamit.
Jó mondjuk az kérdés, hogy mi van ha egy capital hajó tulaját dobja le a net, a hajón pedig ott nyüzsiznek a haverjai. Nyilván a hajó nem tűnhet el. Vagy nem tudom.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.11.02. 10:49:01 -
#2446 Régen arról volt szó, hogy kint marad viszont a kisugárzott jelek (hő és elektromos) gyk nullára csökkenek így a kis ladikokat nem igazán lehetne megtalálni.
Most nem tudom mi az álláspontjuk ezzel kapcsolatban. -
#2445 arról volt szó hogy a logout hogy lesz megoldva? Mert teszem azt egy 10 perces kvantumugrás közben el kell mennem mert közbejött valami akkor mik a lehetőségek? kvantum megszakít,hajó marad ott ahol van és imádkozok hogy amig vissza nem jövök nem talál rá valaki? vagy hajó eltűnik,mint EDben
Mert arról volt szó hogy capital mindig kint marad,na de a kicsik is ? :) -
TokraFan #2444 Safari. Bejön az oldal és nem is csúszik szét első körben, de az idők végezetéig tölti a képeket, majd kidob azzal az üzenettel, hogy nem tudja az oldalt betölteni. Utana kezdi elölről. nem gond, PC-n tudom olvasni, csak gondoltam szólok. ;) -
lonvard #2443 Shednek innen is kösz a komplett fordítási hadjáratot. :) -
#2442 Megnéztem 7es almán 11.0.3 ios + safari/firefox alatt normálisan betölt bár kicsit szétcsúszik. Te milyen browserrel próbáltad? -
TokraFan #2441 Ez a blog nekem nem tölt be iPad-en. PC-n nincs vele gond. Olyan, mintha a képek túl nagyméretűek lennének. -
#2440 ShipYard | Rakétafelfüggesztési Pontok -
lonvard #2439 Tehát PAMELA. Digitális PipBoy. :) Nálam annyi a különbség, hogy amikor ezt megláttam, akkor nagyon tetszett, a mobiglas meg elejétől fogva nem tetszik. És azt szeretném, hogy tetsszen, mert ezzel fogjuk gyötörni magunkat álló nap. :) -
Diopapa #2438 2 dolgot terveznek / valósítanak meg. Az egyik, a szembeültetés vagy retina izé, ami eléd vetíti a hud-ot amin szerepel pl az életerőd stb... Elvileg ez össze tud hangolódni a hajó számítógépével és az is tud rajta infókat megjeleníteni. A másik a mobiglass, ez a kezeden van és azt a feladatot látja el, amit a többi játékban az inventory, map stb... -
TokraFan #2437 Nekem a pip-boy azert nem jött be anno pl. A Fallout 3-ban, mert bár hangulatos volt és illett a környezetbe, de nem volt jol használható. Az eszköz 40%-ka csak a keret volt, igy hiába takarta ki a képernyőt, maga az info panel relatíve kicsi volt. Gyakorlatilag unalomig nézhetem egy statikus grafikát, miközben az adatokat úgy kellett össze lapozgatni, mert semmi nem fért el azon a kis kijelzőn. -
#2436 Én azt hittem, hogy a sisakban vetíti ki az üvegre.
Amúgy szerintem is teljesen jó ez így. Nem kéne egy Fallout-os cucc. Már csak azért sem, mert míg te a kijelzőt bámulod, addig más levadászhat vagy felkenődsz valamire.
A kivetítés mögött azért látni lehessen a dolgokat.
Kivetítős szemüvegek meg már léteznek, csak akku és kábel gondjaik vannak még.
A katonák kivetítős sisakjairól meg ne is beszéljünk... -
lonvard #2435 Igen, szerintem sem fog érdemben változni, de talán lehet alakítgatni rajta. Egyébként a PAMELA című készülő horror-scifi játék hasonló technológiája kapcsán kezdtem el agyalni, hogy valami ilyesmi kellene. Tehát amire ránézek, és badass hűű. Ha a PAMELA csapata tud ilyet, akkor a Star Citizené is tud! :)
pamela
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.10.30. 12:52:56 -
#2434 CR alap elképzelése pont az volt, hogy legyen egy a játék világába illő felület amin keresztül a játékos minden vackot el tud intézni,ne mindenféle bizbaszmenüt meg ablakot nyomkodjon. Ez lett a mobiglass, ami gyk egy holo kivetítő. Ezen változtatni nem nagyon fognak szerintem (főleg, hogy a mostani már egy erősen átdolgozott verzió), max bővítik.
Amúgy evocatik se nagyon nyígnak miatta szóval nem lehet ez rossz, a jövőben meg több fajta lesz belőle.
-
lonvard #2433 Engem a Mass Effect omni blade technológiájára emlékeztet, ami speciel a Mass Effectben sem tetszett, mert nem tudtam hova tenni azt a semmiből előbukkanó pengét. Kicsit olyan volt, mintha meg akartak volna vele úszni valamit.
A hologramozás inkább visszalépés, mivel nem biztonságos. Utoljára 1977-ben volt ez korszerű, amikor Leia hercegnő így kért segítséget Obi Vantól, na de pl. egy kocsmában nem szeretnék mindenki előtt leegyeztetni egy kalóztámadást. :-D -
TokraFan #2432 Nos, nekem úgy tűnik, ez egy hologram. Annak meg nem kell keret, hiszen kvázi kivetítés...
Ez igy jövőbe mutatóbb véleményem szerint, mivel most 2017-ben tartunk ott, hogy paneleket használunk, kerettel. Kötve hiszem, hogy az SC napjainkban játszódik, ha pedig igy van, akkor az sem valószínű, hogy a tech leragadt az LCD panelek és keretek szintjén...
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.10.30. 12:20:24 -
TokraFan #2431 +1
Így jónak tűnik, ahogy van... -
lonvard #2430 Jah, én is ebben bízom. Tehát például volt/van ilyen koncepció is, ami kütyüsebb. Egy szavam nincs, ha egy ilyen alkarvédő cuccba pakolják bele, és ügyesen rendszerezik az információt, hogy ne olyan legyen mint egy escape/character options menű.
http://starcitizen.wikia.com/wiki/MobiGlas?file=BN9BmFN.jpg -
lonvard #2429 Mindenki másért sírt, várjál. :) Nekem teljesen mindegy hogyan oldják meg, csak a mobiglasnak legyen valami kütyü jellege, tehát ne olyan legyen mintha megnyitnám a player karakterlapot kiépve a játékból, hanem olyan legyen, mintha egy készülékben böngésznék. Mert most olyan mikor benyomod, mint más játékokban mikor megnyomod az escape-et, és mész megnézni a térképet, meg hogy mi van az inventoryban. Star Citizenben szeretném, ha ezt azért cizellálnák. -
Diopapa #2428 Plusz szó volt róla, hogy több féle mobiglass lesz, olcsóbb-drágább verziók. Szerintem jó így. Én meg imádom, ha sok adat van, szóval legyen csak.. :) -
kraven54 #2427 Én meg remélem így marad és mindent el lehet intézni mobiglassal..Azé van -
traz #2426 Ez vicces, pár éve még azon ment itt a sirám hogy nehogymá' a jövőben gombokat kelljen nyomogatni mindenféle cuccokon, amikor már manapság is egyre több minden megy virtuálisan... Most meg több vasat. :D -
lonvard #2425 Joh, egy kis kritika:
Mobiglas egyelőre nem tetszik. Külsőre azért, mert több vasat szeretnék egy ilyen cucchoz, pl. zabáltam a Fallout Pip Boyát, vagy Ripley kütyüit az Alien Isolationban, ennek meg ugye nincs is teste, csak egy digitális kijelző. Belsőleg meg egyszerűen túl sok adatot pakol ki, és azt is olyan formában, hogy az nem egy készülékre utal. Egyszerűen belepakolták az összes statisztikai és egyéb adatot, és azt jelzi ki. Olyan mintha egy fantasy játékban megnyitnánk a karakter adatlapját, ami atomra lebontja a részleteket, ami biztos kell, de ezt akkor sem így az órából szeretném talán megtudni. Szerintem nem kellene ennyi adat bele, meg nem azon keresztül szeretnék öltözködni, meg kvantumugrani. Ez így immersion romboló. Remélem ez most még a baby PU-ra optimalizált mindent tudó és mindent kijelző verziója csak, hogy egyszerűsítsék az életet, szerintem finomítani fogják, lehet át is tervezik, mert ami nekem nem tetszik, az Chrisnek se szokott. Ha nem csinálják, akkor refund, kivszem az 50 dolláromat a projectből és így nem készül el a Sol rendszer, és koppan az egész világ, hogy nincs Föld. :D :PP
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.10.30. 08:39:17 -
#2424 Na így lesz meg a 100 rendszer rajta a városokkal, most már vili? -
lonvard #2423 Meglesz az a 100 város, vagy mi. :) -
MasterMason #2422 Megnézve ezt a videót azért el kell ismerni, hogy ez tényleg jó, végre lehetett valami komolyabb dolgot is látni.
-
lonvard #2421 Utóbbi hónapok ATV-iben a fejlesztés összetettségének bemutatására is törekedtek, félig erről szólnak a heti anyagok, de ez nem igazán győzte meg a közönséget. Hiányzott egy ilyen bemutató, az az igazság. Még a hardcore támogató részleg is elvesztette a hitét. Bízott benne, hogy minden oké, de nem volt mibe kapaszkodni, valljuk be. Most van. -
TokraFan #2420 Az világos, de mondjuk ha "sose lesz kész Pistike" számára is kicst érthetőbb lesz, milyen szinten sok idő egy olyan játékot megcsinalni, amit meg senki nem csinált azelőtt, ennél fogva, kulcsrakész technológiai megoldások sem állnak rendelkezésre, akkor talan jobban átlátná, hogy ehhez sok idő kell. Inkabb erre céloztam. Nyilván, ettől meg a jatek lehet majd tré, de ezzel a demo-val arra azert pontot lehet vegre tenni, hogy nem csinálnak semmit, sosem készül el, és különben is leléptek a pénzzel. -
lonvard #2419 Chaten is lehetett érzékelni, hogy mivel lettek betömve a szájak. Amikor a Xian történelmet próbálták leadni még össze-vissza hülyéskedett a bagázs, röhögtek a közönségen, meg a komplett játékon, aztán később Chris Roberts alatt nekem élőben nagyon szaggatott a stream, meg is állt egy ponton, de a chatablak működött, és akkor egyik pillanatról a másikra wonderful wonderful wonderful, RIP ED, meg ilyen megjegyzések tömkelege. Akkor szállt fel az aurora a város fölé. Én meg néztem az álló streamet és megőrültem a kiváncsiságtól, hogy mi történt. :D
Szóval az van, hogy a kétkedőket az eredmények fogják egyik pillanatról a másikra meggyőzni. -
TokraFan #2418 Egyébként a kétkedőknek érdemes végignézni a teljes stream-et, mert számos dologra rávilágít. Pl. A karakter animációknál milyen szinten sok problémát kell leküzdeniük. Ez mind sok idő. Kicsit persze száraz szakmai előadások, de megéri rászánni az időt, mert a dolgok mélyére lehet latni. -
#2417 Consolidated Outland Pioneer | Pioneer -
lonvard #2416 1. Shed lebaszása poén volt természetesen
2. Azért basztak ki tucatszor, mert egyszer kibasztak klónreg csinálása miatt véglegesen, amit azért csináltam hogy levelezhessek rupsszal hardver ügyben, utána pedig ha megjelentem, hülyére házmesterkedtétek magatokat a feljelentgetésemmel, így természetesen kibasztak többször. De nem érdekel, eljöttem onnan, úgyhogy szálljál már le a témáról, hát rosszul vagyok ettől. -
#2415 Talán mert mindenhol ugyan azt csinálod egy idő után és képtelen vagy tanulni ebből. Ph-ról se basztak volna ki vagy tucatszor (ha nem többször), ha ezt beláttad volna és kicsit normalizálódsz.
Shedet meg nem kell lebaszni, így is bőven túlteljesített azzal, hogy lefordította az összefoglalót.
Nah lelövöm magam, maradjunk on témánál, többit priviben inkább.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2017.10.29. 18:38:48 -
lonvard #2414 Tehát ha én leírom, hogy milyennek képzelem a Star Citizent, az nem normális fórumozás Star Citizen témakörben. Hagyjuk már. Mindenki normálisan fórumozik, amíg témánál marad. Kettőnk közül például most te viszed félre a dolgokat. Szerinted az normális, hogy minden fórumon előjössz a dolgaiddal? Hagyjatok már békén, bazmeg. -
#2413 Fórumozz normálisan, ha valamit behaluzol nem kell ám azzal telespammelni a topikot mint anno ph-n tetted. Vagy csinálj saját blogot, h te milyennek képzeled SC-t.