7978
-
lonvard #2492 Nem kell lelőnöd magad, én a játékbeli lehetőségekről írok, te meg csinálod a fesztiválodat. Te rombolod a topikot, nem én. Tucatszor azért tiltottak ki, mert akkor már automata tiltón voltam, tekintve hogy a folyamatos moderátorért szaladgálásotok eredményeképpen elkezdtek letiltani, és kaptam egy végleges tiltást klónreg csinálása végett, és onnantól vagy automata szedett le, vagy valamelyikőtök elrohant a modiért, aki szorgosan tette a dolgát. De azért csinálj úgy, mintha tucatszor követtem volna el valami főbenjáró bűnt, hazudozzál itt a közönségnek. :)
-
#2491 Amúgy a többiektől elnézést ezért a cicaharcért de ezzel a majommal van egy kis előéletünk.
Ha nektek kicsit sok akkor szóljatok és lelövöm magam de...valahogy mindig kihoz a sodromból. -
#2490 poe bazmeg te nem vitatkoztál, csak dőlt belőled a hülyeség mint itt is. Ha írtunk neked el se olvastad nem hogy megpróbáltad volna értelmezni.
Többen próbáltak hatni rád, szóltak, hogy ne csináld, védtek de téged persze nem érdekelt csak folytattad.
Persze, hogy a végén kibasztak mint macskát szarni (egyszer, aztán még egyszer, aztán vagy még tucatszor) és nem azért mert a halud irányában megy a játék (mondjuk pont nem) hanem mert képtelen vagy egy közösségbe beilleszkedni.
Discord dettó, pedig Shed elég türelmes srác de még nála is sikerült kibasznod a biztit.
Saját magadnak köszönheted az egészet, nem nekünk szóval ne próbáld meg itt beadni az ártatlan kis angyalt mert nem vagy az.
Ja és nem kell a rizsa, hogy eleged van, meg fejezzem be, nem fogom amíg ezt csinálod itt is.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2017.11.09. 10:35:04 -
lonvard #2489 Ja igen, kitiltattatok, mert a játékkal kapcsolatban más elképzeléseim voltak, mint a tiétek, és ezért merészeltem vitatkozni veletek. Nem tudom kit minősít le, hogy ezért kitiltottak. :) Pláne azok után, hogy az én haluim irányába tolódik el a játék, és nem az egyszerűség felé ugye. -
lonvard #2488 Ez a mindennapi tevékenységekre vonatkoztatva lehetőség szinten kimerülhetne olyan dolgokban, hogy amelyik hajóban/bázison van fürdő, klozett, legénység számára kikapcsolódást nyújtó minijátékok, póker, biliárd, ezeknek jövőbeli megfelelője, stb. , akkor ezeket használhasd, ha akarod. Például aludtál pár órát, majd nem feltétlen azonnal rohansz "tolni a küldetést", mint az egyszeri játékokban, hanem elcsattogsz a klozettra, pisilés, utána egy kis frissítő zuhany, majd pólóban-alsóban papucsban át a kantinba, eszel egy reggelit, majd ezek után mész fel a hídra körülnézni, hogy mi a helyzet. Ez persze nem lenne kötelező, de ha ezeket a lehetőségeket belerakják, akkor sokall szélesebb réteg igényeit elégítenék ki, mintha nem. Van akit mindez nem érdekel, az szalad tolni a küldetését, van aki pedig jobban bele akarja magát élni, az meg belekever ilyen elemeket is az élménybe. -
#2487 Oké, szeretnéd, leírtad, más nem szeretné , ennyi. A náncsi néni náthás faszáért kell akkor tovább spammelni ezzel a topikot?
Ugyan azt csinálod mint ph-n meg discordon. Mi lett a vége?
Ott a pioneer q&a, arról lehetne beszélni, nem arról te mi a francokat haluzol be.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2017.11.09. 09:37:44 -
MasterMason #2486 Fájdalmasan lassú lenne bármelyik játék, ha ilyen opciók bekerülnének, és ahogy egyik játékos kolléga jelezte, akkor akár wc és egyéb tisztálkodás is bekerülhetne, bár igazából van wc is a hajókon szóval simán lehet, hogy kaja után meg kell majd büfiztetni aztán még pisilni meg kakikálni is el kell vinni a karaktereket. -
MasterMason #2485 Reggelente vajon be kell majd vetni az ágyat sc univerzumában? Nehogy még itt a végén űrszimulátor helyett egy tamagocsi legyen belőle. -
lonvard #2484 A csiricsáré zabálásnak például az a haszna, hogy amikor az idrisen elmész a kantinba kajálni a legénység közé, akkor legyen mit kikérned a konyháról, legyen mit odavinned az asztalhoz, és ha már leültél közéjük, legyen mit falatoznod. Ennek hiányában az egész kiüresedik, benézel a kantinba, és egy jé kantin kiáltással szaladsz tovább, mint egy japán turista, aki csak fényképezgeti a várost, de nem tudja mi történt az épületekben, ezért számára az egész csak dísz. Én pedig például szeretnék egy igazi kantin-élményt is hozzá. Szeretném, ha egy űrhajó irányítása közben lenne motivációm elhagyni a parancsnoki tornyot, és lenne motivációm és kedvem lemenni a legénység közé. Ezt pedig az ilyen "fölösleges" dolgokkal lehet segíteni. Van számtalan játék, amelyben kihagyták az összes ziccert, amit ki lehetett volna hozni a világból amit kreáltak (címerállata: Witcher 2-3), bocs hogy szeretném, ha a Star Citizenben figyelnének erre. -
#2483 Az építkezésnek megvan a maga haszna, a csiricsáré zabálásnak amit akarsz nincs. End of story. Lapozz. -
lonvard #2482 Érvelek a miértje mellett, hogy érdekelje az itt lévőket. Látod az építkezés is tipikusan ilyen volt. Ne legyen benne, oá oá! Tönkreteszi a játékot, nyaf nyaf! Semmi ilyesmi nem teszi tönkre, csak jól kell megcsinálni.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.11.09. 09:03:53 -
#2481 Láthatólag továbbra sem érdekeli ez az itt lévőket.. Akkor minek erőlteted?
Shednek meg nem adok át semmit, nála is végleg elvágtad magad és pont ezzel amit itt is csinálsz. -
lonvard #2480 Az igényszinted belövésével jóval szegényebb lenne a játék, én ettől többet várok. Az itteni többség az építkezést sem akarta bele, sőt semmi extrát nem akart bele, de mégis lesznek benne ilyenek, mert van egy másik többség, amelyik meg igényli, hogy legyenek survival elemek, legyen építkezés. Mert ők élni szeretnének ebben az alternatív világban, minél több lehetőséget kihasználva erre, és minden ilyennek örülnek. -
lonvard #2479 Szerintem te állsz hozzá rosszul, ez a játék egy alternatív univerzum lesz, amiben élni kell elsősorban, és nem küldetéseket tolni. Ez nem a Mass Effect, amiben villognak a küldetések, és tolni kell azokat, mert nincs más játék. Star Citizenben egy opció lesz a sok közül, hogy küldetéseket vállalsz. Egyébként a célja a játéknak nem ez, hanem a túlélés és fejlődés, és ebben nem haszontalan időtöltés az evés, hanem a túlélés feltétele. Végső soron azért játszol, hogy legyen mit enned, és túléld a másnapot, te meg elbagatellizálnád a jelentőségét! :D Persze ki kell balanszálni, nem jó ha 10 percenként rágcsálni kell valamit, az se jó ha az éhezést úgy oldják meg, hogy azonnal meghal a karakter (Subnautica). És nem kell leszállni egy evéshez, nyilván vadászgépbe bevetési csomagot visz a pilóta amit ott megehet, és nem porcelántányérban gőzölgő gulyáslevest.
Tokrának meg üzenem, hogy Neil Armstrong a Holdon nem ment volna ki a kráterbe kakilni, ha rájött volna a szapora, nem kezdte volna lehúzni a szkafandert, hogy egy jót szarjon, hanem egyszerűen belerondított volna, mert nyilván ki volt pelenkázva a segge erre az eshetőségre. :) De azt nem gondolom, hogy a játékba az evés mellett a kötelező ürítést is jó lenne belerakni, azt viszont gondolom, hogy a wc-zésre csinálhatnának egy kis extrát, hogy amikor elmegyek klozettre egy közepes méretű hajón amiben van, és ráülök, akkor ne csak nézelődhessem, hanem egy kis hanghatást is adva tolhassam a "küldetést". :D
Shednek köszi a fordítást. :)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.11.09. 08:42:07 -
lonvard #2478 :-D -
ToxiMaxi #2477 Miért állunk meg az evésnél, akkor legyen már végtermék is. Mondjuk egy csata közben rájön a karakterre a cifra, felemeli a kezét, hogy bocsi srácok nekem most gyorsan ki kell menni... mekkora immersion lenne már, hogy Captain XY a flotta nagy vezérére azért vár az egész csillagflotta, mert a WC-n van.
Ne legyen evés a játékban tök értelmetlen időrablás, így is lesz elég dolog a játékban, amivel majd feleslegesen el tudjuk tölteni a játékidőt. -
#2476 Látom mindenkit alaposan megvisel a várakozás :) -
TokraFan #2475 KÉrlek ne vedd személyeskedésnek, de szerintem lassan elkezdhetnél élni in real life, mert csupa olyasmit vársz ettől a nyomorult játéktól, amit egyébként nap mint nap csinálhatsz az életben.
Nekem nem hiányzik ilyesmi, és nagyon remélem, hogy ha tesznek is bele valamit, akkor is csak mutatóba, mert haza fogja vágni az egészet. Főleg a játékélményt. Mondjuk tolnám a küldetést vagy csak mennék felfedezni, de éhes a karakter, a közelben meg nincs semmi, tehát csak azért le kell szállnom valahol, hogy zabáljak, amivel elmegy 1 óra játékidő tök feleslegesen, miközben azzal meg nem tudok foglalkozni, amiért valójában egy _űrszimulátorral_ játszom.
Meg egy picit gondolkozz már el azon, hogy minden ilyen elvárás megvalósítása irtózatos meló. A Mass Effect-ben sem azért dísz minden amit említesz, mert nekik nincs elég fantáziájuk ezt megálmodni, hanem egyrészt azért, mert felesleges lenne beletenni, másrészt így is 5 évig készült a játék több tízmillió dollárból és többszáz ember aktív részvételével. Amiket te is vizionálsz, azok külön-külön egy teljes értékű játéknak is elmennének fejlesztés szempontjából. Nincs erre se kapacitás, se pénz, se semmi.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.11.09. 02:26:28 -
#2474 Ámen. -
#2473 Kérdések és Válaszok | Consolidated Outland Pioneer -
#2472 De , ez a kritikus többség. Ha nem tűnt volna fel az emberek nem azért vannak itt, hogy a haluzásod eredményeként telefosott topikot olvassák.
Arra kíváncsiak, hogy a Roberts tesók mint haluztak és abból a CIG, F42 páros mit tud megvalósítani.
-
kraven54 #2471 Szerintem senki nem akar bárban eszegetni iszogatni ez nem kajaszimulátor. Felölem teljesen kimaradhatnak a survival elemek van belőlük elég más játékokban, másra fordítsák az energiát. Ha minden ilyen apró hülyeség belekerülne a játékban 2050-ben se játszanánk vele.
Utoljára szerkesztette: kraven54, 2017.11.08. 19:51:33 -
lonvard #2470 Jó majd ha lezártad a gépedet pár hétre és éltél inkább helyette, akkor adj ilyen hülye tanácsokat. :) -
lonvard #2469 Csak elfelejted, hogy ha a Mass Effectben elfér, akkor ebben a játékban ezerszer inkább elfér, tekintve hogy ez egy jóval összetettebb játéknak ígérkezik minden téren. Az meg hogy itt hárman bejelentkeznek, hogy nekik se tetszik valami, az nem jelenti azt, hogy ez lenne a kritikus többség. :) -
Paladin #2468 Zárd el a gépet magadtól pár hétre, inkább élj egy kicsit... szerintem jót fog tenni... ;) -
#2467 Láthatólag nem csak én nem szeretnék ilyet, szóval maradjunk abban, hogy ez full felesleges.Már csak azért is mert a wticher rpg, mint ahogy a mass effect is, azokban elfér. Az SC meg továbbra is egy online spacepewpew. Szóval lapozz inkább tovább. -
lonvard #2466 Azért írod ezt, mert egyetlen játékban sem voltak hajlandóak megcsinálni az evést olyanra, amilyen, ezért csak arról van tapasztalat, hogy hogyan néz ki ez amikor szarul csinálják meg. Szarul. Én szerintem meg meg lehet csinálni jóra. Miután Chrisék tervezik az evést megcsinálni, hadd képzeljem ehhez azt, hogy nem koppintják le a Witchert és társait, és tesznek bele valami extra tartalmat. :P -
#2465 De pasztmek pont az a céljuk, hogy egy élő, lélegző világba kerülj. Immersion, tudod. De ésszerű keretek között. Az oké, hogy lesz a krimóban élet (de ezt is elmondták már régesrég) de snackzabálós felesleges hülyeségekre ne számítsd inkább. -
lonvard #2464 Csak én nem arról írok, hogy ihatsz valamit, és akkor nekiállsz szédelegni, ebben semmi extra nincs. Megcsinálták Mass Effectben, Witcherben, arra volt kihegyezve, hogy berúghat a karakter. Mass Effectben már 1 piától berúgott, és akkor jaj de izgalmas részegen tántorogni. Engem ez a része nem érdekel, azért nem megyek el egy kocsmába, hogy igyak valamit, és jaj de érdekes tántorogtatni magamat. Viszont egy hangulatos bárért, amiben nyüzsögnek a mindenféle figurák, szól a zene, és odaülhetek a pulthoz és hallgathatom, és közben odajön a pincérnő és rákérdez hogy akarok-e valamit, és ki van dolgozva az animációja az ivászatnak és az evészetnek, és akkor rágcsálok és élvezem az atmoszférát - ha ezt meg tudják csinálni, akkor lesz motivációm bemenni egy ilyen helyre anélkül is, hogy küldetést akarnék felvenni. Csinálják meg a bárt bárnak. Csak ennyi a vágyálmom, és szerintem Chrisnek is, és te is jobban jársz, ha így csinálják meg, szóval nekem ne kapálózz ellene. :) -
#2463 Itókázni a kocsmában lehet majd, sőt be is állsz a piától mint a jancsiszeg. Ezt már rég megmondták, nem a haluzásod miatt van.
Chris meg sok mindenben nagyon másképp gondolkodik, szóval csak óvatosan mert a végén igen nagyot fogsz koppanni. -
lonvard #2462 Nem az életerő pótlása ilyenkor a lényeg, hanem hogy a világ amit összeraknak az ne csak dísz legyen. Egy Mass Effectben meg Witcherben minden olyan, mintha egy festményben lennél, mindent láthatsz, de szinte semmit nem használhatsz. Vannak a küldetésadó emberek, és azokon kívül minden csak dísznek van. A Star Citizenben a lehetőségekhez képest ezen is változtatni akarnak, hiszen például mindenhova le lehet majd ülni, ami mint látjuk rohadtul nem egyértelmű, hogy engedi-e egy játék, plusz dolgoznak azon, hogy meg lehessen fogni a tárgyakat, hogy interkatív legyen az élmény. Egy ilyen irányvonalba belepasszol, hogy egy kocsmát sem azért csinálnak meg, hogy dísznek legyen, hanem hogy például ha megbeszélünk egy találkozót egy irl haverral, és beülünk egy ilyen helyre, akkor megjelenjen egy pincércsaj, rendelhetnénk, kihoznák az ételt-italt, és miközben az arcmimikát utánzó applikációval úgy tudunk beszélgetni, mintha irl látnánk az arckifejezéseinket, még hozzátesz az élményhez, hogy konkrétan iszogatjuk a sört, vagy beleharapunk az űrkolbászba. :) Figyeljétek meg, hogy ezt meg fogják csinálni valamilyen formában, a minőségére nem vállalok garanciát, de Chrissel egy rugóra jár az agyunk és amit belehaluzok ilyen dolgokba, azokat idővel kihozzák a nyilvánosság elé, hogy dolgoznak rajta. :) -
#2461 Jaja. Te meg a székedben infúzióra kötve és bekatéterezve ülnél a VR szemüvegedben naphosszat.
Nekem nem hiányzik, hogy az életerő ilyen jellegű pótlására is időt pazaroljak. WoW-ban is inkább a varázsolni tudó karaktereket szerettem instant healing tudással, mint a vadászt, akivel 20-30 másodpercet kellett várnom, hogy kajáljon. És lehet, hogy nem is volt elég...
A hangulatos kocsmákból sajnos a megfelelő számú szajha is kimaradt, nem csak az ülés képessége -
lonvard #2460 Nyilván semmi sem felesleges, ami hozzátesz az atmoszférához, és ebbe a játékba sok minden belefér, sok mindenről ötleteltek korábban is, evés-zuhanyzás benne volt/van a pakliban, tehát szerintem van rá esély, hogy végül normálisan összerakják. Az evés egy olyan dolog, hogy egyetlen játékban sem csinálták még meg normálisan, tehát fölöslegesnek tűnik, viszont emiatt kihívás, és szerintem meg lehet csinálni jóra. Mert ennyi erővel minek csinálni egy kocsmát, ha tökmindegy hol beszéljük meg mit akarunk csinálni legközelebb. Minek összerakni egy bárt, ha úgy se megyünk oda, mert minek. Játékok tömkelegében megcsinálták ezeket, de nem raktak melléjük valami motivációs faktort, hogy mégis minek menjünk oda. Legszomorúbb megint csak a Witcher, amiben elképesztő hangulatos kocsmákat csináltak meg, de egy székre nem lehetett leülni. -
#2459 100% hogy nem lesz ilyen benne. Teljesen felesleges. Ez nem a Sims 86, hanem egy online űrszimuátor. -
lonvard #2458 ja az evésről:
Szerintem fasza lenne végre egy tisztességes evésszimulátort összerakni egy ilyen játékhoz. Szerencsétlen Witcherben azért volt röhejes, mert annyi volt az evészete, hogy a szájához emelte a kezét és suttykész, a 3-ban meg már asszem animáció se volt hozzá, csak egy hang jelezte, hogy lement valami. De azért csináltak hozzá 60 féle élelmiszert, aminek így semmi értelme nem volt. Ki kellene próbálni, hogy a karakter fog egy almát, beleharap, aztán nem tűnik el, hanem ott marad a kezében megrágottan, és aztán megint beleharap, megint, és végül elfogy. Vagy valami gusztusos főétel van előttünk, amitől nekünk is megjön az étvágyunk, és azt szépen bekanalazzuk a játékban, miközben egy étteremben hallgatjuk a zenét, meg egyáltalán élvezzük az atmoszférát. Szerintem mocskos hangulatos elem lehetne egy ilyen játékban, pont azt a célt szolgálná, hogy ne csak össze-vissza rohangáljunk egy kocsmában is, hanem legyen értelme leülni, és meginni egy sört. Kíváncsi vagyok fektetnek-e ebbe energiát.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.11.07. 13:42:13 -
lonvard #2457 tehát akkor digi :) -
#2456 Azért annyira nem mindegy. Optikán pl lényegesen jobb a latency mint rezes vackon, meg azért az se mindegy, hogy mennyi idő alatt tudod letölteni a játékot meg a peccseket hozzá. -
lonvard #2455 Vagyis röviden fogalmazva: tökmindegy mire fizetünk elő. Az alapcsomagok elméletileg mindenre elegek, hotspotilag meg a mi szolgáltatóinknak csak megvan a háttere, egy Telekom vagy Digi közt lehet választani, lényegében mindegy. -
#2454 Ami nem feltétlen elég a játékhoz, az a hotspot szolgáltatás.
Én pl. csak VPN kapcsolaton keresztül tudok csatlakozni a szerverhez, különben nem éri el.
A kommunikációs részhez még nincs sok tapasztalatom, más játékossal eddig nem játszottam együtt sokat, illetve órákat sem töltöttem még egyhuzamban a játékban, hogy kiderüljön valami. Amíg játszottam vele, addig nem volt gond.
Ami biztos, hogy Elite-nél szoktak gondjaim lenni a főmenübe dobálgatással, GTAO egész tűrhető, bár gyakran maradok egyedül, WoT teljesen jól szokott menni 50-es ping idővel, FPS multiplayer (pl. BlackOpsII) felejtős, de a Robocraft is jól megy, viszont SpaceEngineers-el csak nagyon ritkán tudok szerveren játszani. WoW-val sem volt gondom.
A net sebessége nem rossz, el szokta érni a 12-15 Mb/s-ot, bár mostanában már inkább a 9 Mb/s a jellemző stabilabban. Gyanítom, hogy egyre inkább halódik a központi hub. Az elején még (pár éve) tudta a 17 Mb/s-ot stabilan. Bár akkoriban inkább EVE-eztem, de az Elite megjelenésekor sem volt olyan gondom, mint most. -
lonvard #2453 Emlékszem pár hónapja nyafizott valaki azon, hogy olyan helyre költözött, ahol nem lesz megfelelő nete a Star Citizenhez. Ez a szöveg dolgozott bennem, hogy akkor vajon milyen szolgáltatás lehet olyan, ami nem elég a játékhoz, és mi az ami igen. Köszi. :)