7978
  • lonvard
    Szerintem amilyen technikával csináljuk, az meghatároz egy irányítási filozófiát. Ha 1 joy + gázkarok, akkor repülősdit akarunk játszani az űrben, és még ha ott vannak az irányítási lehetőségek az összes tengelyre a gombokon, akkor se nagyon használjuk, mert repülőzünk. Ha meg rászokunk a két karos irányításra, akkor fogadjuk el, hogy nem repülővel játszunk, hanem egy minden tengelyen mozogni képes űrhajóval,és ezt begyakorolva egészen más dimenzióban játszhatunk majd. Plusz aki repülősdit játszik, annak hiányérzete lesz,mert nem úgy viselkedik majd a gép, mint ahogy szeretné, mert a segédhajtóművel kiegyenlítik a mozgást, ellenben a két joyosok elfogadják és kihasználják a segédhajtóműveiket. Tehát egyenesen hibának tűnik nem két joyjal játszani, mert élmény és irányítás szempontjából is kevesebbet kap a hotas-os. De persze még ki kell ezt tesztelni nekem is, lehet nem úgy van ahogy írom, csak engem a két joy-os videók nem csak meggyőztek, de meg is nyugtattak, hogy ki van szépen találva az űrben az irányítás, nem kell szorongani. Csak mert pár évig azon is aggódtam, hogy ezt is elbasszák.:D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.11.19. 19:42:56
  • RJoco
    Szerintem egy jól konfigolt Hotas-szal is el lehet lenni. Bár tény és való, hogy a két joy több tengelyt ad, ami kényelmesebbé teszi a manőverezést, mint a kis pöcökkel a joy tetején.
    Bár ilyen szempontból, ha valakinek van kormánya, akkor a pedálokat felhasználhatja kis kiegészítésre. Legtöbbet a fel/le irányú haladást használom, ritkán oldalazok. Két pedálra meg szépen be lehet állítani a dolgot.
  • lonvard
    Azért egérrel irányítani egy űrhajót ebben a játékba istenkáromlással egyenértékű. :D Számomra legalábbis az egyik cél, hogy eggyé váljak az űrhajómmal irányítás közben, tökéletesen uraljam és minden irányba villámgyorsan nézelődhessek. Ami miatt nem szerettem játszani a mostani PU-t az ennek hiánya miatt volt, nem volt megfelelő felszerelésem amivel nézelődhettem volna, és az egy darab piaci joyomra meg billentyűzetre nem tudtam úgy összerakni az irányítást, hogy élvezzem. Ugyanez egérrel azt hozná magával, hogy egyszerűen utálnék repülni. Pl. II.világháborús vadászszimben hajdanán volt egy hosszú tanulási folyamatom, amíg megtanultam repülni, pl. nagyon finom mozdulatokkal kellett irányítani, hogy a gép ne essen át, ne érjen akkor erőhatás a fordulatoknál, meg ilyenek, de a végére csata közben úgy manővereztem, hogy rutinból mindig pontosan olyan szögben döntöttem a gépet, ahogy azt kellett, oda se kellett már figyelnem, és csak bámultam magamon, hogy bazz ez régen mennyire nem ment. Na most a Star Citizenben ahogy a két joyos irányítással lehet uralni a gépet, az valami olyasmi feeling lehet, amit repszimben átéltem, tehát én most erre hajtok. :)
  • TokraFan
    Én a joy-os iírányítás mellett teszem le a voksomat, egyértelműen! A szimulátor érzéshez hozzátartozik a joy, egy repülőben vagy akár űrsiklóban sem egeret huzigálnak a pilóták. Emellett, a gázvezérlés sokkal precizebben oldható meg egy HOTAS gázkarral. Kb. úgy kell elképzelni, mint egy autós játéknál. Azt is irányíthatod egér+bill kombóval, de rendes kormány+pedál szettel lesz az igazi élmény. Rep/űr szimekhez meg a joy passzol.
  • Torzonborz
    Oké, de attól miért kéne itt is olyannak lennie? Az elite az az elite, ez meg nem az.
    Itt az irányítás joy-al sokkal precízebb, a célzás meg egérrel.
  • Tirion
    na ne bassZ!!

tudod példának hoztam fel ahol hasonló az irányítás és az már egy sokszázezer emberke által kipróbált játék ergo van hasonló reláció a két játék között
  • Torzonborz
    Ööö oké, de ez az SC :D
  • Tirion
    ELITE-ben sokkal precízebb az irányítás egér+bill-el
  • Torzonborz
    Semennyire, kb egálban van mind a két irányítás.Sőt, gimbal miatt egér+bill. még talán jobb is.
  • ToxiMaxi
    Játékban mennyire lesz előnye a joy-t használóknak, a hagyományos egér+bill használókkal szemben?
  • Tirion
    kurvajól tolja! magamról nem tudom elképzelni,hogy így tudnék-e játszani......hotasX-el szeretek játszani
  • TokraFan
    Two joy Setup
  • lonvard
    Na de mi a különbség a kettő között a tolóerő-szabályzás tekintetében?
  • Diopapa
    Ez attól függ, hogy coupled vagy decoupled módban vagy-e. A pro-k decoupled-ben nyomják...
  • lonvard
    Nem világos, hogy a két joystickos irányításnál az egyik joyon az előre-hátra az az előre-hátra hajtóművek, az egyben a tolóerő szabályzó is? Tehát ha előre akarunk menni, akkor folyamatosan előre kell tolni az egyik joyt, mint mozgásnál a W-t? Nagyon remélem, hogy nem.
  • lonvard
    Lesz mit balanszolni, nyilván összerakják majd,de pl. ha elveszik az áru, csökken a reputációja a karakternek és csökkennek a kereskedelmi lehetőségei, és szerintem a biztosítás összege is emelkedhet, talán nem lesz mindegy hány hajót kell kifizetnie a biztosítónak egymás után. Csak annyira összetett kérdés ez is, mert vannak hajók amiknek az a feladata, hogy kockára tegyék az épségüket, vannak hajók amik elhagyják az összes biztosítási zónát mert felfedezők, és vannak hajók, amik kizárólag biztosított szektorokban tevékenykednek kereskedelmi, békés célokkal. Most akkor csináljunk ebből egy kibalanszált biztosítási rendszert. Ha nekem adná ki Chris feladatba, átforgolódnám az éjszakát, aztán másnap felmondanék. :D
  • Caliph
    lehet biztosítást kötni a hajóra,a felszerelésre és az árúra is elvileg
  • lonvard
    Két hete vettem a környéken egy gáztűzhelyt párezer forintért, megbeszéltem haverrel, hogy a főnöke kisteherautóján elhozzuk. Az egyik kereszteződésben oldalról belénk koccant egy másik autó. Mi voltunk a hibásak, kijött a számla a teherautó javításáról, 120 000 forintocska,amit én fogok fizetni, mert én kértem a szívességet. És mi jutott erről az egészről az eszembe? Hogy ezt a kockázatot fizetem ki lényegében, mikor egy áruszállítással kapcsolatos céget bízok meg. Többet a büdös életbe nem kérek ilyen szívességet. Ezzel párhuzamosan a Star Citizen járt az eszembe, hogy amikor elvállalunk majd egy fuvart, akkor abban masszívan benne lesz a hajó és az áru elvesztésének kockázata. És hosszútávon lehet nem is profitábilis. Többet vesztünk, mint nyerünk,ha mittudomén 10 sikeres útból 1-ben szétlövik a hajót. Lehet kalóz leszek. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.11.14. 18:57:34
  • lonvard
    Torzi, szerintem kimaradt két atv fordítás Shedtől, ami a páncélokkal foglalkozik, és emiatt elég speciális ahhoz, hogy érhetetlen legyen miért ugrotta át. Van erre valami magyarázat? Kvantumot elkezdte, páncélokat kihagyta. Vagy vak vagyok megint?
  • lonvard
    Jaj nagyon sokat várok az oxigén megjelenésétől, szerintem onnantól alapvetően más lesz a hangulata az űrsétáknak, mert benne lesz ugye a fulladás kockázata. Majd figyeljük, hogy hány százalékon áll, aaaah! :)
  • Malibutomi
    Ja eleg bugos meg es keves dolog van benne, de tenyleg lenyugozo par helyen.
    En mikor eloszorxkileptem a platformrol a semmibe, meg eloszor tettem ursetat, azoktol teljesen kesz voltam :)
    Remelhetoleg bem olyan sokara itt lesz a 3.0 ami nagyban atalakitja/kiboviti a jatekot.
  • Hexex86 #2551
    Jaaa most olvastam vissza amit írtál nekem. Délután melóztam xD De nem bántam meg mert gondoltam nagyjából, hogy tényleg csak "teszt" szerű a dolog még. :)
  • lonvard
    Jól van. Én meg majdnem lebeszéltelek róla.:D
  • Hexex86 #2549
    Na kipróbáltam a játékot és nagyon jónak néz ki! Még próbálgatom majd és várom a 3.0
    Milyen részletesen és szépen vannak megcsinálva a dolgok. A fegyverek megnézhetőek vásárlás előtt ahogy a ruhák is. Nagyon meggyőző volt!
  • lonvard
    Nem önmagában lehet ez prioritás, hanem amikor eljutnak odáig, hogy meg kell tölteni lélekkel a játékot. Például elkezdik legénységgel együtt tesztelni az olyan nagyobb dögöket, mint az idrisz, és akkor majd ki kell találni, hogy milyen elemektől tevődik össze az atmoszféra, amitől olyan érzésünk lehet, mintha ott lennénk a mittudomén Battlestar Galactica zászlóshajón pilótaként. Na akkor jön majd el az ideje az ilyen önmagában fölösleges időrabló izéknek, amiket én hangulatfokozó lehetőségeknek hívok. :)
  • TokraFan
    Ezt értem ,csak megint az a kérdés, hogy ez mennyire prioritás a fejlesztésnél. Valószínűleg semennyire, bár az nyilván nem egy nagy meló, hogy le lehessen ülni, de ez önmagában kevés, a többi víziód pedig már nagyobb munka.
  • lonvard
    Ez nagyon derék,de én nem irl élet helyett iszom a teát egy űrhajón, hanem így játszom. Én beleélem magam, ha már csináltak nekem egy univerzumot, ezáltal teljesebb élményt kapok. Nem kell ehhez Star Citizen szintű kidolgozottság, ott a Subnautica. Abban összesen egy székem és egy kávéautomatám,egy ágyam van erre, illetve egy tengeralattjáróm, ami egy kompakt űrhajónak felel meg. Meg a lekapcsolható világítás. Az építhető bázison nem lehet lekapcsolni a világítást, ezért az kevéssé alkalmas ilyesmire. Így megcsinálhatom azt, hogy estefelé leparkolom a járművet 100 méter mélyen a zátony közelében, főzök egy halat, megeszem, lekapcsolom a világítást, lefekszem. Reggel ugye felébredek, hajnalodik a tengerfenéken is, átcsattogok a kávéfőzőhöz, csinálok két kávét, utána főzök egy halat, majd ezekkel kiülök az orrban lévő panorámaablakba rakott székembe, és megiszom a kávémat,majd reggelizek. Nincs semmi animáció, csak gluggyok, de én bele tudom élni magam, hogy reggel van, és álmos vagyok,és kávézom egy idegen óceánbolygón a tenger alatt. És élvezem. Akkor most képzeld el mennyire fog nekem tetszeni ugyanez egy carrackban az univerzum valami távoli szegletében. Nem kell nekem, hogy annyira részletesen megcsinálják, mert ki tudom pótolni képzelettel, mindenesetre ez az a játék amiben szeretném ha végre nem kellene kipótolni fantáziával a meg nem csinált játékelemeket.

• TokraFan
    Nos, ha én végeztem a játékkal, a küldetésekkel, felfedezéssel vagy tök mindegy mivel és valami kellemes élményre vágyom, akkor kikapcsolom a PC-t, és eltöltök egy kellemes estét a csajommal, vagy lemegyek a haverokkal a törzshelyünkre és bulizok egyet. Az biztos nem opció, hogy a már hatvanszor látott animációkat nézzem végig megint "élmény" gyanánt. Ehhez már tényleg az kellene, hogy ne legyen az embernek élete. Ez egy játék, nem pedig alternatîv valóság! Szerintem te marha nagyot fogsz csalódni ebben a játékban, ezt kb. borítékolom.
  • lonvard
    Ja, a Witcher 3: tehát ha elkészítjük a világ legszebb környezetű fantasy játékát, akkor szerintem alapvető, hogy össze kell rakni hozzá, hogy a karakter ki tudja élvezni a látványt. Én nem tudom mért nem jutottak el idáig. Egyébként a modderek eljutottak, mert csináltak hozzá belső nézetet, lovaglásban is belső nézetet, meg csupa ilyen hangulatfokozó elemet.
  • lonvard
    Ha van értelme magának a folyamatnak, akkor a monotonitás ellenére is csináljuk, ha éppen kedvünk van teljes ciklusosat játszani. Értem ez alatt, hogy van időnk eljátszani, hogy bemegyünk a hajó éttermébe küldetés előtt, és zabálunk egyet. Ez inkább attól függ, hogy sietünk-e éppen, vagy átélősebben akarunk játszani, lassan. Ha az adott napon besózva játszunk egy carrackot irányítva mondjuk, nagyon fel akarjuk fedezni a megtalált naprendszer egyik bolygóját, akkor úgy is mindenre szarunk és csak a küldetés az izgi. Ám miután lenyugodtunk, leszálltunk a bolygóra, eljött az este, tombol kinn valami vihar, veri a páncélüveget a szél, és éppen olyan kedvünk van, akkor elképesztő hangulatos lehet a parancsnoki kabint elhagyva végigsétálni a hajón, és betérni az étkezőbe, és meginni egy teát, függetlenül attól hogy már sokszor csináltuk. Tehát ezt mintegy hangulatfokozó elemnek gondolnám én el.
  • lonvard
    De ez nem egy kötelező procedúra amit 12 órákat dolgozó családos embereknek ki kell állniuk munka után még így is gyötörve a testüket, hanem egy lehetőség azoknak, akiknek több idejük van erre, és szeretnék jobban átélni. Ha nincs kedved, akkor lesz ott egy automata, amin kapsz egy szendvicset, aztán majszoljad be mielőtt bepattansz a vadászgépbe de hopp - ez nem a fáradt embereknek készülő játék tekintve, hogy ha nem átgondoltan játszod, akkor meghalsz gyorsan, és az életet és tulajdonodat meg óvni kell ugye. Tehát ez nem egy multiplayer fps lövölde lesz, hanem az a játék amire rámegy a szombatod családos emberként, tehát már most el kell döntened, hogy irl élet, vagy Star Citizen.:D
  • TokraFan
    Annyiban, hogy egyszer benézünk, majd körbeforgunk, aztán rájövünk, hogy semmi olyasmit nem tudunk itt csinálni amire való, és elhagyjuk a helységet, majd többet be se tesszük oda a lábunkat.

És attól, hogy le tudsz ülni és végignézel egy animációt az evésről, ez miben változna meg? Semmiben! Pon olyan k*rva unalmas lenne hatvanadszorra is végignézni ugyanazt az animációt, meg végigtolni ugyanazt a dialog-ot (mert ugye azt azért nem gondolod komolyan, hogy egy komplett gondolkodni tudó MI-t írnak a játékhoz, amivel gyakorlatilag a valósághoz közelítő módon tudsz kommunikálni??). Maximum annyit tudnának csinálni mint egy bármilyen RPG-ben, hogy van x számú dialog aztán csókolom. Ha azt kipörgetted, akkor vagy inaktív lesz és kész, vagy resetel és kezdheted előről ugyanazokat.
    Ez marha sok munka, a semmiért, mert a harmadik kör után pont úgy fogod unni, mint ha benne sem lenne. Annyi, hogy nem 5percig tart az élmény mint ME-ben ahol kikérted az italt és megnézted, hogyan szédeleg a karakter, hanem mondjuk 15percig, amíg a részletesebb animok és léhetőségek tartanak. De azt garantálom, hogy után a pont úgy unni fogod, mint ezt, mert ismétlődni fog. Sőt, ha ez kötelező jellegű (pl. csak így adja be a küldetést), akkor még a játékélményt is hazavágja, mert minden egyes alkalommal végig kell menni ezen az unalmas hülyeségen, amitől én speciel biztosan a falnak rohannék.
  • MasterMason

"Aztán meg lehet úgy is csinálni, hogy sorba állsz, kikéred a kosztot, majd leülsz közéjük és eszel."

Igen hogyne, lehet nem vetted észre de az emberek többsége egész nap dolgozik, most képzelheted, hogy az a pár óra amelyet a munka meg család mellett mondjuk játékra fordítható, akkor mennyi esély lesz arra, hogy egy virtuális világ kantinjában üldögéljenek meg álljanak sorban egy kantinban...

Amiről te beszélsz az már tényleg egy valódi tamagocsi nem pedig fps meg ürszimulátor.

• TokraFan
    egyszerűen azok a programozók akik erre voltak ráállítva, túlságosan kockák voltak, és inkább lemajmoltak egy Assassint, minthogy gondolkodtak volna.

Az ilyen döntéseket nem a programozók hozzák meg, hanem a Lead Designerek! Persze ők is tervezhetnek rosszul, ez kétségtelen. De amit te írsz, az nem hiba, csak számodra szubjektíven hiányzik! Az a játék az utóbbi idők egyik legjobbja volt. Mindazonáltal, tökéletes program nem készíthető, mert ami neked tetszik, az másnak nem fog, ami neked fontos, az a másiknak idiótaság. Így mindig lesznek olyanok, akiknek ez+az nem tetszik. Éppen ezért, a tervezők feladata az, hogy a TÖBBSÉG igényét elégítsék ki, a felmerült ötletekből pedig csak azokat valósítsák meg, melyekkel ezt a célt a rendelkezésre álló erőforrásokból a leghatékonyabban erhetik el. Nyilván, jelen esetben a semmi közepén való ücsörgést nem tartották a játékosok tömegei számára releváns feature-nek, így az arra szánt munkaórákból és pénzből fejlesztettek számukra fontosabbat!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.11.10. 16:14:13
  • lonvard
    A kantin a hadihajók egyik ikonikus helyszíne, és amikor legénységi tagként, vagy később kommanderként lefáradok a legénység közé, akkor szeretném ha valami ilyesmi nyüzsi fogadna, amikor az egyik szolgálatnak lejárt az ideje és épp ebédelnek. Csak mert az npc legénység nem csak úgy kóricálni fog a fedélzeten, hanem végzi a dolgát, majd pihen, tehát lesz ebédideje is többek között.

KANTIN

Na most ezt megvalósíthatják úgy is, mint a Witcherben, hogy le se lehet ülni. Akkor mennyiben fogjuk ezt kihasználni? Annyiban, hogy egyszer benézünk, majd körbeforgunk, aztán rájövünk, hogy semmi olyasmit nem tudunk itt csinálni amire való, és elhagyjuk a helységet, majd többet be se tesszük oda a lábunkat.

Aztán meg lehet úgy is csinálni, hogy le lehet ülni közéjük. Ez már nagyon jó dolog, csakhogy mivel igazából nem tudjuk azt csinálni amit a legénység, idegenül fogjuk érezni magunkat, nézzük ahogy esznek. Ennek nem sok értelme van, tehát hamar megunjuk.

Aztán meg lehet úgy is csinálni, hogy sorba állsz, kikéred a kosztot, majd leülsz közéjük és eszel. Na ezt már kihasználhatják azok, akik teljes élményt szeretnének, és csak azért mennek be a kantinba, hogy hangulatos környezetben fogyasszák el az éhezés miatt amúgy is kötelező ételadagot, amit nem egy hangos GLUGGY kíséretében kell lenyelniük, hanem mondjuk több adagban, amolyan evésszerűen. És akkor visszatértünk ismét az evéshez.:DD Pedig én el tudom képzelni, hogy a vacsorámat IRL úgyeszem meg, hogy egy bengal kantinjában is eszeget a karakterem. Fülemen a füles ugye, és olyan mintha egy hadihajón lennék. Ha ezért pedig valaki hülyének néz, annak nem való ez a videojáték, nem tudom mit keres itt.
  • lonvard
    Witcher 3-ban kihagyták, hogy leülhessen a karakter amikor kedve szottyan. Mondjuk egy dombtetőre. Szerinted ennek az animációnak az elkészítése arányaiban olyan horderejű, hogy bevállalhatatlan? Nem lehetett kifeküdni egy rétre, és mondjuk egy nézelődésre elkészített belső nézetben bámulni az eget, és hallgatni a környezet hangjait. Nem lehetett leülni egy kocsmában egy székre. Nem lehetett lovon belső nézetből szemlélni a vidéket kényelmesen poroszkálva. De még harmadik személyű nézetben sem lehetett, mert nyomni kellett azt az elcseszett W-t a menéshez, mert lekoppintották egy az egyben az Assassin's Creed elbszott lovacskázós technikáját. Annyit kellett volna csinálni, hogy egyszer megnyomjuk a W-t, és poroszkál a ló, 2x, akkor vágtat. És közben akkor nézelődhetünk. Iszonyat frusztráló volt nekem, hogy a gyönyörű tájat nem tudtam élvezni lovaglás közben. Ja de csináltak mellé egy vágta módot, mikor vágtázva nem kellett nyomni semmit, csak mivel vágtáztunk, nézelődni se nagyon lehetett mellette. Azt nem arra találták ki, hanem a gyors lovaglásra.Eszébe se jutott a programozóknak, hogy a gamerek esetleg élvezni szeretnék a palettát, amit eléjük raktak. Na hát ilyen dolgokat hiányolok én, és ezek ne mondjuk, hogy nehezen megvalósíthatóak. Ez inkább a képzelet hiányára utalt, egyszerűen azok a programozók akik erre voltak ráállítva, túlságosan kockák voltak, és inkább lemajmoltak egy Assassint, minthogy gondolkodtak volna. Ezért szeretem a Star Citizen gárdáját, mert pontosan ilyen dolgokat gondolnak újra.
  • Torzonborz
    Pont nem.
  • TokraFan
    "Van számtalan játék, amelyben kihagyták az összes ziccert, amit ki lehetett volna hozni a világból amit kreáltak"

Csak megint nem látod át, hogy ez nem véletlen! Mondjuk picit tájékozódni kéne, hogy egy-egy ilyen ötlet megvalósítása mennyi idő/pénz, mert addig világos, hogy álmodozol, de arról már fingod nincs, mivel jár a megvalósítás.

Lassan ott tartunk, hogy miért nem készítenek neked egy kvázi alternatív Föld bolygót, ahol minden úgy működik mint az igazin, hiszen mekkora ziccer lenne már... Ki sem kéne mozdulni a fotelből, leélhető lenne az élet a gép előtt. Mindenki erre vágyik. :)
  • Diopapa
    Azért az is vicces, hogy a CR mondandóját (amit azóta nem módosított) "álmodozásnak" hívsz.. A szemellenzőt mindkét oldalon illene levenni.. :)

• TokraFan
    "Én pedig például szeretnék egy igazi kantin-élményt is hozzá."

Emiatt felesleges várnod a játékra. Menj le egy étterembe, sörözőbe, kocsmába, az élmény instant vár rád! :-)