7978
  • lonvard
    Most nézem a streamet amit rupsz linkelt, a mobiglasson durván javítottak, kb. olyan feelingje lett, mint a PUMA-snak. :)
    Az a része még nem tetszik, hogy a mobiglasson határozzuk meg hova ugrunk a rendszeren belül és nem az űrhajó fedélzeti számítógépének feladata ez, illetve nem látom az űrhajón belül hogyan lehet előhozni a galaxis térképet, de jó eséllyel ez csak a mostani állapotokra van így kész, hogy legalább legyen valami.

• Hexex86 #2611
    Nagyon kíváncsi vagyok. Mert ezzel egy igen nagy dolog kerül be. Sokkal több fajta lehetőséggel.
    Egyébként ez nem "csomag" függő, hogy ki milyen csomagot vett a játékból ugye?
    Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2017.11.23. 13:36:07
  • Torzonborz
    Sztem este lesz stream Shed-el, majd meglátjuk mennyire müxik a klens.
  • Hexex86 #2609
    Én még nem kaptam. Majd infót róla mindenképpen!!!
  • lonvard
    Sokszor írom, hogy "szerintem", ezt nyugodtan hozzáképzelhetitek ha nem,de egyébként nyilván nem csak 1 vélemény az enyém, a sci-fi rajongók egy része ugyanúgy nem kedveli a Star Trek univerzumot, ahogy én.

torzi: ez az invitálás egészen pontosan mit is jelent? Csatlakozhattok a tesztelőkhöz már a meghívás pillanatában,vagy van egy dátum erre?
  • Torzonborz
    3.0 PTU invite kinek jött? Nálam landolt egy. :D
  • Gilmoor
    Ha javasolhatom, tedd hozzá a megállapításaidhoz a kinyilatkoztatásaid helyett, hogy "úgy érzem", "úgy gondolom". Bizonyára a saját szemantikai rendszered szerint igazad van, ugyanakkor botorság volna azt várni a többiektől, hogy a "te szemeddel" lássák ugyan azt a képet. Azt gondolom, számos konfrontációt megspórolhatnál.
  • lonvard
    A járműparkhoz az inspirációt és ötleteket sok helyről gyűjtötték, Star Trek vonásokat én inkább a belső elrendezésben véltem felfedezni, pl. a parancsnoki szék a constellationban (amit spec a Prometheus hajója ihletett szerintem). Mást nem is nagyon. Mondj valamit, ami Star Trek-es a hajókban.

Star Trek univerzuma helyett nekem sokkal jobban tetszik a Mass Effect-é. Hasonlítanak, de mégis, a Star Trek 12 éveseknek (meg nektek :D) készült, a Mass Effect meg 16 éven felülieknek. Mass Effecthez hasonló színes univerzumot egy darabig nem fogunk kapni, Star Citizen ebben az egyetlen dologban lesz gyengébb, de mert egyszerűen nekik nem csak kitalálni kell a történelmet, hanem fizikailag meg is csinálni, és ezt mittudomén 15 fajra nem lehet. Később meg maximum új felfedezett történetként lehet majd bepakolni a fajokat, ami nem egyenlő azzal hogy induláskor van egy nagyon sok fajból felépült univerzumunk ugye. De hát ez van, ez egy kevés fajos, cserébe fizikailag is összerakott univerzum lesz.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.11.22. 23:29:46
  • RJoco
    Nem is értem, hogy mit keresel akkor itt.
    A jelenlegi technológia nagy részét a Star Trek világa inspirálta.
    Lehet, hogy Star Wars sem készül, ha nincs ST. Mert George Lucas-t is inspirálta a sorozat.
    De ezt honnan is tudhatná valaki, aki legagyizza?

Csak úgy megsúgom, hogy az eredeti ST ötlet ott bukott el, hogy túlságosan gondolkodtató volt kevés akcióval. Az embereknek meg akkoriban nem volt erre igényük. Talán nehezükre esett gondolkodni...
    Gene Roddenbery álmából annyi maradt meg, hogy egyenjogúságot biztosított. A déli államokban nem is vetítették a sorozatot, mert egy fekete játszott a főszerepben.
    Igazán a TNG-ben valósult meg az, amit először szeretett volna. Lehetőleg erőszakmentes, diplomatikus, elgondolkodtató.
    Az új filmek ezt egyáltalán nem követik. Persze attól még jók, tele akcióval és grafikával. Én azt is szeretem. De sok köze nincs az alkotó eszméjéhez.

Ha meg kicsit is ismernéd a sorozatot, akkor tudhatnád, hogy az Enterprise nem harci hajó, hanem felfedező/diplomata hajó. Egy új fajjal való kapcsolatfelvételt mégsem intézheti a folyosó porszívózó vagy a szakács.
  • lonvard
    Akkó má fölösleges is?

Most rákeresve emlékszem, hogy minimális érdeklődést mutattam a játék iránt,csak az a probléma, hogy a Star Trek nálam a gagyi sci-fi univerzummal egyenértékű és így nem igazán favorizálom. Az új mozifilmek némileg árnyalják a képet, abból is az 1. rész, a másik kettő szerintem nem lett jó. Most nem megyek bele a részletekbe mert senkit nem érdekel ugye,de nagy vonalakban egyrészt az űrhajók formája alapból idegesít, másrészt az a játékmenet, hogy egy több száz fős legénységből az összes küldetésre a parancsnoki híd tiszti állománya megy le és a hajót rá kell bízni a mittudomén nyelvszakértőre, az a 12 éves kor alattiaknak írt történet kategória. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.11.22. 21:45:06
  • RJoco
    Ha jól tudom, akkor az ST bridge csak VR-rel megy. Szóval nem feltétlen kell azt mindenkinek ismernie. Én is csak steam ajánlatból tudom. (Ha jól emlékszem, akkor onnan beszerezhető.)

VR-t meg nem veszek mert nem nyerte el a tetszésem, bár kétség kívül az élményt adja.

Jah, aki nem tudja: VR=Virtual Reality. Ide tartozik az OculusRift, HTC Vive.
  • EFRM
    oculus rift (de hat ha nem tudod mi az a ST bridge crew akkor felesleges veled urhajos temakrol beszelgetni..)
    Utoljára szerkesztette: EFRM, 2017.11.22. 17:54:34
  • lonvard
    Azé' ennyire nem vagyok kocka, mi az az OR? :)
  • Diopapa
    Star Trek Bridge Crew... Vegyél egy OR-t hozzá és ott a híd... :)
  • lonvard
    Ja igen, és hogy ezt majd lehet alkalmazni hogy támadásnál kikapcsoljuk egy kapitál hajón a dolgokat és megfulladnak. Csak abban reménykedem, hogy ez nem csak egy kapcsolótábla, hanem tartozik hozzá egy oxigéntermelő egység is, ami meghibásodhat. Nem lenne szerintem ez olyan extra munka, ha már úgy is úgy tervezik a hajókat, hogy legyenek megjavítható alkatrészeik. A keszonozás meg olyan dolog, hogy ha egyes hajókon van, mert a nagyobb hajókon mind van/lesz, illetve a kisebbek egy részén is, akkor nem lehet szerintem megcsinálni, hogy más hajókon meg egyáltalán ne legyen.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.11.21. 11:34:11
  • lonvard
    Az még nem gáz hogy az űrbe nyitja ki, mert a rakteret lehet keszonkamrának is használni. Csak csinálják meg hozzá a keszonos dolgokat, vészvillogás, nyomáskiegyenlítés, oxigén kiszívás, meg ilyenek. De van fejetlenség, egyes kisebb gépeken törekedtek valami keszonfélére, másoknál meg nem. Pl. freelancer ajtaján beszállva van egy gyors keszon, connienál is ha liften mész föl (ha jól emlékszem). Szerintem lehet csiszolgatni minden gépen, a vadászgépeknél a cockpitot is fel lehet készíteni arra,hogy egy rövid ideig ki lesz téve a mínuszoknak. Egy hornetben ülve én tökre elégedett lennék annyival, hogy lenne a műszerfalon egy panel, amit megnyomva megindulna egy rövid kinyitási protokoll, amitől a cockpit keszonfülkévé alakulna át.
  • Torzonborz
    Taglalták, ha jól emlékszem "room system" néven fut, ez figyeli a belső terek nyomását és oxigén szintjét (állomások és hajók esetén is).
    Azt is többször mondták, hogy nem véletlenül van megadva minden hajónál a max crew.
    Az a létszám az aminek egy ladik elég légteret tud biztosítani, ha több lesz akkor hamarabb fogy el az oxigén.
    Külön generátor nem tudom lesz e, keszonozásról viszont szó se volt.
    Sztem örülhetünk ha miden mással (pl hajó fizikai tere) együtt ez a room system működni fog.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2017.11.21. 10:41:05
  • Tirion
    nemsok hajón láttam zsilipet btw.....nekem egy fasza űrhajó úgy néz ki,hogy a beszállás zsilipes megoldással történik...itt a legtöbbnek a rakterét, vagy a beszálló ajtaját simán az űrbe nyitja ki......
  • lonvard
    Most az aktuális izgulni valóm az az oxigéngenerátor megléte vagy nemléte az űrhajókban. Shed összeállításában nem szerepelt a hajók alap felszerelése között, amiket javítani lehet, bár egy mondattal ki volt benne térve, hogy nem minden ilyen felszerelést lett most taglalva, mindenesetre az oxigéngenerátorért nagyon izgulok hogy legyen. Szerintem attól lesz igazán meg a hangulat, hogy látjuk hogy egy szerkezet termeli az oxigént, az nem csak úgy van, ezen kívül kiszívhatja valami vákumhatás, illetve maga a generátor is tönkremehet. A hajók jelenlegi verziója ugye leszarja az oxigént, nincs semmilyen hatása ha nyitogatjuk az ajtókat az űrben, kíváncsi vagyok 3.0-ban ez hogyan fog változni. Hangulatilag is vannak tartalékai ennek, pl. egy ajtó kinyitásánál vészjelzések villoghatnak, hogy az oxigén x százaléka elveszik, esetleg ajtónyitás előtt ki lehet szívatni az oxigént tartályba, hogy ne vesszen el, aztán a keszonozás úgy általában, tehát ez egy komplett kis szekciója a hangulati elemeknek, amit remélem átéreznek és megcsinálják részleteiben.A kérdésem pedig: emlékeztek olyan videóra amiben ezt taglalták esetleg?
  • lonvard
    "és akkor megépítem a kis Connie cockpitemet"

Ez az állapot a végső célom. Benyit a szomszéd, és így fogadom. :D
  • macleody
    Tökmindegy mire lett kitalálva, lényeg hogy lehessen vele repülni :) Gondolom egy DCS-s A10c fasza lehet vele. Mire érted azt, hogy feleslegesnek tartottad a hotast?
    Ugyebár nekem is van egy hotasom, plusz mégegy joy. Csak az SC kedvéért nem fogok még több pénzt belefeccölni. Ez persze olyan dolog, hogy lehet annyira jó lesz a játék, hogy soha többet nem játszok semmi mással, és akkor megépítem a kis Connie cockpitemet :) Mondjuk addigra nyugdíjas leszek. De egyelőre az autó szimek előnyt élveznek, az idei projekt egy Fanatec kormány lesz.
  • RJoco
    Ez is egy megoldás.
    Nem kell neked a jobbos?
  • RJoco
    Ezt frankón lehetne használni autózásra is.
  • Torzonborz
    Keresel valakit akinek a jobbos kell és felezitek az árát.
  • lonvard
    Azé' gyönyörű ez a hotas-os cucc, meg kell hagyni. De kell hozzá még egy joy. :) Meg kell hozzá egy speciális asztal, amire ezek elférnek. Van egy asztalos ismerősöm, szerintem tervezek és csináltatok hozzá egy fapados űrszimulátor riget fából! :D

update:

Na jó, pontosan egy ilyen kell. A két joyhoz magam elé egy kinyitható asztalka, bal felől egy kis asztalka a gázkarnak, jobb felől meg egy nagyobb asztalka a klaviatúrának, illetve ha nem repülök akkor a joyokat oda pakolászom.

rig

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.11.20. 17:48:11
  • RJoco
    Pont erre gondoltam, de nem értem, hogy miért nem találok egyedüli bal kezes verziót belőle.
    Meg 60 eurót most nem akarok kiadni érte. Annyit jelenleg nem játszom velük.
    A kettő 115 lenne.

lonvard: én gondolkodtam, hogy a hotas mellé teszek egyet. Akár a régi logitech-kemet, csak próba gyanánt. A hotas-szal közlekedem, a másik joy-jal meg harcolok. Jelenleg a hotas mellett egy G13 van. Az is jó szolgálatot tesz.
  • Paladin
    Én akkor is inkább ennek a hotas változatát választanám (vagyis választottam :) ). Oké, hogy a gázkaron egy mini joy nem olyan precíz, de lateral thrusterhez szerintem pont elég. A kézre álló sokkal több gomb pedig bőven kárpótol ezért.
  • Torzonborz
    Nyilván nem Mo a célpiac.

RJoco:
    Amúgy van olcsóbb megoldás is. Inkább ezt választanám mint azt az extreme "pro" nevezetű förmedvényt amit linkeltél.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2017.11.20. 08:34:32
  • lonvard
    Úgy is az lesz, hogy veszek egy gázkar + joy kombinációt, és ahhoz veszek még egy joyt, és kitesztelem hogy jobb nekem. Az is lehet mind a hármat alkalmazom, hogy billentyűvel repülés közben ne is kelljen nagyon vacakolni. Látott már valaki olyat, hogy úgy játszottak, hogy hotas + 2 joy? :D Plusz veszek egy pedált is bzmeg! :D Majd lesz egy fő joystick, és a bal oldalinak meg veszek egy egyszerűbbet, egy botszerű valamit. De majd kiérlelődik ez, most csak úgy fantáziálok.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.11.20. 08:28:44
  • TomStorm
    Warthog nem Űrszimhez van kitalálva főleg nem Hotas-al.Mint volt Warthog tulaj írom ezt.Precíziós Joy azzal még nem volt gond de Hotas-t feleslegesnek tartottam.Mech.game meg szintén felejtős.Ráadásul kapcsolókat dupla műveletként kell használni Hotason..
    Xplane-t is inkább Szarvkormánnyal
  • RJoco
    Tuti.
    De ehhez akkor már egy SimPit-es legalább 180 fokos vászon kellene 2 projektorral. 3000 euróhoz képest az a 600 már semmi a joy-ért.
    Bár lehet, hogy még egy 980 Ti elférne a gépben a szép grafikáért. Akkor már jó lenne 6+ magos proci, hogy mind a 16 szál ki legyen használva mind a két kártyán. De akkor már rakhatnék bele 2x1080 Ti-t is.
    De ennyiért már vehetek egy Mustang-ot is. Vagy bérelhetek valami csúcsszuper sportautót és mehetek pár kört a Nürnburgringen.

Azért remélem majd lesz olcsóbban is, mert foglalkoztat a téma.
  • macleody
    És ki fog ezért 190 ezret kiperkálni? Akkor inkább egy Warthog.
  • Torzonborz
    Pedig van gyári dual stick is.
  • RJoco
    Én ezt néztem próbának.
    Bármely kézre jó és olcsó is. Mondjuk én a Hotas mellé gondoltam, csak 1-et kell venni belőle.

Ha jól tudom, akkor a Thrustmaster 16000-ből van még bal kezes verzió. Legalábbis az egyik ismerős mintha ezt találta volna az ED megjelenésekor.

Egyéb komolyabb márkákról nem tudok. Sajnos a legtöbb jobb kezesre készül. Van is egy Logitech Extrem Force-om elfekvőben, de bal kézre nem igen passzol. Ahogy a Hotas sem.

A rep szimes esszmefuttatásról eszembe jutott, hogy igazán pedál sincs kitalálva az űrre.
    Vannak a rudder pedálok, Logitech-ben is elég borsos az ára csak egy pedálért és, mint írja, rudder.
    De ahogy nekem sem, úgy sok más pilótának sem jön be a fordulva ráfordulás. Ezt tapasztaltam gamescom-on. Jobban szeretem én is, ha oldalra húzom a kart, akkor oldalra fordul a hajó, ha tekerem, akkor dönt.
  • TomStorm
    Ha mondtok nekem olyan Joy-t amit lehet kapni és balkezes akkor én megveszem SC-t és Dual Joy-t.Pontosabban kérném a segítségeteket,hogy ajánljatok nekem Dual Joy-t:)
  • RJoco
    Anno én meg ilyen videókat láttam ED-ről, csak ott az állomás elemeit kerülgette az illető kikapcsolt repülési asszisztenssel.
    És nem 2 joy-jal irányított.

A manőverezéssel alapvetően nincs gond a kis pöckön, de, ha olyan a fegyvercsoport beállítás, akkor vagy manőverezel vagy lősz. Ja igen, én még az ED-ről beszélek, abban több a tapasztalatom.
    És ennek sem különbözik igazán az irányítása, csak még nem egészen egyértelmű, hogy mi mit jelent a konfigban és nincs felkonfigolva a Hotas. Alapbeállítással már kipróbáltam, sajnos egérrel jobban megy a célzás.
  • Torzonborz
    Nekem is X-52pro van, teljesen jó a játékhoz, vígan elvagyok vele.
    De pont az a jó, hogy van bőven választási lehetőség, bill+egérr, 1 joy, 1 joy+egér, hotas, hosas.
  • TokraFan
    Nincs ennek azért ekkora jelentősége. Itt egy X55 HOTAS setup SC-hez. Mint láthatod, felkonfigolható a strafing a gázkar HAT switch-ére vagy ministick-jére is. Nem annyira precíz, de kis rutinnal már nem veszel észre különbséget a gyakorlatban.
  • TokraFan
    Kár, hogy a Saitek-et megvette a Logitech, mert azóta teljes kuss van az egyébként dedikáltan az SC-hez tervezett HOTAS-ról, melynek gázkarján elvileg helyet kapott (volna) egy negyedik tengely is.

Macleody
    Semmivel sem leszel hátrányban egy HOTAS-al...Bőven jó.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.11.19. 20:42:10
  • macleody
    Én tuti nem fogok két joyt venni, most van egy X52-es hotasom, plusz egy Ravcore Javelin. A Javelin-t fogom használni az X52 gázkarjával és a G27 pedálját. Vagy a Fanatec pedálját, attól függ melyik opciót választom majd a kormány vásárlásánál. Nem hinném, hogy bármi hátrányom lenne a két joyosokkal szemben.