7980
  • lonvard
    Szerintem arra gondol, hogy vannak azok, akik az újdonságokat szeretik megvenni. És akkor mindenre rávehetők. Jön egy fasza kis előzetes egy új hajóról, és már fizetnek is elő rá.

Nekem most könnyű dolgom van, kivárok, amíg lejjebb mennek a hardverárak (oké lehet hiába várok, de azért még egy darabig várok :P), illetve megvárom, amíg lesznek felbérelhető npc-k, illetve nem szedik el a játékban gyűjtögetett cuccokat. Tehát lényegében kivárom a játék alfából kijövetelét. :D
  • Jóózsf István #7619
    "whalebélák eddig fizettek mint a katonatiszt"

Ez hogy értendő?
  • Paladin
    Vagy nem :)
    Na jó, fent vagyok, de sose nézem, mert nincs időm azt a forgalmat végigolvasni.
    Hírekre jó nekem a youtube.
  • Torzonborz
    ide minek irjam? :D halott az egesz forum, aki aktiv az fent van dc-n :D
  • Caliph
    ide valahogy nem irta senki,vagy átsiklottam felette :)
    a trade bug miatt van akkor megérdemeljük,de sztem amúgyis ideje van,már rég volt.
  • Torzonborz
    Igen, ezt mar 2 napja tudni :D
    Kellett a trade bugot kihasznalnia mindenki a freefly alatt, most itt az eredmenye :D
  • Caliph
    éééééés kövi patch: wipe
    pénz ,hajó , itemek,páncélok fegyverek,egyedül a repuk maradnak
    3.17.2.
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.07.01. 18:57:46
  • Torzonborz
    De a whalebélák jönnek egyfolytában, nézd meg mennyi citizen van (majdnem 4 milla), szóval a backer létszám nő szépen egyfolytában. A játék látványos fejlődése meg most indul be igazán. Én pont ezért nem aggódok annyira.
  • s1lkforrent
    "hala a crowfundingnak megengedhetik maguknak"

De ezt már csak utólag tudtuk meg, és ez csak eddig volt így, nem tudjuk mit hoz a holnap.

Egész konkrétan: ha holnap akár gazdasági, akár a projektet ért bizalmi válság miatt nem kap a CIG egy centtel sem többet, akkor mi lesz a mindig kb ~5 évvel későbbre felsejlő "befejezés" évi kb 50 millió dolláros költségével?

Az hogy a whalebélák eddig fizettek mint a katonatiszt, az tök jó, mert legalább idáig eljutottunk, de mikor utoljára erről fórumon beszéltem, akkor még 4 évvel és kb 300 millió dollárral(!) kevesebben voltunk. Azóta a játék nincs 4 évvel közelebb a teljes elkészüléshez, de azt jó előre feltételezni, hogy semmivel semmi gond, mert 2026-ra majd a teljes pledge úgy is mindenképp karcolni fogja a 800 milliót(!!), mert ha eddig is habzsidőzsi volt, akkor ugyan miért ne lenne a Holdon túl is, az talán kicsit nagyvonalú feltételezés.
    Utoljára szerkesztette: s1lkforrent, 2022.06.30. 23:08:33
  • Torzonborz
    " "render upgrade" sincs elesitve."
    az nem upgrade hanem csere ;) a dx11et cserélek saját, általuk gen12nek nevezett, renderre, és pakolnak még hozzá vulkan backendet.
    teljesítmény javulás lesz, most sok gond van vele, az egyik, hogy a main és render thread nem független egymástól, így ha a main thread körül bármi gond van akkor az kihat a renderre is. a render nem skálázódik rendesen mert 2 threadet tud kezelni max, ahol sok entity van ott egyből ki is jön a cpu limit emiatt, ezt is meg akarják oldani, hogy az elérhető legtöbb threadre skálázza magát a render.

ha minden jól megy ezzel év végére meglesznek.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2022.06.30. 11:47:01
  • PiszkosFred
    Amiota hardver csereltek es kukaztak a regi 10+ eves kiszolgalokat a PC NA-n, lass csodat, eltunt minden lag es vegre olyan a Cyrodiili pvp, amilyennek lennie kell(ett volna mar 7 eve). EU-ra es a konzolra meg varni kell.

SC-nek annyi "elonye van", hogy mire megerkezik a vegleges verzio, addigra a technika is eljut arra a szintre, hogy nem okoz gondot :) Anno amikor eloszor megneztem, diafilm elmenyt kaptam az akkori vasammal, de ma mar siman fut, es hol van meg a jovo evi konfig teljesitmenye, stb. Nyilvan a 22-es csapdaja ez, mert a technikai fejlodes nem csak a felhasznaloi oldalon jelentkezik, hanem a fejlesztoin is, es emiatt a fejlesztok is mer(het)nek tobbet es nagyobbat "almodni", igy megint elerunk ahhoz a limithez, ami gondot okozhat. Mennyi fejleszto volt, aki inkabb megvarta az uj konzolos generaciot es arra adta ki a jatekat, mert azon tutira megy - es lass olyat, akinek nem volt ennyi esze, csak a ment a far...penz utan es belefutott egy szarcunamiba (CP2077).

Pont ezert remenykedek benne, hogy most mar tenyleg nem jon semmi extravagans ujdonsag, hanem az eddigi terveket veglegesitik, valositjak majd toldozzak es foldozzak, mert jelenleg egesz korrekten muzsikal, es akkor meg a beharangozott "render upgrade" sincs elesitve.
  • Running
    A Bethesda kiadó sem kicsi és a Zenimax se egy kis fejlesztőcsapat, mégsem sikerült az Elder Scrolls Online-ban 2014-es kiadása óta megoldani, hogy lekezelje normálisan PvP-n a játékosokat. 7 évig fejlesztették előtte, vagyis 15 év állt rendelkezésükre és még mindig egy rakás szar, de említhettem volna még bőven játékot, ami hasonlóan sikerült ilyen téren. Szóval azért 100%-ra ne vegyük, hogy minden rendben lesz. :D
  • Torzonborz
    Nyugi, nem lesz itt mar semmi a feje tetejere allitva. SQ42re meg nincs datum, iden atment mar az angol studioba CR, h felporgesse az SQ42 fejlesztest, de datumot direkt nem mondtak.
  • PiszkosFred
    "Ilyen volumenű fejlesztésnél nem lehet olyan kimenetel, hogy nem tudják megcsinálni" - o, dehogynem, foleg egy olyan kreativ vezetonel, aki felevente/evente "almodik" valami ujat :) Bar az teny, hogy erre keves az esely es az SC-nel sem lesz szerintem gond, annal sokkal jobban all az SC mar most, jelenlegi allapotaban. De hiaba az osszekalapozott irdatlan mennyisegu penz, ha fizetni kell a csapatot, a technikat, az eroforrasokat, a stbstb. Annyira azert nem vegtelen budzsevel dolgoznak a sracok, es ha Roberts megint ugy kell fel fel ev mulva, hogy megalmodott valamit, ami miatt kis hijan feje tetejere all bizonyos fejlesztesi folyamat, akkor abbol meg barmi is lehet.

Ki fog jonni az SQ42 es az SC is, csak ido kerdese. Elobbi konkretan jovore lett igerve, nem?
  • macleody
    A single az a Squadron 42, egy másik játék.
  • lonvard
    Lesz single player kampány is például. Azt meg valahogy nem tudom elképzelni, hogy úgy csinálnak meg egy multiplayer játékot, hogy nem lesz alkalmas multiplayerre. Ez a része amúgy nem izgat, valahogy fel sem merül, hogy ide futhat ki a történet. Ilyen volumenű fejlesztésnél nem lehet olyan kimenetel, hogy nem tudják megcsinálni. Felveszik szépen a világ legjobb fejlesztőit, és összekalapálják.
  • Caliph
    én 2019ben szálltam be egy aurora mr-el,50 usadollárért :) akkor mondjuk még nem 400 forint volt :D
  • Running
    Jézusom de régen vettem meg az első hajót. :D ...2014 óta kb évente egyszer nézek rá a téli időszakban, de vannak ismerőseim, akik tolják és mindig szólnak ha van valami érdekes. Én megvárom azt, amikor már képes "tömegeket" kezelni a játék.

AURORA MR + Upgrades ATTRIBUTED UPGRADED
    Created:
    April 15, 2014
  • Bucser
    Na forumengine megint nem mukodik nem lehet commentekre valaszolni.

@Running free flyon kiprobaltad vagy van egy package-d? Mert ha belenezel lehet veletlenul te is beszektasodsz.
  • Torzonborz
    Azt én is várom már régóta :D
  • Running
    Én az Ashes of Creation-re szektásodtam be. Abban is lehet potenciál, de még 5 millió fényévre vagyunk attól mire kiderül. Figyelemmel kísérem azért a SC-t is, hátha sikerül megoldaniuk a problémákat és egy jó játék lesz. A Starlancer óta várok egy hasonló játékot.
    Utoljára szerkesztette: Running, 2022.06.28. 10:03:52
  • Torzonborz
    Engem meg érdekelnek a technikai részeletek is, mit hogyan csinálnak és miért. Sokkal több mindent megért így az ember.
  • Paladin
    Én se hiszek. Csak játszom vele, mert szórakoztat.

• Caliph
    ez a szép az életben,megteheted,ahogy mi is hogy "beszektásodunk" :)
  • Running
    Semmi baj, ha beszektásodtatok a játékra. Van ilyen, én is hiszek egy csomó mindenben, de attól még ebben a játékban nem. :D
  • Torzonborz
    '' (pl server meshing ennek az aldozata lett SC-ben''
    ez igy nem igaz, mert a meshing nem lett aldozat, jon az csak a mogottes tech valtozott, viszont a lenyege ugyan az
  • Bucser
    A problema nem a Tarkov vagy CIG devekkel van hanem az armchair developer vasarlokkal akik hoza vannak szokva hogy bejelentes es vertical slice mutogatas utan 2 evvel finished productal (plus 2 evnyi matchek hogy kinyirjak a gameplay olo bugokat miutan kivagtak a reklamozott feature-ok felet) jatszhatnak. Holott valojaban az atlag AAA development timeline kb 5-6 ev.

Ugyhogy sem a Tarkovval sem az SC-vel nincs gond. Csinaljak oket es hala a crowfundingnak megengedhetik maguknak hogy abban a paceban ahogy elkeszulhet ugy hogy nem hazasodnak ossze olyan rendszerekkel amik elso otletre joknak tunnek de 2 evvel kesobb valtoztatni kell. (pl server meshing ennek az aldozata lett SC-ben).
  • Torzonborz
    es mi koze az egyiknek a masikhoz? teljesen mas team dolgozik mindegyiken. a planettechen kulon csapat dologzik, azt meg tudtak csinalni hamar, bar sokat reszeltek rajta, mondjuk jol is nez ki.
    mas team dolgozik a renderen is, kicsit tobb mint 2 eve kezdtek el fejleszeni a sajatjukat amit iden implementalnak lepesrol lepesre, ezt mar el is kezdtek, aztan a vegen meg bekerul egy vulkan backend is.
    es teljesen mas team dolgozik a server kodon is. na mondjuk ok szivnak redesen, mert nincs olyan tech ami megfelelne az elkepzelsuknek es kiszolgalna az igenyeiket, szoval kitalaltak valamit es azt csinaljak. ja ez sokaig tart az teny.
  • Running
    Eleve érthetetlen volt számomra évekkel ezelőtt is, hogy minek bolygóra leszállás, meg ilyen fizika, olyan fizika, amikor a legfontossabb se adott, mégpedig az, hogy bírja a motor és a szerver a "tömegeket". SP címnek elment volna, de pont az a faktor hiányzik, ami a legfontosabb. Pont leszarom, hogy bolygókat generálnak le, ha ugyanakkor 50 embert is alig képes kezelni a játék.

2017 környékén vettem meg talán, de azért kizúmolva látható volt, hogy teljesen félremegy a játék fejlesztése. Persze simán lehet, hogy megoldják és minden rendben lesz, de erre azért nem fogadnék túl nagy összeggel.

Ugyanaz a gond, mint az Tarkov-val. Ott is kb 5 éve ígérik azt, amit már az elsőben meg kellett volna valósítani, mégpedig, hogy egy nagy térképen írtják egymást a playerek. 5 évvek később még mindig semmi és 15 embert bír el a játék. Omegalul.
    Utoljára szerkesztette: Running, 2022.06.25. 18:31:43
  • Torzonborz
    '' Ha a "technical debt"-el nem csinálnak valamit viszonylag gyorsan'' jo reggelt, pont ezert cserelik le a dx11es rendert.
  • s1lkforrent
    "ideje lenne Robertsnek is osszekapni a csapatot, mert lassan megint raun mindenki a zsanerre"

Teljesen egyetértek, de nem azért mert a népek megunnák a jó űrlövöldék, vagy szimek mértéktelen áradatát. Mert az SC mellett eddig csak indie-k voltak, Elite-et is ide értve.

Legjobb esetben is a SQ42 development hellben fetreng akármilyen okból, az öreg Cryengine pedig a Star Citizen részt szorítja már mindenhol. Ha a "technical debt"-el nem csinálnak valamit viszonylag gyorsan (ugye normál esetben megfelelő motor fölé építik a játékokat, az határozza meg meddig nyújtózhatnak a game és art designerek, pont a Bethesda mesélhetne hogy mit össze tudnak szopni egy régi rossz motorral), akkor ebből a játékból nem lesz rendes MMO.
    Pontosabban, így marad ahogy most van, bugosan, nagyon alacsony játékos számmal, komoly teljesítmény gondokkal. Ezt a játékot a HIT hajtja, hogy valamikor majd a létező legjobb játék lesz mind közül, bármikor is jön ki, kivárjuk.

De azért csak időnként engedményt kell adni a valóságnak, ha a whalebélák minimum egy része lelép, az évi 50+ millás "majd befejezzük 2030/40/50-re, biztos lesz miből" terv természetesen beszarik. Ha véletlen tényleg egy gazdasági válság jön, akkor eleve fenntarthatatlanná válhat a mostani végtelenségig halogatás, mert nem csak kripto játszadozásra nem lesz az embereknek pénze, de 10. hajóra sem egy el nem készült MMO játékhoz.
    Utoljára szerkesztette: s1lkforrent, 2022.06.25. 08:53:31
  • PiszkosFred
    Rekord budzsevel dolgoznak a Starfielden, siman van 200M vagy kornyeke. Maga annak a szaros CE-nek a hegesztese elvitt sokat, mert Howard nem hajlando kukazni, hihetetlen, a tobbi meg 7 ev alatt nem olyan nagy osszeg, ha csak abba belegondolsz, hogy a FO4 kerult 120-ba kb. (es ott az csak a kontent gyartasra ment, a tobbit mar a Skyrim is tudta) es hozta vissza a sokszorosat mar a nyito napon, igy siman bekockztathatta a Zenimax, rafizetni nem fognak - sot, az azota uj gazdava lett MS sem, bar Spencer biztosra ment akkor, amikor megnezte hol tartanak es elcsusztatta/engedte csuszni fel evvel/evet.

De az teny, hogy a Star Citizenre osszekalapozott penzt nem eri el (mennyi most, 420M?), de azt talan egyetlen egy jatek sem fogja egykonnyen, viszont lassan mar mindenkinek kijott egy space life sim, ideje lenne Robertsnek is osszekapni a csapatot, mert lassan megint raun mindenki a zsanerre.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.06.15. 17:59:25
  • Kancsalborz
    Most ugyanazt mégegyszer leírtad "bővitett változatban", és az értelme meg igazságtartalma is ugyanannyi...

De nem akarok se flamelni, se "nyelvtan és fogalmazásnáciskodni" tovább, úgyhogy maradjunk annyiban hogy azt mondom : Oké...
  • Torzonborz
    Jó de a két játéknak csak annyi köze van egymáshoz, hogy mind a kettő scifi környezetben játszódik és kész. Nincs értelme hasonlítgatni, még a belefeccölt munkát se.
  • lonvard
    Amit írtam, annak az az értelme, hogy ha egy akármilyen fejlesztőcsapat előránt a seggéből egy Star Citizenhez hasonló játékot, akkor nem kell izgulni, hogy jobbat raknak le az asztalra végül, mert nem raknak le jobbat, legalábbis komplexitás és minőségi igéret tekintetében. Mert az az erőforrás, amit a Star Citizenbe beleöltek nem a semmire ment el, és ezt a munkát nem lehet kiváltani nagyságrenddel kevesebb erőforrással, idővel.
  • Kancsalborz
    Nem akarok kötekedni, de az utolsó mondatod egy nonszensz baromság.

Ezen logika alapján egy számitógépes játéknál az elkészítésébe belefektetett óraszám és pénz mennyisége 100%-ban garantálná a siker mértékét...

Hogy ez mennyire nincs így, tudjuk.

Ne aggódj, nem a SC-t "ekézem" még fogalmam sincs mi lesz belőle, egyébkent meg a Starfield-től nem hiszem hogy félteni kellene mert a piac nem azonos szegmenséért indulnak,meg védheted is a szíved csücskét is nyugodtan, csak ne ilyen demagóg baromsággal mán na...;)
  • Paladin
    Jaja, én is ezen röhögtem délután :)
  • Bucser
    Nekem a neten adott uj neve tetszik a legjobban. No Man's Skyrim...
  • Bucser
    Majd a modderek befejezik :D
  • lonvard
    Star Citizen keresésre ezt dobta fel tegnap első helyen, szóval van ebben marketing trükközés is. Ha ezt faszán megcsinálják, akkor jobban fog érdekelni, mint az Elite meg a No Man's sky. Amelyekkel képtelen vagyok játszani. Star Citizent nem kell félteni szerintem, mert azt a pénzt és munkát amit beletettek,csak közel ugyanannyi munkával és pénzzel lehetne kiváltani, és az nem fog menni.