7980
  • lonvard
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amúgy a politikai eliten múlik. Nincs az a nemzet, ami ebből jobban jött volna ki, ha 12 évnyi korlátlan felhatalmazással, korlátlan pénzennyiséggel mossák az agyát, majd amikor már nincs más, akkor milliókat szórnak szét köztük. Ennél szerényebb eszközökkel is felforgatták USA-t, Angliát, Lengyelországot, és lehetne sorolni. A különbség, hogy nálunk az első körben kaptak egy korlátlan felhatalmazást, és magukra szabták amit kellett, és utána már csak menedzselték a helyzetet. Tehát ha az elit szándéka, hogy bólogató hülyegyereket csináljanak a kritikus többségből, akkor meg tudják csinálni, amennyiben megvan a kétharmad, megvan az idő, megvan a pénz rá.

Na jó most befejeztem, mer tudom hogy torzi alig bírja tűrtőztetni magát, hogy beírjon, hogy csináljuk ezt máshol! :D
  • Kancsalborz
    Kurva szomorú ez, de igaz.
  • lonvard
    Abból látszik, hogy baj van, hogy momentán akkor vagy király, ha terveid se voltak a jövőre nézve. Nincs családod, nincs ingatlanod, nem kezdél építkezésbe, nincs hiteled, lekötött pénzed, nem gondolkodtál semmilyen formában hosszútávon. Akkor most bármi jön, szeded a sátorfádat, és oda mész ahova akarsz. Mert amikor súlyos válság van, akkor mobilisnak kell lenni. Riviai Geralt a lován. És akkor lehet oda menni, ahol kisebb a gebasz. Én viszont nem tudok menni. Akármibe sodródunk, itthon fogom bekkelni, mert túl sok vesztenivalóm van. Szerintem az a titok egyébként, hogy legyen bevétele az embernek. Tökmindegy milyen munka. Ha megszűnik a munkahely, azonnal váltani kell, nem tökölünk hónapokig, ahogy covid alatt volt rá sok példa. Egy ilyen helyeztben a legegyszerűbb munkahelyek a legjobbak, egy biztonsági őr, egy szemetes, bármi ilyesmi is jó, ha nincs más, mert ezek biztos bevételi források, nincs csuklóztatás az önéletrajzzal hónapokig, ésatöbbi ésatöbbi.
  • PiszkosFred
    Ady Endre: Nekünk Mohács kell

Ha van Isten, ne könyörüljön rajta:
    Veréshez szokott fajta,
    Cigány-népek langy szivű sihederje,
    Verje csak, verje, verje.

Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem:
    Én magyarnak születtem.
    Szent galambja nehogy zöld ágat hozzon,
    Üssön csak, ostorozzon.

Ha van Isten, földtől a fényes égig
    Rángasson minket végig.
    Ne legyen egy félpercnyi békességünk,
    Mert akkor végünk, végünk.
  • Running

Igen, ezen röhögtem én is. Nálunk pl szenes tüzeléső kazán volt, de utána gázos lett, mert az ment, hogy a gáz, a gáz, a gáz, az jó mindenre meg jó ócsó is, aztán szépen elkezdték emelni az árát, most meg aztán....
    Azért gyönyörű ez az ország, mert azt sem tudod mi lesz holnap, mit találnak ki, nem hogy előre tervezel bármit is, ami nem két percre szól. Ha nem lennék vén fasz, már rég itthagytam volna ezt a szemétdombot. Aki két percet is volt bármelyik nyugati országban az nem jön vissza ide, semmilyen indokkal. Totálisan lezülledt gazdaság és mentális állapotok. Ennyit tudtunk összehozni a rendszerváltás óta. Ez később sem lesz jobb, mert önmagától képtelen boldogulni a magyar, ez a történelmünk során már kiderült párszor. Nekünk az a jó, ha fáj, ha lehet őrjöngeni, csaholni mindenki másra.
  • lonvard
    Ja és akkor cserébe hogy mindenféle állami hitelkéből ideköltözik a főváros a suttyóival, egyszer csak közli az állam bácsi, hogy ha szintes családi házad van, akkor vesztes vagy, ha nem tudod kifűteni méredrága gáz nélkül, akkor korszerűtlen vagy, pazarló vagy, a házad elértéktelenedett. Ezt így két hét alatt. Gázra van huzagolva az elmúlt 25 évben az egész város, de arra most kitalálják, hogy szar, és ki most a menő? A távfűtéses paneles, meg aki fával fűt. A többiek szarok, adják el a házukat ha nem tetszik valami. :D

HÁT AZ ANYÁTOK P...ÁJÁT!!!
  • Running
    Dunakanyar ugyanez. Csendes kisvárosokkal teli, nyugodt hely volt. Manapság élhetetlen zsibvásár az egész. Utak 1970-ből, infrastruktúra hasonló, cserébe 5x annyi lakos mint 2000 előtt.
    Utoljára szerkesztette: Running, 2022.08.05. 10:35:13
  • lonvard
    Szétkúrunk mindent. Az a városrész ahol lakom rendkívül népszerű lett az utóbbi 3 évben. Eredmény? Óriás autóforgalom, este 11-kor motorozó hülyegyerekek, a sztráda forgalma annyira megnövekedett, hogy be kell csukni az ablakokat (több száz méterre lakom tőle, idáig észre se vettem hogy van egy sztráda, most már alapzaj). Először zajvédő kerítést akartam, de most már látom hogy az nagyon kevés. 3 rétegű ablak kell, zajfogó szigetelés a falakra, és klíma. Klíma azért jó mert ha olyat vesz az ember, akkor kedvezményes áramot kaphat rá, amit meg sem emelnek, plusz a 48 fokban nyáron hűt, télen meg fűt, plusz a zárt ablakok miatt zajvédés is megoldva. Ez most kristályosodott ki bennem. Hétfőn jön a klímás, hogy lerombolja az ezzel kapcsolatos illúzióimat. Vagy éppen megerősítse! :D
  • lonvard
    :-DD
  • macleody
    Nincs a bolygónak semmi baja. Itt lesz még millió év múlva is. Csak nem lesz rajta élet :D
  • wollnerd #7650
    "hát ha azt nézzük hogy a bolygónak már kb most annyi,csak még nem hiszik el"

Ezzel egy kicsit vitatkoznék. :D Csak meg kell nézni a The Year Earth Changed (Az év, amikor a föld megváltozott ) dokufilmet David Attenborough-tól. (AppleTV+) :D
    Az ember az, aki nem hallandó megérteni, elfogadni és változ(tat)ni ezen...

Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2022.08.04. 18:07:09
  • Torzonborz
    Ja, mondjuk ilyen szempontból a Mustang már jobb, mert a hátsó lenyitható rakteret megcsinálták, szóval lehet bele pakolni mindent is, meg cimborákat is lehet ott szállítani :D
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2022.08.04. 16:49:43
  • Caliph
    persze simán el lehet lenni vele. felpimpelve még harcra is elmegy. már csak a cargo dobozt várom még hozzá hátra

• macleody
    Csak a nyugdíjból nem futja majd a villanyszámlára.
  • Torzonborz
    Mondjuk ez egy bullshit, mert most is sokan játszanak vele. Nyilván a játékélmény közel sem olyan mint egy megjelent, és hibamentes, játéké.

Hozzáteszem, hogy én többnyire az újdonságokat szoktam megnézni minden patchnél, huzamosabb ideig nem mindig játszom vele. Főleg nem most nyáron :D
    De dc-n is vannak jópáran akik aktívan tolják, úgy mint egy már megjelent mmo-t.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2022.08.04. 16:28:40
  • PiszkosFred
    Tobbgeneracios projekt: te veszed meg a backer csomagot es majd a gyereked, vagy extrem esetben az unokad jatszik vele :) De addig sincs gond, a legtobb embernek a nyugdijas evei vegeig (vagy meg azon is tul) kitart a steam konyvtaraban talalhato jatekok vegigjatszasa...
  • Caliph
    hát ha azt nézzük hogy a bolygónak már kb most annyi,csak még nem hiszik el ... :D
  • lonvard
    Hát meg így beleöregszünk a fejlesztésbe. Ősz hajszálaim vannak már, míg a fejlesztés kezdetekor még nem voltak. :D A fejlesztők is velünk öregednek. Emlékszem 10 éve mutogattam nálam értelmesebb haveromnak azt a videót, amiben a bengalt támadják az aszteroidaövben a gonosz vanduulok. Valami olyasmit mondott, hogy ez egy nagyon szép tech demo, és mire készen lesz a játék, vén fasz lesz hozzá. Mondtam uggyan máár, hát ne nyafogjon. De igaza lett! :D Ilyen fejlesztés nincs még egy. Ami így velünk együtt öregszik. :D
  • Torzonborz
    Amúgy alapcsomag simán elég, Aurorát is elég szépen kikupálták. Volt olyan időszak amikor csak azzal repkedtem én is, megvan a maga feelingje.
  • Running
    Azért van abban valami furfangos romantika, hogy a való életben előbb megy tönkre a bolygónk, mint elkészülne a Star Citizen. :D
    Utoljára szerkesztette: Running, 2022.08.04. 14:04:42
  • Caliph
    "Nem ítél gyorsan, egyik patchben jó, másikban nem. NEM érdemes azt hazudni egy érdeklődőnek hogy minden nagyon frankó, és ez csak sokkal jobb lehet innentől, mert baromi gyorsan a refunds subon találhatja magát egy 50-200 dolláros bevásárlást követően."

nem gondolom hogy hazudtam,leirtam világosan hogy "viszont helyén kell kezelni a dolgokat,nem kész játék.vannak hibák,közel sincs kész,nincs optimalizálva."
    irta hogy egy év kihagyás után jött vissza,egy alap csomag már rég befigyelt legalább egy éve,szóval még csak vásárlás előtt sem jár a kollega :)
    én 2019ben szálltam be egy alap csomaggal,és azóta igenis látom a fejlődést. hogy ez lassú az tény,hogy még messze van attól amit ígértek az is tény,és azt is leirtam hogy én is szkeptikus vagyok megjelenik e ez egyáltalán.amig nem látok nagyobb fejlődést,biztos nem váltok más csomagra,elvagyok a kis aurorával.

és ha visszaolvasol,mindig beirom hogy épp free fly jön és lehet próbálni ingyen. #7623
  • s1lkforrent
    "az alapján hogy ki sem jutottál egy ajtón,gyorsan ítélsz. viszont helyén kell kezelni a dolgokat,nem kész játék.vannak hibák,közel sincs kész,nincs optimalizálva"

Nem ítél gyorsan, egyik patchben jó, másikban nem. NEM érdemes azt hazudni egy érdeklődőnek hogy minden nagyon frankó, és ez csak sokkal jobb lehet innentől, mert baromi gyorsan a refunds subon találhatja magát egy 50-200 dolláros bevásárlást követően.

SC ma is van olyan különleges játék, hogy ha amikor éppen jó és nem használhatatlanul bugos, akkor olyan élményt ad amit más játék nem, majd 500 millió dollár azért csak nem lett teljesen elkokózva.

De ezt nagyon is érdemes először ingyen, valamelyik free fly alkalom esetén kipróbálni. Ha tetszik az AKKORI állapotában, úgy hogy lehet hogy ennyi volt és nem lesz holnap, akkor tessék költeni rá. Ha meg nem vállalja be az ember hogy vagy 6 év múlva, vagy soha nem lesz meg az a stabilitás és könnyen játszhatóság amit épp elvár az ember, akkor meg lehet továbbra is várakozni, a projekt egyelőre nem megy sehová. Free fly is lesz még rendszeresen, lehet próbálkozni máskor is, hátha, ingyen van.
    Utoljára szerkesztette: s1lkforrent, 2022.08.04. 13:36:48
  • s1lkforrent
    Ahogy írtam, a whalebélák fizettek mint a katonatiszt, azaz a 500-1000 dolláros hajókat gyűjtögetők igen csak tolták és tolják a pénzt a játékba. De ez pontosításra szorul, mert szvsz az átlag játékos bőven többet költött SC-re mint más játékokra. Az "amilyen hajót pénzért veszel most azt tudod használni" megközelítés felnyomta az átlagot is, még én is upgradeltem Avengerre 2018-ban quality of life miatt, mert épp akkor az Auróra LN nettó használhatatlan volt mindenre is. 491 millió dollárra jut 4 millió fiók, benne a free fly kipróbálókkal, és a 50 fiókos althuszárokkal is.

Szvsz nagy gond nem lesz a játékkal, mint ahogy akkor se lenne nagy gond, ha őszintén kiállnának hogy: Gyerekek, az álmaitok tizedét nem tudjuk belerakni a játékba, a Cryengine és a csapat is ennyit tud, ez így marad és ezt fogjátok szeretni. ÉS ekkor is maradna bevétel, mert szvsz ez már sokaknak megszokás és identitás kérdése: ők bezony büszke backerek, akik várják majd a Tökéletes Játékot, és annak bármelyik évtizedben bekövetkező megjövendölt eljöttéig vígan el lesznek egy bugos indie fejlesztéssel is.
    Utoljára szerkesztette: s1lkforrent, 2022.08.04. 13:25:53
  • Borg18754
    Régi szép idők, amikor 1.5 GB rammal már király voltál minden játékban
  • Borg18754
    Lehet hogy a net miatt volt. 500 megabites a netem, de van hogy néha belassul.
    Este nekifutottam mégegyszer, akkor már nem tapasztaltam problémákat.
  • Bucser
    Yep 25 Gb-ot eszik.
  • Torzonborz
    Most is lehet repkedni, de ahogy Paladin írja, megint úgy tettek ki livera egy pacht, h a kib*szott lift bugos.
    Pont ezt írtam amúgy, a backendet még mindig nem tudták gatyába rázni, emiatt meg baromi sok minden képes ledögleni.
    Egyébként meg lényegesen több mindent lehet csinálni mint 1 éve, a server capet is emelték. Ott van a két futó event most (Jumptown, Siege of Orison) amik baromi jók és igazi csapatjátékot igényelnek.
    Csak a nyavalyás server meshinget kéne már megcsinálniuk, hogy javuljon a helyzet.

Ja egyébként ha 16 gb sysramod van akkor nem árt manuálisan még némi plusz virtuális memóriát beállítani, mert a ramot zabálja a játék még.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2022.08.03. 08:29:20
  • Paladin
    Az ajtókkal nem szoktak bajok lenni, a liftek viszont megint bugosak lettek az új patch után.
    Tegnap kb negyedik próbálkozásra tudtam Orisonon eljutni a spawn házból a siege-es shuttle-hoz.
  • wollnerd #7632
    A neted is elég jó? (A szerverrel való folyamatos kommunikációhoz)
    Mert az, hogy nem akarnak az ajtók kinyílni, az azért van, mert legtöbb interakció a játékszerverrel való kommunikációval történik meg (még a kvantumutazás előkészülete is) és valszeg játék szerverek le vannak terhelve épp. Valamelyik napszakban előfordulhat. (de/és az is lehet hogy egy játék restart megoldja)
    Amikor 3.17-tel játszottam, én is tapasztaltam ezt párszor. Gépem és (vezetékesen csatlakozott) netem jó hozzá.
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2022.08.02. 20:25:05
  • Borg18754
    A főbb alkatrészek ezek. Elvileg elégnek kellene lenni hozzá, főleg hogy csak 1980x1080-ban játszottam (volna) medium/high beállításokon.
    AMD Ryzen 5 3600 (6 magos)
    GeForce RTX 3070 Ti 8GB
    SSD 870 EVO 500 GB

Hétvégén nekifutok mégegyszer. Remélem több sikerem lesz.
  • lonvard
    Ki kell égni, és akkor nyugodtan ülsz a seggeden, várva a fejleményeket. :) Én nem izgatom magam. Egyszer csak készen lesz a játszható verzió, és majd az akkori ajánlott konfigot összevásárolom hozzá, a mindenféle egyéb kütyüvel.
  • Caliph
    géped megvan hozzá? ssdre telepítetted?
    az alapján hogy ki sem jutottál egy ajtón,gyorsan ítélsz. viszont helyén kell kezelni a dolgokat,nem kész játék.vannak hibák,közel sincs kész,nincs optimalizálva.
    nem bántásból és vitakeltésből,megértem az álláspontod,és én is igen szkeptikus vagyok kész lesz e valaha. az új verziót nem toltam,de az előző egész jól ment és volt is mit csinálni.
  • Borg18754
    Youtube-on láttam most egy videót hogy a legújabb verzió milyen jó, meg mennyi újdonság van benne. Gondoltam így kb 1 évnyi kihagyás után kipróbálom. Hát kár volt. Az ajtó amin ki tudtam volna menni nem is reagált a nyitó parancsra. Nyomtam egy force respawn-t, utána a kórházi lift ugyanezt csinálta, onnan sem sikerült kijutnom. Ott volt egy félmeztelen játékos is, aztán a következő pillanatban meg eltűnt. Nekem ez elég nagy csalódás volt hogy ennyi év fejlesztés után még ott tart a játék hogy használhatatlan, pedig 1 éve még tudtam benne ide oda repkedni.
  • Torzonborz
    Ja arra van magyarázat: bugos mint a k*rvaisten XD iszonyatosan elbaszott a backend még mindig, bár most legalább emeltek server capet 100 főre, és egész jól futkorászik.
  • Torzonborz
    Ezt kár volt leírni, a cloth simulation évek óta bent van a játékban, az a pár dev aki ezzel foglalkozott még ezen finomított. End of story.
    Tanulság: nem kell mindent beszopni amit lehoz pár games "újsag".
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2022.07.30. 08:20:14
  • Jóózsf István #7625
    ...Miközben egy egyszerű kézbesítési feladatot nem lehet végrehajtani, mert behülyül...
    Persze erre is van magyarázat. NYILVÁN...!
    Ja igen. És az nem hiba, hanem ficsőr!!!
  • MerlinW
    Azt olvastátok, hogy a csapat két hónapja az ágynemű gyűrődés fizikáján dolgozik? És ez nem áprilisi tréfa... :) Nem normálisak, komolyan :D
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.07.30. 03:14:28
  • Caliph
    ismét free fly event jön,júli 7-18
  • lonvard
    Ezzel a játékkal mindenki türelmes egy idő után. Aki valamikor toporzékolt, az mára 50-szer kiégett, és türelmesen várja a fejlesztés végét, még akkor is ha elvesztette a hitét, mivel amikor majd kijön a játék, ugyanúgy próbát fog tenni vele, mint aki nem csinált belőle ügyet. Aki most cirkuszol, az pár héten belül kiég, és csatlakozik a türelmesek sokaságához. Olyanok vagyunk, mint egy nagy kollektív szörny, ami az ideges emberi lényekből nyugodt emberi lényeket csinál. Mire kijön a játék, mindannyian buddhisták leszünk. :)
  • Jóózsf István #7621
    Ha a türelemről egyszer szobrot fognak készíteni, téged fog ábrázolni!