7980
  • Kancsalborz
    Hát persze. Lesz ebben minden.
    Főleg öregkorodra.

Remélem addigra nyíltan bevállalják mind a készítők, mind a "hívők" hogy ez tulajdonképpen egy vallás, mert ettől a kultikusok általi mentális agygimmnasztikáktól már nem csak ateisták kapnak röhögőgörcsöt...

• Paladin
    Lore már van bőven. Azt könnyebb összehozni :)
  • traz
    " ahogy követem storyra még sehol semmi"

Szerintem rosszul követed a dolgot - story nem is lesz különösebben... Mint ahogy pl EVE Onlineban sincsen túl sok, mert nem arra épül alapvetően. A SQ42 ugyanis nem különálló cucc akar lenni, hanem különálló cucc (lesz). Abban lesz a story, amit hiányolsz.:D

LORE meg lesz bőven benne a jelek szerint, de azt meg én nem követem. Majd ha egyszer esetleg nagyjából kész lesz valamikor nyugdíjas koromra. :)
  • Nomad90Hun
    Igen valahol vicces ez, hogy mások század / ezred ennyi pénzből csinálnak jobbat. Nekem a legnagyobb bajom hogy lélektelen, jobban nem tudnám megfogalmazni.
    Valahol azt érzem, hogy volt 1 jó kiinduló ötletük, de onnan nem tudnak / mernek tovább lépni, és közben viszont vannak jó részei lásd a squadron 42 ami elvben különálló cucc akar lenni lehetne egybe gyúrni inkább az egészet, mert ez ilyen kapkodok és közben a jobb kéz nem tudja mit csinál a bal, stb, ahogy követem storyra még sehol semmi, a fajokat is ki lehetne szélesíteni, ahelyett, hogy trillió+1-edik hajót megcsinálják....
  • Caliph
    nem baszogatásból raktam be,de amikor ezt megláttam hát én hangosan elröhögtem magam :D
  • MerlinW
    Ne várd már el, hogy 12 év alatt bugmentes karakteranimációkat készítsenek fél milliárd dollárból :) Azt még egy indie fejlesztő is nehezen oldja meg egy hét alatt.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.03.21. 01:37:15
  • Caliph
  • Caliph
    hát sikerült kipróbálnom a vulturet,faja kis hajó...viszont az hogy 2 ládánként le kell rohangálni pakolni elég idegölő,a jövőben igazán lehetne egy kis rakodó kampó ott ami megoldja helyettem. már most sok logisztikai központban vannak ilyen automatizált rendszerek..főleg hogy egy személyes hajóról van szó.
    reclaimerben is pont ugyanez a bajom,bár az hivatalosan is multicrew,de azért ezt lehetne automatizálni.

Prospi jelenleg még mindig jobban hoz és ott a fülkéből elintézheted a fúrások 90 százalékát,csak nagy ritkán kell kimászni gadgetelni(még soha nem használtam ezt sem)
  • Caliph
    problémás indulás szinte bele van kódolva,ezen nem sokat fog segíteni egy nap :)
    tegnap úgy sem tudtam volna foglalkozni vele,de szombaton pont lenne rá pár órám :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2023.03.10. 11:08:26
  • Paladin
    De mégse :)

Ma reggel "US time". Problémás indulásra számítanak, úgyhogy nem akarták este indítani.
  • Caliph
    csütin jön a 3.18 live szerverre
  • macleody
    Daymar Rally
  • Torzonborz
    Nezz fel a yt csatinkra, itt talalsz tutorialokat, es discordra is gyere fel, ott szinte azonnal kapsz segitseget.
  • Borg18754
    "ha kimész vákumba a sisak legyen rajtad"

Én jártam már úgy hogy egy légköri bounty közben lelőttek, egy csomó cucc volt a karakteremnél, ezért utána gyorsan kórházi köpenyben visszarepültem oda hogy felszedjem, csak azzal nem számoltam hogy azon a bolygón nem volt lélegezhető a légkör.
    Kb 1-2 másodpercen múlt hogy még épp sikerült felhúznom hulláról a sisakot mielőtt elájult volna a karakter
  • mike01010101
    Lépcsőn már estem el :)
  • Caliph
    #7708-ban linkelt videót ajánlom,tippek kezdőknek. a wipe után nem nagyon voltam még fent,sajnos kevés a tower hűtő a gépemhez és 90 fok fölé melegíti a procit :D nem merem tolni meg ne süssem,de a karifa alá jön már egy fincsi vízhűtés.
    szal amig toltam azért olyan gyorsan haltam éhen/szomjan,ahhoz azért több idő kell. ha kimész vákumba a sisak legyen rajtad :D ne rohangálj,mer a lépcsőkön eltörheted a lábad stb :D
    először én is elveszettnek éreztem magam,de bele fogsz jönni könnyen ne aggódj.

egyszerű delivery küldiket vállalj először,elküld valahova felveszed a dobozt,elviszed valahova,párezer kredit becsurran.
    ha belejössz az alapokba csinálhatsz más fajta küldiket is,fejvadászat,bunker takarítás(nem söprűvel :D ) csempészet,bányászat stb. ami a youtubeon nincs tutorial videóban fent az nem is létezik. ha kérdés van szólj és segítek ha tudok

amit linkeltem videót nézd meg a csatorna lejátszási listájában a tutorial vidiket is. igaz hgoy már 2-3 évesek,de a nagy része még aktuális lehet
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.12.07. 19:32:36
  • mike01010101
    Köszi. Egyenlöre eléggé el vagyok veszve a játékban, örülök, ha minden alkalommal mikor a szobában ébredek (hiába alszok a hajón), eljutok újra a hajómhoz, de mire bármit tennék, éhenhalok, vagy szól, hogy alacsony az életszintem és a kórházban ébredek megint. Nincs gyógyinjekcióm vagy ilyesmi, amit javasol. Szóval kicsit szenvedős az egész pedig elég sok űrjátékba öltem bele többszáz órát az elmúlt évtizedekben :)
  • Caliph
    csinálj meg egy egyszerű szállítós küldit,párezer kreditért tök könnyű
    a kreditet nem tudom hova tüntette,nekem anno megadta már az első loginnél
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.12.07. 19:13:51
  • mike01010101
    Egy olyan kérdésem lenne, hogy vettem egy induló csomagot, (egy hajó és 1000UEC kredit) de a pénzt sehol sem látom, az egyenlegem nulla. Kell itt valamit csinálom, hogy lássam a pénzt, hogy hozájussak? A hajót már megtaláltam a 1. hangárban, repültem is, quantum ugrás is volt, de nem tudok egy falat kaját se venni mert 0.00 az egyenlegem.
  • Sir Cryalot
    Így kell elképzelni mozgásban, amit az Artstation-ös linken művelnek. De ez még messze nem a vége a technikának ezek az első lépések.
  • Sir Cryalot
    Ha valakit érdekel, elérhető egy érdekes middleware amit Chris & co. is használ HUB-okhoz:

https://www.kythera.ai/news/kythera-ai-for-o3de-were-part-of-a-new-open-source-game-engine

ha rákeresünk erre hogy "Kythera City" googliban akkor fog adni érdekes linkeket. Mellékelem hozzá ezt is: https://www.artstation.com/artwork/03eoYV
    Egy magyar művész alkotása de a technika itt az érdekes.

Remélem hasznos és valaki kap kedvet demo-reel-hez. Ha igen jöhet privi.
  • Torzonborz
    o mar eheti a kalapjat :D
    az új render alapja viszont kint van evocati ptu-n
    ¯\_(ツ)_/¯
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2022.12.03. 16:10:20
  • s1lkforrent
    "jön"

• Torzonborz
    Nincs mit :)

#7714 mondjuk hozza kell tenni, hogy elvileg evo buildben is fut debugger, ami hatassal van a teljesitmenyre, szoval ptu-n lehet lesz nemi javulas, majd meglatjuk. soon™️ :D
  • AnuluWork #7716
    Köszi.
  • Torzonborz
    az 30%-al kevesebb drawcall volt a saját dev kliensében, nem 80,
    Silvan (cig-es dev) meg irta evo chaten, hogy senki ne számítson általánoságban performanica növekedésre még, max csak akkor ha nagyon sok hajót kell épp kirenderelnie a kliensnek.
    egyelőre ez van, majd jönnek hozzá a finomítások és jobb lesz.
  • Bucser
    Kifejezetten mondtak a render 12 segmentben, hogy kb 80%-os frametime savinget ertek el mar magaval a main thread teher mentesitesevel. MInden optimalizacio elott.

Ja es egyebkent 32RAM Gb kell neki (nekem 25-t hasznal a game)
    Utoljára szerkesztette: Bucser, 2022.11.28. 16:41:06
  • Torzonborz
    16 gb-nál nem árt a virtuális memóriát manuálisan beállítani (min 16 - max 32 tartományra), mert még baromira zabálja a sysramot a játék, főleg városokban, ott simán 20 gb fölé megy. Ja és a grafikát nem szabad levenni low-ra, high/very high legyen!
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2022.11.28. 11:05:55
  • AnuluWork #7712
    SSD pipa, más a gond. 2070 van nekem is. Marad a RAM, az csak 16GB. Más játéknál nincs gond. Vagy csak nem vagyok szerencsés.
  • Torzonborz
    Nem, ISCben direkt mondtak, hogy meg nincs optimalizacio. Csak egy szimpla mukodo verzio jon az uj renderbol, de ettol meg nem szabad jelentos teljesitmeny novekedest varni. Mint ahogy az evo buldben se tapasztaltak meg ilyet.
    Optimalizacio kesobb jon, vukan backenddel egyutt.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2022.11.26. 22:23:45
  • Bucser
    Magasabbra kell tenni a grafikat kulonben nem hasznalja a GPUt.

3.18-el jon a gen12 renderer ahogy lentebb is irtak es elvileg jelentos optimalizalasokat ertek el.
  • Torzonborz
    Most cserelnek rendert, optimalizacio, dlss, fsr utana jon.
    Amugy most is jol fut, csak,no offense!, nem 50 eves kenyerpirition.
    Nalam gyk mar mindenhol 60+ fsp van, 5700x, 32gb ram, 2070S tiroval 1440p-n.
    Ja es ssd-re kell telepiteni, hdd total felejtos, bar 2022ben mar talan ezt nem kell mondani ;)
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2022.11.26. 22:11:49
  • Caliph
    nem fog full grafikán 80 fpssel röccenés nélkül futni,majd ha kész lesz.

itt egy vidi,igy állítsd be a grafikát ahogy javasolják. mivel még nincs optimalizálva,ezért low grafikai beállításokkal még szarabbul is futhat mint ahogy itt javasolják.
    illetve gondolom ssdre raktad,ez már sokszor elhangzott itt is,hogy kötelező

a videó:

• AnuluWork #7707
    Na, most hogy ismét ingyenes volt, ismét belenéztem. Ezzzzzz... semmit se "öregedett" ...

Én továbbra is passzolom, pedig imádom az ehhez hasonló játékokat. Az, hogy továbbra se legyen képes értelmes módon futni nálam úgy, hogy mindent megnézek, kipróbálom totál lebutítva full lowon is, mindenhogy, miközben minden más meg simán megy 4kban fullosan, ez meg meg mindenhogy döcög. Továbbra se DLSS, se FSR, mellé minden proci alapú, azt baxtatja. Pedig qurva szép valami, továbbra is, van hangulata, de emiatt - főleg, hogy fog sincs kiadják-e valaha is, addig csak emiatt nem vagyok hajlandó új gépet venni!
  • lonvard
    Na akkor azé' nem találtam. De legalább most Chris Roberts hosszan beszélt. Csak tudnám miről. Shedre számítok. :P
  • Bucser
    Nem volt demo.
  • lonvard
    Éppen keresgélek a mostani citizencon anyagai közt, és egyelőre nem találok olyan karakteres videóanyagot, mint ami mindig szokott lenni. Tudjátok, mint mikor bemutatták az első holdra szállást, vagy az Arccorp videója, vagy a féregjáraton való átkelést. Tudom hogy buziság, de engem az ilyesmivel lehet zsebre tenni.

Légyszi linkeljetek, ha van. Az is jó ha valami űrhajós bemutató. Ha nincs, akkor természetesen refund kétszer, és perelek! :PP

Shednek meg itt is üzenem, hogy tessék lefordítani Chris Roberts mit hintett a népnek, mert végre láttam és hallottam, és tudni akarom! :P
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.10.15. 17:14:49
  • Torzonborz
    ja és a salvage is csak t0, igazából még csak a hull scraping jön, bár videók alapján már ez is baromi jópofa, és külön jópont, hogy az fps repair t0 is jön ezzel együtt,
  • Torzonborz
    részben wreck, részben a cargo refactorhoz is kell a pes. a kettő nélkül meg nincs salvage. mivel ha a serverre nem tudja a pes bestreamelni a wrecket akkor nem tudsz mit salvagelni, vagy ha a wreck state nem marad meg. ha meg nem működik a cargo akkor ha tudsz is salvagelni nem tudod hova tárolni és/vagy nem marad meg. szóval pes nélkül kurvára meg van lőve az egész. :(
    arról már nem is beszélve, h a meshinghez is kell a jól működő pes. meshing meg kell mert egyrészt iszonyat desynces a game server már így is, márrészt a verzt csak azzal lehet megtölteni élettel.
    ja és ugye pes-el jön entity graph is ami az icachet váltja ki, mivel azzal lukra futottak. ez a mostani inventoryn látszik is, lassú a betöltés, a cuccok rendezése, és van amikor a cuccok csak úgy eltűnnek.

ja és az új rendert meg se említettem, mert az is most jön (vagy legalább is egy része), és ez is kell mint egy falat kenyér, mert a "játék" futásteljesítménye elég borzalmas. iszonyatosan cpu heavy még.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2022.10.15. 08:22:39
  • Caliph
    eddig sem volt pes és el lehetett lenni.Persze egy mininghoz nem is nagyon volt erre szükség,bent voltak fixen a kavicsok. salvage tekintetében gondolom majd a roncsok megmaradásában lesz szerepe,illetve azok állapotában ha már más is bontogatja..
    értem és megértem miért fontosabb a háttér mechanika ,és hogy jól működjön,de az tagadhatatlan, hogy egyszerű gamernek a salvage és a vulture lesz a látványos része a patchnek. egy egyszeri gamert nem érdekli hogy mi van amögött hogy ez menjen :)
    annak ellenére hogy nyilván fontosabb