7782
Hivatalos honlap – Magyar oldal – Térkép – Hasznos leírások (angolul) – Felszerelés tervező – Képességek
-
Vicodine #1501 Skillpontoknal van limit, vagy szepen lassan az osszes skillt kilehet rakni sok farmolassal? -
Yserac #1500 Járta már végig közületek a bag quest szériát? (lsd. BDO Bible) Eddig lusta voltam, fogalmam nincs mennyit csináltam meg belőle és mennyi a max abból. Nem akarok luftra futni leírná valaki, hogy jelenleg questekből és nem pearlból mennyi a max? Nehogy az legyen hogy az elején túlbuzgó voltam és megcsináltam mind, mert az nagy körút lesz :o
Utána neki állok a trader vagon projekt készítésnek. Van tapasztalat, megérheti mondjuk ilyen 1,5 millás trader ruhával? -
Umahtar #1499 Sziasztok!
Az elöttem szólóhoz hasonlóan én is a pofátlanság utjára lépnék és ha netalán Valkinél kallodik egy trial key Nagyon megköszönném !!
A hét végére tervezem a játék megvételét de azért csak kipróbálnám mielött kiadom azt a 16k-t :)
Elöre is nagyon Köszönöm! -
#1498 Sziasztok :)
Kissé pofátlan leszek. Ki szeretném próbálni a játékot mielőtt pénzt adnék érte, az után érdeklődnék, hogy esetleg valakinek nincs e még feleslegben egy 7 napos passa? Előre is köszönöm. -
#1497 Ha így folytatják lesz ebből 4. szerver is :) -
Yserac #1496 Na mindegy sokat nem akarok rugózni ezen, csak figyelmeztetem, aki szerver választás előtt áll. -
Yserac #1495 Olyankor amikor te nézed igen, de kora du. régen crowded volt, mint a Jordine, most már csak este 5 után. Persze annak is köze lehet hozzá, hogy kipörögnek lassan a trial kulcsok. Ha lehetőséged van csekkold le.
Szerk: most a Crosxus és a Jordine full, Alustin csak 3db crowded!
Utoljára szerkesztette: Yserac, 2016.04.05. 18:00:55 -
kalif #1494 ja ! :D Kösz :D Én úgy értettem, hogy arra kicsi az esély, hogy pluszba kapj stone-t . De egyébként is váltottam volna.Eladni nem lehet igazából, aztán ott van a -35 % is, így mindenképp bukta. Ez csak 10-es volt, +15-nél még nagyobb a veszteség. -
#1493 Én azt mondtam,hogy van esélyed rá, hogy visszakapj,de nagyon kicsi és akkor se a maximumot.
Utoljára szerkesztette: Anthrax, 2016.04.05. 12:21:24 -
kalif #1492 Na a +10-es helmetből, amibe beleraktam kb. 40 armor blackstone-t 12 -t !!! kaptam csak vissza. Bárhogy is számolom +10-re force-al 33 kell.
tehát akkor 33-at kellett volna visszakapnom.Ehelyett 12 :( -
mikromanus #1491 Én csak egyszer próbáltam pár régi lomot semlegesíteni. Olyan 5-10 közti black stone jött vissza. Az olcsóbb lecraftlni rész nem igaz. Ha random módon nyomatod meg halmozod a fail stacket, akkor is jobb esetben annyi lesz mint amennyiért maximum áron ki lehet rakni. Ha peched van, akkor még többet is beleölhetsz mire felhúzod 13-15-re. A biztonságos upgrade meg egyértelműen drágább, mert ott még az első 4-5 fail stacknyi se jön le az árból. Persze lehet tévedek. Mindenesetre az eladás nme hozza vissza a befektetett erőforrásokat. A 35% bukta a tranzakción elég nagy. Ha viszont át szeretnél állni más setre, akkor sok lehetőséged nincs. A bezúzás és kő visszanyerés még nagyobb ukta. Vagy tévedek? (mindezt persze 'magasra" felszintezett itemekre értem és nem a garantált 5-7 szintűekre) -
#1490 Én pár napja beraktam egy +10es agerian cipőt és nem vették meg, régi setekből nem nagyon akarnak venni, olcsóbb felhúzni. -
#1489 Setből 5ig 5 dbot, utána annyit adhat amennyivel a forced enchant felmegy, pl 6ra +2 kell, így max +2-t adhat, de az esély nagyon kevés,hogy kapsz vissza pluszba stone-t -
kalif #1488 Van valakinek tapasztalata, hogy blacksmith-nél , ha ki akarom venni az itemekből a blackstone-okat, akkor mennyit ad vissza kb. ? Megéri-e ? Új szettet szeretnék, eladni ahogy látom nehezen lehet. -
mikromanus #1487 Tegnap este megint belustultak a mobok Jordine Valencia J1 chanelen... Extrém lagfest. Könnyű killek mondjuk, de annyira azért nem frankó. Mindenesetre remélem nem napközben reserelik, mert akkor bukom az "AFK energy regenerationt"! :)
-
#1486 téves riasztás, megvan, nem a bracer, hanem a talizmán a "fegyvere" :D -
#1485 Indítottam egy új karit (sorceress), megvan az első black stone loot (weapon), de nem engedi beletenni a sorceress karperecébe?
Az enchantnál egyszerűen szürke a black stone, amikor beleteszem a karperecet (ugyebár ez lenne a sorceress fegyvere).
Utoljára szerkesztette: böröczk, 2016.04.05. 08:29:07 -
ceb1t #1484 Sziasztok!
Nagyon hálás lennék egy guest passért, nagyon szívesen kipróbálnám a játékot megvásárlás előtt :) -
#1483 Amity-t húzok AH-s NPC-nél csökkenti a 35% levett "adót" ?:) -
#1482 Fura, én Alustinon is rendszeresen látom, hogy minden channel "Crowded" :/ Meg is érződik azért a játékon, legalább is nálam :) De felfogom annak, hogy jó a játék, így nem zavar :D -
benkitteh #1481 Sziasztok!
Új MMO után nézek és szeretném kipróbálni a játékot mielőtt megvásárlolnám, ha esetleg valakinek lenne egy guest passa még akkor azt megköszönném :)
-
Yserac #1480 Az is érthető, ha ezzel az AH ügyeskedőket akarják kiszűrni. Működőképesnek is tűnik, de te a Jorduinon vagy ami a legnagyobb szerver. Ott hamarabb elkezdődik majd a pénzfelhalmozódás, mert sok a HC, akik hajlandóbbak költeni előbb-utóbb. Az Alustinon viszont ez az időtáv iszonyatosan kitolódik majd, mert a germán vérivánok elüldöznek mindenkit. -
mikromanus #1479 Az Alchemy stone is jó kis money sink. Veszett sok anyagot kell beleölni egy-egy próbálkozásra. Emellé kell még sok-sok craft az alap crafthoz is, meg skill korlát is befigyel. Jó sok anyag vag ysilver fog kiégni a virtuális világból ennek köszönhetően. Ahog ynlztem van rá piac is. A magas adó, korlátozott ár és randomitás miatt viszont sok befektetéssel is jár. Saccra olyan 15 milla silver befektetésnél már nyereséges lesz. Csak most eladjam majd a tuti követ, vagy tartsam meg. Nehéz a helyzet. A mostani áron még fejlesztgetem vagy kivárok. Nullszaldóval nem adom el. Szép kis fail volt az "eleje".
3/3 alchemy stone broken lett. A negyedik és ötödik már jó. Mondjuk ott túlnyomtam az anyagokat is (több sinners blood és trace of death mint ami kell elvileg). Nem tudom számít-e, vagy hogy szar volt-e az eredeti recept, vagy csak pechem volt. Az upgrade is siralmas volt az első kőnél. Azt hiszem a 8. vagy 9. roll lett csak sikeres. Onnan egy szint még kijött a tartalékomból, meg a következő craftolt köis sikeresen feljebbment rough-ra. Kb félmilla silver egy upgrade próbálkozás vett anyagnál. No, de hát ugyan mi másra költeném a vagyont? :D -
Yserac #1478 Szerintem állítgatják azt még majd, valószínű mérik mennyi pénz ég el (money sink). -
#1477 Vasárnap 5 boss-t ölt a 2 guildünk és esett összesen 5 liverto. Guild bossok csak úgy dobálják a livertokat. -
mikromanus #1476 Leginkább csak "volt". Mindig elviszik 1-2 másodperc alatt. Persze lehet több idő, csak ezt kevésbé keresgélem aktívan. A hasznos alap kristályok is elmennek kb azonnal (upgrade/craft alapanyagoknak) és az alkimista kőhöz tartozó ritka anyag se sokat pihen a marketplace-ben (shining powder). Komolytalan a "Kötelező" árképzési mechanika a játékban. 35% adó lejön és emellett szemétáron tudod csak eladni a jobb itemeket és anyagokat is. A legtöbbet inkább eladom NPC-nek. Az a 1-10% haszon nem éri meg a befektetett időt és marketplace slotot... -
Yserac #1475 Nálatok van Liverto AH-ban? -
mikromanus #1474 Grunil se rossz, de ez új. Én Luck of Fortuna setet használok. Ezzel minden kulcsjellemző ami harchoz kell felmehet maximum szintre (5-ös Luck, Movement Speed, Casting Speed, Critical chance, offba esetleg +1 crit dam, és ott van egy shoes socket és 1, vagy két armor socket amin szabadon lehet játszani). Hasznos az a 2-2 socket. Meg a 3 movement speed és 2 luck se rossz. Másban persze nincs "alapja". A gruni set extra életet ad, meg sebzést a 2-2 socket mellé. Az se rossz. Az agerian meg kezdésnek jó, de a casting speed kiváltható két sockettel és egy fegyver upgrade-del is. Mondjuk ezt már lvl 15 fegyvernél ajánlott megejteni + a socketes kristályok halál esetén hajlamosak kitörni. Onnan meg vagy költség a pótlás, vagy előtte helyköltség a plusz kő raktározása (kizárólag városi storage-ben), vagy még a szűkös anyagellátás miatt macerás beszerezni a pótlást is.
A yuria fegyver elég jó. Nem tudom egyértelműen jobbak-e az újak, mert ad sok-sok accuracyt és jól fogja az ellent PvP-benis. A Liverto és Kzarka azért drágább... Én azt hiszem egy darabig ezen a sloton nem váltok... -
mikromanus #1473 Az ilyen "információ" jellegű beszélgetések növelik az ismeretanyagodat. Ez egyrészt időnként emeli a maximum energy szintedet, másrészt feloldhat pár amity game lehetőséget pár kulcs NPC-vel. Ha például hóttgyökér vagy agyilag a teológiához, akkor pár kiműveltebb egyházi fejes sz*rba se vesz.
Emellett több karaktered is lehet. Az 1+1 hely azt hiszem alapból mindenkinek megvan, de fizetősben vagy épp a Loyalty shopon keresztül elérhető több is. Az online karakter energiája jobban regenerálódik (3 percenként 1, vagy ágyban 2, vagy pénzért vehető ágyban pihenve 3), de az offline is regenerálódik. Külön van kezelve minden karakternél az energiaszint (a maximális mindnél azonos). Offline azt hiszem 20 percenként jön 1 energy. Nem sok, de 1-2 naponta azért kapsz jó sok erőforrást a plusz karakterekre.
HA egy-egy mesterségben/tevékenységben te vagy az ász, akkor egyrészt azonos munkával több anyag, vagy craftoltt/fejlesztett félkésztermék jöhet, másrészt időnként a tevékenységed után nem von le energiát. Alig bírom elcraftolni a meglévő készletemet alkímiával. Van, hogy hatból négy körnél nem fogyasztok energiát. Már halmokban állnak a reagensek, meg hektóliterszám a vér a vérbankban, azt' még mindig van energia. Rémálom. :)
A nehézséghez: az eleje a játéknak amolyan kezdő/tutorial szint. Nem az a lényeg, hogy vért izzadj minden egyes bogár lecsapásánál. Az egyes régiókban közel azonos szintűek a szörnyek, de 1-2 szint eltérés akad. Azokkal kb azonos szinten többet tudsz tökölni. emellett időnként beugrik pár "elit" szörnyverzió is. Ezeknek szokott lenni külön címe is. Ha közel azonos szintű vagy mint atöbbi szörny, akkor ez vörös, vagy lila lesz és veszett nehéz lecsapni. Másrészt ha túl könnyen haladsz, akkor lassan haladsz. Simán elérhetsz olyan területre, ahol nem laza a haladás, vagy épp egy-egy bekapott ütés is életveszélyes. Ha a kezdőterületen vagy, akkor esetleg kukkants el Veilától keletre. Ott van a Cron kastély romja sok-sok Mediah-i martalóccal. No, azokkal szívni fogsz kölyökszöcskeként. Ha meg elmész onnan még keletre az "új" területekre, akkor kb semmi esélyed se marad a túlélésre (ott már lvl 50-56-os szörnyek vannak). Az "alap" területek elég jól skálázottak szörnyek szintjében. Végig lehet irteni a szép új területeket és mindig kicsit több kihívás lesz (és több XP) az ellenfél. Azért persze mindenhova bealjaskodnak a könnyű préda mellé 1-2 izmosabb célpontot is. Csak azért hogy ha színtévesztő vagy, vag yelszállt az egód, akkor kicsit érezd tapintásra is a stresszt. :D -
#1472 Én Wizardnak jobban bírom a Taritas setet, szerintem Grunilig simán jobb.
Taritas chest: +20 HP/MP + 35 MP kavics
Tarits gloves: +2 accuracy +2 crit kavics
Fortuna shoes: 2x +2 movement spd kavics
Fortuna helm: 2x +2 casting spd kavics
Így a végeredmény valahogy így néz ki
+20HP and +155 MP
+2 Accuracy (Kalis belttel +5)
+2 Critical (Fegyverben Agony kaviccsal +4)
+4 Movement spd
+4 Casting spd (Egyszerű Fruit Pie kajával ez folyamatosan +5 lehet)
+2 Luck (Offhand Luck kaviccsal és title bónusszal ez is +5)
Jó kombó még a 3 taritas (chest, gloves, helm) + 1 talis boots is így több accuracyt kapunk, kicsit kevesebb cast speedért.
Most tervezném a Grunil helm+gloves vásárlását, de remélhetőleg hamarosan elérhető lesz a blader kaszt és most már inkább arra tervezek. :D
Utoljára szerkesztette: BEAST, 2016.04.04. 10:45:05 -
#1471 Az energia csak a játék elején probléma, később 2-3 alttal meg 150+ max energiával már mindenre lesz elég. Pár naponta elcraftolom az altok energiáját alapanyagok átalagkítására, így a mainemnek már csak a végső simításokra van gondja. Hétvégenként pedig pár órát kertészkedéssel foglalkozom, így a karakter két gyomlálás között a közeli ágyában fekszik a gyorsabb energiatöltés miatt én meg közben sorozatokban próbálom utolérni magam. :D -
Yserac #1470 Elérted már a softcap-et? Mert akkor ha már van legalább ~100 energy és érdemes több karit kreálni. Ugyanannyi energiájuk lesz, mint a main-nak. Én pl fenntartok főzésre egy boszorkányt, aki eteti a munkásokat :) így nem zabálja a vándorom erejét a cooking. -
#1469 Agerian és Yuria jó választás. Majd ha lesz több pénzed akkor Grunil. -
#1468 Igen az enegria részt el is felejtettem, de olyankor megyek horgászni pl. :D Addig töltődik az engeria és folyik be a silver :D -
MaRee #1467 Köszi! Wizardként az Agerian setet néztem ki magamnak, Yuria fegyverrel. Ha jól láttam ezeket a legegyszerűbben vendortól és marketból lehet beszerezni (legalábbis más módot még nem találtam) jópár százezer silverért, úgyhogy most csináltam egy trade routet és pecázgatok Velia mellett némi jövedelem kiegészítésért. -
#1466 Gyak. tökéletesen megegyezik a véleményünk, kb. egyszerre is kezdtük :-)
Annyival még megtoldanám, hogy az energia kérdése a magamfajta sokat beszélgetős/kérdezős emberkéknek eléggé pain in the ass. Amikor 10 energiába kerül rákderdezni teszem azt egy kis hegyre, majd kapsz egy egy soros semmitmondó választ, az úgy eléggé tökön rúgás, főleg, hogy előtte minijáték formájában (conversation-ök) gyűjtögetned kell az amity-t, ami szintén 1 beszélgetés 1 energia. Konkrétan egyik este volt olyanom, hogy 2 NPC-vel trécseltem és a 2. közepe felé kiírta, hogy bocs nincs több energiád beszélgetni. Bezzeg méteres mobokat levágni vót'.... izé -.-
Na meg ha offline vagy nagyon lassan töltődik az energy. -
#1465 Na srácok letelt a 7 nap próbaidő. Gondoltam bejelentkezek tapasztalattal :)
Először is mert felmerül a kérdés nem vettem meg. Ennek egyetlen oka van most éppen úgy érzem baj lenne, mert nekifeküdnék még jobban és akkor aztán lenne baj. Hétvégén lekapjuk a tetőt a házról van mit tenni még addig anyagbeszerzések stb. hát ez csupán az oka.
Viszont aki nem tud szerezni pass-t annak csak ajánlani tudom vegye meg én is így fogok tenni ,de készüljön arra, hogy megeszi az életét :D
A játékról:
- Viszonylag könnyen szintezhető a karakter a questek egyszerűek mint a faék. Viszont ez nem gond nem feltétlen ez a lényege
- Rettenetes mennyiségű tennivaló van a játékban. Itt még horgászni sem probléma simán van benne élmény ahogy ~100-an álltok a parton :D
- craft rendszerről 7 nap alatt nem szeretnék véleményt formálni, de ahogy néztem jónak tűnik
- karakterem nagyon OP volt az elején ez rettenetes furcsa egyszerre pozitív és negatív, mert jó érzés amikor félisten vagy, de gáz is, hogy alig van benne kihívás
- horgászbottal nem ugrálunk, na nem csak azzal, de nagyon furcsa az irányításban, hogy helyzettől függően változik és néha nem azt csinálja amit akarsz
- Hihetetlen a szamaragolás bár kicsit nagy ívben fordul amikor helyből indulsz vele, de feelinges
Hogy negatívumot is mondjak
- Black Spirit na ezzel barátkoztam meg a legnehezebben engem idegesít, de a játék szerves része mit lehet tenni.
- Kicsit furán működött a játék az elmúlt héten volt lag bőven és nekem rettenetesen zsúfoltak a városok.
- Nehezen átlátható részek a városokban szintén a sok ember és szekér/ló miatt, valamint a tájékozódás először nehézkes volt. Biztosan van erre valami jobb megoldás meg lehet persze a térképen tájékozódni, de én nem szoktam ezt meg más MMO-k játszásakor és néha kicsit eltévedtem, vagy más irányba indultam el egy-egy NPC felé aztán amikor nem az a látvány fogadott egy fél utcányival odébb rájöttem, hogy a másik irányba kell menni, mert arrafelé van akit keresek. Sokszor elállják az utat a többiek vagyis eltemetnek egy NPC-t annyian állnak előtte ez durva :D -
#1464 Az itemeknek nincs szintje, mindent tudsz hordani lvl1esen is. Viszont minden itemet black spiritnél feljavithatod Black Stone-val. Külön van armor és weapon (a shield is weapon). Fegyvert +7ig páncélt +5 ig 1-1 kővel 100%os eséllyel, utána viszont már egyre több kő kell, hogy egyre jobb legyen, és ha failel az upgrade akkor a max durability csökken.A max durát viszont vissza állíthatod a kovácsnál ha egy ugyanolyan fegyvert adsz neki.
Az zöld fegyverből/armorból is tudsz kéket csinálni, csak megfelelő ház kell hozzá. Érdemes elötte +15re felhuzni és utána csinálni belőle kéket, mert kéket nehezebb pluszolni mint a zöldet.
Ha van még kérdés nyugodtan irjatok megpróbálok válaszolni.
Utoljára szerkesztette: Anthrax, 2016.04.04. 07:59:44 -
ceb1t #1463 Sziasztok! Valaki tud küldeni egy guess passt? Nagyon szeretném kipróbálni a játékot, ha tetszik akkor utána megvenni. Próbálkoztam már redditen, fórumon, de nulla sikerrel sajnos :(
-
MaRee #1462 Végre egy olyan MMO, ahol nem minden ugyan úgy működik. Köszi a linket, bele ásom magam.