7782
Hivatalos honlap – Magyar oldal – Térkép – Hasznos leírások (angolul) – Felszerelés tervező – Képességek
-
#1701 Lassan, de biztosan lépkedek feljebb a Tiereken, bár most már olyan lassan fejlődnek lehet hagyom egy picit. -
Champy #1700 Én 1 hónapja hagytam abba archeaget ( egy hónap mmorpg nélkül nekem sok volt :) ). Meguntam hogy azért játszom, hogy játszhassak. Persze ha fizetsz akkor más a helyzet. Jobb már nem lesz az sem, no mind1.
Healer beállítottságú vagyok legyen az pvp vagy pve, szóval soha nem akartam a legütősebbek közé tartozni, csak élvezni a játékot.
Az angol jobban megy mint a német, és jobban is tetszik mint a "günterezés". De ez onnantól kezdve mind1 is hogy veletek szeretném majd tolni ^^
Addig is, köszönöm az infókat :) -
#1699 Alustin -
mikromanus #1698 A lag az csak jó neked. Már ha úg yigazán lagol. Ilyenkor beáll az AI és nagyon lassan reagál mindenre. Miután egyszer bemozdulnak a szörnyek már sebezhetőek, aztán volt hogy 5-10 másodpercenként reagáltak csak. Megindul feléd, aztán elfelejti mit is akar, meg kikerülöd és ütöd. Ilyenkor könnyű legyepálni erődön felüli szörnyeket is. Persze azért jobb ha nincs lag. Mostanság már felemás a lag. Jobban reagálnak a szörnyek és néha nem adja időben vissza a mozgásukat a program. Az meg épp a másik fele az érmének. Ott te szívsz olyan ütésektől amit nem is észlelhetsz, vagy "ritmustalan" a harc és amikor hirtelen begyorsul azt macera kezelni. Scroll bossok idézés után kb fél percig semmit se csinálnak. Fent van a kezdő/hazatérő/reset védelem, így ilyenkor nem sebződnek. Párszor megszívtam. ellőttem a nagyot sebző lassú és nagy cd-s skilleket, aztán semmit se sebeztek. Ettől ez még sokkal lazább mint lag nélkül. Kezdőknek jó a lag. Könnyebben hozhatnak nagyobb rewardokat. Jobban ellátott karaktereknek már mindegy.
edit: "kisebb" szervereken vagy néptelenebb channeleken a boss killek elég kényelmetlenek. Nehezebb embert találni hozzá. Sűrűbb szervereken mindig lehet elég húst gyömöszölni a darálóba. Dastart Bheg nem is bírja már aprítani a tömeget annyian jönnek. :)
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.04.27. 11:19:37 -
t0xikus #1697 picit kevesebben vannak lehet de legalább lag is kisebb:) német szöveg meg kb ugyanannyi mint az összes többi más nyelvű szöveg -
#1696 És? A másikon meg az angolt fossák nem?:D
Amúgy én 3 hete vagyok itt de csak ritkán látok német spamet, lehet channel függő is mondjuk. Az mondjuk igaz, viszont,hogy Alustinen vannak a legkevesebben, Jordinen meg a legtöbben. -
mikromanus #1695 Ja, Günther, ja...
Állítólag azon a casual szerveren erős a germán jelenlét és fossák a mássalhangzókat a chat szobákban. De csak hajrá! Mondjuk a magyar játékosok többsége, vagy az itteniek nagyja ott indult. Ha van önbecsülésed, akkor inkább Jorduin-ra jösz. Itt több az élet. Mondjuk magyarok kevesebben vannak, de jobb az esély némi murira a többiekkel minden időpontban. Láttam magyar guild hirdetést is. A PvP-be belekóstólni akaró korábbi Archeage és más játékból szalajtott guildek közül sokan itt indultak. Lényegesen több aktív játékos van itt...
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.04.27. 10:20:12 -
kalif #1694 Alustin -
Champy #1693 Tárgytalan, Megvettem :)
Melyik szerón vannak a magyarok többségben ? Bocs h nem olvasok vissza de melózok és csak ennyire van most időm :/ -
Champy #1692 Sziasztok egy Guest meghívót nekem is tudna valaki küldeni ? Lehet belevetem magam újra egy mmoba de előtte ki szeretném próbálni. -
#1691 Igazából afk fishing ad a legtöbb pénzt szerintem, azt érdemes csinálni.Itt keress egy gold spotot.
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.04.26. 20:16:34 -
#1690 Sziasztok!Mibe érdemes belefogni ami tisztességes pénzt termel?Egyenlőre csak ismerkedem a játékkal.Horgászgatok illetve van pár munkásom.Nem meggazdagodni akarok,de felesleges dolgokra nincs kedvem az időmet pocsékolni. :) -
#1689 Bar azert megneznem, ahogy a tamer vallan ott ul a reti sas :,D -
#1688 Koszi a valaszt, lehet, en is megnezem akkor :)
Szisza: solyom az :D -
damati #1687 Sziasztok!
Esetleg egy Guest Pass-t tudna valaki adni?
Előre is köszönöm! -
#1686 http://www.dualshockers.com/2016/04/24/black-desert-online-interview-project-manager-talks-future-content-balancing-and-much-more/
Ninja még nem lesz egy darabig úgy néz ki -
#1685 Úgy néz ki nem, papíron még meglehet a sas azért :(
Amúgy nagy nehezen feltornáztam 15-re a fegyót, utólag szokás szerint olcsóbb lett volna megvenni ... -
mikromanus #1684 A guildből nagyon sokan nekiestek az új kasztoknak. Kissé alább is hagyott a guild összjáték a múlt héten. ez azért is gáz, mert a guild bossok Liverto dropját úgy tűnik megduplázták. (vagy többet és többen farmolták. 5 nap alatt esett a fele az előző 3 heti mennyiségnek kb). Azt hiszem az elcseszett árazás és kamu "Bid" rendszer miatt venni nem fogok tudni ilyen fegyvert. Kb 20-ból 20-at vagy buktam mert elvitték hamarabb, vagy bidre ment jelölésben és úgy buktam (nem igazi bid, csak ha sok azonos licit van rövid időn belül, akkro szerintem zárolódik +sorsolódik ki nyer).
Az új kasztok állítólag el lettek találva és jó velük játszani. A Melee karaktereknek sincs hátránya. Elég szépen lehet vele aprítani. A bossoknál lehet neccesebb a több bekapott saller miatt, de állítólag cserébe ezért jobb a drop esélyük is (vagyis távolság függően súlyozza a rendszer a "részvételt" a field és world boss killeknél. Távolsági támadásokra és kasztokra kevesebb jár, vagy nehezebb bekerülni a "sokat sebző" csoportba) -
#1683 Szerintetek mennyire erdemes az uj kaszttal jatszani? Kicsit ugy erzem, a meleek hatranyos helyzetben vannak a rangedekhez kepest.. -
#1682 Ez hülye kérdés, de elfelejtettem kijelentkezni és emiatt pénteken nem jött fel a Claim, ha újra logolok akkor ilyenkor is vissza lehet 2 napra menőleg? -
Yserac #1681 "Ezt se magasztalja az egekig a sajtó, de úgy fest, akik játszanak vele, zokszó nélkül elvannak. "
Nem hibátlan játék, de kiválóan ötvözi az ázsiai mmo elemeket, a sandbox stílussal. -
Letokteren #1680 Nem reméltem, hogy ilyen kimerítő válaszokat kapok. :) Köszönöm szépen a segítséget!
Kár, hogy a goldsellerek miatt ennyire meg kell vágni játékokat. Pedig azt gondoltam, hogy a B2P modell mellett ilyesmire nincs szükség, bár már Diabloban sem lehet aranyat adni másoknak, pedig az nem is kifejezetten multiplayer. Úgy látszik, ez az új irány. -
mikromanus #1679 Azt hiszem megosztott drop van. Ez azt jelenti, hogy ha esik egy fegyver amit egyikőtök felvesz, aztán eladja, akkor a többiek kapnak az összegből. Ha megtartja, akkor nem kap a többi semmit belőle persze.
Csapat scroll bossoknál és guild tevékenységeknél hasznos vagy kötelező. A többi tevékenységnél opcionális. A szörnyfarmot én is soloban tolom. Ha lenne új szerver és mindenki nulláról indulna, akkor azért most már a nagyját csapatban nyomnám. Most már annyira nem számít. Ez a hajó már elúszott. Nincs meg már a verseny illúziója. Nem vagyok versenyképes és mneghatározó erő a szerveren. Azért a hétvégén meglesz a lvl 53 (míg mások 55-56-on vannak már). -
mikromanus #1678 Nincs "izolálás". A nyíltság azt jelenti, hogy ha ugyanoda lépsz be (azonos szerver és channel), akkor simán összefuthatsz a többiekkel. Ha nincs partyban vagy nem tiltotta le megis hívhatod. A guild és party tagokat látod a mapon is. Multiplayer MMO, de sokmindent magadnak kell csinálnod. Farmolhatsz soloban is, de csapatban is. csapatban ha jól választjátok meg a helyet, akkor azért több XP jön. (magasabb szintű szörnyek mennek "könnyen", vagy simán csak több a kill).
Standard MMo-s karakterszerepek nincsenek. Minden karakter aktív tömeggyilkos természetéből fakadóan. Egy vagy több buff vag yskill azért akad minden kasztnál amivel segítheti a party tagjait. A Wizard/witch például területre hatóan gyógyíthat (+ a saját egyéni gyógyításával is célozhat elvileg másokat) és casting speed bónuszt is adhat. Emellett viszont ott vannak a pusztító varázslatok is betárazva a botjába.
Sok tárgy esik a szörnyektől. Ha csak PvE és PvP a célod, akkor messzire juthatsz minden "Nem harci" skill és aktivitás nélkül is. A kereskedelem marketplace-hez kötött. Ez nagyon korlátozott. Igazán nagy bevételt nehéz szerezni. "marketplace flip" meg közel lehetetlen. Egyrészt rögzített ár intervallumok vannak és sokszor ezek nagyon életszerűtlenek. Másrészt magas az "adó". Minden marketplace eladás után lejön 35% az árból: A maradék a tied. Ez kb annyit ad, hogy eladni nem nagyon éri meg (jobb esetben a craft anyagköltsége kijön, ha ritka hozzávalók vannak benne, akkor némi hasznot is termel), venni se nagyon mert drága, de craftolni igen. csak ahhoz meg sokmindennel kell foglalkozni. Sok fejlettebb craft vagy termelő tevékenység a szakma szintjéhez kötött. Ha nem vagy "skilled", akkor például XP teát se tudsz "főzni". Vannak a life skilleknek passzív hatásai is. Minnél profibb vagy annál magasabb az "output", vagy annál jobb eséllyel kapsz minőségibb itemet. Emellett van esély rá, hogy a munkád nem használja fel a munkavégzéshez szükséges energiát. ez meg hasznos ha sokmindent akarsz csinálni.
Vannak házak. Ezek "instancoltak": Ez azt jelenti, hogy ugyanazt a házat korlátlan számú játékos is használhatja. A legjobban felszerelt házakba be is tudsz kukkantani (ajtó elé állva kiválaszthatod kinek a házába akarsz benézni. Aztán ajtó kinyílik, te meg csorgathatod a nyálad a a gazdagság láttán). A házakk lehetnek saját lakások. Ezeket berendezheted szépen, meg itt tudsz craftolgatni (alkímia, főzés). Itt tud a karakter aludni is (saját ágyban persze). Az alvás gyorsabb energia regenerációt ad és igen haszos lehet. Vannak más háztípusok is. A storage extra helyet ad a városi raktárban. elég hasznos mert sok-sok szemetet el kell néha pakolni. A többi ház craft és fejlesztéshez, valamint kereskedelmi csomagokhoz kell. Ezek mindegyike munkásfüggő. Csak és kizárólag a saját felbérelt munkásaid dolgozhatnak bennük. A munkások külön fejlődnek. Idővel jobbak lesznek. Aludni is kell nekik. Egy-egy munkás elcsövezik városonként, de a többinek adnod kell lakást (Lodging a házak közt). Megvétel után ingyen dolgoztathatod a melósokat. Idővel picit elfáradnak és kell nekik a folyékony kenyér hogy újra megjöjjön a munkakedv (Igen, sörrel kell itatni őket).
Fejlődés. Minden "ága" a skilljeidnek és tevékenységednek külön fejlődik. Egy a közös. A karakter szint: ezt valamennyire minden tevékenység fejleszti, de a PvE a legjelentősebb hajtóerő. A craft elenyésző tapasztalatot ad. Külön vannak buffok a karakterszintre, a life skillekre (némelyikre azon belül is külön-külön) és a combat skillekre.
No, de akkor alaposabban:
- karakterszint és xp: a karakterszint nő. magasabb szint életképesebb karakter és több elérhető harci skill. Alacsonyabb szintű ellen accuracy penalityt kap. Ez azt jelenti, hogy nagyobb az esély hogy a támadása el se találja a magasabb szintűt, a magasabb szintű viszont ellenkezőleg: könnyebben eltalálja az alacsonyabb szintűt. XP buffra event és rewardok közül van pár. Ingame craftban a Milk Tea ad +8% buffot
- combat skill: a harci skillek szintezése. Időnként (megfelelő combat XP begyűjtésekor) combat pontot kapsz. ezekből vásárolhatóak és upgradelhetőek a harci skillek. Újraskillezésre nincs ingyen mód . rewardból 50-es szinte kapsz egy resetet és kb ennyi. minden további újrarollolás már pénzes piacon szerezhető be.
- contribution: kapcsolat, befolyás leginkább. Erre is xp gyűlik, kelő XP meg pontot ad. A contribution pontok (CP) alkalmasak arra, hogyösszekapcsold a területeket (kereskedelemben hasznos és jobb a drop). emellett ebből bérelhetsz házakat, farmokat és NPC-ktől itemeket is
- energy: fő erőforrásod. Minden termelő aktivitás alap erőforrása. Használhatod még mező (node) fejlesztésekre. Elsődlegesen a szörnyölés droprate bónuszának felel ez meg. Ellőheted NPC-vel való kapcsolatok fejlesztésére is (Amity minigame). A munkások bérlése is energiába kerül és az esetleges ismeretek resetje is (ha a random ismeret szintje szar, akkor újrarollolhatod). A maximum energia szinted ismeretek begyűjtésével növekszik. ezek lehetnek helyek, történetek, szörnyek ismerete.
Life skillek: a termelő tevékenységek. A legtöbb tevékenység külön szinteződik, de vannak tevékenységcsoportok is. Különállóak: fishing, gathering, alcehmy, cooking, taming, processing, farming.
A gathering magába foglalja a virágszedést, állatok megnyúzását (bőr), vagy húsért a feldarabolásukat, a bányászatot. Aprocessing minden feldolgozó tevékenységet magába foglal. Fémmegmunkálás ugyanúgy benne van, mint deszkakészítés és a gyógyitalok fejlesztése is.
Azt ennyi... röviden. Ugye nem sok ? -
#1677 Mondjuk nem úgy tűnik, hogy próbálkoznak. Heidel főterén folyamatosan van goldspammer. #1666 ban linktelt bejegyzés 2. képénél is látszik a háttérben ... -
#1676 Leginkább a játék "vége" fele kerülsz olyan helyzetekbe amikkel már nem bírkózol meg egyedül. Eddig nem igazán játszottam csapatban, max daily bossok ölésénél. Ilyen téren nem éppen a legszociálisabb mmo, főleg hogy nincs teljes csere-bere a játékosok között sem. Ezzel a goldsellerek ellen próbálnak küzdeni. Nem tudom mekkora sikerrel, de elég szomorú, hogy nem tudok segíteni másoknak ingyen cuccokkal (max étel/ital mehet, de az is azonnal bound lesz csak saját használatra lesz jó a csere után).
Phasing nincs, serverenkénti channelek vannak, de ezeken belül az egész világ egy nagy nyitott játszótér.
A városokban contribution pontokért tudsz épületeket/műhelyeket bérelni, többek közt ilyen házakban tudod elszállásolni az npc munkásaidat is, akiket különféle pontokra el tudod küldeni nyersanyagot gyűjteni vagy cuccokal összekalapálni. A városokban lehet saját házad is, ahol a cooking/alchemy skilljeidet használhatod, vagy egyszerűen lakberendezőset játszhatsz. -
Letokteren #1675 Azt szeretném megkérdezni azoktól, akik már játszanak, hogy a BDO mennyire izolálja el az egyes játékosokat egymástól? Single player MMO-ról beszélünk, mint mondjuk a jelenlegi WoW esetében, vagy szükséged van a többi játékosra, mint mondjuk vanilla WoW esetén, mert mondjuk gyógyítóval egy csapatban könyebb a küldetés, vagy a másik tud neked olyan tárgyat készíteni, amit te nem? Továbbá az imént említett WoW-hoz hasonló phasing van-e? Vagy, mint mondjuk az első GuildWars-ban, csak a városban találkozol másokkal, vagy tényleg egy nagy nyitott világról beszélhetünk? Valahol arról is olvastam, hogy munkásokat is kell fejleszteni, meg van housing rendszer. Ezek akkor egyfajta Garrison-ok? Bocsánat a sok WoW-os hasonlatért, de pont azért jöttem ide kérdezősködni, mert szeretnék végre valami újat kipróbálni, csak bizonytalan vagyok, mert eddig az ázsiai MMO-k nemigazán kötöttek le. Ezt se magasztalja az egekig a sajtó, de úgy fest, akik játszanak vele, zokszó nélkül elvannak. -
Yserac #1674 Ennek akkor van értelme amit írok, mikor már helyzet van, most még annyira nem számottevő. De amikor alt karikkal undermine megy az egyfajta exploit szerintem. Amint elér a játékosok átlaga és a guildok egy szintet felpeccselik a szervert is és elkezdődik a háború. Akkor nem a szintezés lesz az elsődleges senkinek sem már, bár mindig lesz valaki aki húz felfelé egy karit. EVE online-ban sem eszement módon megy a gyilkolás a zero space-ben. Viszont nem lepődik meg senki, ha leportyázza egy pirate klán, vagy pofánverik az ugrókapunál.
Utoljára szerkesztette: Yserac, 2016.04.21. 18:19:44 -
#1673 Na ilyenkor szoktunk ráhivni a másiknak a guildjére és szarrá farmoljuk őket. -
mikromanus #1672 Problémakezelési folyamat: Jegyzetbe felvesz, lemegy partyban, lecsapja a gyökeret, boldog, :D
A barlang gondolom az Abandoned Monastery alatti rész ahol elég nagyot ütnek a mobok a környező területhez képest. Az elég prémium kategória. Ott esik a Mark of Shadows ring. Soloban veszélyes az élet. Csatlakozz valami népesebb guildhez! A no guild az sokaknak jelzés arra, hogy nem tudsz segítséget hozni ellene. Nincs elrettentő erő vagy ok az óvatoskodásra.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.04.21. 13:27:29 -
#1671 De ennyi erővel bárkinek neki eshetsz, mert lehet erősebb lesz. Kimész random helyre ahol van ember és öld le őket, mert XP-t szerez épp.
Imho eléggé idegesítő, mikor grindelsz és random hátbapk-znak vagy lovat idomítasz és megölnek (mindkettő tegnap volt), de az új kedvenc mikor lemegyek csinálni a dailyt és srác leöl majd közli, hogy ez az Ő helye (fél barlang) menjen innen (mondjuk neki esett tegnap 5-6 Shadow Ring, szal jól megy neki). Így újoncként elég szar felzárkózni. (najó, csak salty vagyok, lesz majd jobb is :D) -
#1670 Ok megoldva.Paypal-ról működött. -
mikromanus #1669 Redditen felvetették a kérdést. Kiváltható egy nap több napnyi reward itt is. Nem kell 5-10 helyet fenntartani neki egy-két hétig míg összejön a kellő darab... -
mikromanus #1668 Azt tudom, hogy a kiválktott itemek nem stackelődnek. A kérdés arra vonatkozott, hogy egyszerre kiváltható több item is, vagy van valami cd é sazután kezd el "ketyegni" a timer miután az utóbbit áthelyezted az inventorydba. Nem mindegy azért. Loyalty épp nem az inventory slotokat foglalja, de az kiváltható egyszerre több is (zárójelben jelzett hogy hány "darab" azonos reward van). -
#1667 Nem stackelődnek, de ezt kibírjuk 12 napig. 2. komment vicces (dayum képén ott a szokásos gold seller spam :D) -
mikromanus #1666 ÚJ Evenet. Napi 1 kulcselem ajándék (seal of Maehwa). 14 napig megy. Felhasználható 3-12 darab. A "legnagyobb" 12 darabosban van egy ajándék pet is.Remélem, hogy olyan mint a napi Loyalty és nem olyan, hogy aktiválni kell és tárolni és onnan indul a 24 óra cd!
Itt az eventhez a fórumbejegyzés -
#1665 Sajnos tegnap óta próbálkozom a megvásárlásával.De nem fogadja el a kártyám(maestro) a rendszer.Folyamatos üzenetet kapok hogy sikertelen.A bank-al beszéltem,ilyen téren nincs gond.Pénz is van rajta természetesen.Arra gondoltam hogy Paysafecard-al probálkozom.Valakinek vannak ezzel kapcsolatban tapasztalatai?Elfogadja?Köszönöm! -
Yserac #1664 Van benne nonPvP elem, de a végcél PvP. Sajnos nem ölhet le akárki, ha jól tudom lvl45 szintig. Én ezt lejjebb raknám EU-n is lvl30-ra, mint a RU szerveren. -
#1663 Sziasztok! En meg nagyon uj vagyok a jatekkal kapcsolatban. Az a kerdesem, hogy ez PVE? vagy full PVP, vagyis akarmilyen szintu vagyok barki leolhet? vagy van opcio, amit be kell kapcsolni PVP-hez? -
#1662 Oh, Monestaryt nem tudtam, ott meg voltam akadva egyik questtel mert nem dobják amit kell, de akkor tolom azt is, gyűrű is kell. Köszi a válaszokat.