7782
  • t0xikus
    ápr 20, az még simán mid april illetve április elején bejelnetik,h soon, akkor a 20 az tényleg elég soon:)
  • BEAST #1580
    Olyan harcos kasztok ezek amik a védelmet mobilitásra és sebzésre cserélték.

• Yserac
    Mit tud az a class? Sokan várják a bladert. Hova kell sorolni? Elolvashatnék róla valami leírást, de azok túlkomplikálják néha a lényeget.
  • BEAST #1578
    Még így sem jártam Mediah területeken, szóval a területekkel ráérnek. :p
  • BEAST #1577
    Anno ázsiai szervereken kipróbáltam pár kasztot és akkor eldöntöttem, hogy blader mainem lesz eu/na release után. Erre külön van egy névfoglaló altom is. Csak a sok soon és "mid april" után azt hittem holnap jönnek majd. :D
  • SzirmosSzisza
    Gondolom új terület nem jön az új karakterek miatt (mármint egyszerre).
  • Yserac
    Nem szívesen kukáznád a jelenlegi karid, de az egyik újat meg tolnád? :)
  • BEAST #1574
    Egyik szemem sírt, másik nevetett amikor ezt képesek voltak bejelenteni. :D
  • t0xikus
    " Two new classes are coming to Black Desert Online's EU and NA operations on April 20th. The Musa and Maewha (Blader and Plum) are hitting the live servers on April 20th in Daum Games' next big patch. "
  • mikromanus
    A másik lehetőség, hogy nem garantált a siker és ha jó a craft alapanyag de bukod mert nincs szerencséd, akkro destroyed/broken itemet kapsz. Alchemy stone-nál ilyenek voltak, csak ott semmi esélyed ilyenkor értelmes itemmé alakítani. Eladható 5k silverért... De nincs ötlet. Nyiss ticketet rá!
  • Vicodine
    En legyartottam egy uj hajot,regisztraltam, es utana irta ki azt h destroyed...Es ker egy mount ressurection itemet, hogy eleszteni tudjam. Egy hajot eleszteni...eletszeru..:D Szal ez a leiras meg nem adott valaszt, de azert kocce
  • mikromanus
    Ha olyan mint a petek, vagy mint az úszás logikáján megy, akkor mindegy használod-e. Amíg "kint van" addig fogy. Úszásnál először a stamina fogy szép lassan. 6, vagy 5-nél megáll és elkezd fogyni az életed amíg nem érsz partot...

Itt egy leírás a hajós dolgokról
    Ami érinthet:
    "Understanding Ships

All ships have health and durability. They are shown on the bottom as the red and yellow bar. There is no way to repair your ships at the moment and when it runs out of durability your ship is destroyed"

Mondjuk ez nem tudom mennyire helytálló (a javítás része), mert a kovácsoknál ahol javíthatod a felszerelésedet ott hajó javítás menü is van (Pl Dobart Calpheonban). Esetleg próbálkozz valamelyiknél!
  • Vicodine
    Be regisztraltam az uj hajomat, de azt irja ki ra, hogy destroyed...??!!! Meg nem is hasznaltam...A masiknak meg a lifetimeja nem akar elfogyni, 6nal megall. Azota mar azt mar eladtam, csak nem ertem annak miert nem fogyott le csontra az ideje, ez meg mitol tort be hasznalat nelkul
  • mikromanus
    Ami vörös ütheted. Azt ennyi :)
    Alt+C a PK mód bekapcsolása. A crimson (red) battlefieldbe meg az ESC gomb utáni menüből tudsz belépni ha épp nem lovagolsz vagy autorunon van a karakter. Az arénában meg mindenki üthető aki beteszi a lábát. HA guild war van, akkor a másik guild tagjai "Vörösek" azt hiszem, vagyis üthetőek és nincs rá büntetés.
  • Atrax47
    Igen ezt tudom, bár az arénát nem találtam meg. De kéne kapnom valai olyan "skillt" amivel át tudok menni pvp modba de nincs. Ráadásul sem a blcak spirit semmit nem említett a pvpről. Kell hozzá valami küldetés?
  • mikromanus
    A települések/városok határában van 11 aréna. Ott kockázat nélkül lehet PvP-zni. A másik lehetőség a guild war. Ilyenkor a két guild közt nincs büntetés. Nyilt terepen legyilkolhatod a többieket ha bemész PK módba, de egyrészt ez karma büntetést ad, másrészt legyilkolhatnak büntetés nélkül. Ha nulla alatti a karmád akkor szabad práda vagy )legalábbis nincs karma veszteság ha megütnek). Emellett az őrök is betámadnak. Negatív karma mellett van esélyed elejteni itemeket halálodkor. ezt nem teszteltem még ki, így fene se tudja hogy megy. AZt hiszem összeszedhető az elejtett item, de véletlenszerű helyen éledsz újra negatív karmánál, így ha időkorlátos, akikor necces. Nyalt világú PvP halál büntetése mindkét félnek az XP veszteség és esély van a socketbe tett kristályok elvesztésére (törés. kristálytól függően lehet nagy törés esély, vagy kicsi).
    Lvl 40 talán a PvP limit. ez alatt nem vagy támadható és te se támadhatsz más játékost.
  • semo1
    Sziasztok.
    Alustin serveren guildet keresnék.
  • Atrax47
    Nem tudja valaki pontosan mikor lehet pvpzni?
    LVL 50 vagyok de nem jelent meg semilyen pvp opcio pedig tudom hogy van arena meg minden, a küldiket is végig toltam de már csak ismétlődő küldiket ad és az új területekre se akar átküldeni? Hogyan tovább?
  • TopGun
    En is epp ezt akartam kerdezni :)
  • amikkamakka
    Sziasztok, nincs valakinek véletlenül egy felesleges guest pass?
  • MaRee
    A játék szerintem kiemelkedően jó, de sajnos az időmhöz mérten túl sok tennivaló akad benne. Erősen eltérő a szokásos themepark mmo-któl amikkel eddig játszottam, sajnos úgy éreztem közben, hogy ha nem vagyok időmilliomos nem fogok előrébb jutni. 35-ig vittem fel a karakterem, sajnos a pvp-t nem volt alkalmam megtapasztalni, pedig az érdekelt a legjobban. Az ázsiai játékokra jellemző grindolás pedig szintén nincs ínyemre, sajnos van amikor egyáltalán nincs időm játszani vagy csak egy órát egy nap, akkor nem ugyan azt a csapat mobot akarom ütni hogy lépjek végre egy szintet. Másik frusztráló dolog az engine, a folyamatos texture popping, illetve az időszakos FPS esések. High-on 60 fps-el fut a játék, de kb 5 percenként ez lemegy minden ok nélkül 20-30ra, és vagy meg kell nyitnom a world mapot, hogy vissza álljon, vagy újra indítani a játékot. Ez lehet egyéni probléma, de chaten kérdezősködtem és pár ember írta, hogy nekik is előfordul.

Egyébként mindenképp érdemes kipróbálni ha tudsz szerezni egy passt, mert a világ elképesztően élő, fantasztikusan kidolgozott. A harcrendszer is eltér a szokványostol, engem az Age of Conan-re emlékeztet kicsit. A rengeteg tennivaló pedig szintén egy pozitívum, csak ideje legyen rá ugye az embernek :) Plusz gondolom ha van egy jó guild és az ember nem egyedül rohangál, az sokat hozzátesz a fun-hoz.
  • SnaiLs
    Mi nem jött be a gameben? Én erősen gondolkozok rajta hogy megveszem guest passt nem sikerült szereznem már egy hete de nagyon érdekel nagyon tetszik a videók alapján.
  • MaRee
    Nem kell a guest pass, azzal csak ki lehet próbálni és miután lejárt a 7 nap eldöntheted, hogy megveszed, vagy sem. Arra jó hogy ne látatlanba vedd meg a játékot, nekem pl nem jött be a 7 nap alatt annyira, hogy fizessek érte.
    Utoljára szerkesztette: MaRee, 2016.04.10. 17:24:31
  • TopGun
    Ertem, de anelkul is megy a jatek nem? Ha nem havidijas, akkor minek kell meg a guestpass is?
  • MaRee
    Igen. Ezen kívül akik megvették tudnak egy vagy két 7napos guest passt adni, amivel vásárlás előtt kipróbálhatod a játékot.
  • TopGun
    Ertem, akkor a jatekot meg kell venni es utana ingyen lehet jatszani vele?
  • SzirmosSzisza
    Koreában ingyenes, EU/NA-ban nem (de havidíj nincs).
  • TopGun
    Sziasztok! Van egy kerdesem:tobb oldalon is olvastam a jatekrol, de egymasnak ellentmondo infokat kaptam, a kerdesem, hogy ez a jatek ingyenes? vagy hogy mukodik?
  • Yserac
    Igen, valóban azt nem vettem figyelembe, hogy ha a munkások több városból dolgoznak.
  • mikromanus
    Tudtommal nem a "helyi" storage-ba kerül, hanem abba amia munkás tartózkodási helye. Ha más városból indítod (véletlen) a melóst dolgozni, akkor ami kész van azt hazaviszi a távolibb városba. Már ha van hely. Termelésnél (mining, gathering, logging) legalábbis ez van.
  • Yserac
    Néha bebugzik. Oda kell menni egy bármilyen beszélő NPC-hez és "R" gombot lenyomni. Utána, mikor vissza lépsz hirtelen megjelenik mindenki felett az ikon ahol van. Én mászkáltam 2 napot mire erre rájöttem kb. :P
  • Vicodine
    A questes menuben pipald ki,h az osszes questet lasd. Elkepesztoen sok quest van, szerintem az eletben nem csinalja meg senki mindet annyi
  • kaino2
    Hali.

Kérdésem, hogy mi lehet az oka annak, hogy egy idő után nem kapok -(a black spirit küldiket leszámítva) - questeket a játékban? Nagyjából Keplan nevű vársoban kaptam utoljára, haverok simán kapják a questeket a Mansha Forest, Lake Kaila és a többi lvl 45 zónákban míg nekem semmit nem adnak az npc-k. Kicsit idegesítő :)
  • Yserac
    A helyi storage-ba készül el, amit a worker legyárt. Nem kell elmenni érte ha nem sietős, mert a városok közt távolról is elküldheted a csomagot némi összegért.

Leveling most gyors, mert bónusz hévége van +10% exp. Bár amúgy sem lassú egészen 50-ig.
  • SzirmosSzisza
    Nézegettem videókat, de nem volt 100%-ig tiszta ez nekem. Ha pl a világ végén gyártok bútorokat vagy pakkot az hova készül el? Ugyanúgy a közeli város warehouse-ba (ahogy pl a búza) vagy a helyi storageba és onnan kell elvinni?

Igazából most YouTube-ot nézegetve a hajókhoz kaptam kedvet, csak a fishing boat műhelyes várost még nem fedeztem fel az a baj :D Lehet először a lvl-ingre összpontosítok inkább (amúgy eddig marha gyors, kb 24 óra alatt vagyok 32 körül).
  • Yserac
    Viszont kell hozzá black stone powder, azt pedig csak saját kézzel lehet kibányászni. De nem az a szűk keresztmetszet, hanem a munkások gyűjtési és feldolgozási sebessége.
  • Yserac
    Én trade itemet, pakkokat gyártok és egy viszonylag messzi városban megpróbálom eladni magas haszonnal.
  • SzirmosSzisza
    Elején mit érdemes csinálni a munkásokkal? Most egyet elküldtem búzát szedni, hogy legyen sör, de van egy csomó CP amit el lehetne költeni, csak nem tudom mire érdemes.
  • alcca
    Köszi a válaszokat
  • Yserac
    De jó hogy nem olvastalak el :)