1921
1408893095.png
  • Negritis
    nekem kapásból eszembe jut a heroes 3 vagy a civ 2 ami ha eléggé advanced volt a dolog nem keveset töltött :D

de a futtball manager is olyan volt hogy 2 forduló közt nyugodtan olvastam a Gyűrűk Urát mert ráértem :D

The 9 best ways to deal with loading screen tedium
    Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.04.09. 11:33:06
  • Shiwo
    akkor te még elég fiatal lehetsz...
  • Sir Quno Jedi
    Azé ahol kell ott elég szép, meg nekem perfomancia problémáim nem voltak (töltést leszámítva). Ami zavart, hogy pl. a fák+árnyékaik statikusak. deee ezt még kibírom.
  • Myselor
    én még ennél a játéknál hosszabb ideig töltő játékkal nem találkoztam komolyan mondom időközben játszok mással is .és nem tölt eddig.pedig nagyobbak a térképek szebbek a játékok :D nem értem
  • Myselor
    én is ezt mondtam néha a játékra ,pixeles fos meg paintba szebbet rajzolok meg szebbet szarok és így tölt állandóan minden kibaszott épületnél már nagyon elég volt a végére hidd el 58 óra játék így xd nem kívánom vissza de csak ez miatt.és akkor nevetséges érted szaggatott a nagy városokban a játék nekem :"D más játék nem szaggat.nevetséges ahogy összelett baszva
  • Sir Quno Jedi
    Ugyan, skyrimet is feltettem újra és persze SSD-re. Így már igen gyorsan ugrik ki-be mászkáláskor, de így is az őrületbe tud kergetni, mikor sokat kell gyorsutazni és ott még kutyagolni, épületekbe bemenni stb. Nem arra tettem fel az életemet, hogy loading screen-eket bámuljak.
  • Negritis
    engem nem zavar :D sose zavart amúgy a hosszabb töltés
    bár ha téged ennyire igen akkor ott más gond is lehet

mondjuk a másik ehavi slágercímnél a bloodborne-nál is az őrületbe kergeti a népet a töltés :D
  • Negritis
    az dungeon :D
    én olyanokra gondolom mint pl anslög compass
    szal kint az erdőben vagy városban csinálom így, ha tudom hogy lesz valami akkor nem :D naná hogy nem :D
    mondjuk eleve kb minden csata végén mentek :D
  • IMYke2.0.0.0
    Od Nua 11. (vagy 10? - nem tudom) szintjén át/visszafelé haladva például lehet, hogy visszaütne...
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.04.09. 11:09:35
  • Sir Quno Jedi
    Komolyan néha habozok és nem merek már belépni valahova, vagy ki. Kitör a frász előre.
  • IMYke2.0.0.0
    Unity 3D Engine - nem szabad csodát várni tőle.
    Az 5-ös verzió sem jobb.
  • Negritis
    welcome to late 90's :D

amúgy én sima térképen benyomom a D-t és akkor dupla gyorsan futnak
    aztán persze tuti h ez 1x vissza fog ütni :D
    Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.04.09. 11:07:50
  • Sir Quno Jedi
    Én amúgy kezdem unni a játékot. A mellékküldik szánalamsak, mert csak rohangáltatják az embert egyik térképről amásikra és oda-vissaz keresztbe. Így főként a töltés képernyőt bámulja az ember, illetve azt mikor a karakterek odakuytagolnak a következő kilépőponthoz. Mégi whyyyyyy??!?!? Ettől lesz az a sok órás játékidő. Bemész egy fisemfos kis épületbe, töltés, felmész az emenletre töltés, még egyel feljebb mész töltés, lejjebb mész, mert valamit otthagytál, töltés, vissza, töltés, le, töltés, ki töltés, másik térkép töltés stb. Annyira fel tud baszni egy idő után, hogy inkább kilépek, mintsemhogy töröljem. A játékidő jó része töltőképernyő így. Legjobb ha vissza kell menni pihenni, mert az kutyagolás, töltés, otthon is vagy, kutyagolás, töltés, bent is vagy, töltés, emeleten vagy, pihenés, töltés, lent is vagy, kutyagolás, töltés, visszaértél az eredeti térképre, kutyagolás ééés még csak akkor értél vissza és az összes tetves embered máris fáradt, mert x nap volt vissza az út. Rohadjanak már meg.

Valamelyik Witcher volt tán ilyen kezdetben, míg nem volt egy nagyon komoly patch rajta, hogy a legkisebb sárkunyhó miatt is várhattál és kihullott a hajad. Vagy Oblivionban az épületek áááááááááá...

Itt ráadásul pár kilóbájtnyi lószaros kis terepekről van szó és van 16GB RAM a gépben és SSD, meg tökömtudja. Egy sima 2D hátteres kis fos hogy képes ennyire hihetetlenül bénán működni. Semmi cache, mindent, mindenhol újratölt fullra, de lehetőleg hihetetlenül lassan. Elképesztő. A programozni NEM tudás csimborasszója.
  • SaGa Jr
    Hosszú lesz amit írok, előre szólok. :)
    Az alábbi téma nagyon súlyos SPOILER kategória, szóval aki nem ért a játék végére meg se nyissa. Tényleg ne!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    1. Nem tudom, bennem fel sem merült a víziók és "emlékek" nézése/olvasása közben, hogy Iovara lenne a karakter, valahogy mindig is egy harmadik, kívülálló sakkfigurának éreztem a karaktert. Fura, mennyire másként értelmezzük ugyanazt a kapott infót. :)

2. A lényeg szerintem abban keresendő, hogy fércmunka eredményei lettek a játék jelenében tisztelt istenségek. Szabályok szerint működő, csak annyit és úgy tudó kreatúrák, ahogyan azt a létrehozóik elképzelték és elrendelték, változások és változni vágyás nélkül, hatalmuk nem tudják bővíteni és más dolgokra kiterjeszteni, nem úgy mint mondjuk a FR vagy más fantasy setting-ek, netán mitológiai elbeszélések istenségei akik felmagasztosulhatnak, elhalványulhatnak, legyőzhetnek más istenségeket és elvehetik híveiket meg befolyásukat, netán magukba olvaszthatják a legyőzött istenség esszenciáját erősödve ezáltal. Magyarán a játékban lévő "istenekből" hiányzik maga az élet, ők csak vannak és léteznek, nem olyan élő entitások mint a mitológiákból ismert szereplők vagy épp az általános fantasy istenségek.

Ennek oka, hogy akik megkreálták őket kutatták a világmindenség titkait, hogy megfejtsék a létezés nagy talányát, értelmét de nem találtak semmit (erről Thaos is beszél ha ebbe az irányba viszi el a témát az ember az utolsó diskurzus során).
    Nem volt felsőbb hatalom, nem volt nagy igazság, nem leltek semmi nagy titkot. Az istenségeket azért kreálták meg, hogy ez a fontos igazság, hogy semmi hatalom nincs a teremtés mögött és hiányzik a nagy mögöttes vezérlő akart ne tudódjon ki és ne vezessen teljes és totális káoszhoz.
    Ezért megalkották a gépezetet/gépezeteket (nehéz rájuk ezen információk birtokában istenségként gondolni), amik istenekként lettek bemutatva, hogy fenntartható legyen a rend, ne legyen fejetlenség és káosz, ne a félelem uralkodjon az elkerülhetetlen végtől. Ezt szolgálják azok a gépezetek is amikből párat aktiváltak a játék elején, ezek segítségével irányítják a lelkeket az istenekhez, lényegében másik gépekhez/mesterséges kreatúrákhoz amelyek majd visszairányítják azokat az "élet körforgásába".

A másik céljuk, a sztoriban elhangzó magyarázat alapján az volt, hogy ezen központosított, szabályozott istenségekkel megakadályozzák a mindenféle háborúságot/konfliktust generáló kismillió szekta és "természetfeletti" lényt tisztelő gyülekezet társadalomromboló hatását, a hitvitákra és nézetkülönbségekre alapozott háborúkat. Mert míg volt kismillió és egy tisztelt felsőbb hatalom, kisisten, démonok és egyéb entitások amiket imádtak, addig a háborúk szinte mindig miattuk és/vagy értük zajlottak és ha kiderül amire rájöttek az univerzum titkait kutató elődök, akkor ugyanebbe a kavalkádba süllyedne vissza a népesség és a rend, stabilitás helyett ezek a vallások uralnák a mindennapokat.
    Thaos példát is mond miért irtott ki komplett királyságokat, tüntetett el vallásokat a múltban és ezen lépései mind erre voltak visszavezethetőek, hogy a gólemistenek (fércmunkák, mesterségesen kialakított és fenntartott felsőbb hatalom) szerepe és helyzete szilárd maradjon, ne legyen aki és ami ellenük szegül és beférkőzik a kialakított rendbe. Az inkvizíciónak is ennyi volt a szerepe, levadászni minden hangadót aki a gólemek ellen beszél és új vallást/tanítást akar terjeszteni, megbontva ezzel a "tökéletes" rendszert.

Woedica, ahogy a többi "istenséggel" való diskurzusból kiderül, az abszolút ellentéte és ellensége még a legkisebb káosznak/változásnak is. A teljes és totális, változatlan rend megtestesítője. Thaos ezért szolgál(ta)ja őt, mert ő sem akar változást az elődök által létrehozott rendben, azt akarja fenntartani mindenáron, mert csak ezt tudja elképzelni és hajlandó elfogadni egyetlen útként. Ezért is támadja például az animancy-t, mert az túllép a meghatározott kereteken és kiveszi az isten-gépek kezéből az irányítást, az emberek kezébe helyezve a lehetőségét annak, hogy a lelkekkel/energiákkal szabadon bánjanak.

Ahogy én látom ez a játék lényegében ateista szemszögből vizsgálja az egymással szembe helyezkedő vallások történelem során számtalanszor bizonyítást nyert káros hatásait és játszik el a gondolattal, hogy mi lenne ha az ateistáknak lenne igazuk, akkor mit csinálnának ők a bizonyosságukkal a hívő tömegek "lelki" békéjének megőrzése érdekében?
    Van számtalan vallás és ezek érdekeinek ütközése (nem ritkán egymástól átvett tanok másként értelmezése és besorolása miatt, de gyakorta az egyének sajátos értelmezései miatt), a követők nézeteinek különbsége generálta és generálja a legtöbb háborúságot, területi vitákat, népirtásokat és számtalan egyéb problémát. A játékban ezt az elődök megoldották a mesterségesen létrehozott és irányított rendszerrel, lélekáramoltatással az igazi istenségek hiányában. Hitet és célt, irányt szabtak vele a később jövőknek és leszármazottaiknak. Elég csak belegondolni mi történne itt a Földön, ha egyértelműen és kétségtelenül bizonyítást nyerne hogy nincsenek istenségek és a vallások mindegyike egy nagy átverés, tényleges hatalom és beígért jutalmak/büntetések avagy túlvilág nélkül? A vallások tanítási/"erkölcsi" rendszereire épülő társadalmak összeomlanának, erőszakhullám, öngyilkossági hullámok és ki tudja milyen szörnyűségek tombolnának, akár az emberiség kipusztulását is előidézve így (tudom ez szélsőséges példa).

Szóval maga a helyzet érdekes, hogy mit is csinálna egy igen fejlett csoport ha rájönne, hogy nincsenek valód istenek, nincs túlvilág (mert a játékban ez nincs, megy minden lélek vissza egy új testbe), nincs értelme a létezésnek, nincsenek nagy misztikus titkok a világegyetemben. Egy ilyen felfedezést nehéz lenne magukban tartani és ott a lehetőség, hogy más is rájöhet a dologra. Egy ilyen információ kitudódása teljes civilizációkat rengethetne meg, bomlaszthatna fel, hiszen az ideológiák, a felsőbb hatalmak amiket maguknak kitaláltak nem valósak, nem léteznek, nincs büntetés/jutalom a halál után, csak az az élet számít amit éppen élnek az egyedek.
    Aztán a kérdéses kutatók rájönnek hogyan manipulálják az energiákat, a "lelkeket" és létrehoznak a stabilitás érdekében pár saját istenséget amik "valódi" hatalmat közvetítenek (a korábban imádott, konfliktusgeneráló entitásokról nem derült ki, hogy ténylegesen volt hatalmuk vagy sem, azt átadták "papjaiknak" vagy sem), különleges szerkezeteik találhatóak a birodalmaikban/általuk felügyelt helyeken, azaz bizonyosságuk kézzelfogható lesz. Ezzel az egyszerű embereket, a tömegeket elég könnyű féken tartani, szabályozni (a vallás az egyszerű emberek ópiuma vagy valami hasonló, tömegeket könnyű megvezetni és irányítani a megfelelő módszerekkel és erre mind a mai napig a vallások príma eszközök) hiszen látják igazolva a hitüket, "valódi kapcsolatuk lehet istenükkel", nem úgy mint korábban. Valahol itt látom én a különbséget a PoE van isten-nincs isten kérdéskörében.

Ezek a gólemek, mesterségesen létrehozott felsőbb hatalmak, csak a kimagaslóan fejlett ismeretekkel bíró kreátoraiknak köszönhetik tudásukat és befolyásukat és csak annyit tudnak amit ők megengedtek nekik. Szabályok szerint működnek, míg a "valódi" istenségek folyton változnak, módosulnak, idomulnak a többi világon a híveikhez és a körülményekhez. Elég volt a játékban is pár gépezet bekapcsolása és máris megszakadt a folyamat ami a lelkeket áramoltatta a lét és nemlét között.

A companion-ok némelyikét is ledöbbenti ez a tudás és másként kezdik látni a dolgokat. Van akinek ez adja vissza a "hitét", van aki elfordul a hittől, mást hidegen hagy de elgondolkodtat, tehát mindenkire kihat valami módon. Egyéni szinten nem biztos hogy nagy hatást gyakorolna egy ilyen ismeret, de tömegben az ember buta, könnyen manipulálható csürhévé tud könnyen válni ami már komoly problémaforrás...

Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.04.09. 10:57:47
  • lwb
    Lehet, hogy hiba volt, nem tudom.
    Leírom neked a problémámat a játék legvégével.

Két gondom volt vele.
    1. Iovara és a felébredésünk. Egész az utolsó pár vízióig azt hittem, hogy Iovara a mi korábbi énünk volt. Merwald és Aloth is nevesítette a korábbi énjét/énjeit, az kínozta őt, az volt a felébredésük központi figurája. Nekünk Iovara meg Thaos. Azt vágtam, hogy Thaos nem lehetünk mi, mivel ma is él még, ezért egyértelmű volt a számomra, hogy Iovara leszünk mi. Aztán kiderült, hogy csak valami névtelen inkvizítor csávó, akinek az életéből még a nevét se tudtuk meg, csak annyit, hogy elárulta Iovarát mert profit. Itt egy picit mellé ment szerintem a történet, mindenki más felébredése az előző személyről szólt, a miénk meg egy harmadik személyről. Megmagyarázni meg lehet, hogy ez olyan fontos esemény volt stb stb, de akkor sem konzisztens azzal, amit a felébredésekről megtudhattunk a játékban.

2. A nagy csattanó: az isteneket a protheanok csinálták (vágom, hogy valami engw.... izék, de protheanoknak fogom őket hívni mert lényegében azok). Iovara egy ajtó mögött állva kihallgatta, hogy a protheanok megbeszélik: ők csinálták az isteneket, hogy rend legyen. Ezek az istenek aztán varázserővel rendelkeznek, önálló tudatuk van, saját portfoliójuk, hatalmuk van a halottak lelke felett és a hívők számától függenek. Tehát magyarul minden elemében megfelelnek a valódi isteneknek. De nem azok, mert... izé, a protheanok csinálták őket! Ellentétben a valódi istenektől, mint a forgotten realms istenei pl., akiket izé... Ao csinált, aki akár prothean is lehett, senki nem tudja. Vagy mondjuk a görög istenektől, akik a titánoktól származnak, akik szintén protheanok. Vagy egy rakás más vallás isteneitől, akik mondjuk a sárkányoktól vagy más korábbi kultúrából származnak. Esetleg eleve a hívők hite teremtette őket. Nem nagyon vágom, hogy ha az istenek lényegében istenként funkcionálnak, akkor attól miért lennének már kevesebbek, mint ha nem a protheanok, hanem pl. Xenu teremtett volna őket azzal, hogy bedobja őket egy vulkánba??? Valahogy elmaradt a nagy puff a felfedezéstől. Iovara elmondta, én meg pislogtam, hogy ok, és? Cyric meg Mystra meg Kelemvor szimpla halandól voltak, aztán istenek lettek. Ettől kevesebbek, hogy nem Xenu teremtette őket? Ugyanmár. Értem én, hogy itt NAGY ÖSSZEESKÜVÉS van, de ez évezredekkel korábban történt, a prothean kultúra idejében, ma már zéró jelentősége van ennek. Gyenge lett ez a nagy felfedezés a végére szerintem.

Utoljára szerkesztette: lwb, 2015.04.09. 09:30:43
  • Samurai84
    Nálam 26 óra eddig és még csak most jön Defiance Bay.
    Mindenhova benézek, mindent elolvasok (sírfeliratok, soulok, könyvek) - mellette persze olvasom a Collectors Book-ot is, így sokmindenre fény derül.
    Ami kicsit zavar az a Grimoire rendszer, legalább át lehetne nevezni őket, hogy tudjam mi van benne. A chanternél át lehet nevezni a dalokat...
    Aztán nem jött be a zsarnok uraság várában való kommandózás sem, valahogy nem illett bele az egész...A csata viszont könnyű volt, elsőre lenyomtak, de másodjára alapos mikrózással egyik karakteremet sem csüccsentették le.
    Od Nuába még le se néztem csak egy szintet, mi lesz itt még.
  • Terawatt
    még régen ps3nál került a kezeim közé, de ha 4-5 órát toltam max. 8. rész örök kedvenc marad (OFFos kép spoiler alatt)

@Myselor: köszi :)
  • Myselor
    igen hogy tudj interruptolni,vagy megbasznak
  • Negritis
    az utolsó pár mondat a Final Fantasy 13ra vonatkozott

de ha valamire itt is figyelni kell sztem lesz aki segít
  • Terawatt
    CSak azért kérdem, mert nincs humorom elbaszni egy csomó időt hogy rájöjjek, hogy szar úgy ahogy van. :D
  • Negritis
    goa partyt rockerrekkel, ahol emosok a felszolgálók :D
  • Terawatt
    Spoilerbe írjátok le pls, hogy milyen partit ne csináljak :D
  • Myselor
    hát igazából buziság volt ja,én nekem is partyt kellett cserélni :) a második része még szarabb.nekem az baszta ki a poharat xd
  • Negritis
    első rész végén jöttem rá hogy a maxolt csapatom nem jó a fő bossra :D
    annyira felmérgelt hogy azóta se mentem visszakifarmolni ami kell h lenyomjam :D
  • Myselor
    toltam :D a második résszel ugyanígy voltam. az első rész nem volt gáz^^
  • SaGa Jr
    Akkor úgy tűnik az tényleg egy hiba volt. Ahogy írod, lezártad a dolgot, különben nem kaptad volna esetében azt a befejezést amit. Úgy tűnik a script nem ismerte fel, hogy vége a feladatnak azt elfelejtette áttenni teljesítettbe.
  • Negritis
    ff13at ne told akkor :D
  • Myselor
    egyébként mint írtam a végére értem,nagyon élveztem de így 58óránál bőven elég volt most belőle.nem sok dolog maradt ki pár mellék küldetés mivel már rég elértem a max szintet nem volt értelme annyira csinálgatnom annyira nem voltak érdekesek.a fegyverekből azthittem lesz erősebb de ugyanaz a gyenge sebzésűek vannak level 1-től amit 12ben is hordasz.nagyon hiányzott hogy nem lehet rendes tankot csinálni nincs taunt így szopás lehet a többieknek akik papírból vannak egyből meghalnak néha.lehet taktikázni persze de akkor is. a pénznek nem láttam értelmét már a játék eleje óta alig vettem valamit csak camp cuccot amúgy értelmetlen volt több mint 100km volt mrá és el se adtam már a cuccokat sőt nem is lootoltam.a töltési idő nálam borzasztó volt ezért is tartott nekem szerintem eddig a játék .jó volt a játék az apróbb hibáktól eltekintve nagyon tetszett volt pár zavaró dolog de nembaj.egyébként első ilyen stílusú rpg-m volt
  • Myselor
    nem hardban,de úgylátszik béna vagyok az egész játékban nem volt ekkora gondom a harcal de nem érzem fairnek az ilyesmit,azóta már megcsináltam.de utálom ha a játék végig babakönnyű majd a legvége ilyen hirtelen nagyon nehéz.de persze ez se biztos hogy midnenkinek de na :)
  • lwb
    Hardban tolod? Nem tudom, én normálon vittem, ott nem volt gond.
  • lwb
    A GM történetét végig is vittem, azzal nincs gond, le is zárta a questet a journalban. Durance-nál is szerintem végigvittem, mert feljött az utolsó kérdés és a jellememnek megfelelő választ adtam, aztán a végén szépen el is mesélték, hogy máglyán égette el magát a csórikám. Ezzel sincs baj,c sak éppen nem vette ki a journalból az aktív questeknél pedig emiatt direkt sétálgattam a vége előtt és aludtam itt-ott, hátha bedob még valamit. Nem dobott. Lehet, hogy bug.
  • Myselor
    elnézést.hozzáteszem akkor hogy az utolsó bossnál kellene help
  • Riddick21
    Én segítek egy kicsit, igaz, nem abban, amit kértél: nem fogom megnyitni a spoileredet, mert még csak nagyjából sem jelezted, hogy hol tartasz, milyen helyzetben kérsz segítséged (hányadik fejezet, nagyjából, SPOILERMENTESEN merre jársz, stb.).
    Esetleg nem vagy akkora birka, hogy a játék végéből elspoilerezz valamit, de ki tudja... Így aki nem akar rábaszni, az nem nyitja meg ezt a kérdést, ha csak végig nem vitte a játékot :)
  • Myselor
    HELP PLS!
    na most itt vagyok a final bossnál ez most komoly?azt a thaos buzit lecsapom gyors ott a 2 nagy állat,egyfoyltába kasztolja azt a kongatós szart így fél hp lemegy van hogy egymás után mind kettő.és kurva sűrűn alig van időm támadni a heal mellett.ha pedig nem csapom le thaost. fel gyógyítja a 2 nagy szart,előtte próbáltam azt is.1 hpja volt a dögnek lecsapnám erre maxra tolta neki.egész játék egy szaros könnyű volt normalon itt meg esélytelen vagyok max szinten a legjobb gearben?mit kell?
  • SaGa Jr
    Durance feladata igazából a játék végén zárul le.
    Többször is előfordulhat, hogy addig diskurálhat vele az ember míg besokall, azt nem lesz már mit mondania, nem hajlandó beszélgetni. Amikor már nincs mit mondania, akkor pár napnak, több pihenésnek el kell telnie, hogy újra hajlandó legyen az adott témáról beszélni de ez nem hiba, ez direkt így van megcsinálva. Ugyanez a helyzet Grieving Mother (GM) esetében is.

Amikor kiderül a sztori egyik fontos háttéreleme (a nagy kavarás amit Woedica csinál), na akkor lehet megejteni az utolsó nagy beszélgetést Durance-al amihez a korábbiakban megtudott információkat felhasználva lehet majd a feladat végét elérni és befejezni azt.
    Maga a feladat kimenetele egyébként kétféle lehet. Az egyik számára elég tragikus kimenetelű lesz, a másik esetben új célja lesz életének . Aztán, hogy ebből a kettőből melyik valósul meg, az csak attól függ, mennyire ásta bele magát a játékos Durance hátterébe és mennyire tudja őt rávezetni a történések megértésére vagy éppen mennyire vezeti őt félre.

Egyébként csak pár alkalom van a második és harmadik act során amikor a játékos karakterét bizonyos álmok gyötrik, ezeknél kell ott lennie neki és GM-nek. Bárki más van ott ilyenkor az csak megjegyzi, hogy elég furcsán viselkedik a karakter, de ez a két companion érintett az álmokban.

Ezek után az álmok után kell beszélni vele is meg Grieving Mother-rel is, mert mindkettő feladata ezen álmok által folytatódhat és zárható le, de nem szükséges feltétlenül ott lenniük a megtörténtekor. Maguk az álmok egyébként bizonyos számú pihenést igényelnek, hogy előkerüljenek így ha kevesebbet szunyál a csapat vagy előrébb kerül a túl sok szunya miatt a játékos karaktere az álmok terén, akkor szerintem előfordulhat, hogy megakad a történet.
  • lwb
    Durance nekem bebugzott és bár feladta az utolsó beszélgetést, de hiába zártuk le, a quest aktív maradt és soha nem változott már és új beszélgetés sem lett a végéig. Ez lehet bug is, de szerintem az válthatta ki, hogy Sagani miatt egy időre kispadra tettem.
  • SaGa Jr
    Valójában foyltonos jelenlétet, magaddal cipelést csak kettő igényel, mert bizonyos pihenések fogják aktiválni a sztorijuk továbbvitelét. Ámbátor ha akkor épp nincsenek ott akkor is lehet a dologról beszélni velük később és lezárni a sztorijukat.
    Ez a kettő Grieving Mother és Durance a pap.

A többieket elég csak oda vinni ahol dolguk van.
  • Terawatt
    Érthető. A felvetés főleg az ilyen hat rangot party móka miatt jött fel.
  • lwb
    Sajnos az ncp-ket cipelni kell, ha végig akarod tolni a történetüket. Ráadásul egy végigjátszás alatt nem is lehet mindegyikét végigtolni, mert 6 a party limit. Vagy legalábbis elég nehéz, cserélgetni kell a karaktereket, nekem ez b.szta el Durance történetét szerintem, hogy kicseréltem Saganira egy kis időre. A druidára meg már időm se volt.

De lehet csak kreált partyval tolni, bár azért sok érdekes kommentről, színes party dumáról maradunk így le. Szerintem normálon nem olyan nehéz a játék, hogy min-maxolni kelljen az egész partyt, optimalizált tulajdonságokkal. Nem éri meg.
  • Sir Quno Jedi
    Főquestekben is másképpen reagálnak stb.