1921
-
#1233 Kb túl vagyok a felén a játéknak, hát nagyon nagyon élvezem :) Annyi hogy nem mindig vagyok túl türelmes végigolvasni minden szöveget, de azért igyekszem. Nagyon nagyon jó játék ez. És valóban lehetne méghosszabb, de nem rossz ez így sem :) Még a végénél se vagyok de már várom a kiegészítőt hozzá. -
torma1 #1232 Sziasztok. Azt észre vettétek hogy az XP függ hányan vagytok a csapatban? Plusz most kaptam szólóban 700xp. Ha ketten voltunk akkor 1350. Úgy hogy nem lehet gyorsabban fejlődni hiába vagy egyedül. A csabda hatástalanitas ad fixen csak ugyan annyi XP-t. A BG-ben fix XP volt nem változó. -
#1231 Értem, köszönöm mindkettőtöknek! -
#1230 Kiegészítésképp a motorhoz:
A motor alapvetően képes a MOD-friendly-ségre [hú de szép szóösszetétel], csak a fejlesztők nagyon nagy hányada tojik rá. -
#1229 Azt jelenti, hogy a Unity 3D Engine-es - jellemzően olcsójános indie játékok, de sajnos (!) egyre több A+ fejlesztő is lecsap már rá - játékok 90%-ánál az ún. resource.assets fájlban [a motor miatt más nem lehet a neve egyetlen játékban sem] kellene turkálni, és oda vissza is tenni az esetleg (!) lefordítható fájlt.
A motor ugyanis erősen nem MOD-friendly. A STEAM-es verziók esetében meg az ilyen fájlbuhera többek között azzal is járhat, hogy kap egy frissítést az adott játék, és úszott a levesbe a teljes lokalizáció. Amit lehet újra implantálni, a frissebb verzióra.
Na most, a "Pillars of Eternity" esetében a fejlesztők nemes egyszerűséggel NEM a resource.assets fájlban tároltatják a lokalizációs fájlokat [szövegek, mert a hangok továbbra is archívumokban vannak], hanem a könyvtárstruktúra megőrzése mellett így:
Steam | steamapps | common | Pillars of Eternity | PillarsOfEternity_Data | data | localized | en
S ott van a több mint 1000 darab xml fájl, a komplett szövegállománnyal.
Érthető választ adtam?
-
#1228 Könnyebb módolni, magyarosítani, mert a legtöbb file tömörítetten és jól van rendezve. -
#1227 Mit jelent az, hogy a lokalizálhatóságot megoldották, egyszerűre?
Utoljára szerkesztette: f24sg, 2015.04.10. 17:27:31 -
Negritis #1226 játéknál amúgy kevésbé zavar, de 1-1 program esetében mint a böngésző-obs ... idegbajt kapok 1-2 magyar "leírástól" így szinte 99% h angolt fogok találni, amihez meg a fordított magyar menü nevek nehezen passzolnak :D -
#1225 Ismerős amúgy - 99%-ban angolul játszom én is, többek közt ilyen okból is. -
Negritis #1224 hálisten tudok angolul eléggé :D
csak múltkor az OBS magyarul telepítette magát én meg egy angol guide alapján akartam állítani valamit és nem jött össze hogy a magyarba mi lett ami angolul volt :D -
#1223 A varázslat egyszerű:
* vagy tudsz annyira angolul-magyarul, hogy a váltás ne legyen probléma
* vagy a gépeden vannak az eredeti szövegek, plusz egy Notepad++
* vagy Google.
-
Negritis #1222 nekem amúgy az utóbbi időben van egy olyan perverzióm hogy mindent angolul használok :D
így ha hibába ütközöm könnyebben megtalálom a választ :D -
#1221 Azóta már a teljes menürendszer magyar nálam.
De valóban, nincs még kész magyarítás. -
johnnydirteen #1220 Nem keresek sőt én is most jelentkeztem a forditásra :D Ezért néztem csak :D -
SaGa Jr #1219 Magának próbából/kíváncsiságból lefordított pár dolgot a menüben és azt láthatod az általa linkelt képeken. Magyarítás nincs a játékhoz, ne is keress. -
johnnydirteen #1218 Szia
Neked hogyhogy magyar feliratok vannak? -
#1217 Elf vagyok, amiben csak lehet. -
Renegade #1216 hát nálam kaszt függő, mondjuk mivel tolvaj fetisiszta vagyok így ugye az első. Pl. DA:O-ban direkt nem vettem fel tolvajjal azt a perket, ami lehetővé teszi, hogy két normál méretű fegyverrel harcoljon, mert az nem illik egy rugóhoz. :)
Mondjuk az is igaz, hogy a BG-ben fél-elf ranger két karddal mert az táááááp :D -
#1215 Én mindig az első vagyok az elején, és a középső a játék igazi beindulása után - legalábbis, nagyrészt így működök az akció/RPG-kben. -
#1214 Középső. :) Ha meg távolharc akkor meg short/longbow, xbow nem annyira az én stílusom. Ez a soti,pisztoly,puska meg főleg, bár mókás tud lenni amekkorát odaver. -
#1213 ezt kipróbáltam a witcher első részénél működött ott is sokáig töltött és lassan mentett ha sok mentésed volt kimásoltam a régieket máshova és gyors lett,itt ez nem hatott :) de nem téma már .csak mondtam :D nem lényeg amúgy tudom miről beszélsz nyugi :D -
Negritis #1212 a szeressünk babázni már GI Joe-val megjött sztem :D
-
Renegade #1211 ja, és minden "rohadt RPG-nek" van egy nagyon-nagyon szemét húzása, rávett minket fiúkat, hogy szeressünk babázni :D
hmmm, most akkor ezt a páncélt rakjam rá? hmm, kard, pajzs? esetleg kétkezes kard?
húúú, looot új tárgyak, irány babázni :D
-
Renegade #1210 Mai napig bent vannak a DA:O topikok a kedvencek között, jó olvasni, hogy másnak milyen élményt ad a játék :)
Az is érdekes, hogy eleinte imádtam a csatákat, a várban (ember vonal), első ogre mint bossfight, huhu, rohangáltam mint a mérgezett egér :D
Na igen, meg csevegni mindenkivel, ajándékok, döntések, Morrigant szanaszét udvarolni, hogy ne csak szexelni akarjon (abból még lehet gond, hogy anyucit életben hagytam) :)
Aztán egyszer csak túl sok lett a csata (minden DLC megcsinálva, fő küldinél megvolt a grál, a vazsik, épp a farkasokat ütöm), túl sok elfgyökér a ládákban, blizard, pause, loot, repeat, világ ide, vagy oda, de kifulladt nálam, na de egyszer majd csak folytatom :)
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2015.04.09. 14:38:29 -
Negritis #1209 h&s-től messze van sőt, nálam még egy akció rpg-től is (a 3. rész már sajnos teljesen az)
én elég sokszor kijátszottam a DA:O-t a világa miatt, pl kb 4.nél jöttem rá hogySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az elf-farkasember balhéban lehet a farkasok pártjára is állni ha úgy játszod ki a kártyáid
valamint a karakterek a külön kis sztorik miatt "éltek" a Camp is meg volt töltve élettel ami szintén pozitív, bár néha idegesítő is volt (nameg a DAO is hajlamos volt sokat tölteni :D)
viszont itt nem várom el ugyanezt, mivel ez teljesen másik játék, itt úgy tölti meg élettel a compaion a sztorit hogy beszélsz vele és OLVASOL ami annyira előny amennyire hátrány
a gond tényleg az hogy nem lehet 1,5-2 órát játszani én már múlt héten realizáltam sjanos, hogy ez nem az a játék -
#1208 Fura, hogy ezt írod, teljesen megértelek.
Én személyszerint imádtam. Volt hogy be se mentem a szobába csak benyitottam, láttam, hogy van benn jópár ellenfél , vegyesen mindenféle, szépen visszacsuktam az ajtót és az általad említett blizzarddal beállítottam a "termosztátot" odabenn...mire kijöttek megnézni hogy ki ilyen kedves már meg voltak puhulva picit, aztán egy két dekoncentráló varázslat amitől csetlettek botlottak az ajtóban és mehetett a csihi puhi.
Tiszteletben tartom a véleményedet, de én nagyon nem éreztem árkádnak...főleg nem 1-2 komolyabb csatánál(flemeth például) ahol igencsak kellett gondolkozni(nekem legalábbis, de akkor neked ezekszerint egyszerűbb volt), hogy melyik skilleket spelleket milyen sorrendben és hogyan használjam.
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.04.09. 14:21:36 -
Renegade #1207 na ja, vessetek vérmókusok elé, de én háromszor futottam neki a DA:O-nak és mindháromszor abba hagytam.
Egyszerűen túl sok csata (a játék felénél tartva 1000+ leölt ellenfél o0), vazsi előremegy, blizard, visszajön, csihipuhi, egy szobával odébb ugyanez. Harcrendszer nekem már túl árkád (Mass Effectnek megbocsátottam, mert Sci-fi őrült vagyok). És félreértések elkerülése végett látom én az erényeit is a DA:O-nak, remek volt beszélgetni mindenkivel, derülni azon, ahogy oltogatják egymást a karakterek, élt az egész. De nagyon-nagyon hack&slash.
Ez megint csak ilyen oldschool szerepjátékos gondolkodás, de most képzeljetek el egy olyan világot, ahol egy varázsló egy nap alatt 4-500 blizardot, nuclear blastot, lávafolyamot tudd elnyomni....áhh megöregedtem, és nem tudok túllépni azon, hogy, ha a legutolsó parasztfiú is gigawattnyi energiáknak parancsol, akkor hogy nem főt még puhára a bolygó :) -
#1206 pedig régi játékoknál bőven előfordultak hosszú töltögetések.. főleg, ha nem volt elég combos a géped hozzá :D
pl nálam a Kingpin egész tűrhetően ment, de szó szerint percekig eltartott neki 1-1 pályarész betöltése.. és nem erős túlzás, direkt néztem az órát..
de annó a Fallout 2 is egy idő után iszonyat sokat töltögetett..
aki meg C64-en játszott kazettás megoldással, az tudja, hogy mi mindenre elég néha egy játék vagy pálya betöltésének ideje
manapság meg néha végig sem tudom olvasni a tippeket, szövegeket, amik a töltőképernyőn vannak, pedig elég gyorsan olvasok..
de én az eternity töltését sem érzem lassúnak..
bár valaki írta korábban, minél több mentésed van, annál jobban belassul.. esetleg töröld ki régebbieket, vagy helyezd át őket más mappába.. -
#1205 Senki nem kéri az ellenkezőjét - ha meg tudtad, hogy mire számíthatsz [mondjuk, élek a gyanúperrel, hogy ezt nem], akkor meg nem értem a fanyalgást. De, ez legyen az én bajom. -
#1204 meglett értve már mikor.attól még nem fogok jó pofát vágni hozzá és azt mondani hogy ez így rendben van és jó :) -
#1203 Sokminden van amiben a POE jobb, de az ember akaratlanul és mérlegel. Fura dolog ez, ha nem lett volna a DA:O akkor most ez lenne az istenkirály játék számomra :)
Szóval van amiben ez jobb van amiben az.
Akár listát is tudnék írni.
Pillars of Eternity:
-Szebb művészibb hátterek
-Fegyverek, ruhák sokszínűsége, fejleszthetősége(sajnos ebben a DA:O sehol nincs POE-hoz képest).
-Stronghold fejlesztés és a hozzá kapcsolódó dolgok (pl bountyk) nagyszerű dolog imádom :)
Dragon Age Origins:
-Sztori (nekem sokkal jobban tetszik de ez ugye szubjektív).
-Karakterek , viszonyok stb(ehhez nagyon nem fűznék semmit, ég és föld szerintem DA:O javára ott szó szerint hozzádnőnek, mintha nem csak a játékban léteznének annyira összetett a személyiségük)
-"Mágus" Spellek sokkal hatékonyabbak, hangulatosabbak stbstb szerintem, talán kicsit OP is, de valahogy nagyon passzolt Morrigan személyiségéhez, hogy még OP is volt :) imádtam
-Zenék
-Hangulat(ez mindenkinek szubjektív de számomra emiatt a pont miatt dől DA:O javára a mérleg viszont ez az a pont ami az összes előzőből "adódik).
Lehetne sorolni még a pro kontra dolgokat, kérdés mennyire érdemes leásni :) Igazából mindkét játékot elő fogom még venni későbbiekben is az tuti :) -
#1202 Egyetértek.
Ráadásul, a motor bár rossz választás volt [igaz, olcsó - és még ők is tuningoltak rajta], de legalább a lokalizálhatóságot megoldották, még pedig pofonegyszerűre. Ez annak idején nem volt elmondható egyik Infinity Engine-es játékról sem - sok időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy legyenek 100%-ig működő editorok hozzájuk.
-
Negritis #1201 ez a "hátránya" a kickstarternek
reméljük a kövi projectjükre tudnak intézni vmi jobb motort is
engem ez továbbra sem zavar, de kinek mi
ha egy játéknak a töltés a leggyengébb pontja az a játék bőven jó
-
SaGa Jr #1200 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A korlátoltságuk a saját meglátásom, nem feltétlenül igaz tehát, de én így találtam a velük folytatott játékban előforduló diskurzusok alapján (mi az már, hogy egy istenség nem tudja mi lesz a következménye a kérésének vagy milyen már hogy a legfőbb híveinek, tanainak ellentmondó kérést/feladatot ad, netán lazán megzavarható/megtéveszthető a beszélgetéskor és saját magának ellentmondó szövegeket lehet belőle kicsikarni).
Nem érzem őket olyan isteni lényegűnek, mint mondjuk a Görög/Germán/Kelta/Viking/Perzsa pantheonok vagy éppen a Forgotten Realms, valóban "élő" tényleg aktívan cselekvő (pártoskodó, manipuláló, híveiket irányító és befolyásoló, saját célokkal rendelkező és azokat elérni vágyó) nagy hatalmú entitásait. Azokhoz képest az itteniek fejletlen, tudatlan, korlátolt, kreációk amik valahogy hiányosak sok dologban. Kvázi robotok amik teszik amit beléjük programoztak anno de semmi többet. A kreativitásuk kimerül annyiban, hogy ha valami a létüket fenyegeti akkor esetleg valamit lépnek, de érdekes módon akkor sem a saját híveiket vegzálják a dologgal, hanem független alvállalkozót "fogadnak" (macerálnak és zsarolnak)...
Inkább Mass Effect-es VI-nak mondanám őket (ha már szóba került a mesterséges intelligencia), amik szintén tudnak bizonyos korlátozott keretek között önállóan ténykedni, van tudástáruk amit tudnak használni de a programjuk korlátait nem léphetik túl. Mesterségesen, egy bizonyos cél érdekében létrehozott eszközök, amik nem módosultak létrejöttük óta. -
#1199 -Engem viszont elvarázsol, szép világot dolgoztak ki, a háttér szerintem művészi, ami nagyon illik az RPG világához, pont ezt hiányoltam a DA-ből. Szép a grafikája, de a környezet snassz, nincs meg az a varázsa mint a régi IE játékoknál.
-Itt egy konkrét ismertető a játékhoz(tegnap jött ki): PcDome -
#1198 Értsd már meg, hogy a Unity 3D Engine ilyen összetettségű szimulációkkal és akciókkal ennyit bír. Ráadásul, a mentési és visszatöltési idő is nő, ahogy haladsz előre a játékban.
A motor a leggyengébb láncszem az egészben.
De, ha valaki ezen a szőrszálon csámcsog, akkor ne csodálkozzon, ha ilyet kap: -
#1197 Őszinte leszek. Engem sem "varázsol" el a játék. Nem mondom, hogy rossz, mert nagyon régóta nincs ilyen, de Dragon Age Originsnél(bocs hogy ehhez hasonlítom de nem tudok nem gondolni arra a játékra, karakterekre) leültem játszani és minden pillanata "elvarázsolt". A zenék, karakterek, párbeszédek, minden. Nagyon jó játék a Pillars of Eternity és nem egyszer fogom végigtolni, de a Dragon Age Origins számomra(!) az etalon, nincs párja ebben a hasonló stílusban. -
#1196 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azzal nem értek egyet, hogy ezek az istenek ilyen limitáltak lennének. Nézd meg Eothas - Waidvent vagy akár Woedica elpusztítását, ambícióit, szövetségét Magrannal. Vagy a játék végén Waelt és Skaent, amint külön megoldást adnak. Szerintem ezek nem gólemek, egyéniségek. AI-k.
Mondom: protheanok csinálták őket. -
#1195 mi számít fiatalnak 20 már egy ideje múltam de ennek semmi köze hozzá
:) -
#1194 nekem sincs bajom a kinézettel félreérted akkor.de ehhez a grafikához és mappokhoz ne töltsön már ennyit basszus :D egy openworld játék nem tölt ennyit szebb grafikával .ez idegel fel :) idegemben mondtam ezeket