1921
1408893095.png
  • Although
    Én csak most értem közel a végére, időhiány miatt. Nem sokmindent vettem meg ez idő tájt. De ez megérte a pénzecskét amit adtam érte.
    A sztori jó, a karakterek jók, a harcrendszer élvezetes, nagyon nem tudok negatívumokat mondani. Nem hiszem, hogy lesz esélye a Witcher 3 ellen, de nálam ez lesz az év rpgje. Még egyszer, talán utoljára, átélhettem ezt a különleges élményt. :)

• pjboy091
    Sikeres volt a toborzás a magyarításra? Elég nagy csend van a téma körül...
  • jocika
    Néhány képen látom, hogy a karakterek fölött zöld, apró pontok vannak. Azokat hogyan lehet "odavarázsolni"?
  • Sheltem
    Hú nagyon félek elolvasni , biztos nagyon "színvonalas" :) márcsak a "gyenge tárgykészítési rendszer" negatívum miatt is.
    Miért is? :) Szerintem rohadtjó..Dragon Age1 hez képest pont ezaz amiben a Pillars of Eternity kiváló.
  • Negritis
    ipon.hu értékelés
  • Terawatt
    Uhhh... :( RIP
  • yesname #1267
    Sajnos nem értettem félre. :( Hihetetlen. R.I.P.
  • Renegade
    SQJ
  • yesname #1265
    Ugye csak félreértem... :(
  • Sheltem
    57 óra volt.Ma fejeztem be, és még maradt mellékküldi a felvett npcknek. szóval 60-62 is simán meglett volna ha maximálisan rámegyek.
    ígyse rossz :) Ráadásul a vége felé más volt szöveg amit átugrottam. Ha kijön a kiegészítő majd megint végigtolom más felállásban).
  • Sheltem
    Remélem sikerült még befejezned ezt a csodálatos játékot :((( Számodra kezdődik egy új szerepjáték egy másik helyen, nemsokára találkozunk egy másik fórumon :((( Kurva kibaszott igazságtalan geci élet az...
  • Sheltem
    Jön valami patch steamen.
  • Negritis
    speedrun
    bár hogy ennek mi értelme így
  • Sheltem
    Ha valakit érdekel steamen most le van árazva a Lords of Xulima 30%al.
  • Negritis
    rendben köszi
  • SaGa Jr
    Vége után nem kapod vissza az irányítást, lezárásra kerül a sztori, nincs lehetőség függőben maradt feladatok befejezésére. Egy elbeszélésben megnézheted hogy a cselekedeteid miként befolyásolták a környék eseményeit hosszú távon, illetve milyen hatással voltál a karaktered mellé szegődött társakra.
  • Negritis
    hülye kérdés jön mert még csak az act 1-ben tartok, DE ha 1x a fő sztorit megcsináltam akkor az a "karim" megy a "levesbe"? vagy be tudom fejezni utána még az egyéb küldiket?
  • Sheltem
    Egyébként nincs gond a játék hosszával, nem érzem, hogy rövid lenne. Persze ebből a játékból semmi sem elég, de nagyon rendben van a hossza(főleg ha még lesz hozzá kiegészítő is).
  • SaGa Jr
    A sztori során vannak fix szintlépések, akad ilyen az Act 3-ban is, szóval kár ilyesmin aggódni. Az lesz a művészet ha nem sikerül elérni a 12-es szintet. Akkor tudni fogod, hogy jelentős mennyiségű tartalmat kihagytál.

Va ugyen 15 bounty feladat, ezek összesen adnak annyi XP-t mint amennyivel 1-es szintről 9-10-esig eljuthatna a csapatod. Nagyon bőkezűen osztogatja a program ezeknél a feladatoknál a jutalmat, így lényegében csak ezekből és a sztori fix szintlépéseiből is elérhető a 12-es maximális szint anélkül, hogy egyetlen más feladatot csinálni kéne.
    Od Nua-ban a 7-es szint után van még 3 feladat (ezek közül kettőbe már belefutottál de még nem tudtad lezárni), amik XP-t adnak, nem is keveset.

Act 3-ban meg van majd 1 tucat feladat pluszban (nem számítva az itt lezáruló companion quest-eket).

Adra dragon-t meg jóval gyengébb csapattal is le lehet verni ha a megfelelő módon áll neki az ember és nem csak nekiesik. Amennyiben csak odamegy lezúzni a sárkány arcát, akkor még 12-es szintűvel sem lesz könnyű.

A szintlépéshez meg ne csíkot nézz hanem a karakterlapon a pontos értéket. Az informatívabb és pontos, nem úgy a csík. Act3-ban már nem 100 Xp-s jutalmak járnak már, hanem ezres nagyságrendűek (talán a legnyomibb futármeló lesz ami keveset ad de az tényleg annyiból áll csupán hogy felveszed majd egy területtel odébb leadod a küldeményt), így a level 12-höz szükséges 36K XP elérése nagyon gyorsan megoldható.
  • Sheltem
    Ez alapján amit írsz vannak félelmeim, hogy nem lesz meg a 12. szint, pedig Adra Dragonnak 12 es csapattal szeretnék nekimenni :)
    Ugye most jöttem át Act3 ba és most léptem meg a lvl10 et(kb 2 centi csík van meg 11hez) tehát 2 teljes szint kell még.
    Van még kb 6-7mellékküldi ami Act3ba szól(közte 1-2 a felvett karakterektől). Mondjuk Bountykkal is jön még valamennyi, hát meglátjuk.
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.04.13. 09:15:39
  • SaGa Jr
    Sheltem:
    Viszonylag rövid igen. Van benne tartalom, de nem olyan időhúzó módon szétszórtan található hozzájuk a megoldás mint mondjuk az Act 2-ben. Maga a sztori itteni része kevesebb, mint 2 óra alatt is lezavarható és lehet menni a befejezésre ha akarsz (ami bunyókkal együtt sem tesz ki egy órát és akkor nagyon de nagyon lassan olvasol). De olyan 8-12 óráig is el lehet szöttyögni annak aki akar, mert feladatok azért akadnak, amikből ha jól emlékszem legalább 1 tucat, ha nem több, található az utolsó városban.

torma1:
    Köszi a kiigazítást.
  • torma1
    Szia. Lehet 5-ös varázslatot is csinálni. Ott van a craft menuben. Ahoz 10-es Lore kell.
  • Sheltem
    Nah most kezdődik az Act3, most tudok átmenni alul.
    46 óra játékidőnél tartok, lvl10es party (sok mellékküldi act3as területekre szól azok még nyilván nincsenek meg). Od Nua 7es szintjén vagyok(nem csináltam a hétvégén) most Od Nuát folytatom mielőtt belekezdek az Act3 ba(meg a maradék act2 mellékküldikbe) Bountykból kb 4 van kész. Szóval nagyon remélem, hogy vége felé már 12es leszek..Kíváncsi vagyok a 6os Wizard spellekre is. Act3 nagyon nyúlfarknyi lesz?
  • SaGa Jr
    Nem azt írtam, hogy csak hármat lehet, hanem elsőre csak hármat lehet a játék korai szakaszában, az Act 3 előtt. Az okot te is tudod, mert az egyik az első négyesből a kezdetben elárasztott terület túloldalán van
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ez lenne a problémás ogre + ogre matron + ogre shaman csapatos buli közvetlenül az utolsó város előtti első terepen egy barlangban
    és az út ide csak Act 3-ban nyílik meg. Összesen 15 van belőle és mind megcsinálható, de egyes részekkel várni kell mert a játék nagyobb részében még elérhetetlenek.

Megtanulni meg tud a varázslód akár 6-os szintű varázslatot is, de használni csak akkor fogja tudni mikor elérhetővé válik. Az 5-ös majd level 9-en, a 6-os meg level 11-en. Nem mellesleg a level 9-es varázslónak az 1-es szintű varázslatai átalakulnak per rest-ről per encounter-re, azaz első szintű varázslatokat a korábban megszokott pihenés nélkül is tud majd folyamatosan durrogtatni a csatákban. Level 11-en ugyanez lesz a második szintű varázslatokkal is. 13-as szinten jönne a 3-as szintűekre ez az előny, de a játék csak 12-es szintig van kidolgozva.

Lore-nak meg nem sok köze van a varázsláshoz, az a tekercsek használatához szükséges és legfeljebb 8-as értéken, mert a legerősebb tekercsen lévő varázslat 4-es szintű.
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.04.12. 13:42:10
  • Sheltem
    Azt mondjátok meg nekem, hogy a lvl8 wizardommal tanultam meg könyvből 5ös szintű spellt 2dbot. Viszont csak 4ig tudok varázsolni 4ig mutatja a quickbaron a spelleket(lore 12es). Lvl9től fogok tudni 5öst?
  • Sheltem
    Miért csak 3at lehet megcsinálni a bountykból? Én most csinálom a 3.at nem 12 lesz?
  • SaGa Jr
    Amennyiben kizárólag a sztorival foglalkozik és nem mászkál el másoknak feladatokat csinálni, úgy valóban reális a 9-es szint a játék végére.
    De ha nekiállsz mindent megcsinálni, akkor akár Act 3 kezdetére, sőt akár Act 2 vége előtt már elérheted a 12-es szintet (bounty feladatokat minimálisan végezve, mert úgyis csak az első 3-at lehet megcsinálni Act 3 előtt ugyanis a 4. feladat egy olyan helyre szólítja el a csapatot ahová csak Act 3 során lehet eljutni leghamarabb) mert olyan sok a kapható/elvállalható feladat és igen bőkezűen szórja a program az XP mennyiséget. Azt akkor a companion-ok által adott feladatok még csak képbe sem kerültek. Van itt tartalom dögivel, csak győzd megkeresni. :)
  • Sheltem
    6=60-65%csak elírtam
  • Sheltem
    Én 8.5 es szintű vagyok és a játék kb 6% ánál tartok és most kezdem el a bountykat csináéni OD Nuaból 6 szintet csináltam.
    Végig 6 karakterrel mentem..Tehát simán leszek 12 a végére.
    Mellékküldiket kell csinálni és annyi.
  • bazsidiver
    Néztem Angry Joe bemutatóját, ő meg azt mondta 8as vagy 9es szintű leszek mire befejezem a játékot, na mondom akkor jól állok mert már 9es vagyok, de akkor úgy látszik ezeket a küldetéseket ő is kihagyta.
  • SaGa Jr
    A másodlagos feladatok egy része nem mászik az ember arcába az biztos, így alaposan körül kell nézni értük és bemászkálni sok helyre, beszélve mindenkivel és olykor mindennel ami kicsit is gyanús vagy eltérő a megszokottól. A csapatod szintje miatt vélem úgy, hogy többet is kihagyhattál, elmehettél mellettük anélkül, hogy észrevetted volna a lehetőséget. Ez nem baj, lesz felfedeznivaló még a második végigjátszásra is legalább. :)

Xp valóban nem jár simán ölésért (nem is baj), ellenben Od Nua esetében több másodlagos feladat is van, amik miatt szintet tudsz ott lépni és nem csak tárgyakat meg pénzt szerezni.
    Első mindjárt a 3. szinten, aztán a 7-esen az egyik companion-od (Kana) feladata teljesíthető, igaz utána vissza kell menni vele az 1-esre (használd az első szintre közvetlenül felvezető lépcsősorokat ott ahol van ilyen), hogy lezárásra kerüljön a feladat és megkapd az XP mennyiséget, aztán szintén akad feladat a 12-es szinten ami a 13-ason kerül teljesítésre azt onnan visszamész a 12 és máris dől az XP.
    A 14-esen újabb helyzet adódik majd aminek megoldásáért XP-t lehet bezsebelni nem is keveset (már ha nem fullad bunyóba a dolog), aztán a 15-ös a vége ahol két módon is teljesíthető a Master Below feladat amiért egy nagy halom XP jár.
    Meg aztán itt Od Nua-ban van egy darabokban lévő kard (4 darabban, 4 különböző szinten szétszórva, mindegyik darab megtalálásához scout módban kell nézelődni) aminek darabjait begyűjtve utána leszállítva azt a megfelelő kovácshoz és összerakatva kapsz egy piszok jó kardot (DR csökkentő alaptípus jó erős extrákkal) és egy halom XP-t.
  • bazsidiver
    A mellékküldetéseket megpróbáltam mind teljesíteni, de ezekről a bounty feladatkról még nem halottam. Od nuaban a 11es szinten vagyok, de onnan inkább loot jön és nem xp (olvastam hogy a leölt npckért nem jár tapasztalt). De akkor megpróbálom ledumálni hátha sikerül.
  • SaGa Jr
    bazsidiver:
    Minek akarod leölni? Az csak az egyik megoldás, ráadásul nem is feltétlenül a legjobb. Simán ledumálhatod vele a problémát és harc nélkül lezárható a sztori, ráadásul több XP-t is hoz a dolog és a sztoriban is lesz szerepe annak, hogy ezt a szituációt miként oldod meg. Csak ne próbáld befolyásolni/győzködni, simán csak beszélgess vele.

Gyanítom több dolgot is kihagytál a korábbi Act-ek során, ha Act 3 ezen részére még nem érted el a szintlimitet. Elég nehéz ugyanis nem elérni Act 2 végére. Mondhatni tudatosan kell kerülni a feladatokat hozzá.

Bounty feladatokat valószínűsítem, hogy nem csináltál (wardens lodge-ban veheted fel a feladatokat amint felépítetted azt az erődödben). Azokkal nagyon jól és gyorsan lehet fejlődni és jó cuccokat is kaphatsz.

Od Nua területén meddig mentél le? Ott a 7-es szintig lazán lemehet egy csapat úgy, hogy 4-esen kezdi és mire azt a szintet befejezi, már legalább 6-os szintű lesz. Ennek oka, hogy másodlagos feladat is szerezhető meg teljesíthető út közben és egy companion feladata a 7-es szinten teljesítésre kerül. Mindkét eset 1 szint ugrást hoz a csapatnak. A lentebbi szinteken is lesz még másodlagos feladat amit teljesítve újabb szintlépés(ek) borítékolható(ak).

Amennyiben a Sky dragon, ő van a romos templomban, 9-es szintű csapatodnak leküzdhetetlen kihívást jelent, akkor azt a 12-es szintűvel is meg fogsz szenvedni vele. Az a sárkány marha gyenge, alig erősebb mint egy drake abból meg már gondolom többet is hidegre tettél. Valószínűleg mindkét nevesítettet is. Na a barlangi drake amelyiktől egy követ vehettél el az sokkal komolyabb kihívás volt, mint ez a sky drake. Próbálkoztál más csapat összeállítással esetleg?
  • devlking
    1.04ből
    Optimized Save/Load game system for better performance.

Erre kiváncsi leszek. Ha esetleg valaki próbálta steam beta patchet mesélhetne.
  • bazsidiver
    Én arra gondolok akiért elküldött az isten a rom templomába hogy öljem meg. baszott nagy kék. De akkor lehet hogy addig mellékküldetsézek meg befejezem od nuat hogy fejlődjek még.
  • Sheltem
    De ugye nem Adra Dragonra gondolsz? Mert neki 12 es partival menj majd.
    Az 5 ös szinten lévő draket le lehet csapni 5 ös partival is már ha jól mikrózol.
  • bazsidiver
    9es szintű mágus, harcos és egy rogu, valamint egy 8as paladin és pappal.
  • Sheltem
    Hanyas szintű partival mentél neki ?
  • bazsidiver
    A 3. felvonásban elakadtam:
    A templomban a sárkányt hogyan lehet legyőzni? A távolsági és közelharci fegyverekkel se tudtam sebezni, úgy sikerült valamennyire levinnem az életét hogy elkábítottam papommal és mágusom és a druidám legdurvább terület sebző képességeit rányomtam, de így se sikerült teljesen megölnöm, mert mindig kinyírt pedig hatfős partit vittem. Próbálkozzak tovább ezzel a taktikával vagy van jobb?
  • Sheltem
    Legjobban attól dobom le az ékszíjat ahogy szépen megvan rajzolva minden.. Egyszerűen gyönyörű ez a játék.
    Amúgy egy deka buggal nem találkoztam eddig.
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.04.11. 21:24:53