Pillars of Eternity
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
Igazából virágbolti verzióként is jó lenne(hétvégén megvettem a Kings bountykat is) de nagyon olcsó a Divinity is meg a Xulima is G2A -n.
Na mindegy majd eldöntöm lehet egyiket se veszem most meg 😊
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.04.07. 16:30:23
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
a harc rendszer és a stílus elég gyorsan "dűlőre" viszi
D😮S-t nem toltam a Xulimát én imádtam az is kb 40 óra és nekem a történet is tetszett
vannak benne klisék mint mindenhol, de mégis egy fura érzés járja át az embert
és nekem a puzzle-k is tetszettek menetközbe
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.04.07. 16:19:26
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
Úgyhogy most vacilálok, hogy Lords of Xulimát vagy a Divinity: Original Sint vegyem meg(ha már olyanból jutottam haszonhoz amit már egyszer úgyis szórakozásra költöttem).
Tudom, hogy az utóbbi nagyobbszabású meg minden, de valahogy a Xulima might and magic (4-5) "hatása" jobban vonz.
Nem tudom...Tanácsot tudtok adni ?
Ja és bocs a 3 hozzászólásért 😊
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.04.07. 16:16:23
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Ha szerinted fos akkor nem biztos, hogy ez a te játékod(ezt persze mindenféle offense és flamekeltés nélkül mint észrevételt jegyzem meg).
A játék eredeti, viszont az 500+ oldalas official strategy guide-ot pofátlanul szereztem meg, mert ott vannak hasznosan leírva az összes szörny összes tulajdonságai - mire érzékeny, mire ellenálló, és az ugye nem volt benn a champion editionben.
Utoljára szerkesztette: f24sg, 2015.04.07. 16:10:11
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2015.04.07. 14:58:52
"bizonyára messze még a vége"
Egyébként kérdés, hogy Act II-ben hol vagy. Simán lehet, hogy neked sem lesz hosszabb 50-nél.
Én - most is onnan vagyok - még (korr.) 2. fejezet, Od Nua Végtelen Ösvényei, 7. szint, mellékküldetések, Erődítmény. taktikázok, tankot is készítek az egyik karakterből stb. és "csak" 35 óránál járok, és bizonyára messze még a vége.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.04.07. 13:55:05
elkapott az atmoszféra és a sztori
bár remélem ott lesz 2. rész mert a befejezés alapján jönnie kell 😄
amúgy ha "magával ránt" a játék és 40 órán keresztül jól érzed magad és nem érzed azt "hogy ezt muszáj megcsinálni" akkor nincs gond
ha azért 40 óra valami mert olyan időhúzás van benne amire semmi szükség csak hogy peregjen az óra nah ott akár 100 óra is lehet akkor is húzni fogom a szám
Ez mondjuk még a szerkeszthető kommentek kora előtt volt.
klikk itt a srác elég komoly időt belerakott, már csak az ismertető megírásába, durván min/maxolás nézőpontból bemutatva a fajokat, meg a kasztokat. Én képtelen lennék ez alapján játszani, de hátha valakinek hasznos. Ja, meg az osztály/faj, elnevezések aranyosak, mint, hogy milyen is a controll freak vazsi, meg az Aladdin tolvaj 😊
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
főleg hogy általában vannak releváns döntések amik miatt többször is újrajátsza az ember
Hát nem túl hosszú akkor...Azért egy 60 órát reméltem. Sebaj, végülis 6000be volt, 14ezerért megvettem volna a galaxisban biztos szívnám 40 óra után a fogam 😊
A végével van pici bajom, de nem írom le még spoilerbe sem, mert amilyen mázlim van, elcseszem a spoiler taget és az egész kimegy publicba. 😊 Mindent összevetve az elmúlt 10 év legjobb crpg-je, de egy Planescape Torment szintjét nem éri el.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Plusz a magasszintűek általában komoly világi hatalmaknak is parancsolnak és ha kell hoznak magukkal katonákat, ballisztákat (jó kis tűzvédelmi varikkal/rúnákkal, pluszos lövedékekkel stb.), varázsló akkolitusokat, papokat, pszionikusokat, megzabolázott szörnyeket, morálbónusz mindenkin, hogy ne fussanak a sárkányiszonytól stb.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Na ilyenbe még nem futottam bele, illetve nem foglalkoztam a zsoldosokkal azután, hogy teljes volt a létszám.
Ezek szerint ők lennének azok akiket támadás ért ide úton, megoldották a helyzetet magukban és melót keresnek? Ilyen híreket már többször is kaptam, de nem különösebben érdekelt a dolog. Most legalább tudom, hogy ilyenkor a zsoldosok ablakában kellett volna őket keresni, nem az általános vendéglistán. Örülök neki hogy még mindig tartogat érdekességeket ez a játék. 😊
Akkora extra összegért amúgy adnak is akkora pluszt esetleg (a sima zsoldosok ugye +2 módosítóval játszadoznak összesen)?
Renegade:
Emlékszem rá, nagyon szerettem többek közt emiatt is a Wiz7-et. Meg azon kezdtem még '93-ban angolul prüntyögni meg kérdéseket fogalmazni és nem csak szavakra rákérdezni. Olykor egész érdekes dolgokat lehetett kiszedni belőlük egy jól megfogalmazott kérdéssel, olykor nekiálltak filozofálni vagy válogatott módon küldtek el a sunyiba. 😊 Nagyon választékosan tudtak káromkodni, ileltve a különféle káromkodásokra reagálni.
cRPG "elhagyhatatlan" sablonjainak kelléktárát gazdagítja még a töltelék hozd-ide, vidd oda, ölj patkányt kategóriás feladatainak igen komoly juttatásokkal való honorálása is és az extrém sebességű szintlépések. Egyes játékokat asztal mellett végigjátszva jó ha 3-4 szintlépés összejönne, nem 20 vagy még több. De hát ezért szeretjük a cRPG-ket. 😊
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
ettől még lehet álmodozni egy olyan játékról, ahol tényleg aktívan reagál az AI a történésekre.
anno egy érdekes ötlet volt a wizardry 7-ben: vannak a partyn kívül más hősök, akik szintén keresik az Astral Dominae-t, ők jöttek mentek a világban, harcoltak egymással (akár a partival is) és volt, hogy elhappolták a csapat elől azokat a tekercseket, amik útmutatóként szolgáltak (talán legend scrollok voltak) 😊
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
na igen a crpg-k két dologból nem tudnak kinőni, az egyik a dungeon mélyén ülő gonosz: miért van ott, miért csapdázza tele? tényleg arra vár, hogy valaki odamenjen megölje? miért nem irányítja a szolgáit? miért vannak külön szobákban? 😊
a másik a sárkány: ha valaki papiros szerepjátszott, az tudja, hogy ha sárkányt lát, akkor futás, vagy teleport, jó messzire, mert legyőzhetetlenek szabad ég alatt 😊
Ettől persze az "ostromlott" területen pihenés egy marhaság, főleg 8 órányi laza szundi zavartalanul. De ha meglépnék a készítők hogy komolyan veszik az ilyesmit, nem engedik a pihenést, rátörnék az őrök a csapatra az ajtót pihenés közben, a bajra egy helyre gyűlnének (ami egyébként a lehető legnagyobb hiba, mindenki menjen szépen riadónál a saját kijelölt helyére és majd az erre tartott kereső csapatok foglalkoznak a probléma lokalizálásával), na akkor lenne ám nagy sivalkodás casual player/games körökben, márpedig a bevétel igen tetemes részét mindig ők adják össze, így hozzájuk igazodnak az alkotók is.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.04.07. 11:14:10
a kastélyban "camp" kicsit necces nálam is, de ez legyen a legnagyobb gondja a játéknak 😄
Mondjuk én vagyok a hülye, mert mindig elfelejtem a buff italokat, kajákat elfogyasztani. 😊
No meg keveset alszom, simán van, hogy 30 HP/Stamina ponttal ugrok bele a csatába, aztán load game, szóval még nem volt rá példa, hogy 3-nál kevesebb táborozó cuccal mászkálnék.
A micros rész marha jópofa, a harcos marha jó tank (defre gyúrtam nála keményen), percekig feltart 3-4 őrt. Egy dolog szúrt csak szemet, hogy sok AI nem fut utánam a végtelenségig, na meg a kötelező szerepjáték fa**ság: bár kiabálják a riadót, de a szomszéd szobában lévő őrök nyugodtan megvárják hogy halomra öljem a bajtársaikat, de nem segítenének nekik. Kíváncsi vagyok lesz-e valaha olyan játék, ahol az őrség riadóztatva lesz, ha valahol csata van egy várban, vagy, hogy elzavarnak egy településről, mert mondjuk kiirtom egy fogadó komplett vendégségét. Ja, meg a másik marhaság: kiirtom a fél kastélyt, megalszom egy szobában, de a kutyát nem érdekli. 😊
Bérelted a vendéget? Ilyennel még nem találkoztam, eddig ez a lehetőség valahogy kimaradt. Vagy volt és akkor ingyen volt vagy nem volt. Egyedül a káros vendégnek tudtam fizetni, hogy húzzon el a csodába, illetve kíséretért folyamodókat tudtam pénzért lerázni ha nem volt éppen szabad companion akivel társíthattam volna az illetőt. Esetleg szimplán félreértettem amit írtál? <#wilting>#wilting>
Eddig nekem a legtöbb amit a rablók elloptak az a teljes befolyó összeg fele volt alacsony (25 alatti) security értéknél. 35+-os security esetében már csak csipegettek a teljes összegből a kis piszkok (ami így kicsivel több volt annál, mint amit a "védők" elkértek fizetésnek). Mondjuk míg lent ki nem pucoltam a járatokat addig magasabb volt a részesedési arányuk de 50%-ot így sem haladta meg. A nagyobb változásokat (számomra pozitívakat) a magas security és a kipucolt alsó régió jelentették.
Ő segítséget, megoldást kért, én adtam. Aztán hogy él vele vagy sem, az már rá van bízva.
Ha meg esetleg azok közé tartozik, aki nem szeret olvasgatni (mert nem vágja annyira az angolt, szótárazni meg mondjuk nincs kedve), akkor magától valószínűleg nem jönne rá a megoldásra, mert nem rágja a szájába a program a választ, csak utalásokat tesz rá, azokból sem direktben célra mutatóakat, még akkor sem ha nagy mennyiségben vannak elszórt hint-ek a szinten meg korábbi/későbbi helyeken.
Ezért nem írtam meg, hogy hol találja a szükségest.
Szerk.: Megértem. Én hulladék tanya netről játszom. A STEAM "hülyeségeit" kénytelen vagyok tolerálni 😞)
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.04.07. 10:26:13
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
IMYke2.0.0.0:
Igazad van, nekem valahogy mégsem mindegy, hogy 80 megát vagy 500+-t kell legyűjteni egyszerre.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.04.07. 10:23:47
A képemen jól látszik a szobor, aminek a kezébe kell a kard, elcsúszik a fal, és be tudsz menni.
Különbség alapú patchelés. A GOG verzió is ugyanúgy lenyeli neked a tárhelyet patchelés közben.
A STEAM-es verzió meg egyesen a kész anyagot szedi.
Az endles paths of od nua 3. szintjén hogy lehet bejutni a rejtett szobába(a folyó jobb oldalán)?
800 pénz azért nem a világ vége fenntartási költség címén. Alapból 400 pénzbe került a 8 védelmi zsoldos kétnaponta (darabja 50 zseton volt). Duplázva sem egy nagy összeg. Az tudja megnyomni a költségeket, ha harcolniuk is kell mert támadás ér és esetleg a támadók sikerrel járnak, lezúzva valamit amit már felépítettél.
Nincs esetleg egy vendég a helyszínen aki negatív hatással van a helyre? Ezt ugyanott tudod megnézni ahol a quest-ekre lehet küldeni a companion-okat, illetve ahol kísérgetős melóra mehetnek.
Egyes vendégek nagyon negatív hatással vannak a biztonságra és ismertségre, mások inkább pozitívak. A negatív hatásúaknak lehet fizetni hogy elhúzzák a csíkot, máskülönben napokig egyre nagyobb mértékben csökkentik a bevételeket. Szintén negatív hatással tud lenni a bevételre ha nem kerül teljesítésre kísérős feladat (akár fizeted akár elküldesz egy companion-t azok megoldhatóak de lehetnek negatív hatásaik is) megadott időn belül.
A GoG verzióban ezzel nem találkoztam, bár arra még nincs kinn a hotfix, csak az 1.3-as patch (ami kemény 80 mega volt, nem az a sok száz megás mint a steam-es verziónál). Igaz GoG verziónál sok egyéb hibát sem tapasztaltam amit javított a patch...
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.04.07. 10:05:14
Remélem, ez most orvosolja.
Pénz meg idő. Ez kell mindegyik felújítandó helyhez a fortress-ben. Mindegyiknek pénzbeli követelménye van és megadott időbe kerül (1-2-3 vagy 4 nap) mire elkészül. Addig mást "építeni" nem tudsz amíg az éppen kijelölt dolog el nem készül. A részletek alább spoiler-ben.
Ha kész a great hall akkor lehet építeni ugyanazon épületbe barakkot, dutyit és könyvtárat is. Pihenőrészleg viszont nem itt van, hanem a másik épületben, annak is a felső szintjén ha már helyreállításra került.
Azt van még itt 3 műhely/bolt, egy helyrehozható templom (mindegyikben lesz "kereskedő"😉, ott a Warden's Lodge ahol a karaktered kaphat/vállalhat el bounty feladatokat, illetve van egy csomó más helyrehozható dolog (falak, útvesztő, kert, miegymás) amik a szálláshelyen való alváshoz adnak választható bónuszokat vagy egyéb szerepük van.
Minél jobban helyre van pofozva a fortress, annál nagyobb bevételt generál és annál kevesebbet nyúlnak le a banditák. A védelem és ismertség előnyeit (ami a környék biztonságára és a bevételekre van többek között kihatással meg még másra is) növelni lehet a barakk meglétével amennyiben oda toboroz az ember segítőket.
Sheltem:
Az első a 1.3-as patch volt, a mostani egy hotfix a patch-hez, mert jó szokás szerint a patch meg is oldott problémákat meg generált is egy rakás újat (problémák keletkeztek például a lockpick-ekkel, a ranger képességei elcsesződtek, egyes feladatok problémássá váltak és még mindig bug-os az endless path 13-as szintje). Azt a héten jön a 1.4-es patch is.
Terawatt:
A fogadós nem igazán (csak egy hely van ahová érdemes pihenni menni és pénzbe kerül), a piac sem, mert alapanyag van dögivel (gyűjtöd és találod) így gyártom magamnak ami kell és csak ritkán szorulok vásárlásra.
Előkészület az pár kattintás és némi inventory játszadozás, összesen ha 1 perc pályánként azt ennyi. Quickbar kibővítve így több lehetőségem van és több cucc van eleve az övön (csapda, löttyök és scroll). Már ott ahol egyáltalán szükség van a dologra. Bounty feladatokra jobban rákészülök mint általában az egyéb helyekre. Ott specifikusan kell válogatni mit használ az ember.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.04.07. 09:42:41