Pillars of Eternity

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lwb
Hardban tolod? Nem tudom, én normálon vittem, ott nem volt gond.

lwb
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A GM történetét végig is vittem, azzal nincs gond, le is zárta a questet a journalban. Durance-nál is szerintem végigvittem, mert feljött az utolsó kérdés és a jellememnek megfelelő választ adtam, aztán a végén szépen el is mesélték, hogy máglyán égette el magát a csórikám. Ezzel sincs baj,c sak éppen nem vette ki a journalból az aktív questeknél pedig emiatt direkt sétálgattam a vége előtt és aludtam itt-ott, hátha bedob még valamit. Nem dobott. Lehet, hogy bug.

Myselor
elnézést.hozzáteszem akkor hogy az utolsó bossnál kellene help
Riddick21
Én segítek egy kicsit, igaz, nem abban, amit kértél: nem fogom megnyitni a spoileredet, mert még csak nagyjából sem jelezted, hogy hol tartasz, milyen helyzetben kérsz segítséged (hányadik fejezet, nagyjából, SPOILERMENTESEN merre jársz, stb.).
Esetleg nem vagy akkora birka, hogy a játék végéből elspoilerezz valamit, de ki tudja... Így aki nem akar rábaszni, az nem nyitja meg ezt a kérdést, ha csak végig nem vitte a játékot 😊

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

Myselor
HELP PLS!
na most itt vagyok a final bossnál ez most komoly?azt a thaos buzit lecsapom gyors ott a 2 nagy állat,egyfoyltába kasztolja azt a kongatós szart így fél hp lemegy van hogy egymás után mind kettő.és kurva sűrűn alig van időm támadni a heal mellett.ha pedig nem csapom le thaost. fel gyógyítja a 2 nagy szart,előtte próbáltam azt is.1 hpja volt a dögnek lecsapnám erre maxra tolta neki.egész játék egy szaros könnyű volt normalon itt meg esélytelen vagyok max szinten a legjobb gearben?mit kell?
Durance feladata igazából a játék végén zárul le.
Többször is előfordulhat, hogy addig diskurálhat vele az ember míg besokall, azt nem lesz már mit mondania, nem hajlandó beszélgetni. Amikor már nincs mit mondania, akkor pár napnak, több pihenésnek el kell telnie, hogy újra hajlandó legyen az adott témáról beszélni de ez nem hiba, ez direkt így van megcsinálva. Ugyanez a helyzet Grieving Mother (GM) esetében is.

Amikor kiderül a sztori egyik fontos háttéreleme (a nagy kavarás amit Woedica csinál), na akkor lehet megejteni az utolsó nagy beszélgetést Durance-al amihez a korábbiakban megtudott információkat felhasználva lehet majd a feladat végét elérni és befejezni azt.
Maga a feladat kimenetele egyébként kétféle lehet. Az egyik számára elég tragikus kimenetelű lesz, a másik esetben új célja lesz életének . Aztán, hogy ebből a kettőből melyik valósul meg, az csak attól függ, mennyire ásta bele magát a játékos Durance hátterébe és mennyire tudja őt rávezetni a történések megértésére vagy éppen mennyire vezeti őt félre.

Egyébként csak pár alkalom van a második és harmadik act során amikor a játékos karakterét bizonyos álmok gyötrik, ezeknél kell ott lennie neki és GM-nek. Bárki más van ott ilyenkor az csak megjegyzi, hogy elég furcsán viselkedik a karakter, de ez a két companion érintett az álmokban.

Ezek után az álmok után kell beszélni vele is meg Grieving Mother-rel is, mert mindkettő feladata ezen álmok által folytatódhat és zárható le, de nem szükséges feltétlenül ott lenniük a megtörténtekor. Maguk az álmok egyébként bizonyos számú pihenést igényelnek, hogy előkerüljenek így ha kevesebbet szunyál a csapat vagy előrébb kerül a túl sok szunya miatt a játékos karaktere az álmok terén, akkor szerintem előfordulhat, hogy megakad a történet.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

lwb
Durance nekem bebugzott és bár feladta az utolsó beszélgetést, de hiába zártuk le, a quest aktív maradt és soha nem változott már és új beszélgetés sem lett a végéig. Ez lehet bug is, de szerintem az válthatta ki, hogy Sagani miatt egy időre kispadra tettem.

Valójában foyltonos jelenlétet, magaddal cipelést csak kettő igényel, mert bizonyos pihenések fogják aktiválni a sztorijuk továbbvitelét. Ámbátor ha akkor épp nincsenek ott akkor is lehet a dologról beszélni velük később és lezárni a sztorijukat.
Ez a kettő Grieving Mother és Durance a pap.

A többieket elég csak oda vinni ahol dolguk van.

Terawatt
Érthető. A felvetés főleg az ilyen hat rangot party móka miatt jött fel.

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

lwb
Sajnos az ncp-ket cipelni kell, ha végig akarod tolni a történetüket. Ráadásul egy végigjátszás alatt nem is lehet mindegyikét végigtolni, mert 6 a party limit. Vagy legalábbis elég nehéz, cserélgetni kell a karaktereket, nekem ez b.szta el Durance történetét szerintem, hogy kicseréltem Saganira egy kis időre. A druidára meg már időm se volt.

De lehet csak kreált partyval tolni, bár azért sok érdekes kommentről, színes party dumáról maradunk így le. Szerintem normálon nem olyan nehéz a játék, hogy min-maxolni kelljen az egész partyt, optimalizált tulajdonságokkal. Nem éri meg.

Sir Quno Jedi
Főquestekben is másképpen reagálnak stb.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

neem csak a dark side hiányzik 😄

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Terawatt
A nevesített npcknek csak a saját questjei miatt érdemes megtartani őket nem? Ha nem velük mész akkor max ezekről lemaradsz amúgy meg ahogy hallom maxra lehet vinni így is a partit mert van content dögivel

Sir Quno Jedi
Amúgy ha nem kéne a sok tetves nevesített karaktert hurcolászni a quest-ek miatt, akkor egész érdekes partikat lehetne összehozni.

Pölö ki kéne próbálni, hogy lehet-e olyan karit csinálni, aki kb. semmire sem jó, csak dummynak. Murva sok életerő, endurance és hárítás/védelem/reflex, meg rakat páncél, pajzs és varázsucc rá, ami erre jó. Skilljeit és mindent védelemre húzni fel. Nem baj ha senkit sem tud megütni, meg ilyenek, nem számít. Ő megy elől, őt püfölhetik, többiek hátul sunyziznak és mikor mindenki ráugrik, akkor beszállnak a területre ható varázslatok, skillek stb. amiket ő is beszop, dehát istenem... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Terawatt
Pillars of Eternity diary: playing as a party of bears. Valaki tényleg megcsinálta amire gondoltam. <#hehe>

Edit: képek lapozásával a szöveg is változik. Az elég beteg, hogy csak a medvéket használta, az íjászokat meg hátul hagyta.
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.04.08. 11:58:44

Myselor
igen.és köszi 😄
ez annyira poén hogy mindenkinek más a nehéz.nekem annyira könnyűek voltak auto attackoltam szinte végig őket a kapitányt meg insta killeztem rá benyomtam mindenkivel a spellt és halott is volt szétrobbant hehe 😄 az ogrék szivattak de mikro manageléssel baba könnyű volt az is 😊 meg a gyengéiket kihasználva ^^
Akkor eddig 12-vel már végeztél (már ha mindössze csak 3 van hátra)? Ügyes! <#eljen>
Én a legtöbbet a kalózokkal szívtam, nekem az volt az egész játék legkeményebb meccse. Senki más még csak meg sem közelítette azt, amit ők felvonultattak, holott egyenként gyengék voltak, de együtt nagyon ütős kis kombinációt alkottak. A legkönnyebb meg a ranger és állatcsordájának leszedése volt. Egy darab gaze of adragan csapda "elintézte" az egész brancsot.

Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.04.08. 11:34:02

Myselor
ja és azóta már elértem a max levelt 😊
Myselor
level9en estem nekik.
Sheltem
Hanyas szintű partyval ?

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Myselor
a bountykról annyit hogy 3 van nekem már cska hátra.de eddig mindegyik könnyű volt csak az ogrék szivattak kicsit de okosan csinálva meglett tegnap elsőre😊
Köszi, akkor egyelőre megleszek enélkül.Nem csinálom végig még egyszer ezt a dungeont(a vízesés mögöttire gondolok, most nem a saját gépemnél ülök, ezért nem tudom a helyszín nevét)...Edér szerencsére még tudja használni.Ő majd pulloz, én meg ütöm!<#nevetes1>
Ismert hiba, sokaknál előfordul, érdekes módon azonban az áldozat főleg Edér szokott lenni, nem a játékos saját fighter karaktere (ott csak elvétve fordul elő).
Megoldás csak egy van egyelőre, mégpedig egy olyan save visszatöltése ami azelőttről való hogy a hiba előfordult volna. Nem quicksave vagy autosave, rendes mentés és lehetőleg egy korábbi területről mint ahol a gebasz felütötte a fejét. A képesség egyébként az Into the Fray. Hasonló hiba előfordul még a Marked Prey és Itumaak's Takedown (ranger) képesség használatánál, Aloth esetében a Grimoire Slap képességgel.

Javítás elméletileg várható, de hogy mikor az passz.

IMYke2.0.0.0
Nálam tegnap még működött a dolog.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Ok, egyszerűen kiszúrta a szemem a "Láda" jel, mégse vettem észre...Most már sokkal gyorsabban megy a dolog.<#nevetes1>
Találkozott már valaki a következő bug-gal?
A harcosomnak az a képessége, amivel magához tud rántani ellenfeleket(a játékbeli elnevezés most nem ugrik be) az egyik csata óta nem frissül, az ikonja sötét maradt, ha a kurzort fölé viszem, azt írja, már használtam, holott minden harc után újra használhatóvá vált eddig. Kilépés, újratöltés nem segített, alvás kocsmában, tábortűznél szintén hatástalan. Ezek szerint ez a képesség innentől megszűnt vagy van remény a helyre állására? Eddig nem találtam rá megoldást.
Sheltem
Nem egészen ide tartozik de:
http://store.steampowered.com/app/25900/?snr=1_7_7_204_150_1
Collectors Edition 7,49 Euróért világbajnok vétel, ha valakit érdekel. (én hülye meg hétvégén megvettem -igaz a Dark side al együtt ami nem akciós - 6000Ftért g2a-ról).
Saga Jr köszi az infót.
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.04.08. 09:56:14

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

4 olyan hely van
a 4 elemi szoba mindegyikében van egy kis állvány amire az adott elem kis prizmáját kell odatenni
és mindent azon a szinten találsz meg ládákban. Egyik sincs elrejtve. Azt ha azzal készen vagy és minden a helyén van, akkor nem kell harcolnod kemény ellenfelekkel a kijáratnál lévő kapcsolónál (ez is egy állványocska rajta egy kapcsolóval), hanem helyettük sokkal gyengébbek lesznek ott.
Utalás meg nem kell, hiszen kiböki az egyszeri arra ténfergő szemét a dolog. Mindjárt az első szobában ott egy láda, a láda tartalmának a neve mindent elárul arról mit kell keressél és elég beszédes maga a szoba is. 😊

Az a baj, hogy nincs idő tisztességesen belerázódni, mert mire megtörténne letelik az idő.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

IMYke2.0.0.0
Mindent el tudok olvasni. Nem értem a dolgot 😊
Még a könyveket, leveleket, sírfeliratokat, és a tárgyleírásokat, de még az összes emléket - The Watcher - is elolvasom/tam, hiszen érdekelnek 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
10-es szint kapujában lett végem.
Ott már Shade-ek és Shadow-k várnak, olyan mennyiségben , hogy a 6-os szintű csapatom levegőt sem kapott.
Load lett, és most egy darabig felszínen tápolok.

Sheltem
7. szinten volt valami hely ahova be kell rakni valamit, azt később találom meg azon a szinten vagy valamelyik következőn, esetleg kinn valahol? Mert nem sok utalást kaptam rá hol keressem.

Hogthar
Hozzá állás kérdése az egész, hétköznap nekem is másfél órám van játszani, és mégis mindent felfedezek, igaz napi 1-2 térképet sikerül csak átfésülni, de nem is az a célom, hogy minél hamarabb a történet végére jussak, hanem, hogy lehetőség szerint minél többet megtudjak a világáról.
Elvégre ez a játék a jól kidolgozott világa és a jó történetei miatt különleges, nem a tapasztalat szerzés és a sok ellenfél legyilkolása miatt.
Napi másfél óra információ nálam bőven kielégítő.
A 7-es szintig lejutás 6-os csapattal elismerésre méltó dolog. Az a szint egyébként több szempontból is különleges, hiszen okosan csinálva nagyon könnyű tud lenni, főleg mert elkerülhető a szint legkeményebb bunyója,
illetve itt lesz dolga valakinek ha a csapatban van.
Elsőre több, mint elegendő eddig lejutni, már ez is vagy két szintnyi fejlődést eredményez ha az itt kapott feladatokat elvégzi az ember.

Terawatt
Jó a loot/érdekes a hely?

Endless fokozatosan durvul. Egyébként ugyanezt eljátszottam én is. Megpróbálkoztam a Bounty-kkal, de úgy seggberúgtak öröm volt nézni.

Utolsó gondolataiddal meg nagyon egyetértek. Én változó hogy érek haza, de az az 1-1,5 óra nagyon kevés a teljes beleéléshez és igen az alaposság és az apróságok (olvasás) látják kárát. Egyre jobban azt érzem én is, hogy az ilyen típusú játékokhoz bizony le kell ülni, nem éppen kazuároknak (casual játékosok) kedvez, de persze ez becsülendő erénye!
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2015.04.08. 08:49:24

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Sheltem
Level 5-6 os partyval Endless 7. szintjéig jutottam. Ide már kevés voltam, pedig mikróztam mint az ökör 😊
Na mondom akkor megnézem a Bounty küldetéseket. Oda még kevesebb voltam 😊 Úgyhogy folytatom a főszálat (act1 még most érek a kikötővárosba) aztán újra lemegyek a "bűnbarlangba" 1-2 szint múlva 😊
Szerk.: Egyébként nagyon azon vagyok, hogy nem fogok hétköznap játszani csak hétvégén. este 6 kor érek haza kb fél 7 -7 mire elkezdek játszani van 1 max 1.5 órám(asszony is van).
Namost 1-1.5 óra semmi ebben a játékban, és ilyen rövid idő alatt türelme sincs nagyon az embernek elolvasni a dolgokat. Úgyhogy lehet csak hétvégén veszem elő majd.
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.04.08. 07:48:13

Pillars of eternity magyar felirattal
Ez egy jó trailer és jó a felirat is.

Rajta vagyok de régen volt ez a világ. És van amin átrohanok. Pörgősebb lett a világ. Jó lenne visszatekerni de ahhoz nagyon sok Pillars of eternity kellene. És talán újra 1999 kellene legyen. Nehéz elhinni de régen volt. Most épp le vagyok nyűgözve a karakter megjelenéseken meg az ötletességen. De ez nekem ettől a bandától és főleg Avellonétól nem meglepő. A kérdés mi lesz ha már ők nem lesznek. Edit: Az első nagy város kikötőjében vagyok egy remekül megírt mellékquestnél ahol megjelenik a kis fekete palladin csaj
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.04.07. 21:50:45

Mindent úgysem tudsz elolvasni, inkább szemezgess belőle.
De leginkább fordítsd! 😊
Terawatt
Elvetemült kedvemben leszek csinálok egy 6 fős ranger partit. Csak medve companionnal! <#hehe>

Myselor
köszönöm😊
Act 3-ban tudod csak elérni a helyet.
Twin Elms városából, annak is az északi negyedéből (Oldsong) lehet felmenni oda és egy hegyre felvezető lépcső jelzi a helyet ahol átmehetsz a következő területre, ami Northweald lesz.

Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.04.07. 20:27:01

Myselor
Northweald-ba hogy jutok el?pontos leírást pls. :o hogy melyik helyből merre
IMYke2.0.0.0
Az jó.

Hogthar
Nekem nincs engedélyezve de faluban, városban így is engedi hogy szabadon turkálj benne, és azt is hogy közvetlen belőle adj el.
IMYke2.0.0.0
Ezek szerint csak én vagyok olyan perverz, hogy mindent elolvasok a játékban, mert minden érdekel...

Terawatt
miután írta, hogy az nem devek által készített egyből table flip volt nálam is. Igaz korábban sem olvastam már el őket, mert amikor meglátsz egy kibasz*tt nagy wall of textet ami nincs normálisan bekezdésekre bontva, vagy több "dialógusra" ott elmegy az ember kedve.

én meg aszittem vmi komolyabb értelme is van neki
kösz az infot

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

lwb
A támogatók írták azokat, mint a sírfeliratokat. Ezért a minőség is hullámzó. Én az első 10-20 után feladtam, Defiance Bay volt az utolsó hely, ahol kb még mindenkit megnéztem, utána már felejtős.