1921
1408893095.png
  • MrStokes
    Mage-vel az elejen szerintem erdemes lenne egybol eljutnod az elso telepulesre, mert ott 2 plussz fovel gyarapodhat a csapatod, amibol az egyik fo pont egy tank, aki kell ahhoz, hogy ne allandoan a mage-edet akarja minden ellenfel bucira verni.
    Ha mar kibovult a letszam, visszamehetsz az elso teruletre, amin atkelsz majd, mielott elered az elso telepulest.

En druidat inditottam, o a varazslatok mellett kozelharcban is megallja tobbe-kevesbe a helyet, neki 40-50% recovery-t csokkeno pancelokat hasznalok, de gyakorlatilag ot hasznalom masodlagos tankkent, es meg igy sem eleg neki. :)

Mage-nek en inkabb konnyu pancelokat hasznalok, persze folyamatosan figyelni kell ra, hogy lehetoleg ne o legyen a celpont.
    Sztem probalgasd, hogy neked melyik valik be a legjobban annak fenyeben, hogy mennyire tudod ot eletben tartani.

Nezd majd meg a csatlakozo tank karakter kepessegeit, lesz ott egy, ami arra hivatott, hogy magara vonja 1-2 ellenfel figyelmet, amit majd kesobb fejleszthetsz, hogy egyszerre meg tobb ellenfel figyelmet legyen kepes lekotni.

Nalam egyebkent az elejen eloszeretettel abajgattak a mage tarsamat az ellenfelek, ez miatt valasztottam neki kezdetben az Arcane Veil talent-et. A mage tars kesobb mar kevesbe az ellenfelek celpontja, most valamiert mar a druidam az elso szamu foellenseg.
  • obe
    nézem a táblázatot, alapbol a 3 dik legjobb ( mail ) van rajtam, nem csoda hogy lassu a recovery-m:)...de viszont több csapást kibirok...
    melyikkel járok jobban az elején ? erösebb páncél, lassu recovery, vagy gyors recovery de szinte semmi vedelem meele_ben ?
    köszi
  • obe
    köszönöm szépen, tehát könyebb ruha a megoldás, de igy persze ne bocsájtkozzak közelharcba :)...ami nem könnyü,mert mire kimondok egy varázslatot, márpüföl is az ellen...viszont eszre vettem hogy van olyan poti ( találtam, még nincs alapanyagomcsinálni ) ami harc közben emeli az eleteröt, mert meg egyedül vagyok, es marhára ki vannak centizve a harcok..ez a poti mentett meg legutobb is
  • MrStokes
    A recovery ertek jelzi, hogy mennyi ido tellik el ket cselekves kozott, ezt szazalekosan novelik a pancelok.
    Az itteni tabalazatban meg tudod nezni, hogy altalanosan melyik tipusu pancel mennyivel noveli ezt a recovery idot. A tabalzatban - X% -kent szerepel, de gyakorlatilag ekkora szazalekkal noveli a ket cselekves kozott eltelo idot.
    Utoljára szerkesztette: MrStokes, 2015.12.09. 09:59:39
  • obe
    mivel wizard,csak az a láncvért van rajta amit a gep dobott amikor a karaktert kreáltam, más semmi...ennél könnyebb ruhát kell akkor keressek ? pl. bör cuccok ?...ha talent akkor hogy keressem, milyen értéket nézzek amit csökkentenem kell ?
    köszi
  • Daermon
    Változtatható pl, ha könnyebb páncélt használsz, de van amelyik kasztnak talent is van rá.
  • obe
    srácok...lassan jövök rá sorban a dolgokra, de joljönne egy kis segitség :)

harc közben, a fejem felett 5 zöld pötty - életerö ugye - alatta pedig a sárga töltés csik, ami ha elfogy ujra üthetsz / castolhatsz / löhetsz...észre vettem hogy a rám támado banditának joval gyorsabban " töltödik fel " mint nekem...lehet ezt a töltési idöt csökkenteni,vagy ez fix,és karakter specifikus ?

köszi
  • obe
    igazad van, igy nem lenne ambush sem :)...jogos, nem megvalosithato a játekmenet miatt..ok, köszi
  • Terawatt
    Ha mindent látnál nem lenne értelme a lopakodásnak és az előre felfedezésnek. Hamar megszokod és így sok mindent nem lősz le magadnak előre. :)
  • obe
    köszönöm...
    huuuhh..már pofátlannakérzem magam ...kikapcsolhato, a "fog of war" jelenség, azaz hogy a szép nagy monitoromnak szinte csak a közepe élvezhetö a játék látványvilágának a "fekete köd" miatt, ami a játékost kiéri mindenhová ? ..ráadásul nem tul szépen oldották meg ahogy a köd kvázi kövezi a játékost :(...bocs, de annyira felbosszantott ahogy beérek goldtalba, és gyönyörködnék a meseszép grafikán, mintha távcsöbe néznék oldalt - felül - alul homály..najo annyira nem bánto, tudom, piszlicsáré kategora nyavajgás, de akkor is jo lenne ezt a csodás grafikát ámulni :)
  • fluency
    Jó Játékot! :)
  • obe
    köszi hogy ennyi nyaggatásra is feletek még :)...megyek is belemerülni a játék világába,rég kötött le játék ennyire
  • Terawatt
    Encounter = amikor harcba kezdesz. Encounter képességeket minden harcban x-szer tudod elnyomni. Minden mást csak pihenéssel lehet "feltölteni".

Potik jók, de én mindig tartogattam őket arra az esetre ha már többször elhullik a csapat. Alapanyag ilyesmire szerintem annyira nincs bőségesen, legalábbis ott ahol én abba hagytam legutóbb így mindig meggondoltan főztem/craftoltam fegyver.

Nem fog nagyon a mély vízbe dobni a játék. Bátran haladj és majd jön magától
  • obe
    ..és még valami :)
    a sok felszedett növényt már akár az elején is " elfözhetem, vagy inkább adjam el ? ..mint mágus bátran fözzek es igyam ezeket a potikat ,tehát sokat segitenek ha csaták elött vagy nemjelentös,inkább adjam el a potikat ?..köszi ( bocs,mehetett volna egy kommentben )
  • obe
    nagyon köszönöm a kimeritö válaszod ...megnyugodtam, de mivel eléggé az elején vagyok ,inditok egy uj karit
    ..." Az Arcane Assault területre daze-el is és encounterenként 2x használhatod "...az arcane assault az tudom mi, az a magic
    ami nem a várázslistámrol huzom elö ugye ?...de a mondat másik része mit jelent ?...daze meg encounter ?....bocs, köszi
  • fluency
    Nem csinálsz rosszul semmit. Ez a Klasszikus (d&d-re hajazó) rpg sajátossága. Limitált a varázslatok száma, ami később (szintenként) növekszik és egyre erősebb spelleket tudsz ellőni. A mágusokkal az eljén szinte mindehol ez a gond, gyengék és könnyen halnak, de ha megerősödnek, akkor ne kerülj eléjük. :)
    Az Arcane Assault területre daze-el is és encounterenként 2x használhatod, elvileg lenne időd elfutni. Javaslom a Moon vagy fire Godlike fajt. Az előbbi gyógyítgatja magát az utóbbi DR-t kap, ha csökken az endurance-a.
    Esetleg Druidát nézd meg. Az olyan átmenet a mágus/pap/harcos között. Van cc-je, damage-e, plusz még korlátozottan gyógyít is.
    itt találsz egy érdekes druid buildet
  • obe
    ..közben nézem youtube-on hogy játszanak mások wizard karakterrel, tényleg csak csinján használják a varázslatokat...a dragon age-ben megszoktam hogy akár 5-7 spell-t is ellőhetek egy csatában,szokatlan hogy igy kell sporolni :(
  • obe
    egy kérdés még ha nem gond...

szoval mágusként ( level2 ), van 4 varázslatom, es a magic level sarkában van az a szám, ahány varázslatot ellöhetek..ez 3 db-ot jelent per pillanat...tehát jol értelmezem, a következö pihenöig ( inn,vagy tábortüz ),összesen csak 3 varázslatom van ? ez igy elég kevés...mert épp 2_es szinten egyedül koborlok, 3 badintára ráment a 3 db varázslat, es már megint pihennem kellene hogy feltöltödjön ? igy egy kisebb csetepaté esetén egyböl pihenhetek is ?...alig haladok igy a térképen : csata, megyek 20 métert, ott egy farkas, magic semmi,marad a futás, távolsági feygverek...nem csinálok vmit rosszul?
    köszi

• obe
    ok, akkor maradok wizard, meg csak nagyon az elejen vagyok, most ertem a kemping alatti dungeonba, a csaj van velem, meg a kereskedö sräc..egyelöre sokat lopakodunk, es mindenki tävolrol tämad, tank hiänyäban :)...köszi
  • Terawatt
    Legyen a csapatodban olyan aki tud tankolni és ne menj be az ellenség arcába és nem lesz gondod varázslóként.

Mentesen a spoilertől leírom mikor lesz tankod a játék elején, hogy ne került el(nekem elsőre sikerült), de azért bele rakom ha mégsem akarod tudni.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Miután végeztél másodjára(!) a fánál ahol sok volt az akasztás utána lesz ott egy lovag akivel beszélni kell.

Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.12.06. 07:27:18
  • obe
    hmmm...tehät elsö jäteknak välasszak inkäbb mäs karaktert ? rouge ? tank ?
  • Terawatt
    Hát... varázslók általában hamar eldurrannak. Nem a páncél fog megvédeni, hanem a varázslatok. Priest igyekszik kihealelni, wizard meg mondjuk "leragaszt" az ellenfelét. Druida skilljeit nem nagyon ismerem, de majd ki akarom próbálni az alakváltós részét.
  • obe
    sräcok legyszi...egy pär ora teszteles utän törlöm a proba karakterem, es ujat szeretnek inditani...minden hasonlo jätekban mägus-t szoktam inditani...de itt sok karakter van, több mägiahasznälo is..mit ajänlatok ha fökepp varäzsolni szeretnek, de pär utest azert kibirjak ha megszorulok,de ne kelljen päncelban rohangälnom...chiper / wizard / druida / priest szimpi...chanter nem tetszik
    köszi
  • obe
    köszi
  • Terawatt
    Ha jól emlékszem, akkor harc közben generálódik. Elég rég toltam már.
  • obe
    ezzel kapcsolatosan még egy kérdés ha lehet..láttam harc közben - a chiper karakterem arcképe alatt a focus szám 7-es - 16 os ra váltott...de mire megnéztem volna a két spellemet a társam lenyomta az ellent, és ujra 7-es volt a focus értéke...megjegyzem, még nem értem el az elsö szintlépést..
    köszi
  • obe
    Mr Stokes,Daermon...köszi szépen

• Daermon
    Sima ütés/lövés tölti.
    A chiper nagyon jó kari. Én anno dual-wieldel nyomtam. De egy jó hunting bow is megteszi, ha rangedet akarsz (White March part1-ben szerezhetsz is egy rohadt jót).
  • MrStokes
    Bar en meg nem probaltam, a wikin azt irjak hogy a kozelharci es tavolsagi tamadasok, ill. a Soul Whip kepessege segitsegevel generalja a focus pontokat. Valamint minden szintlepessel no a maximum focuspontok szama 10-zel.
  • obe
    nem baj, igy is repesve vártam, ma raktam fel,az elsö percek már el is varázsoltak :)..a zene is olyan jo választás hozzá, szoval isteni..

eddig hasonloval csak dragon age orgins, meg sacred-et játszottam..chiper-elinditottam egy kostolo játekot, 2 spell-t kaptam karaktergeneráláshoz, de kevés focus hiján nem tudom elkasztolni öket...azt mivel növelem,mármint focust ?
    köszi
  • Terawatt
    Total war az eléggé más tészta. Én még egyszer se bírtam tovább egy néppel 40 óra környékénél többet.

Ez annál sokkal kevésbé újrajátszhatóbb. A sztoriban persze vannak kisebb nagyobb változások de leginkább a játékstílus fog csak változni.
  • obe
    köszi...ennyi illik is legyen, bár igy sem tul sok, total war sorozathoz vagyok szokva, 200-250 ora per nép :( ..bár lehet nálam szöszmötöléssel meglesz a 100 ora :D
  • Terawatt
    Fősztori a "how long to beat it" oldalán átlag 41 órára van kiírva. Main+extra (vagyis mellék küldetéseket is csálva)átlag 57 óra.
  • obe
    ok,köszi
  • Daermon
    Olyan 30-40 óra kb.
  • obe
    ááááh:)...értem, igen,érdekel a kieg is majd...kb mennyi játekidö van az alapban ?
  • Terawatt
    A kieg szinkorlátot kitolta és mire odáig eljutsz addigra jön a karácsony és olcsóbban meg fogod tudni venni a kieget hozzá ha érdekel (steam, g2a akármi). :)
  • obe
    ezt hogy érted ? :)
  • Terawatt
    Mire eljutsz odáig meglesz karácsonyi vásárból ha kell. :)
  • obe
    bocs, igaz,nem írtam meg pontosan, az a kiszállitás dija, ebben semmilyen kieg nincs :(