Europa Universalis IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tamadj meg akarkait a protestans oldalrol a religous war cb-vel.
Hogy tudom előidézni a ligaháborút? Mert amíg ez az állapot van addig nem tuok reformokat nyomni 😞
Ja, hogy ez direkt van:/ Nem tudtam:S
Ha felfedezik hogy claimet fabrikalsz akkor nagyon lelassul erdemes ilyenkor ujra inditani es bevalallni az ae.-t.
Golden Horde attempt 1
Itt ott ment el a dolog hogy az ottomanok tamogatjak perzsia fuggeltenseget es 100% liberty desire melett nem tudom anektalni. Perzsia nelkul pedig nem vagyok eleg eros hogy szetbontsam az ottomanokat vagy az oroszokat. Meg ha megprobalnek bargit is megtamadni az torokok egybol ramugrananak.
Golden Horde attempt 2
Igaz hogy elvertem a moszkvat de teljesen kimeritette az orszagomat. Koltsonoket kellett felvennem hogy leverjem a lazadokat de nem tudom visszafizetni oket ugy se hogy ha nincs seregem.

En azt vettem eszre hogy ha hordaval egyszer megakadsz akkor ott anyi ha nem nyersz folyamatosan konyu haborukat akkor hamar elgyengulsz elkezdtem egyet az uzbegekkel is es hat joval konyebb. pedig csak 2 orszaggal van odebb de ott minden iranyba konyeden terjeszkedhetsz nem ugy mint az arany hordaval egy litvan moszkva torok szendvicsben. Plusz kazan crimea es nogai mindig szovetseget kotnek ellened, igy marad a kaukazus a tobbi meg szerencse kerdese.
1000 nap nem elég egy claim gyártásra

Hagyom most egy kicsit a wc achit, amíg nem javítják ki az ilyen bosszantó hibákat. 20% környékén véletlenszerűen ilyen szintre lelassul a claim gyártás. Bizáncra legyártottam 2 claimet, + Theodorora még egyet egy diplomatával, addig ez a másik nem végzet azzal az egy területtel. Új patch most rendesen hazavágta a rendszert.:/
Van hogy nem teheted meg hogy fizeted a zsoldot beke idoben es meg az erodoket se tudod fentartani. Kisebb orszagok nem birjak anyagilag. Viszont az uj verzioba automatikusan felmegy a seregek zsoldjat es elkezded fizetni a fortokat ha megtamadnak, es ez nem csak mp-be hasznos.
Most mar van olyan opcio is hogy a szovetsegesed nem hivhat offenziv haboruba. Egy kis box amit ki kell pipalni a diplo ablakban az adott orszaggal.
már a gép se szereti,legalábbis a patch előtt a lengyelek egyre gyakrabban minősitették vissza vazallussá moldáviát
A march-ot szerintem senki sem használja, értelmetlen mivel nem sokkal jobb mint a sima vazallus, de cserébe nem fizet és még nem is annektálhatom be.. úgy kéne hogy nem fizet, de cserébe több a forcelimitje, stb.. DE be lehet annektálni. Amúgy szerintem a régebbi verziókban az volt a jobb hogy nem kellett az annektálásért dip. pontot fizetni..
Nekem pont fordítva van, igaz max 1 ritkán 2 szövetségesem van, de általában jönnek, igaz, főleg akkor, ha az ő riválisaikat, vagy azokat támadom, akiket nem szívlelnek. Pl most törökkel a francia a szövetségesem, és szinte az összes spanyol/portugál/aragon/osztrák/angol háborúmba becsatlakozott, illetve a lengyel aki meg a magyar/cseh/velencei ellen jött mindig. Amúgy én is inkább vazallusnak szoktam "választani" őket.
Azt viszont még most sem értem, hogy a "march"-nak mi értelme van?
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.12.06. 11:08:43
Tuvok
A force limitem 9k, a lázadásom 17k.

...

Tuvok
De ezek közül bármelyiket is csinálod, mind ugyanúgy lázadáshoz vezet.

kis államoknak meg tiszta szívás,várhatnak 10 éveket
én is azért szoktam vazallusokat szerezni,azok legalább jönnek,a világ végére is
szerintem a szövetség a géppel eleve ráb@szás...én nem haverkodok, mert minden lehetetlen háborúba behív, hozzám meg nem jön vagy nem az elvárt intenzitással

azért túl lehet azt ütni könnyedén 😊 belegondoltam, és biza ezek a hordások is ezt csinálták, először lezúzták, felégették az ellent aztán vagy elfoglalták vagy nem foglalták el...nem kell levenni a seregzsoldot, török játékban egyszer sem vettem le...ha meg leveszed, akkor a kockázat a tiéd...ezért kell a fort, az megvéd, de ha azt is kiüríted, akkor hazárdírozol

az estate-k elsősorban a nagy államokat sújtják,főleg anglia és castille,francia ebből a szempontból a béke otthona
újabb fordulat,így lesznek szövetségesekből ellenségek,mondjuk nem tudom hogyan kapott jogot raguzára

ez a favor rendszer sem világos ő be tud hívni én nem ,mivel nincs meg a 10,de akkor neki se lehet meg a 10
ha meg megvan,jönnek a kifogások,attitude toward enemies meg stb,ő meg elvárja h minden lehetetlen háborújába vegyek részt
Nem is beszelve arrol hogy meg lehet szabadulni toluk hogy ha megszunteted a befolyasukat.
Utoljára szerkesztette: joki95, 2015.12.06. 02:55:23
Neha be kell vallalni hogy elszeded a teruleteiket akkor is hogy ha nem fognak szeretni erte. En meg csak hordaval jatszottam de ott van egy exploit amivel magasan lehet tartani a lojatlitast. Ugye hogy ha terelutetet kapnak akkor lojalisabbak lesznek de hogy ha tovabb adod a teruletedet akkor elmegy a befolyas efekt de a bonusz megmarad a lojalitasban amit korabban kaptal, de enelekul is lehet novelni hogy ha ajandekot adsz nekik vagy monopol jogot meg ilyesmi.
Utoljára szerkesztette: joki95, 2015.12.06. 02:51:41
Hordaval sose lesz gond az ae-vel. -50%-os Tribel conquest cb-vel melett keptelenseg tul menned. Meg gondolj bele hogy mien lenne mar hogy ha raidelheted a provinciat azutan hogy csak elfoglaltad? Nagyon idegesito! Arra se lenne idod hogy felmenjen a seregeid moralja es mar szetbarmoljak a provinciaidat. Nem gond hogy el kell hoznod a provinciakat mert presztizs veszteseg nelkul tovabb tudod adni.
most tényleg, de őszintén...melyik horda égette fel a saját, meghódított területeit hordáskodásból? ugye, az ellenségét letarolták, de ami már az övék volt azt nem baszogatták
én azt hittem a provinciák razeelése arról szól, hogy az ellenségét felégetem, erre bafki a saját meghódítottat pusztíthatod le...ez nettó hülyeség...gondoltam szépen minden környékbeli ország valamennyi provinciáját lerombolom, a csökkentett developmentű területű területeket meg elszedem, így neki marad egy lerombolt, lefelezett ország, majd ezt ismételgetem...erre meg hallod, elhozod agresszív exp.-ért, majd leértékeled, irgalmatlan baromság

2 perc alatt megállapítottam, hogy ez nem lesz jó így...kezdenek kifogyni az ötletekből és biza ilyenkor rossz döntések szoktak születni

Tuvok
Na, a No Estates mod visszahozott egy kis játszhatóságot. Ezt az Estate szart nem tudom ki találta ki, de a játékosok maradék hajának kihullatásán kívül nem találok más magyarázatot, hogy miért lett beletéve. Képtelenség a lojalitásukat növelni, három negatív event után a változatosság kedvéért jön a negyedik, ami garantált lázadást csinál. Ez így nonszensz..

ez a játék még mindig megtud lepni
a rutin és az évek 😛

ment, köszi

én már igen xd
szabii98
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
v1.14.2 már fentvan okosba, de nem magyar trackeren, ha kell link írj privátot

I met God. She's black

Gz Csíter 😄 😉

a patchelt változattal nem találkoztam még

másnap már elérhető volt a torrent változat xd
nem pusztán a tiédet értettem rajt, inkább csak ahogy olvasgatom a hozzászólásokat az jött le, hogy elég gyakori a PU

Hát azért azt vedd figyelembe hogy Bohémiára és Magyarországra volt missionom, "csak" a Francia hullt az ölembe 😄
nekem még a 1.14.0 nem indul, de majd csak eléra patchelt verzió is a virágboltba...

ez kezd olyan lenni mint a korai verziókban a PU...ömlenek a beoszottak

Ezzel meg is van a "The pen is mightier than the sword" achi 😄
LOL erre nem számítottam 😄
Multinál ebben reménykedem én is. Ibéria ne legyen egységes, mert akkor lehetetlen lesz átjutnom oda, márpedig azért kellene nekem az az Ibéria. 😊 Szépen apránként lehetne őket darálni akkor az azért jó lenne. 😊
érdekes,h még a spanyol-aragon pu se örök életű
itt pont 10 évig tartott
jó is lett volna ,ha a háború elkezdése után castille nem hívja be ausztriát
URL=http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=800eu4_7.jpg][/url]
Néha előfordul.
ennyit ottománokról,még mindig van 2 háborúja
azért nem kéne ennyi pu
furcsa,brandenburgi succession wart megnyerte,ansbachit elveszitette
]
Utoljára szerkesztette: hitman1028, 2015.12.05. 08:31:51
Szóval így nézne ki a tegnapi multi. Playarek: Holland,Hesse,Tunis Amint azt Hitman említette volt egy lengyel-cseh vs. litván-magyar függetlenségi háború. De sajnos a lengyelek és a csehek nyertek, így Litvánia megmaradt PU-ba. Angliában végig lázadások voltak már a kezdetektől kb. 1470-ig. Hülye skótok nem mentek nekik... -.- AI. Jah mellesleg a francia péppé vert egy Burgund-Castille-Aragon-Naples blokkot csak úgy mercenary nélkül, e háború közben halt meg a burgund király. OP France pls...
multi 1473
Utoljára szerkesztette: Ntj, 2015.12.05. 08:26:09
Tuvok
Tedd át Local-ba. 😊

Nekem a cloudban van, de remélem hogy megmarad. Röpke 100 évet nem akarok kidobni az ablakon.. 😄
Tuvok
Nem kéne, local-ban szinte biztos nem.

A mostani ironman mentések elvesznek?