10049
Europa Universalis IV
  • hitman1028
    1501 hesse
    ma délelőtt

• Timakrisz
    Régen is sokszor volt így de nem mindig. Ha meggyőzően erősebb voltál, akkor nem dobta a PU-t regency alatt sem.
  • szabii98
    Valamiért ez most arcon ütött, mintha régen nem így lett volna, hisz van heir-em. Na mindegy, csak nem hal meg a rólam elnevezett idióta megint.
  • szabii98
    Visszatöltöttem.

Ez azért van, mert az utódom csak 3 éves? wtf :D rég volt pu-m, de azért nemár
  • Timakrisz
    A kulcs szó: Reagency.
  • Timakrisz
    Hmm igaz, de ugye április végéig tart az első kör contentje, legalább addig lehet edzeni :) Meg hát akár több állással is lehet indulni, ne az legyen, hogy az ember elszúr egyet, és akkor ennyi.
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.03.27. 12:06:44
  • szabii98
    Pár éves, sok emberáldozatot követelő háború után Toszkánát pu alá raktam. Majd beüt egy Regency és szabadok. Wat? Presztízsem pozitív, ráadásul 92. Abszolút magasabb mint az övék. Öhm. mi?
  • --deathstroke--
    Ez engem is érdekel, viszont a patch után nem lenne ésszerűbb megtartani ezt a versenyt?
    Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2016.03.27. 11:34:27
  • sadface #6672
    Igazából mindegy mert elcsesztem :(
  • hitman1028
    pl hesse 255 pont
  • hitman1028
    érdekes lenne,egyes kis államokat megcsinálni custom nationba,h hány pontot érnek
  • pretorius07
    Az 50 karcsú,így akkor a custom nation nem éri meg:)
  • pretorius07
    Alapítani nem lehet központokat,csak elfoglalni. És érdemes is. Főleg az end node-ok ilyen provinciáit. Ezek Genova,Velence,English chanel. Ezekbe csak érkezik a kereskedelem,de ki nem megy. Ha a te központod máshol van,de ezek közül valamelyikben sok értékes provinciád van,akkor érdemes a központodat odaköltöztetni. Az értékes provinciák a trade map mode-ban láthatóak. Pl: franciák központja Champagne. De elfoglaltam minden értékeset a genovai node-ban,így költöztem oda.
  • hitman1028
    pont a verzió számot nem látni xd
  • EM64T
    Jól gondolom, hogy ha egy kereskedelmi csomópont van az általam birtokolt provinciában, akkor az jelentős bevételekkel jár? Lehet alapítani ilyen központokat, hogy csak elfoglalni?
  • EM64T
    Aha, értem, köszönöm. Csak azt hittem, hogy a core egy lehetőség, amit adott esetben vagy célszerű kihasználni, vagy nem. Ha csak előnyei vannak, picit öncélúnak tűnik. De ez már csak kukacoskodás :)
  • Timakrisz
    Persze, mindkettő achievement is.
  • EM64T
    Egyébként van lehetőség a játékban a Német-római Birodalom feloszlatására, és egy egységes Német Birodalom létrehozására (netalántán császári címmel)?
  • hitman1028
    de lehet az új patch tönkreteszi egy hét munkáját xd
  • hitman1028
    50et xd
  • pretorius07
    Ha ott marad a sereg,akkor kell lenni egy kis fekete zászlónak a jobb sarokban. Ilyenkor szabad átvonulásod van hazáig. Nem kell ahhoz kikötni.
    A core meg ajánlatos. Azzal szűnik meg az unrest,azzal lesz nagyobb a termelés,adó. Ha nem az országod része,akkor mindig el akar majd szakadni. Sőt,nem csak core kell,hanem azonos vallás,és idővel még a kultúrát is változtatnod kell,ha nem elfogadott.
  • EM64T
    Háború után egy seregem Svédországban maradt. Úgy tűnik nem tudom hazahozni őket, mert nem hajózhatok be a kikötőjükbe. Van erre megoldás? Illetve: úgy veszem észre, mintha hiányosságnak róná fel a játék (azaz mindig figyelmeztetget), hogy két frissen elfoglalt provinciát nem tettem core-rá. Most akkor minden provinciát tegyek azzá ha elfoglaltam, különben örökké olvasgathatom a figyelmeztetést?
  • sadface #6658
    Én nekiálltam és már dobok is képet, mert ilyet még nem láttam.:DD

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Kezdés:

wtf PU, ráadásul az osztrákok is rárepültek: (nagy nehezen szövetségesem lett a csigaevő banda, erre szétkapták a legelején :DD )

Majd ha az eseményhez is belövöm, ha nem ragelek ki. :D
  • Timakrisz
    oké, módosult a szabályzat a 100 évenkénti kép postolással, azért hagyom nyílt nak az esemnyt, hogy több érdeklődő is rátalálhasson.
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.03.26. 18:50:59
  • pretorius07
    Keresztkérdés: Custom nation? Ha igen,akkor mennyi pontot oszthatunk szét?
  • heverő
    szerintem megpróbálom, és azt szeretném javasolni, 1521-ben, 1621-ben és 1721-ben is lássunk egy állást, mert nekem az utolsó 100-150 évre mindig elfogy a türelmem és egyébként is izgalmas látni, h ki hogyan halad. Bejelölés helyett talán több értelme lenne egy zárt csoportot létrehozni. És ott simán lehet posztolgatni és csak mi látjuk.
  • Timakrisz
    Azért az Art of War a minimum, mivel ott bővül ki jelentősen a tartományi rendszer. 20 dev a felső határ, szóval persze :) Hát 1 hónap, szóval az szerintem pont elég idő. De ha lesz érdeklődés akkor lesz folytatás, amúgy anno ez a dolog működött heroes 3 ban, csak akkor még nem volt facebook.
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.03.26. 18:11:16
  • hitman1028
    meg egy hét múlva új dlc xd
  • sadface #6652
    Én is benne vagyok! Siena még belefér pont ugye? pont 20 dev..:D
  • pretorius07
    Jó kezdeményezés:)
    Elkezdem én is,de nem tudom,végére érek e... Napi fél-egy óra játékkal necces lesz:)
  • Timakrisz
    igaz, na jó akkor az mindegy :)
  • hitman1028
    azt a végén is mutatja
  • Timakrisz
    Én arra gondoltam, hogy a választott államnál tol egy screenshotot amikor kipipálja az Ironman opciót - és vagy a savelésnél :P (hogy látható legyen a "vasököl" :) )
  • hitman1028
    sőt az egész kezdő képernyős,mert azt bárki megnézheti
  • hitman1028
    kezdő képernyő diplomáciának nincs értelme mert majd minden államnál 0
  • Timakrisz
    Na srácok, agyaltam kicsit látva mostanság több új arc van fent, hátha egyre többen megkedvelik a játékot, mit szólnátok egy kis kihíváshoz?
    Nagy nemzettel viszonylag könnyű játszani nem? De. A multi nagyon nehezen jön össze, de ha mondjuk azonos kezdő feltételek mellett egy fair play játék indulna, talán kicsit izgalmasabbá tehető az élmény.
    Szabályok / részletek: Europa Universalis IV Offline Competition

Jelöljetek ismerősnek facen, és jelentkezzetek :)
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.03.26. 15:18:37
  • Tuvok #6644
    Kellett neked annyi spanyol kikötői kurvát behordani a királyi udvarba
  • hitman1028
    szép angol nevű uralkodók
  • szabii98
    Jó erős volt a szövetségem, sikerült őket megverni többször is ezután, mostmár csak pár provincia maradt belőlük :D
    de Aragon nagyon erős lett, új ellenség a láthatáron
  • inkvisitor
    Kolonizálásnál van egy maximális táv, aminél nem tudsz messzebb menni. Foglalj el valami nyugat-Afrikai területet, (core-osítva) és onnan már megvan az ugródeszka. Vagy még egyszerűbb, foglald el portugáliát.