Europa Universalis IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szabii98
Szóval, ha megvenném a játékot és rá hókuszpókolnám a dlc-ket, akkor még tudnék achievmenteket szerezni?

I met God. She's black

Felraktam az új patchet, csak nekem tűnik úgy, mintha jelentősebben nőtt volna a gépigény?

De ez régen is így volt.
Nem tudom, hogy tudok-e, azért kérdem! :-)
miért ne tudnál?
Oké, azért kérdeztem, hogy valaki homályosítson fel! :-)

Ha nincs flotta, de én ellenőrzöm az egyik partot, az ellenfél pedig a másikat, akkor át tudok kelni?
Ezt most nem értem hogy jön ide. Blokádról beszélgetünk, flotta nélkül nyilván nincs blokád.

Naaaaaaaaaaaaa. Azért nem kellene sértegetni! 😄

YouTube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCKeOAuMll4Xwh6XlrCj2-1w EU4, CK2, The Witness & sok más végigjátszás.

Dehogy volt így. Előbb-utóbb hazahívta vagy elvitte máshova a flottáját, és akkor (ha Trévízió az enyém volt) simán átsétáltam.
Nem bizony. Maradt ott ahol volt.
Edit: csak meglett, aristocratic megmarad és választható lesz a plutocratic is.

Na így több száz óra EU4 után lenne nekem is egy elméleti-gyakorlati kérdésem. Ez azért hűen mutatja a játék mélységét. 😊

Ha a National decisions alatt úgy döntesz, hogy megléped az Adopt Oligarchic Administrationt, tehát köztársasággá válsz, amihez ki kell maxolni az influence és aristocratic ágat, akkor a kimaxolt aristocratic vajon átfordul plutocraticra, vagy marad aristocratic?

Még a google sem mondja ezt meg...

én úgy emlékszem, hogy a török a dardanellákon viszont nem tudott átjönni, pedig ott is török-török volt a part...bár, lehet, hogy rosszul emlékszem

Ez eddig is így volt.
Most annyi változott ezen a példán keresztül bemutatva, hogy ha mind Velence, mind Treviso az övék, akkor nem tudnád a seregét egy blokáddal Velencében tartani, simán kisétálna.

Pl. miután az oszmánok elfoglalták már Konstantinápolyt, így a Boszporusz mindkét oldala az övék, nem tudod pl. Velencével azt megjátszani, hogy Anatóliában tartod egy blokáddal a seregeiket és elfoglalod a teljes Balkánt ellenállás nélkül.

Na jó, de akkor Velencét nem lehet elfoglalni! Egy tartományos sziget, a másik partot nem lehet megszállni.

Legfeljebb transzportokról! Ahhoz viszont a flottáját le kell verni. Basszus, akkor csak apránként lehet megint megenni, és ha naval force limit híján elfogytak a hajói, akkor lehet partra szállni?
svédeknél is simán átjöttek,mondjuk akkor mindkét part az övék volt
szerintem nem tudsz átkelni...mintha csak a boszporuszon lehetne átkelni a blokád ellenére

Hogy megy ez a szoros dolog? Egy gyakorlati példán keresztül el tudná valaki mondani? Most szemezgetek Velencével. Ha enyém Trevisio, akkor át tudok kelni Velencébe, akkor is, ha a flottája kinn van a tengeren?
Szerintem is hulyeseg. Csak balance miatt tehettek bele. Ha meg nem akkor meg johetne ez a 13-as mil tech-el ott mar voltak olyan hatekonyak az agyuk hogy tudjanak orizni egy szorost a partrol.
koalíció alakult, így esélytelen:/ bármerre mozdulnék jönne ázsia meg európa is. Anélkül is kicsit necces lenne, mert európát túlságosan is békén hagytam.
Innen esélytelen?
Majd a következő!😄 most lazulásként kezdtem egyet portugáliával
hát igen, ez 😞(

Török

😞(
Kezdők szerencséje! :-)
Ez könnyű volt 😛
Nekem egy 5/6/6-os uralkodó élt 77 éves koráig. Szegény én. 😄

YouTube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCKeOAuMll4Xwh6XlrCj2-1w EU4, CK2, The Witness & sok más végigjátszás.

már meghalt a király,régens van xd
Kicsit scrolloz lejebb 😊 nekem 1/0/0 val lett meg a Die plz Die achi... 22 évesen került a trónra és 80 ig uralkodott 😄
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.12.21. 09:26:34
igazi főnyeremény örökös,remélem 100 évig fog uralkodni xd
ha elfoglalják az egyik oldalt,akkor már megszűnik xd
így a hajók szerepe leértékelődik
Hát ez akkor is hülyeség, hisz kit érdekel kik vannak melyik oldalt kik vannak, ha egyszer a tengeren a te hajóid vannak?
így egy kicsit nehezebb pl a svéd függetlenség xd
A blokad mukodik, csak abban az esetben nem hogy ha az atjaro mindket oldala a tied.
kivették a tengeri átjárók blokádját,ez akkora hülyeség
kééépet

Hát ennyi haszna volt, hogy nem küldtem soha csatába 😄
Ezt így el is felejthetem😞 Pedig az eleje jó volt😞 Karácsony után talán neki állok megint újult erővel!
eu stronk, otto veek

Ajaj, lehet nagy hülyeség volt hanyagolni Europát... Azt hittem, hogy elég nagy vagyok ahhoz hogy ne lépjenek most már koalícióba ellenem, de nem így lett:/
Erre nagyon ráfüggtél..pihentesd kicsit az ottoderpeket 😄
Az lesz... de tényleg....
igyál egy sört 😉

GRTFTRGBHLUBVLUJBVHLVGHBÉL Megszületik az 5/6/5 ös heir.... és 1 évre rá betegségben meghal 😞((
4. try 1470 ruler die örökös nincs 1/0/0 új ruler 😄 😄 😄
üdv, lenne egy kis problémám a játékkal, többszöri újratelepítés és újraindítás után sem tudom elindulásra bírni a játékot 😞 elindítom steam-ben, néhány másodpercig kiírja hogy fut, aztán egy pillanatra hogy szinkronizál, aztán kilép 😞
3x álltam neki most hét végén ottomannal... 1.try uralkodo meghal örökös nélkül 1450 ben... 2.try 1460 ban ... 3. try 1455ben az uralkodó, majd 10 év reagency után az új 6/5/3 as uralkodó 3 év regnálás után.... na itt basztam volna bele egyet a monitorba.... pedig még seregvezérek sem voltak 😞
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.12.20. 11:54:15
Talán ma este😄 de azt már most látom 1770-re nem lesz meg mint neked, de ettől függetlenül még bizakodó vagyok😄
mikor jár már 1700? 😊