10049
Europa Universalis IV
  • HengerR
    Nem te indítottad a háborút így az agresszor/célpont a warleader. Én ilyen esetekben a legtöbbször csak névleg megyek "háborúzni" mert fölösleges az erőforrásokat más dicsőségéért feláldozni.
    Ha csak résztvevő vagy 1 háborúban akkor a másik oldalról te is csak a warleaderrel tudsz tárgyalni aki a teljes szövetsége nevében beszél bármit is akarjanak valójában azok... Egyszerűbb ugyan a békekötés így de közel sem reális. Paradox logikba... :D
  • EM64T
    De idegesítő, hogy amikor egy több résztvevős háborúban egy év ostrom után elfoglalom Lübecket, akkor ő gyors különbékét kér, és mintha mi sem történt volna, kiszáll... Ilyenkor miért nem marad a megszállásom alatt?
  • sadface #6718
    Kitaláltam, hogy szökök meg a törökök elől. Lelépek a pbe :D
  • Timakrisz
    Hamburg 1600
  • sadface #6716
    Igazából ott rontottam el, hogy nem mertem beleszólni és nem építettem ki a görög területen egy minimális bázist. Már az achi miatt megérte, ha összeomlok, akkor culture shiftes bizánc gamet próbálok majd.
    Utoljára szerkesztette: sadface, 2016.03.28. 00:36:26
  • Chris
    Szerintem amúgy bármelyik nációnak, aki Európa keleti felén kezd, kötelező akár non-cb war-ban nulladik lépésként Bizáncot vazallussá tenni. Pont. Jó, egy területes miniállamként lehet problémás, én pl. azóta is Theodoroval próbálkozom, akivel kb. képtelenség (immár másodszor futok neki Theodoronak... hogy hálna az édesanyjával az, aki leprogramozta, hogy a forcelimitem x 2 számú felkelő szeparatisták spawnoljanak...).

Szóval egyszerűen túl nagy ugródeszka az oszmánoknak, fejlettségben, bevételben, trade powerben, ezáltal neked is, és túl nagy előnyt jelent a sok oszmán kézen lévő core is, ami ezután kvázi "ingyen" jön vissza. Kötelező megszerezni, ezzel derékba töröd a későbbi oszmán hegemóniát. A megvédéséről meg utólag, folyamatában kell vhogy gondoskodni. :)
  • sadface #6714
    Én is kb így állok neki. Még nem estek nekem, de folyamatosan hostile, Ausztria-Magyarok ütik a PLC valami hülye háborúban Velence deficitben, érzem a vesztem. :D
  • Chris
    Tökmindegy. Ha az oszmánok ekkorára tudnak nőni, akkor körülöttük mindenki cseszheti.
    Pláne a játékos, mert a gép úgyis úgy keveri a kártyákat, hogy neked ne legyen jó.
  • Timakrisz
    Erre én is gondoltam, ahogy láthatod a saves screenshotbol ott figyel hakoyama vagy mi a tököm nekem is :D
  • sadface #6711
    Igen ők. Hát akkor megpróbálom velük. :) Remélem tartós barátok lesznek...
  • hitman1028
    ha ausztria császár,mindenkép őt választanám
  • hitman1028
    ilyet se láttam még
  • sadface #6708
    Szerintetek: A PLC épp most nyalta meg a kebabot és sikerült feldolgozni Ausztriával a kapcsolatomat. Na most a kérdés, hogy a meggyengült PLC - Velence kombót érdemes-e eldobni Ausztriáért? Előnye lenne, hogy mivel a PLC tagjai riválisai Moszkvának így nem engedné át őket egy háború esetén ami nem olyan rossz.. De félek, ha eldobom és utána Ausztria nem segít teljesen egyedül maradok. Viszont így már lehetetlen háborút nyerni ellenük. Néztem őket miközben harcoltak van egy három csillagos meg két kettes generális magasan a legnagyobb sereggel.. A mamelukok riválisait fűzögetem közben, hogy legyen pár szövetségesem magam körül. Ötlet?
    Utoljára szerkesztette: sadface, 2016.03.27. 21:20:49
  • hitman1028
    ha valaki japán egyik vazallusával játszik,az nyeri a versenyt xd
  • sadface #6706
    Hát szerintem cseszhetem... :DD

Megszereztem a pápai széket is, rányomtam az ottománokra a crusadet, de ausztria és a magyarok csak álltak és vártak a csodára.. :( Most járt le, de hát igazából mindegy volt..
    Utoljára szerkesztette: sadface, 2016.03.27. 20:40:36
  • sadface #6705
    Ide is berakom hátha valakit érdekel.. xd

Eddig jó, most nem kéne, hogy beüssön a mennykő.

/a kebabot pont most támadta meg a PLC nélkülem, ha nagyon jól állnak lehet hátbaverem én is őket.
    Utoljára szerkesztette: sadface, 2016.03.27. 20:14:32
  • hitman1028
    na ennyit erről,majd holnap újrakezdem xd
  • Timakrisz
    Hát ez elég szívás, baromi érdekes, hogy Poland alá került be Moszkva...
  • hitman1028
  • hitman1028
    csak az a baj,itt már nagyon nem tudok merre menni,mert körbevesznek nagyhatalmak
  • sadface #6700
    A tökönszúrást úgy értem, hogy a célokat amiket kitűztem, nem lesz egyszerű megvalósítani. Két gondolatom támadt Knights-> Bizánc vagy Knights-> Jerusalem, de mindkettő elég hard. Az utóbbit megcsinálni nem nehéz, megtartani annál inkább. Ha utóbbi felé megyek, akkor nyilván szép határt akarok:

kb ezeket szeretném tartani és remove kebab. :D

Csak, hogy ezt egyben tartani, mameluk meg török szomszéddal... Necces. Ha meglesz de eltörölnek, legalább a történelemkönyvnek megfeleltem, ha magamnak nem is. :))

szerk: Ezért kérdeztem, hogy tudok-e vallást váltani. Megpróbálnám, hátha a törökök megkegyelmeznek és a muszlim Jeruzsálom reverse Deus Vultot tol. :DD
    Utoljára szerkesztette: sadface, 2016.03.27. 18:07:04
  • hitman1028
    érdekes hiba,kb 10 el kéne több lenniük az értékeknek
  • Timakrisz
    Nem a győzelem, a részvétel a fontos ;) Meg arra gondoltam, hogy úgy csinálom mint anno a heroesben is volt, ha lesz elég érdeklődés, akkor sok körös verseny lesz pl ilyen fordulókkal: (ki alakítja először meg mughalt, vagy legkorábbi mezoamerikai westernizáció, stb stb)
  • heverő
    én nem szoktam ezekkel a kis hre államokkal kolonizálni, mert azt érzem ha nem rakok bele mindent Európába, akkor simán átgázolnak majd rajtam a lucky nationok.
  • sadface #6696
    Én eléggé tökönszúrtam magam, végül a lovagokkal kezdtem el. Majd ha eldöntöttem pontosan mi merre én is dobok képet. (na meg amikor már tuti, hogy nem fail game lesz 100 év után) Már toltam a printeket max nem dobom fel ha elcseszem.
  • hitman1028
    nem,érdekes hessével kolonizálni xd
  • hitman1028
    én gyorsan játszom,gépemet már visszakell fogni
  • Timakrisz
    told légyszi fel te is facere.

jó gyorsan haladsz, hre címre mész?
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.03.27. 17:39:49
  • Timakrisz
    Hát az majd a pontozásnál fog látszani, vagy mikor mondjuk a savelt állást töltöd be. (ugye ironmannál ott a kis páncélkesztyű)

Milyen érdekes hogy kinél hogy alakulnak a szövetségek :)
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.03.27. 17:30:25
  • heverő
    Így rendben van? Honnan látszik, h ironman? Gelre 1500

http://imgur.com/a/nreVS
  • szabii98
    Elvileg működnie kell az elsőnek, a másodiknak pedig...elvileg annak is kellene
  • sadface #6689
    Srácok lenne egy kérdésem. Ha a lovagokkal elveszem a majmoktól Jeruzsálemet és a másik kettő provinciát és váltok country taget, utána lehetek muszlim? (lázadókkal konvertáltatnám magam ha lehetséges valahogy). A másik, hogy ugye van culture shift-es decision, ha ezt meghozom és hagyom az ortodox lázadókkal konvertáltatni magam, akkor bizánc bukása után megalakíthatom én is igaz?
  • EM64T
    Ohóóó, értem, kösz!
  • hitman1028
    igen,mert nincs elfoglalva a környéken egy erőd,így egy idő után elvész
  • EM64T
    Hümm-hümm. Érdekes háború ez... Svédország ellen ha egyszer elfoglaltam egy provinciát, az becsíkozódott (jelezvén a megszállás tényét), és én állhattam tovább. Ezúttal ha továbbállok a csíkozódás is megszűnik...
  • hitman1028
    újabb 100 év

el kezdtem kolonizálni,megalakult new hesse

• EM64T
    Na, rögtön bele is sodródtam egy háborúba Szászország ellen, Hesse-t támogatva. Nem baj, még jól is kijöhetek belőle, 28 ezres seregem van, elkezdtem megszállni Felső-Sziléziát.
  • EM64T
    Jól van, alakul ez, mint púpos gyerek a prés alatt :) Nem is olyan nagy vesződségek árán 15 éven belül lezártam a Svédország ellen (jó pár másik állammal vállvetve) vívott háborút, ennek során el tudtam foglalni Észak-Pomerániát. Ezután lassú, de biztos fejlődésbe kezdtem, amit arra szerettem volna felhasználni, hogy kifizessem a felhasznált adósságokat, stabilizáljam a pénzügyi helyzetet. Ezt a folyamatot egy alkalommal megakasztotta egy pomerániai tartomány fegyveres lázadása, ennek során újra hiteleket kellett felvennem, hogy kiegészítsem a seregem zsoldosokkal ideiglenesen, de legyőztem a lázadókat, és most a fejlődés lassú útján állok. Szeretném kissé feltornászni az éves bevételeket, és egy kis vésztartalékot összegyűjteni, aztán nekiugorhatok Lengyelországnak, hogy elvegyem tőlük a maradék porosz területeket, hogy végre meglegyen egy alap Poroszországom.
  • szabii98
    Egy bizonyos időnek el kell telnie szerintem a force PU után, most még lenne regency, de már folytatódna a PU. Szóval minden zsír. :D
  • Timakrisz
    Lődd fel a face oldalra is légyszi, mert onnan könnyebben összeszedem az eredményeket, és a végén könnyebben is tudom táblázatba foglalni (én is feltöltöttem egy Hamburgosat 1500 ból)