10049
-
Ntj #6440 Szerintem bele is fogok. Franciák a szövetségeseim jó lenne, ha ők elszórakoztatnák Hollandiát amíg én a többivel vagyok elfoglalva. -
pretorius07 #6439 Hát ha neked is van szövetségesed... No meg nem mindegy,hogy mellette kik állnak. Meg ha háborújuk közben van az örökösödési háború,akkor simán nyerhető.
Nyílván a jövő kifürkészhetetlen:)
Én belevágnék,üsse kavics:) -
Ntj #6438 De szép kis lehetőség.... Ráadásul a litvánok még az oroszokkal vannak elfoglalva, úgyhogy nem is lépnének be a védelmükre. Csak azért félek, nehogy túlságosan megizzasszon ez a háború (létszámba mondjuk 2x annyi az én seregem a szövetségesei nélkül) ill. félek, hogy ha meg is szerezném a trónt mindig diszlojálisak lennének. Szerintetek? Menjen a claim, majd a war, vagy inkább ne?
lengyel trón -
geo91 #6437 megreformálják a hajógyártást, flottakarbantartást és a tengeri kereskedelmet.
persze hogy miért kell ehhez egy 623. fizetős dlc... az ember rákölti az eredeti játék árának többszörösét, ha mind megveszi... szégyen hogy a paradox is "el-EA-esedett"... -
Chris #6436 Ez számomra szimpatikus.
Én úgy értelmezem, hogy a minimum 75% autonomy-s "overseas" területeket "state"-é tudod alakítani, hogy kb. teljes jogú területek legyenek azok is, de ezeknek távolságtól, fejlettségtől, stb. függően fenntartási költségük van. Egyszer core-olsz "colonial core"-ig, utána szerintem újra core-olhatsz ha "state core"-t akarsz.
Így például úgy gondolnám, hogy fenn tudsz tartani egy portugál dél-amerikát addig, amíg túl költséges nem lesz és nem engeded el colonial nation-ként, vmint csak magasabb admin tech mellett válik lehetségessé a többirányú koloniális expanzió.
Még nem tudni hogy fog pontosan kinézni, de ez is úgy tűnik ugyanazt a célt szolgálja, mint az estates: elmélyíti a micromanagement lehetőségeit, amivel ha foglalkozol és jól tervezel, akkor sok pluszt tudsz kihozni a nemzetedből, de az sem katasztrófa, ha nem csinálod, csak ebben az esetben nem optimálisan mész előre, nem facsarsz ki minden erőforrást. Pont ez a nagyszerű ebben a játékban.
-
Ntj #6435 mare nostrum
Most láttam. Miről szól ez, valaki összefoglalná röviden, nem nagyon értem? :D
Utoljára szerkesztette: Ntj, 2016.03.01. 15:26:23 -
Chris #6434 Rápillantottam az első videójára, hogy lássam hogy kezdett és én is csak onnan tudtam meg.
Nem véletlenül 1.14-el nyomja, mivel úgy tűnik ott volt egy olyan hiba, hogy ha vazallussal gyártattál magadnak sereget, akkor nem vont le érte manpowert, viszont ha a gyártást egyből cancellezted, akkor "visszakaptad" a manpower árát (1.15 patch notesban most olvastam, hogy ezt javították). Ő csinált rá army templatet, így 10 kattintással instant kreált magának 8k manpowert. Ez kutya közönséges csalás, lévén így végtelen manpowered van, amivel meg nem kunszt háborúkat nyerni.
-
kissssss #6433 program hibákat kiskapukat kihasználja... -
Lysandus #6432 Mit csinál? Mi az az exploit? -
Chris #6431 Exploitol, így teljesen irreleváns. Ez kb. egyenértékű azzal, mintha beírná, hogy iddqd/idkfa...
-
Timakrisz #6430 Szerintem az a fuggetlensegi event habsburgoknal... -
Arzew #6429 Nekem nincs meg,de így is tudok örököst elnevezni. Szerintem az a decemberi patchel jött :) -
--deathstroke-- #6428 Én sem értem ezt amit a mostani dev diaryban írtak, de ez az estates rendszer sem túl világos számomra. Kinek van meg a kozákos dlc? Megéri megvenni? Mert az tetszik benne hogy az örököst el lehet nevezni :D
HengerH: milyen országgal vagy? Te akarod megtámadni őket? Mert pl.: Poroszországgal a quality-vel jobban járnál mint az offenzívvel. -
Kacyking #6427 Helló!
A következő lenne a problémám. A save converter régen a crown authority alapján döntötte el mennyire marad egyben a birodalmad, de ez most ugyebár nincs. Néztem mindkét játék wikijét, de nemigen esik szó erről. Tapasztalatok? Jó lenne ha nagyjából egyben átvészelné a birodalmam. -
pretorius07 #6426 Na ez nem sikerült,telefonról nem megy ez...
Linkek:
-
pretorius07 #6425 Hehe,sógorok nem aprózzák el:)
Kicsit túlvállalták magukat... Szerintem még koalíciót is kapnak,kár,hogy szövetséges kezdetek óta...
Plusz egy kép... Itt kicsit lent van a manpowerem:) Azt hiszem még egyszer méretre szabom a törököket a maradék 20 évben gallokkal,skandikkal:) Sógorok szerintem a fentiek okán nem ugranak most be:)
-
hitman1028 #6424 offenzív -
HengerR #6423 A quality vagy az offenziv idea nyerőbb ha választani kell? A franciák "kicsit" eltángáltak legutóbb és kellene valami ami megment :D
Utoljára szerkesztette: HengerR, 2016.02.29. 20:23:24 -
Arzew #6422 Remélem ez is csak a DLC-ben lesz benne mint az Estatek :/
Amúgy aki itt csinált WC-t melyik néppel csinálta ? Épp Litvánokkal próbálom de kemény lesz :D
Utoljára szerkesztette: Arzew, 2016.02.29. 19:57:17 -
Lysandus #6421 És mi ez a territory meg states rendszer? Meg hogy most már a tartományok után is kell fizetni? Nem hozzák, hanem viszik a pénzt? -
barnetpowa #6420 Köszi szépen!Isten vagy :D -
wednes #6419 "lépés hogy legközelebb berakják az oláhokat a nyugati tech grupba és rómainak nevezzék őket..."
Ha már úgyis olyan base tax tartományaik vannak, simán. -
--deathstroke-- #6418 Itt van a kép róla :P
(De több kultúrát is megvariálnak, pl.:finn, észt, orosz, ír,felföldi, stb...) -
Lysandus #6417 Ave Ceasaru! -
kissssss #6416 "román kultúra bekerül a magyar culture groupba. "
omg... az Erdélybe betelepített németekhez közelebb állunk kulturálisan mint a szomszéd románokhoz az elmúlt 700 évben, innen már csak egy lépés hogy legközelebb berakják az oláhokat a nyugati tech grupba és rómainak nevezzék őket...
-
--deathstroke-- #6415 A magyaroknál bejön a szlovák kúltúra és az erdélyi kultúra, emellett a román kultúra bekerül a magyar culture groupba. -
#6414 Változnak a magyar provinciák
emellett az íreknél is lesz kis változás
változik Afrika, Kongónál átlehet majd menni a másik oldalra, sok új provincia és náció
és itt található a korrupciós rendszer -
--deathstroke-- #6413 https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads%2Feu4-development-diary-25th-february-2016.910409%2F Ez az a link, az előző nem erről szól. :D -
--deathstroke-- #6412 https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads%2Feu4-development-diary-18th-february-2016.909070%2F
Itt van. A rendek bevezetése is értelmetlen volt, ezért nem is vettem meg a kozákos dlc-t (na meg sokkal drágább mint a többi dlc) -
Lysandus #6411 Nem láttam, mi az?
(Én már a rendek bevezetésének sem láttam értelmét. Legfeljebb annyit, hogy velük csökkentették a bevételt, a man- illetve a trade powert.) -
--deathstroke-- #6410 Láttátok a dev. diaryban az új korrupciós rendszert? Csak én nem látom értelmét? -
Ntj #6409 Még meg se született. :D Elég jó volt ahhoz, hogy hívjak orvost, de hiába...
örökös -
matyineni #6408 Custom game beállítással lehet, amihez neked létre kell hoznod egy saját nemzetet, majd a beállításokban beállítani, hogy Nations: Random setup és Random nations: Historical. -
Timakrisz #6407 Csak az új világot lehet randomizálni, europa/ázsia/afrika marad. -
barnetpowa #6406 Szevasztok.Nem rég szereztem be az eldorado dlc-t.Olyan kérdésem lenne hogy hogyan lehet megoldani hogy az államok ne történelmileg,hanem random legyenek lerakva a mapon?
Pl: Ciprust egy képen Balti tenger mellett láttam egy képen,svédeket pedig Tibetben.Erre keresem a választ.
Előre is köszi a választ! -
#6405 Ők biztos másféle verzióval játszanak! :D -
Timakrisz #6404 Hogy ezeknek soha, semmilyen reagency concil nem üt be... -
Arsenalll #6403 megnéztem az első részt, ez mi, hogy a vazallusból ki lehet szedni bármennyi manpowert??:/ mondjuk így se egyszerű ennyi idő alatt a wc, de azért na:/ -
hitman1028 #6402 ez lett jaunpur
-
Malarki #6401 Befejeztem a lengyeles játékom, most kezdenék egy újat, jó lenne valami közép- vagy dél-amerikai nemzetet kipróbálni. Tudnátok ajánalmi valamit abból a térségből, akikkel érdemes próbálkozni? Vagy tök mindegy melyiket választom, egyforma az összes?