Europa Universalis IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

érdekes ez a francia-spanyol-skandináv-commonwealth négyes szövetség xd
a lengyelek már a császárt is (brandenburg)befenyitették,ha háborúzni kezd,megtámadjják,mellette még a cseheket,szerbeket is xd
így törökök,oroszok már nem jelentenek veszélyt
érdekes még h a portugálok szinte egyszerre veszitették el az amerikai provinciáikat(caraibas,mexikó),a vallási háborúba még nagy legények voltak xd
indiára hajtok,már az alsó fele megvan,remélem spanyolok nem akarnak idejönni,mert akkor bukta lesz és remélem ausztria is megmarad még nekem
Amugy nezz utan az angol del-tengeri tarsasagnak.
Erdekesnek talalhatod a feltetelezes alapjan hogy az 1 penz 1 penz volt.
Trade efficiency 145%. Majd meg ra megy plusz 10% a jatek vege elott.
A genoa trade nod erteke 687.70, de 1669.70 gyujtok be. Velencebe 31.8 az eredeti ertek a jovedelem 81.18.
Meg mindenhova manfakturat epitek de ez egyertelmu.
Szinte minden genoaba megy. Velencebe csak par evtizede kezdtem gyujteni mert mar nem talaltam jobb helyet a kereskedoknek, de oda csak becsbol es krakkobol megy penz.

megint összejött
mármint értem én hogy összeszorzol meg hatékonyságot számolsz stb. és kijön, de ha a rendszerben van mondjuk 1000 pénz és ebből 500at mások kapnak akkor hogy a fenébe jön ki ebből 2000 neked...honnan lett, mert ugye 1800ban még 1 pénz 1 pénz volt a valóságban, nem 10

egyszerűen nem tudom túltenni magam az 1800as kereskedelmi bevételen

ezt is sikerűlt teljesíteni xd
Genova-ban collectelsz vagy mindenhol begyűjtesz?
lehetett volna több custom nationos
Genoa 1801
Kaffa, The Knights es Khorasan vazallus.
Income
Dip map
csak zavar, de nem hátráltat semmit

Láttátok az új achikat? nagyon durvák, főleg az Athén-os és a Rigás.. 😄
Hát azért az elég nagy hülyeség lenne, ha 400 éven keresztül csak 2000 ember védené a fontosabb városokat. Elhiszem, hogy ezek nehezítik a wc-t, hát ez van. Ez így logikus.
Hmm ez se semmi, azthiszem az összes ilyen indián törzset bezúzom 😄
4es fort, amiben 8k katona lakik, fővárosként több...élvezet ostromolni...

több mint 300 év eltelt, ami kb. 4000 hónap....elég pár tized pénzecske havonta és összejön ennyi neki

Hát eddig még nem láttam ilyen sokat, általában örülök ha 300-400-at el tudok kérni tőlük..
simán összeszednek ennyit, a közép amerikaiakból ennél még többet is ki lehet sajtolni.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Milyen 8-9-es fortokat? Amúgy ennyi pénze hogy lehet egy indián törzsnek? 😄
azért aki kitalálta a 8-9es fortokat az megdögölhetne

szerintem a gép eddig is hiénázott

szabii98
ahogy elnézem, picit változtattak az AI agresszivitásán
ha valakinek disaster-je van, vagy épp háborúban áll és veszít, simán betámadják a riválisaik, és elég gyakran. változtathat picit azért a játék képén ez

I met God. She's black

Server address-hez. De a többiek itt vannak úgyhogy jónak kéne lennie..
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2015.11.27. 17:04:08
Szerintem én ezt rossz helyre írom be, mert mindig azt írja, hogy failed to connect server. Hova kell ezeket az adatokat beírni?
Itt a ts: ts3.hostingbazis.hu:5038
szabii98

I met God. She's black

Úgy tűnik mázlim van, mert leginkább kis nemzetek álltak be koalícióba. Ausztria, aki meghódította addigra egész Bohémiát és fél Velencét 83-as agressive exopansionnal nem állt be melléjük:'D Mondjuk így is egy ilyen 50-60 ezres sereg jönne ellenem, de az nem lenne para, maximum akkor ha párhuzamosan háborút viselek valakivel.
ha sokan vannak és erősnek érzik magukat,be fognak támadni
Ha koalíció megalakul ellenem az egy idő után felfog oszlani? Oszmánokkal vagyok, aztán HRE fele megutált kicsit 1485-ben Bécs elfoglalásáért😄 elkövetkező 40-50 évben amúgy is csak keletre és délre terveztem a hódításokat, szóval remélem utána már Európába is megbékélnek velem.
Orthodox*, krím*, mást*.. telóról nehéz írni, és nincs szerkesztés gomb.
Az orthodix patriarchity-t mire lehet kapni? Vagy csak random ugrik fel néha? 5% kéne a 100%-hoz hogy megkapjam az achit de már 50 éve nem kapok semmiért se.. Pedig térítgetem a "hitetleneket" a közel keleten és a ktím körül.. Vagy mádt kell csinálni hozzá?
Nocsak!

Ez lényeges infó, én a legközelebbi akciókor akartam kipróbálni.
Azt a "módszert" már próbáltam de nem működött nálam.. 😞
Szerintem nem. De hitmannak van egy "módszere" a DLC-kre, kérdezd meg tőle. Szerinte csak az alapjátékot kell megvenni, a többi valahogy működni fog.
Szerintetek megéri megvenni a unit pack és music pack dlc-ket? (PL.:evangelical unit pack, guns drums and steel music pack)
Hát akkor jelöljetek be steamen ha úgy könnyebb.
Tuvok
Viszont ezerszer könnyebb steam listáról behívni valakit multiba, mint neked keresgélni a multi listában, sokszor meg se jelenik.

Na végre sikerült ez az achi is! 😄
Nem, g2a-n vettem 😄
Tuvok
Az EU4-et nem ott vetted ?

Hát igen, ezt nem is értem minek így csinálták meg.. Az biztos hogy steamen semmit sem fogok venni, olcsóbb a g2a. 😄
elég aljas dolog ez a korlátozás a steamen.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Steames nevem: Prominence. Egy sas a képem..Viszont barátnak senkit sem tudok felvenni steamen mert nem vagyok "teljes körű tag".. (nem vettem semmit sem a steamen)
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2015.11.26. 16:50:30
Minden játékban mást használok úgyhogy ha hazaértem leírom.. Az első csak egy tesztkör lesz, de lehet hogy nem romlik el a mentés mert van nekem egy régebbi multis mentésem is, ami még most is tökéletesen fut. 😄
Ez mondjuk jogos.
Tuvok
A holnapi tesztnek jó lesz, elsőre úgyse fog összejönni minden tökéletesen, talán még másodjára sem. 😄

Tuvok, én téged felvettelek most már csak a többi név kellene.