10049
-
Chris #6640 Mare Nostrum will be available on April 5th for €14:99
-
Arsenalll #6639 A másik oldalon a lengyelekre is igaz ez, ha a magyarokkal lennél... Vegyél példát Hunyaditól és mehet a hadüzenet a franciáknak:D -
Timakrisz #6638 Nem jó taktika :( Franciát elején kell Szanaszét verni, úgy, hogy nem HRE felé terjeszkedsz. SZövettség Aragonnal / Spanyollal és még ha deficitbe mész akkor is le kell szakítani róla Champagnét + 1 kisebb hercegséget. -
hitman1028 #6637 az se jó ha túl sok szövetségesed van,mert belerángatnak lehetetlen háborúkba -
#6636 Az a baj, hogy ha az elején nem fogod meg őket, később már nehéz:(
Én most így állok Burgundiával, próbáltam egy háborút a franciák ellen de nehéz volt őket megtörni ezért inkább az "Exodus" módszert használom...vagyishát, majdnem :D
no cb war Munsteren, aztán az angolokat csapkodtam meg kicsit. Bár az összes hajóm kinyírta, Britanny és a kis zerg-pujaim hajóira nemtudott koncentrálni , ezért sikerült hamar megszállni :D
De a franciáktól nagyon félek. Szép nagy szövetségi rendszerünk van(Britanny-Ausztria-Burgundia + nálam még Aragon), ezért nemtud sokfelé terjeszkedni a baguette...de félek hogy egy csúnya napon kapom a "WAR" notificationt..
btw: a kép minősége elég kaki , de ahogy látom a játékból kimentett kép maga az ami rossz, nemtudom miért de a lényeg kivehető
Utoljára szerkesztette: szabii98, 2016.03.24. 10:46:33 -
hitman1028 #6635 a fontos döntések előtt mentsél.és ha nem jön be ,akkor még visszatudsz menni -
Timakrisz #6634 Remélem ez is 6000 lesz mint a semmire való cossacks :(
-
pretorius07 #6633 Azt javaslom,hogy elsőre menj egy normál 1444-es menetet a törökkel. Könnyű elkezdeni,és ha hibázol sem üt még vissza nagyon. A török erős,ki lehet tapasztalni vele a játékot. A pénzt,a csatákat,hadjáratokat,és lesz sikerélmény is bőven:) -
#6632 De hogy nálad az Estate-ek mindig háborognak :D -
pretorius07 #6631 Most majd vigyázhatsz a burgundokkal:) -
hitman1028 #6630 ennyit franciákról
-
hitman1028 #6629 április 5-én jön ki a mare nostrum -
wednes #6628 Lehet túl nagy a sereged és magas a fenntartási költsége. Néha úgy háborúzom, hogy van egy alap seregem, ritkán érem el a foce limitet. Van, hogy kb 60%-át csak. Ha szükséges akkor zsoldosokkal bővítem fel a csapatokat (bár ez inkább manpower kímélés miatt jó). De megvan az az előnye, hogy háború után szélek eresztem a zsoldosokat.
Lehet túl sok erődöt tartasz fenn. Azok is zabálják az aranyat. Béke időbe ki lehet őket kapcsolni, akkor felezik a költséget.
Lehet túl drága Advisorokat használsz. Nem mindig éri meg.
Lehet nem elég fejlettek a területek. Így még nem kezdtem játékot, hogy a közepétől, nem tom milyen fejlettségi szinten vannak, mennyi épülettel rendelkeznek stb. A győrtes háborúk bevéleiből szoktam húzni a gazaságomat, hogy megalapozzam a szilárd hátországot. -
EM64T #6627 Végigjátszottam a tutorialt, pár dologra fény derült. Indítottam egy kampányt 1658-ban Brandenburggal, olyan tíz év telt el, de az államháztartás még mindig masszívan mínuszos. Már kétszer kellett kölcsönt felvennem. Mit kellene tennem? Elraboltam pár észak-pomerániai tartományt Svédországtól -- a háború végeztével ha ezek az enyéim maradnak, az rendezheti a helyzetem: -
#6626 Explorer tesó... explorer... -
Lysandus #6625 A messzelátós ürgét tedd fel egy három hajós flottára (ne gálya és ne szállítóhajó legyen), és küldd el exploration missionra (kinevezed parancsnoknak utána ráklikkelsz a flottára, és megnyílik ott ez a lehetőség valami három nyíl áll szerteszét, vagy egy piros összevissza kacskaringós nyíl.). Ezzel felfedezi a partvonalat, és néhány part menti területet is látni fogsz. Oda küldd a colonistot (ha elég nagy a colonial range-ed). -
Aliasdj8 #6624 Sziasztok! El tudná valaki magyarázni hogy tudok a magyarokkal kolonizálni mi kell hozzá? Hiába fejlesztem ki a konkvisztádort a messzelátót vagy mit és még a brazil afrikai területek is zöldet jelez hogy lehetne mégse tudok ott területet benépesíteni. :( -
hitman1028 #6623 meg kell tartani -
#6622 Próbáld ki. -
pretorius07 #6621 Sziasztok!
Hamarosan meglesz a better than napoleon achi (meglepően könnyen,már csak egy ruszki,egy osztrák csata kell,de egyik sem nagy falat)
Kérdés,hogy érdemes megtartani majd Moszkvát? Én inkább eladnám a litvánoknak,úgyis imádnak,amiért felszabadítottam őket,hű szövetségesek jó sok katonával...
A további játékban a hre reformokat akarom megcsinálni,angolokat bekebelezni inkább,meg a törököket visszaűzni kis ázsiába. És szerintem logikátlan egy kieső provinciát babusgatni,egy sereget ott fenntartani... -
hitman1028 #6620 szebb lesz a grafika -
Timakrisz #6619 Ez mire jó? -
hitman1028 #6618 tényleg működik,nekem már nagyon hiányzott -
hitman1028 #6617 igen,ezért sokkal nehezebb a svéd függetlwnség -
hitman1028 #6616 mármint ha háborúznak egymással -
hitman1028 #6615 de ha francia beléphet spanyolba,akkor ausztria is be tud -
Chris #6614 Ha az ellenfél birtokolja az átjáró mindkét pontját, akkor a blokád ellenére is áthaladhat. Faszság, de ez van, gondolom balance szempontjából. Tehát ha Edirnét vmilyen csoda folytán sikerül azelőtt behúznod, hogy a török seregek áthaladnának a szoroson, akkor nyert ügyed van, mert életbe tud lépni a blokád.
-
Chris #6613 Rivális soha nem enged át riválist, tehát ha Ausztria és Franciao riválisok, akkor Ausztria nem fog tudni belépni spanyol területre.
A PU vonatkozásában meg nekem a gép ilyenkor szokta megjátszani azt, hogy "hopp, az uralkodód spontán égés következtében véletlenül meghalt... jajj de sajnálatos, így bomlott a PU". :D
-
geo91 #6612 naval dolgokban sosem voltam túl jó, most megpróbáltam ezt a blokádos trükköt, de több gályával sem működött... tudja valaki hogy kell működő blokádot alkotni 1.15.1-ben? köszönöm előre is a segítséget.
-
#6611 Két aprócska jó hír:
1.16-tól új funkciókkal tér vissza a GFX Overhaul mod.
A másik, hogy meg lehet csinálni 1.15.1-re Ironman kompatibilissé, így:
Navigálj ide:
\Dokumentumok\Paradox Interactive\Europa Universalis IV\mod
Nyisd meg a gfx_overhaul_ironman ZIP fájlt
Benne menj a "map/random" mappába
Hagyd megnyitva
Most navigálj el ide:
\Steam\steamapps\common\Europa Universalis IV\map\random
Az összes vackot másold be az előbb megnyitott ZIP fájlba
Ha a piros X-es "mod elavult" szarságot el akarod tüntetni, nyisd meg a
\Dokumentumok\Paradox Interactive\Europa Universalis IV\mod
gfx_overhaul_ironman.mod fájlt Jegyzettömbbel és írd át a
supported_version="1.14.*.*"
kapcsolót erre:
supported_version="1.15.*.*"
Na most mielőtt ezt az egészet megcsinálod, a srác annyit csinált, hogy az eredeti fájlokkal írta felül a mod tartalmát, amik elavultak lettek
SZÓVAL
szerintem kurvára elég a ZIP fájlból kitörölni a "map\random" mappát, a játék így is az eredeti fájlokat fogja használni eleve az eredeti helyükről, szóval felesleges másolgatni és duplázni bármit is.
Teszteljétek, nekem látszólag működik, nem változtat checksum-ot.
Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2016.03.21. 23:49:10 -
Aliasdj8 #6610 Sziasztok! Tudtok frissebb Magyarítást esetleg megosztani ami 60% több?
A második kérdésem:
Tudnátok a magyarítás telepítéséről egy videót készíteni?Vagy útmutatást adni? Mert nekem olyan hogy settings mappa nincs, és így a játékban vannak magyar részek, viszont komplett ablakok szöveghibásak txt,hd,dxd meg értelmetlen szavak vannak ott.Gyakorlatilag tönkrevágja a menüjét a játékon belül, és játszhatatlan. Szeretném a játékot megtanulni játszani. Ha tudtok segítsetek. Köszi -
#6609 Na hát ez az pu is jókor jött. -.- :DD
mondjuk elég vicc, hogy az északaik nem bírnak átjönni 10 hajón /gibraltárnál és dániánál blokádolok/ és így konkrétan ki vannak nullázva, de a WS meg ketyeg felfele :) osztrákok se hinném hogy elmennek a spanyolokig, de azért átrakok egy 20k~ stacket biztos ami biztos. Bár nem hinném, hogy PU alatt tudom majd őket tartani.
Utoljára szerkesztette: sadface, 2016.03.21. 10:48:10 -
pretorius07 #6608 Örülj neki:)
Ha gyenge a császár,akkor nem ő kapja,hanem a szomszédos országok. Akár a gallok is megkaphatták volna,így jól jártál. Vagy szövetség,vagy rivális,mindkettő jó lesz a franciák ellen.
A helyedben előbb szövetséget választanám,minden katona jó a franciák ellen:) -
hitman1028 #6607 első próba nem sikerűlt,érdekes h burgundy részét holland kapta,aki nem is volt császár
-
hitman1028 #6606 én például amikor a pápai állammal leesik -50re kapcsolat,azt sose fogadom el,mert kapcsolat javítással még rendbe lehet hozni -
#6605 Nincs rejtett, rögtön aktiválhatod ha feldobja és el tudod fogadni, de mindig érdemes megnézni mit aktiválsz, mert visszavonni nem lehet.
Volt olyan, ami valami minimális, de pluszt adott, és később egy Disaster lett belőle, amit sehogy sem tudtam elkerülni. -
hitman1028 #6604 igen -
EM64T #6603 Az Actokat rögtön aktiválhatom, mihelyst elérhetők, és csak az ott kiírt pro és kontra hatásokat kapom. Nincsenek rejtett költségek? -
hitman1028 #6602 j és a rózsák háborúját eddig kétszer úsztam meg,mindig jókor született az örökös xd -
hitman1028 #6601 na kedvet kaptam angliához,bár az anglia végigjátszást egy modhoz tartogattam
kicsit bonyolítja a helyzetet ,h ausztria velem ,franciákkal,meg guyenne-el is szövetséges,és puba van magyarországgal,bár a császári címet már elveszítette,ilyenkor kettő dolgot szokott csinálni,vagy elindul a törökök ellen,vagy hre-n belűl a kicsiket kezdi el elfoglalni
nekem csak ki kell várnom h egy nagyobb háborúba keveredjen és castille-vel letudom már győzni franciákat,akik pedig már puba vannak aragonnal meg nápollyal,és a kapcsolatuk egyenlőre jó
Utoljára szerkesztette: hitman1028, 2016.03.20. 18:45:54