Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
amikor majd Kamcsatka büszke népe hátbatámadja lesz nagy sírás-rívás 😛
Nagyon jó
Megtaláltam, de én a rendes "Options"-be kerestem a főmenüben. Utólag viszont mégis jobban bejön az új kinézet, meg annyit nem járkálok már a wasteland-ek felé.
@Timakrisz
Igen, arra gondoltam, köszi a pontosítást.
@Timakrisz
Igen, arra gondoltam, köszi a pontosítást.
YouTube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCKeOAuMll4Xwh6XlrCj2-1w EU4, CK2, The Witness & sok más végigjátszás.
Nem negatív, hanem akkor ha a saját preztízs kisebb mint az övé.
Ha az eredetileg szürke területre gondolsz, amit ha körbezársz az országodként jelzi ki, azt a beállításokban is kitudod kapcsolni.
I met God. She's black
Sziasztok. Valaki tud egy olyan modot, ami visszaállítja azt, hogy ne legyenek beszínezve a nem bejárható területek? Oiratként ez elég zavaró...
@Skyvolker10
20 presztízsért tudod csökkenteni 10-el, és ha tudod, akkor old meg, hogy csak egy vazallusod/pu-d legyen, ha több van. Illetve amit a többiek is írtak. Terjeszkedj és használd az ő seregeit amíg csak tudod meg javítsd a véleményüket rólad. A másik amire még vigyáznod kell, hogy sose legyen negatív presztízsed, mert akkor az uralkodód halálakor kiszakadhatnak (tudomásom szerint).
@Skyvolker10
20 presztízsért tudod csökkenteni 10-el, és ha tudod, akkor old meg, hogy csak egy vazallusod/pu-d legyen, ha több van. Illetve amit a többiek is írtak. Terjeszkedj és használd az ő seregeit amíg csak tudod meg javítsd a véleményüket rólad. A másik amire még vigyáznod kell, hogy sose legyen negatív presztízsed, mert akkor az uralkodód halálakor kiszakadhatnak (tudomásom szerint).
YouTube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCKeOAuMll4Xwh6XlrCj2-1w EU4, CK2, The Witness & sok más végigjátszás.
Sokkal, legalább a duplája. Igazából most arra próbálj törekedni, hogy minél hamarabb gyarapítsd a területed anélkül, hogy koalíció alakulna ellened. Érdemes most befoglalni Írországot, Skóciát, Norvégiát, Portugáliát, Brittaniát, esetleg keresel még erős szövetségest (mondjuk az osztrák vagy az aragon) és nekimész a spanyoloknak.
És mennyivel kéne, hogy nagyobb legyen a seregem?
félnek tőlünk 😛
Háborúztasd őket, hagyd hadd üssék le a seregeiket (úgyis végtelen manpower-jük van), és NE ETESD A SZÖRNYET !
Növeld a sereged... A relativ power csak ezzel csökkenthető, viszont ez elég macerás. Lehet épp force limiten vagy, több sereget nem bírnál eltartani. Akkor viszont presztízsért csökkentsd az elszakadási vágyukat. Plactace Roulers valami ilyesmi opció.
Angliával Pu-ban vagyok a franciákkal, és 76%-os az elszakadási vágyuk a relativ power miatt. Hogy tudom azt csökkenteni? Illetve miből adódik?
Utoljára szerkesztette: Skyvolker10, 2015.12.17. 19:04:24
Utoljára szerkesztette: Skyvolker10, 2015.12.17. 19:04:24
Azt nem tudom nálatok (pocok és te) mi a francokat csinálnak a spanyolok meg a portugálok. Nekem minden játékomban 1550-re már fél közép afrika meg dél amerika az ő gyarmatuk 😞
1600
Ideák sorrendben: Admin, Exploration, Humanity, Aristocratic (az utolsónál influencét akartam, de éppen 4-0-4-es uralkodom volt, szóval esélytelen voltam dipo pontok tekintetében, így aristocraticcal meg szereztem + 1 diplomatát amire nagy szükség van) Humanity nagyon fontos, sokkal kényelmesebb, hogy nem kell figyelni a lázadásokra.
Most pár száz developmenttel lemaradtam pocoksaritól, de ez sztem leginkább az influence hiánya miatt van.
Ideák sorrendben: Admin, Exploration, Humanity, Aristocratic (az utolsónál influencét akartam, de éppen 4-0-4-es uralkodom volt, szóval esélytelen voltam dipo pontok tekintetében, így aristocraticcal meg szereztem + 1 diplomatát amire nagy szükség van) Humanity nagyon fontos, sokkal kényelmesebb, hogy nem kell figyelni a lázadásokra.
Most pár száz developmenttel lemaradtam pocoksaritól, de ez sztem leginkább az influence hiánya miatt van.
Personal Unioban mi határozza meg a relativ powert?
Nyomnál erről egy vallási térképet is kérlek? Kíváncsi vagyok.
Ideákban hogy haladtál, a "szokásos" sorrend minimálisan borult azzal, hogy előre vetted az administrative-ot, aztán jönnek az influence-quantity-stb.?
Én is sokszor eljátszom a gondolattal, hogy nekiindulok egy ilyennek, de rövid idő után olyan elképesztően unalmassá válik, mikor már nem a túlélés a cél, hanem a pragmatikus terjeszkedés, hogy soha nincs kedvem/lelki erőm folytatni.
Egy hete nekiindultam egy Oman játéknak (aminek célja az arab kávés, iszlám egyesítős és az ibadi iszlámos achievementek voltak), az eleje rettenetesen izgalmas volt, de most már, hogy enyém egész kelet és dél Afrika is, és csak az oszmánokkal kell majd néhány ki-ki meccset játszanom, nagyon unalmassá vált. Eleddig kőkemény küzdelem volt a pénzzel, manpowerrel és a szomszédokkal, néhány esetben épphogy sikerült kicentizni a diplomáciát is, mert nem segít, hogy olyan vallásom van, ami senki másnak nincs a világon. Viszont ez új értelmet ad a defender of faith-nek és a religious ideáknak. 😊
Ideákban hogy haladtál, a "szokásos" sorrend minimálisan borult azzal, hogy előre vetted az administrative-ot, aztán jönnek az influence-quantity-stb.?
Én is sokszor eljátszom a gondolattal, hogy nekiindulok egy ilyennek, de rövid idő után olyan elképesztően unalmassá válik, mikor már nem a túlélés a cél, hanem a pragmatikus terjeszkedés, hogy soha nincs kedvem/lelki erőm folytatni.
Egy hete nekiindultam egy Oman játéknak (aminek célja az arab kávés, iszlám egyesítős és az ibadi iszlámos achievementek voltak), az eleje rettenetesen izgalmas volt, de most már, hogy enyém egész kelet és dél Afrika is, és csak az oszmánokkal kell majd néhány ki-ki meccset játszanom, nagyon unalmassá vált. Eleddig kőkemény küzdelem volt a pénzzel, manpowerrel és a szomszédokkal, néhány esetben épphogy sikerült kicentizni a diplomáciát is, mert nem segít, hogy olyan vallásom van, ami senki másnak nincs a világon. Viszont ez új értelmet ad a defender of faith-nek és a religious ideáknak. 😊
Hali. Van rá valami mód hogy az estate problémát megoldjam? Rohadtul tudnak idegesíteni az állandó sírásukkal meg a lázadásaikkal. És a legnagyobb gondom h a területeken amik az övéik azokon 25% alá nem mehet az autonómia...
50-ből 1-szer látom a Protestáns ligát nyerni a 30 éves háborúban, és ez az egy persze akkor, amikor a Spain is the Emperor achi küszöbén állok, hithű katolikusként. Tökönszúrás esete forog fenn. 😄
lehet hogy nem szeret téged?
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Miért fagy ki állandóan a játék?
pedig rezmaros az enyém 😮
http://cs.rin.ru/forum/viewtopic.php?f=10&t=63384
ezt az oldalt ajánlom,itt minden meg van
ezt az oldalt ajánlom,itt minden meg van
lehet túl közel van a számhoz xd
mindegy,van még 9 rész
Pontosan nem tudom, de Bécsre sokáig vártam, mert túl erős volt a Franci-Ausztria szövi (Burgundy felbomlott), 1492 környékén indultam meg amikor szerencsére elveszítették az osztrákok a HRE címet, illetve a franciák éppen háborúztak egy erős észak-itáliai szövetséggel (genoa, tán florence, milán volt benne) Itáliához nem nyúltam hozzá.
Leginkább miattam maradt abba, bocsi. Általában fél 6 körül voltam fent, csak mindig elmentem single-ben, meg hát a hétvégén itthon se voltam. Nekem a mai nap is instabil, még nem biztos, hogy tudok menni.
Bécset kb mikor vetted be? (Itáliában is van tartományod?)
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.12.16. 13:08:17
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.12.16. 13:08:17
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
rezmar-félével próbálkozz...
Hu ez nagyon jó állás
https://www.youtube.com/watch?v=sJWanayhdRo&feature=youtu.be
7.rész
ám miért maradt abba a multiplayer játék?
7.rész
ám miért maradt abba a multiplayer játék?
húúú kis mázli 1577 kaptam egy eventet amivel lett uralkodom😄 okés rakok majd képet 1600-nál
kíváncsi leszek a következőre, de a seregekről is rakj képet majd
iddqd
Egy kicsivel még jobb is lehetett volna, ha nem hal ki az uralkodó ház, bár ez csak 2-3 évre volt probléma. Most 1575-ben kaptam egy 15 éves regencyt :/ Ez már sokkal nagyobb baj:S
a virágboltiban nincs 😊 én is csak a hitelesség kedvéért játszom azzal...de pl. a mostani verziómban nem engedte az ironmant, mert nem látja a steamet, evvan
a török wc kísérletben nem lehet meg az unify islam, mert ez is egy feltétel:
- Every owned province is Muslim - ez kizárt, de annyira, hogy nagyon
- Every owned province is Muslim - ez kizárt, de annyira, hogy nagyon
ez tök ugyanaz mint az enyém, ejha
most már nem havonta hanem 3 hónaponta van mentés és van mindig backup
EU4-ben és CK2-ben összesen kb. 5-600 órát öltem bele, de az achi-k soha sem hatottak meg. CK2-ben pl. még egy sincs. Egyszerűen valamiért nem motiválnak.
Arsenalll
Jól haladsz, ajánlom hogy törekedj a Unify Islam felé, az nagyon op döntés. Azután Ottomans helyett Opmans leszel. 😊
Arsenalll
Jól haladsz, ajánlom hogy törekedj a Unify Islam felé, az nagyon op döntés. Azután Ottomans helyett Opmans leszel. 😊
Az újra kezdett török most így áll. Kicsit másképp terveztem meg az elején a háborúkat, amivel sokkal jobb eredményt értem el az előző próbálkozásnál.
Török
Török
Ironmanben játszol még ott az achi is, ha másért nem amiatt is megéri.
Az első végigjátszásomat Brunei-al ironmanbe kezdtem, de amikor a harmadik felvett rész után visszanéztem és nem volt hang, akkor döntöttem úgy, hogy inkább nem ironmanbe fogom felvenni a következőt. Egyébként nem szoktam visszatölteni, mert azt szánalmasnak tartom, inkább kihozom a lehető legtöbbet az adott helyzetből. De egyébként köszönöm a kommented! 😊
Utoljára szerkesztette: matyineni, 2015.12.15. 10:05:53
Utoljára szerkesztette: matyineni, 2015.12.15. 10:05:53
ironmanbe játszanál,még talán érdekes is lenne xd
Sziasztok. Már közel egy hete elkezdtem egy Oirat végigjátszást a legújabb DLC-vel együtt. Akit érdekel nézzen be a csatornámra, videó várható minden nap. Minden véleményt/javaslatot szívesen várok! Sajnos nem tudok linkelni hozzászólásban, úgyhogy a csatorna az aláírásban található.
azért nem lesz rossz az eredmény így sem 😊
bár unom
bár unom
pedig franciákkal a legkönnyebb