10049
Europa Universalis IV
  • szabii98
    Marco negyedszerre is megdöntötte a WC rekordot. Az új rekord 1579.
    Brutál :D
  • Tuvok #6399
    The Bohemians achi
    Ritka egy mocskos menet volt megszerezni, de legalább hamar letudtam...
  • Ntj
    Battlepope!!! :D Egyébként én azt már próbáltam, nem lehet nehéz, ha jól alakulnak a dolgok. Egyszer tök jól alakul minden bedob egy eventet, nem tudom "kiikszelni" majd eltűnne a képernyőről, erre lefagy.. hát mondom de jó, aztán nem volt kedvem már megcsinálni. :D
  • Tuvok #6397
    Próbáld meg a Holy Trinity-t.
    Harcipápa FTW !
  • Ntj
    Norwegian wood :D
    Utoljára szerkesztette: Ntj, 2016.02.26. 15:03:13
  • hitman1028
    master of india,,elég könnyű
  • Chris
    Így állok most:
    http://steamcommunity.com/id/kriszb/stats/236850/achievements/
  • Chris
    Adjatok ötleteket milyen achinak menjek neki, mert már hetek óta nem játszottam.
    Egyelőre egy Frozen Assets-t vagy egy Great Perm-et terveztem be.
  • hitman1028
    különösebben nincs célom,csak néha kikell próbálni új dolgokat,és jaunpurral meglepően könnyű játszani
  • Chris
    És ezt a Jaunpurt mi célból csinálod?
  • hitman1028

szép adósság xd
  • Lysandus
    Ugye milyen jó dolog! :-D
  • Tuvok #6388
    HAHAHA, ez kezd tetszeni :D
    Gondoltam nézek valami könnyed achi-t ha már a Habsburg nem jött össze, Bohémiával úgyis játszani akartam, így gondoltam adok egy esélyt a The Bohemians-nak, el kell foglalni Dublint/Meath-et az angoloktól. Viszonylag hamar megválasztottak Emperor-nak minden akaratom ellenére, utálom a dolgot, lenullázza mindig a manpowerem, meg a reformokat se támogatja soha senki.. Ausztriát sikerült megnyerni szövetségesnek (a trónfosztás ellenére is), Burgundia megtámadta Trier-t, aztán...
    Na melyik event történt meg ?
    Erre tényleg nem számítottam. :D
  • pretorius07
    Ezzel még tartoztam:)
    Török háború kezdetén,és utána. A béke idejében már 40-50 ezres lázadó seregek között kellett lavírozni. Kiszakadt sok ország belőle:)
    Most megy épp a második kör,esélyük nincs,pedig most kisebb a szövetségünk francia-osztrákokkal,mert nem én indítottam a háborút. Remélem spanyolpajtások adnak pár tartományt:)
    De az ottomán hegemóniának leáldoztak.

http://kepkezelo.com/images/ps2tgtzdjdnfkva054gf.jpeg

http://kepkezelo.com/images/27h7bmtcicaaesbzrcpq.jpeg
  • Tuvok #6386
    Igazad van. Módosítja a cheksumot, nem enged új ironman-t kezdeni.
    Akkor ez lesz a magyarázat a Habsburg achi-ra is, 1.14-ben be volt kapcsolva az Overhaul egy ideig...
  • hitman1028
    próbáld ki,írd át és indíts el egy új játékot
  • hitman1028
    menni megy,csak az ironman nem

ezzel buktam el a legjobb tabarestani állásomat
  • szabii98
    Amúgy szerintem az osztrákoknak nem szabadna élniük az acsihoz, de csak tipp
  • Tuvok #6382
    Átírtam, megy az :)
    Csak túl sok lett a határokon az alkoholos filcből, még a Balaton is fekete, és ez nem annyira tetszik így.

Mods mappában a gfx_overhaul_ironman.mod fájlt megnyitod Jegyzettömbbel, és a végére beírod ezt:
    supported_version="1.15.*.*"
    Vagy ha már ott van, akkor a verziót írd át erre.
    Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2016.02.23. 21:04:58
  • hitman1028
    nem működik ,ha átirod.legalábbis nekem nem
  • Tuvok #6380
    Bigger War View++
    Simple Fog of War
    Better UI 1.15
    FIP Flag Improvements Mod (pár saját zászlóval)
    TBARW EXTRA: User interface
    TBARW EXTRA: Transparent political mapmode
    TBARW EXTRA: Darker water

GFX Overhaul nincs bekapcsolva, lusta vagyok átírni a verziót, azért ilyen "rajztábla" szerű a kép.
  • hitman1028
    sztem ez a tbarw
  • Ntj
    Milyen grafika modot használsz? Elég jól néz ki :)
  • Tuvok #6377
    A modifiers-nél nincs a listában, de kint "zöld" és "CAN" do achivements.. talán valamelyik patch kúrhatta el ? Az angol játékom is több patch óta megvan, és a napokban csináltam meg vele a Voting Streak-et, abba nem nyúlt bele.
    Nem értem én ezt... talán újrakezdem, gondolkodom egy nem Hunyadi verzión, bevállalom a Habsburgokat, velük több esélyem van Trónok harcát játszani (és persze PU-ba kerülni is :D ).
  • hitman1028
    játkon belűl nézd meg,ott írja esetleg h mi kell még
  • Tuvok #6375
    Steam-en nincs.
    Vártam hónapokat utána még.
  • szabii98
    hmmm. biztos nem kaptad meg? esetleg év vége, hónap vége?
  • Tuvok #6373
    Az achi leírása szerint nem.
  • --deathstroke--
    Salzburg nem kell?
  • Tuvok #6371
    EZ remek.......
    Meg vannak az előírt területek, core-osítva, ironman, és NEM adta a Habsburg achi-t. Mi a túrót hagytam ki vajon ?
    Kép
  • Malarki
    Éppen ütöm az oroszokat, van egy kis szünet a csaták közt, mondom szétnézek mi megy európában, aztán hirtelen Ausztria.

Szerencsére sikerült kicsit méretre szabni, megtámadták őket a törökök és én is gyorsan nekimentem. A cseh területeket visszaadattam, meg pár kis német államocskát felszabadítottam de még így is rohadt erős maradt. plus nekem az összes manpowerem és a pénzem nagy része is ráment a háborúra.
  • szabii98
    Ráadásul nem is kell 7 tech-kel lemaradni:)
  • pretorius07
    Asszem nagy mázlista vagyok:)
    Kaptam egy 1 éves uralkodót,régenstanács. Na de szuper,ennyit a prágai küldetésről... Amúgy is bajos lett volna,mert a császár nagy spanom,nem szívesen vesztettem volna el a szövetségét. Bár azér ment a jogfabrikálás addig is.
    Svédek megint behívtak moszkva ellen,leverjük őket,megyek szépen haza,látom a csehek hadban. Bavaria megtámadta.
    Több sem kellett,szövetség velük,be is hívtak. Ráálltam Prágára,és nekem adták Erz-cel együtt:)
    Bontottam is a szövetséget osztrákok miatt,de ebből nagyon jól kijöttem:)
    Mivel brandenburg a császár,és imád,meg csehek a riválisa,még csak vissza sem kérte a tartományokat:)
  • hitman1028
    magyarokkal be kell lépni a hre-be ,és utána nincs gond
  • Timakrisz
    A fenéket, Bécset elég könnyű elfoglalni még a törökkel is 1500-1530ig. nem, hogy mással ami közelebb van. Szerintem csak Ázsiai ill afrikai vagy amerikai népekkel éri meg hagyományosan.
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.02.22. 22:44:54
  • wednes
    Néha szerintem a hagyományos nyugatiasodás is megéri, persze erősen függ a körülményektől. Én most úgy nyugatiasodtam magyarokkal, mert úgy ítéltem meg esélytelen Prága, Bécsről nem is beszélve. Nem voltak az osztrákok és a csehek riválisai egymásnak, mindig Habsburg császár ült a trónon. A fél Birodalmat a törökökkel a hátsómban meg nem tudtam volna leverni, ráadásul a török szövetségese volt a cseheknek.

Egy jó uralkodóval és elengedő tartalékkal bele lehet vágni abba is.
  • pretorius07
    Jaaaaa! Azt nem tudtam,hogy a városokkal a negatív hatások nincsenek:) na akkor a török után megvan a következő célpont:)
    Humanista megvan,szeparatizmus néncs,még csak unrest sem:)

Ma is megérte idejönni,köszi a segítséget!
  • hitman1028
    http://www.eu4wiki.com/Rekindling_the_Flames
    valaki tudja itt mit kell csinálni,mert számomra nem világos
  • Lysandus
    Persze. De azt meg állítólag elsőre kifejlesztette.
  • hitman1028
    ezért kell a humanisstot először kifejleszteni,az minusz 10 szeparatizmus