10049
-
pretorius07 #6520 Én még nagyon friss gamer vagyok,az még odébb van,hogy ilyennek nekiálljak:) -
Timakrisz #6519 Probáltatok wct? humanist idea nélkül eléggé hamar gond lesz a lázadások miatt. Ha tehetem unrest csokkento advisorom van mindig. -
pretorius07 #6518 Szerintem pont a force limit és a manpower,ami jogosan nő egy birodalom növekedésével egyenes arányban...
De abban egyet értek,hogy minél nagyobb egy nemzet,annál ingatagabbnak kellene lenni a belső egyensúlynak.
Én egy olyat tudnék elképzelni,ha már manpower/force limit,hogy ugyebár egy egyesítés után kicsit furcsa,hogy mondjuk itália közepén török katonákat képzünk,így bele kellene tenni egy hadsereg lázadást. Ilyenkor a sereg egy része válna le,és lázadna fel,ezzel bontva a morált,és persze egyből harc lenne.
Ezzel mondjuk nem engedthetné meg a játékos,hogy hatalmas seregei legyenek,illetve hogy csökkentett fenntartással pihentesse őket. Mivel a fullos fenntartás meg viszi a pénzt,így nem tartana akkora haderőt folyamatosan. A kis haderő meg indikálhat további belső zavargást is.
Huhh,elengedtem a fantáziám:) -
geo91 #6517 hazaköltöztek :D -
heverő #6516 szerintem a wc a legnagyobb baja a játéknak. Kellene lennie egy (dinamikusan változó) pontnak ahonnan a belső lázadások fenntarthatatlanná tesznek egy birodalmat. Az európai kontinens egységesítése akár 1-2 évtizedre, már pl. túl van szerintem az elfogadhatóságon. Egy bizonyos nagyság után a birodalmak manpowerjét és force limitjét mindenképpen csökkenteni kéne. -
joki95 #6515 A kovetkezo jatekomba megcsinalom a spanyolokkal vagy az olaszokkal.
Ha belehalok az unalomba a te feleloseged.
2X mar nekialtam de nagyon lassan haldtam vele mert sosem volt kedvem folytatni, aztan jottek az uj dlc es mar meg inkabb nem volt kedvem hozza. -
kissssss #6514 brittany your drunk go home.... -
Timakrisz #6513 Na ilyet sem láttam még pedig pár száz órát én is játszottam :D
-
Timakrisz #6512 Na ezért kellene a wct megprobalni :) -
--deathstroke-- #6511 Én még sohasem próbáltam egy wc-t sem, nem igazán vonzott annyira hogy megpróbáljam..(Amúgy meg ha már túlságosan nagy vagyok, és már nincs semmi kihívás akkor meg hamar meg tudom unni). -
Timakrisz #6510 Na 14 evem ment arra, hogy bezuzzam egesz az egesz nemzetet, persze egy szovi sem jott segiteni... de sokra nem mentem vele.. humiliate meg 1 tartomany es szovetsegek felbontasa... persze mikor mar lenullaztam a sereget meg nem tamadna egy ellensege sem ... hulye gep -
Timakrisz #6509 Na ez a masik amin kiborulok es ez amirol beszelek. Én elfoglalok a magyaroktol 3!!! tartományt: egybol koalicio ellenem.
A Franciak elfoglalnaka spanyoloktol 6!!! Provancetol 2!! tartományt: lofasz nem alakul nem koalício... Burgundiat is beverne mint a szel, ha nem lennenk szovetsegesek :(
meg jo hogy elobb bezuztam Ausztriat es felbontattam a szovetseget veluk, mert akkor megint nem lehetne megallitani.
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.03.12. 09:57:20 -
winterpeti #6508 már 3000 órán túl vagyok és még egyszer nem jött össze a WC, pedig mindig megpróbálom, általában az időből futok ki. A végére szerzek elég nagy hatalmat, hogy sikerülhessen. Ezért kezdem az "Extended time line moddal" játszani hogy legyen időm elfoglalni a világot. -
Timakrisz #6507 Akkor pocok "kivetelevel" (aki tört verziovval jatszik (gonosz eh eh eh :) ) ) miért nem látok senkitől (marmint a forumozoktol) egy wc achit ?:) Ha annyira könnyű lenne?
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.03.12. 07:44:43 -
joki95 #6506 Nem ertem.
Ha az elejen elintezed a franciakat akkor nem fognak megerosodni. Hogy ha egy szomszedos orszagot valasztasz akkor eleve fele terjeszkednel. Az angolok es a spanyolok mar az elejen erosek konnyeden leverheted a gepet veluk, es terjeszkedni is tudsz veluk. Angoloknak skandinavia vagy ramesz a portugalokra aztan ugorhatsz afrikara. A spanyoloknak ott van az egesz mediteran.
En csak felvetettem hogy ha az elejen szetszedet a franciakat akkor nem fognak kesobb gondot jelenteni. Meg az elejen nincs meg az op elan.
Csak mondom hogy ez egy opcio lehet a problemadra. A burgundokkal mondjuk para lehet az AE de az angolok es spanyolokkal gond nelkul ellehet osztani.
Utoljára szerkesztette: joki95, 2016.03.11. 17:33:01 -
Timakrisz #6505 Nem értitek... próbáltatok már Wc-t? Tök jó, meg izgalmas kis állammal, leverni a franciákat meg minden, mert okosan lehet szövetkezni, de ha nem mész rájuk, az elejétől, akkor a gép annyira gyökér, hogy mindig hagyja őket megerősödni... ha meg rájuk mész akkor a más irányú expandtól veszed el a területet.
Engem csak azért bosszant mert erre még nem találtam megoldást, főleg, hogy az esetek 80%ban Francia - Ausztria szövetség van, pedig köztudott, hogy ez a két ország annyira azért nem szerette egymást azidő tájt...
Ja és a nagy hiány: 1.10 ig viszonylag gyakran kitört a forradalom "menet rend szerűen 1780 körül), de azóta pl egyszer sem láttam ilyet (mármint a francia)
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.03.11. 17:02:30 -
#6504 Valamelyik patch (1.12 ?) óta állítólag nem lehet teljesen legálisan Ryukyu wc-t megcsinálni, túl kevés az idő. -
Ntj #6503 Milyen jó lenne nem feltétlenül a WC-ből kiindulni. Most ha szépen szétesnek a franciák és apránként bedarálsz mindenkit abba mi az izgalom. Pont én is az ilyeneket szeretem. Amikor magyar játékomba se volt más nekimentem Savoynak ők meg ugye francia szövik. És az volt a legjobb amikor egy erős birodalmat letudsz verni, nem túlzok de nálam az ilyen "nagy" háborúk megnyerése többet ér mint egy rohadt wc. Nem te vagy a világ ura? Na és? Jó az, ha mindig vannak ellenfelek és sikerül a kitűzött célt elérned, ami nem a wc. -
hitman1028 #6502 bocsi,ő is csalt ,első rész 10.46-nál lehet látni a tábornokát 9999-9999-9999 skillű xd -
joki95 #6501 En ddrjake-et mondtam volna de o mondjuk hasznalja az elejen a 100 armytradition exploitot. -
hitman1028 #6500 https://www.youtube.com/watch?v=BMbEuXrd_Ps&list=PL9zpWiBUWhJRrPJxKf_kfJduTHGLrQn42 -
Chris #6499 És láttál-e már Ryukyu-val olyan WC-t, amelyben semmilyen exploitot nem használtak? :)
-
joki95 #6498 Lattam mar Ryukyu-bol is WC-t. -
Lysandus #6497 Akármelyikkel nem. Olyan kell, amelynek jó a kezdőpozíciója, és a fejlett területek bekebelezését a végére hagyhatja, akkora, amikor már kellően magas a tech szintje. Aki az elején nehezen tud mozdulni, abból nem lesz WC. -
joki95 #6496 Ha nagyon tartasz a Franciaktol akkor kezdj Kasztiliaval. Aragon, Burgund szovetseg plusz portugalia az elejen szetszedheted gond nelkul.
Vagy forditva Brugundiaval kezdesz es a tobbi...
Vagy akar Angliaval megeszed meg az elejen.
Akermelyik orszaggal lehet WC csinalni nem csak a torokkel. -
Timakrisz #6495 Nem érted a lényeget. Ha Wc-re gyúrsz rendszerint a Franciákon bukik el az egész... :( Valahogy sok energia bedarálni őket. Lehet túl későn kezdek nekik :(
Nem az a kérdés, hogy leverhetőek e, mert egy Frankfurttal is meg tudom őket verni pár száz év alatt, hanem az, hogy hogy a francba akadályozzam meg, hogy az end gamere ne jelentsenek olyan nagy problémát?
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.03.11. 10:35:58 -
joki95 #6494 Nem baj az. Minel erosebb annal elvezetesebb lesz leverni.
Amugy mar 2X bedaraltam a franciakat. 3X hogy ha a 30 eves haborut is beleszamitjuk.
Volt egy olyan 25 evem amit vegig haboruztam 0 manpowerrel.
Nekimentem a Lengyeleknek a porosz teruletekert, majd kozben a franciak ugy gondoltak hogy megtamadjak a protestans Savoj-t szoval bevedtem oket, utana pedig a Danok gondoltak hogy itt az ideje elkezdeni a vallasi haborut.
Szep idok.
Nem kellett meg kolcsont se felvennem de az 11000 dukatombol csak 4000 maradt mindennek a vegere.
Utoljára szerkesztette: joki95, 2016.03.10. 23:54:36 -
Timakrisz #6493 Na meg itt is... 10 ből 10 játékomban a franciák mindent megesznek a környéken :( és még koalíció sme nagyon alakul ellenük. Csak ha az ember nem száll rájuk, akkor mindenkit leownolnak a környéken :( -
joki95 #6492 Brandenburg 1600 -
--deathstroke-- #6491 Az a baj a képkezelővel hogy ha telóról vagyok akkor meg se bírom nyitni. Ezért használok imgurt. -
Timakrisz #6490 felejtsetek mar el a kepkezelo.com ot egy vacak
-
hitman1028 #6489 silk road xd
-
joki95 #6488 Eros kezdes.
Brandenburg 1500 -
Timakrisz #6487 Nem tudom ki hogy áll, de én úgy vettem észre a franciák és a lengyelek iszonyat OP lettek ebben a kiegben. Még a törököknél is durvábbak, ha agép játszik velük. -
Timakrisz #6486 Na kicsit felülbírálom magam. Nem olyan rossz ez az estate rendszer, viszont egy fontos dolog van, folyamatosan háborúznod kell, hogy szinten tartsd a jó kapcsolatot (mármint, hogy repu / legitimacyval növeld a loyalityt) és adni kell nekik területeket.
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.03.08. 08:36:59 -
Timakrisz #6485 Jó de baromi nehéz mindet szinten tartani... főleg mert egymás ellen is nyomulnak :( -
#6484 Adnak az estate-ek 1-2 hasznos dolgot, Burgher-ek Settler Increase-t, Nobility elég jó Gereral-t ha alacsony az Army Tradition-öd, többnyire jó Advisor-okat is adnak, de csak és kizárólag akkor érdemes ezt kihasználni, ha jó a moráljuk, és relatíve alacsony az influence. Jó morál esetén a plusz adóbevétel, manpower növekedés, Development Cost csökkentése is nagyon hasznos tud lenni, a lényeg, hogy oda kell figyelni, ha babrálsz velük. -
Timakrisz #6483 Na ezzel a lendulettel le is 0áztam az összes gyökér területét... nekem itten ne autonomizáljanak :)
-
hitman1028 #6482 mert 0ról nagyon nehéz visszahozni,hogy jó legyen,ilyenkor az ember inkább hagyja a fenébe az egészet és elviseli a negatív dolgokat,hiszen ugyse nagyon tud mit csinálni -
hitman1028 #6481 van egy disaster,ahol az egyik estate influence-je 80 ffölé megy,akkkor történik valami rossz,el kell venni tőle annyit h 80 alá essen,de akkor meg a loyalityje esik le xd
lenne értelme ,de csak ha nem 20 évente lehetne beavatlozni,ill nem csak mindig negatív event történne