10049
-
Joker307 #829 Hogy kell használni azt a hajót ami trade powert ad?
Egy Heavy Shipnek mennyi a fenntartása, nem találom sehol? -
Joker307 #828 Miért érdemes egy kereskedelmi csomopontot elfoglalni? Jó pénzt hoz? -
Condás #827 Huh ez jó nagy szívás. -
Joker307 #826 Desicions-t lehet arra írni hogy pénzért, admin, dip pontért lázongás és a szomszédokkal megromló viszony mellett pl Hunyadi kerüljön az uralkodó székbe -
Joker307 #825 Pontosabban Alap Sereged lesz csak épp fejleszteni nem fogod tudni őket. -
Joker307 #824 Macerás dolog a Tech átírása mert a több 100 tartományba mindegyikbe ott szerepel hogy melyik tech group láthatja azt a tartományt, ezért van hogy játék elején nem látod pl ázsiát, amerikát. Ha egyszerűen csak átírod akkor jó eséllyel még seregeid se lesznek, plusz fel kell fedezned Európát :D -
Condás #823 Hm látod ez könnyen meglehet, igen. -
warcat #822 Techgrouponként terjednek a felfedezések(a térképről).Gondolom különálló csoportba kerültél a mod hatására ami nincs besorolva,így nemlátod a világot,mert csak te tartozol bele.De csak tipp,ha jól értettem a problémát. -
Condás #821 Pedig nem tudok róla,h lenne fog of war funkció.
Egyébként egy kérdés,h eddig nem nagyon foglalkoztam vele,de lehet csata közben valamit csinálni ? Vagy teljesen automatikusan csinál mindent. Nem ostromról beszélek,mert ott láttam,h van assault,hanem men to men csatákban. -
Condás #820 Joker az miért van,h miután eltávolítottam a lengyelekről szóló dolgokat a mododból,s átírtam kifejezetten hungarianra a techgroupot, egyszerűen,amikor kezdek tiszta köd körülöttem minden. De csak,ha a magyarokkal vagyok,akkor történik mindez. -
pocoksari #819 el :)
az alap ugyanaz, legyen sereged, manpower, némi pénz, meg az se baj ha van egy normálisabb uralkodód+egy lázadás csökkentő tanácsadó
mivel kitörnek a lázadások, ezért feldobál +2 stabért küldetést a lázadók leverésére (arra mondjuk nem jöttem rá, hogy mivel lehet ennek az esélyét növelni pl. próbáltam lehúzott morállal stb.)...aztán levered őket és begyűjtöd a két stabot...senki sem fog 6 stab szintet 3k admin pontért emelgetni, mert 50évig tartana, főleg,hogy közben csökken eventekkel, uralkodó halállal stb. (ezért is van +200% stabköltség rajt, hogy "legyen annyi eszed, hogy nem teszed")...és ezért nem kell elb@szni a küldetés slotot mindenféle fiszf@sz küldetésre és üldögélni a +3 prestigeért 10évig rajt...nekem 1 admin pontba sem került a stab felhúzása, más meg átírta techgroupot,amivel az eredményeit le is nullázta -
browing #818 Most megkérdezem tőled, hogy hogyan megy. Elmondod? -
pocoksari #817 ez pedig a 250 éves képes:
250ev -
pocoksari #816 csak így ömlesztve:
1. ez a western/eastern azért gáz, mert az áttérés pikk-pakk megy...ha megkérdeztek elmondom hogyan kell és senki sem siránkozik a nehézségen
2. a moddolásnál a legnagyobb hiba az, hogy átesünk a ló túloldalára és a végén vagy szuperországot építünk meg telepakoljuk "számunkra kedvező feltételekkel"...ne modot építsünk, hanem komplett csomagot Mo.-ra kihegyezve és próbáljuk lenyomni a paradox torkán
3. f@szér ébredtem fel ilyen korán szombaton... -
Condás #815 Joker azt esetleg megtudod csinálni ( bár biztosan,h marha nehéz,mert nem meglévő dolgot kell),hogy valamennyi monarchia pontért,s pénzért cserébe dinasztiát válts magadnak ? Pl magyarokkal Habsburgról Hunyadira,vagy hasonlóra gondolok. Tehát,h legyen valamennyi beleszólásod az uralkodó megválasztásába. -
Condás #814 Az asszem az,h nehezebb lesz akármit akárkitől kérned,mert talán átesett már negatívba is a diplomáciai megítélésed. Vagy csak az összes diplomáciai kapcsolatodra von le -3-at. -
Joker307 #813 2-3 játék során mindig kijött Hunyadi János kormányzóvá választása, csak Mátyásig nem jutottam el mert újra kellett kezdenem.
Diplomáciai pontnál kaptam 3 levonást, azt írja Diplomatic Relations. Ez mit takar? -
Condás #812 Nem biztos. Azt hiszem event függő, legalábbis nekem eventel lehetett,ha jól emlékszem. -
Joker307 #811 Kihagytam a leírásból de a horvátokat beraktam Accepted Culture-ba -
Joker307 #810 Játék elejétől kezdve is biztos Hunyadi Mátyás trónra lépése? -
Joker307 #809 Kösz Condás, tesztelem kicsit a játékot és közbe megpróbálok kitalálni valami jó Decisionokat. -
Condás #808 Joker: Én szívesen átfordítom neked frappánsan angolra,ha leírod privátba magyarul,h mi legyen benne.
Browing: Annak ellenére,h ekkora birodalmat létrehoztam abszolúte nem könnyű ám... Meg kicsikkel kezdtem: Ausztria, Bohemia. Tehát,ha azt nézed,h kb egyenként volt 60-70 év,akkor már közel sem tűnik annyira túlzásnak. Sztem történelmileg nem lenne irreális,csak nagyon nem volt rá sok példa,s ezért kicsit szokatlan sztem. -
Joker307 #807 Cigivel együtt 3 óra alatt lerendeztem ezt a modot. Legrafkósabb és macerás az a 2 új egység volt, azért se került bele több :)
Szívesen csináltam. Ezzel mind a magam mind a ti játékotokat is remélhetőleg még élvezhetőbbé teszem. Paradoxon játékait mindig is szerettem de mindig volt benne azért 1-2 dolog amire ráfért az alakítás, főleg M.o.-nál :) -
Joker307 #806 Decision-ökről gondolkoztam bár olyannal még nem találkoztam a játékba ami az arany bányákra adna bónuszt. Csak olyat tudok berakni ami valahol már feltűnt a játékba.
Black Army és a Hungarian Royal Naval jó ötlet. De az angolom fakó és jó lenne róla egy rövid angol szöveg és ha van ötletetek hogy milyen bónuszokat adjon azt is szívesen várom. -
browing #805 Király vagy Joker.
Remélem nem okoz gondot sóhajainkból mod-ot csinálni.
Lehetne olyan is mint a Vic 2-ben Poroszo./Németo.-nak vagyis különböző az ország sorsát meghatározó decision.
Például Black Army, Hungarian Royay Naval vagy bánya egyetemek nyitása ahol a kornak megfelelő magas szintű bányászokat képeznének ami bonus adna például az erdélyi aranybányának.
Condás
nagyon jó elnézni ahogyan ekkora országot faragsz hazánkból de nem tudom mennyire reális, hogy Personal Uniók sorával ekkora birodalmat hozzon valaki össze. Mármint tudom, hogy a játék lehetőséget add rá de a valós életben egy ilyen terjeszkedés fajtának lett volna esélye?
U.i: nem a mai nemzetállami felfogás szempontjából nézem a játékot mert tudom akkor a dinasztiához tartozás volt a meghatározó -
Condás #804 Köszönjük szépen! Már nézem is!
Nekem nincs olyan problémám,amit leírtál a csapatkijelölést illetően. Nem tudom miért lehet. -
Joker307 #803 ELKÉSZÜLT!
Central Europe Mod
Letöltés: C.E.M.
Változások:
- Magyarország Finnugor kultúrába került
- M.o. és Lengyelország Közép Európai Technológiai csoportba került (110%)
- Erdély kapott egy aranybányát
- Zemplén magyar kultúrájú lett
- Máramaros magyar katolikus tartomány lett
- Közép Európai Tech Csoport többnyire keleti katonákkal rendelkezik de kiegészültek 2 korai köztes egységgel (Cental Europen Infantry (7mil), Hungarian Hussar (6mil))
További ötleteket, észrevételeket szívesen fogadom! -
Joker307 #802 Egyszerre több egységet kijelöltök nektek is utána nem engedi mozgatni a térképet amíg a menübe be nem lépsz majd vissza? -
Condás #801 250 év. Most éppen az oroszokat veszem Perszonál Unió alá.
-
warcat #800 Bizony-bizony a rossz uralkodó nagy hátrányt tud felhalmozni,természetesen később technológiában a drágább tanácsadókkal könnyen utóléred magad,de pl csúsznak az épületek,egy-egy core stb ami mind módosítja a megtérülési mutatókat.Nagyon látszik a különbség,hogy sikeresen kinyírtam pár év után az előző játékban vagy 30 évig uralkodó 1/2/1-es királyomat.
A 0/0/0-és örököstől az előzőben is megszabadultam :) -
Joker307 #799 Victoria 2 során nem voltak ennyire hanyagok a készítők... most ömlesztve van mindegy, de az alap nem változott.
V2 volt egy modom a forradalomról, Dunai Konföderációról még Trantorius néven csak félbe maradt az egyetem miatt. De ez a kis átalakítással hamar végezni fogok. -
Joker307 #798 Neki álltam. Majd közlöm a fejleményeket. -
Condás #797 Jah abba én is benne lennék. Főleg pozitív eventet,mert abban sajnos elég nagy hiány van a magyaroknál.
Srácok bakker ekkora szívást. Most integráltam Bavariát is,hogy elég területem legyen a spanyolok integrálásához,de nekik 104 területük van,nekem pedig csak 103 (!),és még mindig nem jött össze az integráció. Pedig már 20 éve esedékes. Na mind1 gyorsan foglalok pár területet,s megpróbálom integrálni őket. -
#796 Aztán ha elkezdünk moddolni, akkor már pakolhatnánk Magyarországhoz még pár történelmi eventet, mert a jelenlegiek szinte csak a Hunyadi-érára fókuszálnak. -
Condás #795 Srácok tettem egy nagy előrelépést a vezetők,királyok eltávolításának problematikájában. Lényeg,h ha van egy rossz uralkodód,akkor indíts háborút,s természetesen nevezd ki katonai vezetőnek a királyodat. A lényeg az az,h nem szabad beleküldeni egyedül a csatákba,vagy 1000 emberrel,hanem nyugodtan ostromoltass vele területeket,s csinálj mindent szokványosan. Nekem 3 gyengébb királyom,örökösöm volt,akit el akartam távolítani,s összesen a 3 személyt asszem 3,de lehet h 4 háború alatt sikerült is eltávolítani. Persze nem egyazon időben játszódott le a 3,hanem 100-150 év különbséggel,de a lényeg az az,amit leírtam. Tehát nekem eléggé bejött. Most mondjuk kicsit szívok,mert régens kormányzás van,de megéri hosszútávon bőven. -
browing #794 való igaz, pont most volt a hírekben is, hogy a Románok kiakarják nyitni újból valamilyen ciántechnológia segítségével ( az arany bányát )
a techgrup neve lehetne de developing eastern, Central Europe vagy valami ilyesmi
Illetve találtam egy linket ahol vannak kész módok de nem tudom, hogy naprakészek-e vagy éppen az 1.3-as patchre vannak-e optimalizálva de hátha találsz valamit amit érdemes átvenni.
Csinálhatnál a saját elképzelésedből illetve ezekből egy mixet.
-
Condás #793 Ja és még egy nagyon fontos dolog eszembe jutott,h Erdély területére valahová,azt rád bízom,h hová letehetnél egy aranybányát,mert ott bizony kő keményen volt,talán még mai napig is van arany,s így még reálisabb lenne a helyzet. -
Condás #792 Jah és még vmi Joker. Sztem ez a magyarok szempontjából abszolúte reális: tehát,h a hadsereg viszont western legyen,mármint a unit type,mert akkoriban, a játék kezdésénél 1444-ben biztosan,h a világon az egyik legjobb hadseregünk volt,tehát ez abszolúte nem lenne sztem túlzás. Az tuti,h nem western Mo;ahogyan ezt már lentebb is tárgyaltuk,de kb 105%-os a lemaradás,ami sztem abszolúte reális. Hangsúlyozom,h 1444-ben. Sajnos ahhoz egyelőre nincs ötletem,h mi legyen a tech group neve,de akár lehet tényleg külön egy csak Magyar is. Sztem jó lenne. -
Condás #791 Browingal egyetértek abban,h vmi köztes csoport legyen a magyaroknak,de sztem az osztrákoknak,lengyeleknek is. Pl 105%-os legyen a többlet monarchiapont költség. Az sztem nagyjából reális képet fest. Talán az osztrákokat ne rakd oda,ezt majd eldöntöd sztem,vagy a többiek majd megvitatják.Valamint a románok,horvátok hozzáadása a magyarok által elfogadott népekhez. Ezek jutnak eszembe hirtelen Joker. Sztem mindenki megköszönné,ha megcsinálnád.
-
browing #790 Nem tudom, hogy mennyire reális lenne, ha Mo. is rendelkezne egy trade csomóponttal?
phylemon
felkeltetted az érdeklődésemet az egyik hozzászólásoddal, idézem: ", de ha tudnád mennyi hazugságot kell tanítanunk, megdöbbennél.." tudnál erről, ha nem okoz nagy fáradságot, bővebb információt megosztatni velem privátban vagy ha többieket is érdekli akkor akár egy OFF-os hozzászólásban?