10049
Europa Universalis IV
  • Belkar
    Köszi bár végül sikerült megcsinálni ;)

Elképesztő milyen könnyű "modolni" ezt a játékot.
  • heverő
    megpróbálnád hesse-vel vagy pomeraniaval vagy akár hansaval? csak 100 évet.
  • SuperGalaxy
    Én szívesen multiznék, ha lenne kivel
  • WinG
    Szokott valaki multizni ezzel?
  • hana1
    Horvátok berakása elfogadott kultúrának:
    Azt nem tudom, hogy elmentett játéknál működik-e, de kezdéskor mindenképp.

history/countries/HUN-Hungary.txt-t át kell írni(nekem csak TotalCommanderrel engedte menteni)

primary_culture = hungarian után írd be:
    add_accepted_culture = croatian
  • pocoksari
    az overextension miatt biztosan nem :)
  • SuperGalaxy
    Kezdtem egyet Velencével, az elején gyorsan elfoglaltam Athént és Albániát, csak hogy ez utóbbit rögtön el is foglalják tőlem az oszmánok :D Szövetségre léptem Ausztriával, majd ennek tudatában lerohantam Szerbiát és Boszniát, most mindketten a vazallusaim. Miután a Balkán nyugati fele ily módon az uralmam alá került, annektáltam a Pápai Államot, és most nézem, ahogy az overextension miatt szerveződik ellenem a nagykoalíció D:
  • pocoksari
    atraktam hardra es nekialltam skotokkal...nem alltam be a franciak melle a haboruba hanem kulon utas modon sajat haboruban mentem az angoloknak...hozzateszem a franciak buktak volna a haborut....ilyet se lattam gyakran...most azon filozok, hogy mit kerjek a 100%omra...hehe
  • phylemon
    A decay arra való hogy ne csak ülj a seggeden hanem csinálj is valamit. Ezért csökken folyamatosan de persze lehet módosítókkal akár pluszba is vinni.
  • pocoksari
    10000 asszem...tehát a maximum több,mint a gyakorlatan előforduló maximum = végtelen
  • pocoksari
    azt jelenti, hogy csökken az idő múlásával...kopik a hírneve

gyakorlatban kellett valami, ami csökkenti, mert te csak gyűjtöd és gyűjtöd...
  • LSSAHPAUL
    Hehe decay, jó kérdés, azt tudom hogy magyarokkal 0-ra konvergál. Azaz 0 alatt felfele tolja, 0 felett lefele.
    Max tartomány szerintem nincs megadva, viszont van túl terjeszkedés, emiatt a szomszédok koalícióba lépnek veled, illetve ha tényleg sok területet szerzel kis idő alatt akkor nem csak ők :)
    Szép lassan minden a tiéd lehet.
  • Joker307
    Mekkora a max tartomány szám amit még lehet annektálni?
  • Joker307
    A presztízsnél a Decay levonást mire fel kapom, mit takar?
  • LSSAHPAUL
    Lenyomtam a törököket, de csak az eus-területeket, és csak az egyik 20K-ás seregét ütöttem le. Első békekötésnél olyan sok területet kértem hogy visszakelett töltsem mert a szomszédok úgy néztek rám mint a véres rongyra :) Na most így állok: 1491-ben.
    Kereskedéskedőimmel most mit csináljak?
  • pocoksari
    muhaha..
    unlawful...törvénytelen, jogtalan...amikor nem birodalmi tagként birodalmi területet bírsz...asszem
  • Joker307
    Az Unlovefull terület mit jelent?
  • SuperGalaxy
    Mehetek én is?:D
  • pocoksari
    gyere inkabb es multizzunk
  • Belkar
    Aki ért az ilyesmihez az meg tudná mondani hogy lehetne egy kultúrát elfogadottá tenni a save game fájl átírásával?
  • pocoksari
    amit megoldhatnanak az a haboru alatti parancsok a szovetsegesek reszere...pl. te foglald el azt a szigetet, te old le a fosereget, te pedig maradj a popsidon...a leader parancsol a tobbi meg megprobal engedelmeskedni
  • pocoksari
    jooooo, azert annyira nem szar :-)
  • Condás
    Nem. Protestantizmus egy katasztrófa. Max akkor van haszna,ha egy protestáns országot akarsz PU-zni,vagy hasonló,de egyébként egy átok. Szar statokat is ad,legalábbis sokkal használhatatlanabb statokat,mint a katolikus vallás.
  • Joker307
    Protestáns vallás ezekszerint jobb?

Étdemes a kultura váltással költeno a pontokat? Idö után nem áll át magátol?
  • pocoksari
    kamu, a sok hüle meg gratulál neki...istenkém
  • kissssss
    ppfff LOL :-D lázadások egymás hátán, azért szép teljesítmény hogy "csak" ennyi lázadója van.
  • Condás
    Nagyszerű! Köszönöm még1x!
  • Sceptrum
    No, egy átírt mentéssel leteszteltem, hogy átenged-e egészen 1822-ig, szóval működnie kell. :)
  • Condás
    Köszönöm ez mentésnél is működik ? Mert az lenne a lényeg,h már meglévő mentésnél működjön. :) Mert ezt mire megtudom nézni az még jó pár nap,mármint addigra fog kiderülni,mert akkorra érek a végére.
  • szabii98
    egy srác megcsinálta, a paradox fórumon fent is van.
    [URL=http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?707840-Post-your-Europa-Universalis-4-Empire/page58&s=317bf849e9465f98cf84d653aa0f9762]#1142-es hsz ott[/URL]
  • Sceptrum
    Hopp a fórum nem szereti a backslash-t, tehát:

Europa Universalis IV -> common -> defines.lua
  • Sceptrum
    Na, kerestem egy darabig, de ráleltem, és működik az átírás.
    Europa Universalis IVcommondefines.lua

Notepaddal megnyit, és egyből az elején:

END_DATE = "9999.1.1"

A tízezres értékre nem tudom hogy reagálna, meg se próbáltam, de gondolom ez csak elég :D

• Sceptrum
    Egy kis off
    A zenei szerző egyébként nagy Trónok Harca fan lehet, mert több szám címében is utal rá, az egyik dal pedig majdnem egy az egyben a Trónok Harca főcímdala... :)
  • Condás
    Pocok majd írd már le légyszi,h hol lehetne kiiktatni a játék végét,vagy legalábbis meghosszabbítani,mert érdekelne. Köszi!
  • kissssss
    "Conquer the World as Ryukyu."

ez még az eu3-ból marad meg, gondolom onnan egyszerüen csak átemeltek jó néhány achivement.
  • LeWyTy
    Milyen szép
  • Condás
    Akarom mondani:
  • Condás
    PU-ztam, illetve integráltam azért néz ki összevisszaságnak.

1768. Spanyolok integrálása után.

• pocoksari
    nézegetem az achivementeket a játékhoz, meg a tanácsokat hozzá...ez a franciák leverésére:

Key to success is to a) call Portugal to arms as soon as possible, b) get rid of Provence as soon as possibe (they will be ok with a white peace offer if you hold their capital), c) have as many mercenaries as you can effort (get rid of your heavy ships and borrow money!)
    a és c egyértelműen ökörség, a b ok, azt én is megléptem...de nem is ez az érdekes, a 3 insane öcsi nem gyenge:

1. Conquer the World , talán, nagyon talán megléphető
    2. Conquer the World as Ryukyu. ez kizárt
    3. As Najd, conquer Europe, Africa and Asia and convert it to Sunni religion. hát, talán, nagyon talán, bár nem tudom a népi bónuszait

mondjuk feltételként nincs megadva a nehézség és a hátrány beállítása sem...ha azzal lehet trükközni, akkor az 1. és 3. ok, de ryukyu nem hódíthatja meg a teljes térképet

• browing
    szép teljesítmény
    nem kicsi birodalom, gondolom a terület szerzés volt az elsődleges cél a játékod folyamán
    de, hogy őszinte legyek -ez szubjektív vélemény és nem akarlak megbántani- nekem nem tetszik
    egy nagy összevisszaság az egész számomra és nem is tűnik túl egészségesnek , hogy így néz ki egy ország...