10049
-
pocoksari #1595 mert ő olyankor kap sebességbónuszt -
Timakrisz #1594 Az mitől van, hogy az ellenfél "lehagy" ha menekül? -
kisbel32 #1593 sziasztok,
Brandenburggal keztem, normálon, lucky nations kikapolva
-
Timakrisz #1592 Északon nem az indiánok szoktak problémát okozni, hanem a mocsok függetlenségiek :D
-
hitman1028 #1591 sztem dél amerika sokkal jobb ,aztec és inka miatt ,tele vannak arannnyal
sokkal simább is mivel észak-amerikába sok kis indián állam van -
pocoksari #1590 nekem úgy jön össze, hogy a dipo techet nem fejlesztem, elköltök minden dipó pontot pl. békekötéskor, ideának elsőnek dipó ideát választok, kultúrát átnyomom
másodiknak seregideát választok, az admin pontot pedig coreosításra, stabilityre épületekre tolom, így elvileg amikor 7-3-7 körül vagy az ellenfél meg 8-8-8, akkor már csak egy tech hátrány kell, annyi pontot meg el tudsz tárolni
de ez ugye uralkodótól függ, ha az egyetlen szomszéd 0-0-0 uralkodóval megy te meg 6-6-6 skillűvel, akkor kb. fejre is állhatsz :) de magyarokkal pl. urbino vazallussá tehető és beolvasztható, az mellett van firenze, aki általában kifejezetten jól áll techben és összejön a hátrány -
Timakrisz #1589 Oké, de hogy "maradok le" technológiailag? általában mindig előbbre vagyok mindenkinél adminisztráció és military télen, egyedül diplomacyban nem -
pocoksari #1588 legyen core provinciad az o coreja mellett, osszesen 8 tech hatrany, 0 legyen az overextensiion
is-is minden kell nem valigatunk...letrehozol delen egy gyarmati orszagot meg eszakon is -
browing #1587 Ha jól tudom, hogy a hadvezér tehetségét mutatja. A két csillagos az jobb mint az egy. -
Timakrisz #1586 Megéri dél amerikát elfoglalni? Észak Amerika sokkal több pénzt hoz nem? Én általában Manhattemet és környékét szoktam megcélozni...
Feltettem az 1.5.1-es patchet. Mit jelent a seregek "fejlécénél" az 1-2 csillag?
Meg mostanság sosem sikerül westernizálódnom :( mi a pontos feltétele? Hogy nagyon le legyek maradva a nyugatiaktól? -
pocoksari #1585 feltéve ha elfogadjuk, hogy megéri kiírtani az őslakókat kolonizálás során... -
pocoksari #1584 és pont ez a lényeg, pl. spanyolok behúzzák egész Dél-Amerikát (itt létrejön a spanyoloknak ~5 gyarmati országa)...megtámadod a spanyolokat, elfoglalod az anyaország jelentős részét ( a war scoreért) és d-amerikát, a békénél pedig csak gyarmati területet kérsz, akkor az kb. 2-3 warscore/tartomány lesz (ilyen nagyságrendre emlékszem, régen volt), tehát d-amerika jelentős részét egy lendülettel el tudod foglalni
az is lehet, hogy amikor támadtam a spanyolokat még nem is önálló koloniák voltak (elég hamar neki szoktam menni a gyarmatosítóknak)
de lényegtelen, ami fontos, hogy nagy falatokban el lehet szedni a gyarmatokat -
hitman1028 #1583 personal unioba mióta kell coresitani?
ha egybeolvvad a kettő az mind sajátod lesz
gyarmatokon meg elég kiirtani az őslakosságot,biztos nem fog fellázadn -
pocoksari #1582 akkor az a gond, ennyi :)
patch kell, mert korai verziókban nem tud...ha kiküldöd a telepest és 5 gyarmati területed van egymás mellett (és azonos régióban vagy mifenében ilyenben), akkor összeállnak és gyarmati országként elszakadnak tőled (tehát nem a tieid a területek, hanem az övék, ők pedig a te kvázi vazallusaid leegyzerűsítve, mások a szabályok is kicsit, másképpen kezeled őket itt tudsz olvasni róla angolul)
ezután ők elkezdenek maguktól kolonizálni (amit ők kolonizálnak az az ővék), ha te és a gyarmat régiójában van a terület, akkor megkapják (ha foglalsz ellenségtől és a régión belül van a terület, akkor szintén megkapják), ha nincs a régiójában, akkor normál gyarmati provinciád lesz, de amint összegyűlik az 5db, akkor az is önálló életre kel -
Timakrisz #1581 122% :D sok :(
Hogyan tud gyarmatosítani a gyarmaT? Én csak arra jöttem rá, hogy kimegyek 4 katonával őrizni a területet, amíg meg nem lesz az 1000 lakos :( -
pocoksari #1580 mert még a gép jobb nálad, azért megy neki...
a gyarmatostást az önállósodott gyarmat (is) végzi...spanyoloknak meg van extra telepesük -
pocoksari #1579 personal unios beolvasztás esetén core lesz a beolvasztott terület...nézzd meg az overextension mennyi -
Timakrisz #1578 de amit lehetett, de egy litvániányi területet lehetetlen coresítani :((( Na mind1, pár év lenne hátra, de nem tolom végig, mert akurva lázadásokra menne el minden kapacitásom... 3000 pont
Csak pl azt nem értem, hogy a spanyol, angol, stb ország hogy a fenébe tud olyan hamar (pikk-pakk) akkora genyó nagy gyarmatokat csinálni :(
-
pocoksari #1577 :D:D:D
nem coreosítottad a területeket, esetleg vallás miatt -
Timakrisz #1576 Na. :) 4. vagyoka birodalmak közt, szinte egész ausztria, velence enyém, gyarmatok közép afrikában és amerikában, litvánia personal unioban enyém, és be is van olvasztva. Viszont tetű soka revolt :((( Mindenhol... hiába 3as astabilitym, és szinte 0 war exhaustion van :(( ez mitől lehet? -
hitman1028 #1575 európába asszem csak tirol meg spanyol egy tartományába van arany,mondjuk az se lenne jó ha minden második tartományba arany lenne a fő termék -
Lysandus #1574 Oké, de a XIV-XV. században Magyarország adta Európa aranytermelésének 70 százalékát. Itt nem grammokról beszélünk...
Barnet: Hát tegyél bele! -
browing #1573 a veritasban van ezüst bányánk ha jól emlékszem
de lehet, hogy azért nincs mert nem ért el egy szintet ami miatt a készítők arany termelő provinciát csinálnának és nem mást.
Teszem azt sok helyen termelnek aranyat de csak pl: 10 kilót az nem teszik bele a játékba mert nem tudják lemodellezni de ha egy helyen 100 kilót kaparnak ki a földből az már megüti a mércét így a provincia elsődleges terméke nem a gabona vagy fa hanem az arany.
valami ilyesmi lehet, sztem... -
barnetpowa #1572 Nem értem egyébként hogy miért nincs egy magyar tartományban sem aranylelőhely?Ká Robertó idejében Magyarország a legnagyobb aranytermelő volt európai viszonylatokban.Ezüst termelésben is csak Csehország vert minket.A fejlesztőknek azt is el lehetne küldeni hogy ezt vegyék figyelembe. -
#1571 Vazallus,vallás. Annektállással semmi se változik :), főleg nem a vallás. Valamit nem értek, már eleve vazallusod ugyi, a vazallus elengedésnek épp az az értelme ha vazallust csinálunk (pl protestáns lesz,azt nagyon nehéz visszacsinálni) akkor a vazallus vallása olyan lesz mint az 'anyaországé', fontos megjegyezni hogy csak az állam vallása lesz az, tehát elkezd arra törekedni hogy a provinciáit erre változtassa át. Tehát vagy valami forradalom győzött ott, és megváltozott az államvallás, vagy nem tudja átalakítani.. esetleg idő kéne még adjál neki.. missziónárius nem dolgozik a provinciáin?
-
browing #1570 Kellene egy kis help.
A népcsoport átváltozásának eventje totál random vagy 200 év múlva minden pl. szerb lakos magyar lesz?
Vasssal annektálása után a vallása nem változik ugye? Azt majd nekem kell átváltoztatni
Illetve a kereskedelemmel kapcsolatban ezt a trade power más helyre irányítását nem értem, van ennek értelme? Mert ha egy helyről szedek és másikról csak küldöm arra a powert a kevesebb bevételt fog eredményezni mint ha két helyről szedném be egyszerre, nem?
-
pocoksari #1569 há' pont azt nem szabad...harcolsz és utána 10évig csak álldogálsz...folyamatosan kell aktívkodni csak mértékkel...én pl. igazán nagy háborút nem vívok, mert piszkosul kimerül az ország, viszont ide-oda mindig beleütök ( a zsoldot már le sem veszem, minek tököljek vele, amikor pár hónap és rakhatom vissza)
kezdtem egyet oroszokkal kb. 1520 körül járok, van 150-170k katonám, western vagyok, mili techben hozom a maxot és van rá idea groupom is, jó hadvezérrel a csaták miatt (ráadásul a király+örökös is jó hadvezér), szövi is van és ennek ellenére nem megyek neki a törököknek, akiknek van 70k katonájuk, mert kb. 7év lenne a manpower regain + 3év a háború, ami sacc 10évre jelentene teljes elfoglaltságot, ezzel elhozhatnék mondjuk 6-7 tartományt 100as scoreon? ugyanmár...ugyanennyi veszteséggel fél ázsiát felszántom, nem éri meg...persze ha nincs más célpont, akkor ok, meg előbb vagy utóbb ugyis le kell verni, de én inkább nekimegyek machunak, meg tibetnek meg mondjuk a timuridákat darabolom tovább... számokban: török 30król 70kra emelte a seregét, amíg én 20k-ról 160k-ra, ő egy kövér duplát tolt rá én meg nyolcszoroztam, az idő nekem dolgozik, főleg ha a techet beleszámolom
na, és igazából itt jön a lényeg, a sok kicsi szirszar tartomány (ázsia középső része nem aranybánya) gyűjtésével is meg lehet erősödni, tehát a gyarmatosdi (főleg, hogy egy deka overextensionnal sem jár, miközben monarchiapontot sem eszik) lazán megéri, ráadásul nem helyett hanem a terkázás mellett is lehet csinálni -
pocoksari #1568 márhogyafrancbanelenneértelme...egy szóban összefoglaltam :)
6-8 katonátnát kiküldöd egyszer, kicsit szétnéznek a gyarmaton, majd amikor a gyarmat önállósodik elkezd magától terjeszkedni és akár (nem jelenti azt, hogy ez a legjobb megoldás, de ettől függetlenül lehetőség) magára is lehet hagyni, oszt ennyi
ha meg kicsit több katonát küldesz, akkor megeszed az ellenfél gyarmatát és ő is érted fog dolgozni...
hajók? 8 cog kell max., de ha spórolsz egyesével is kiviheted a 8 csapatot...10 pénz 1 hajó, nem téma
épület meg nem kell...vagyis én nem tudok olyanról, ami kellene
sajna idea group valóban kell, de meg is éri az árát... -
#1567 :) pl aki csak 2-es sebességen játszik végig, annak uncsi a békeidő, és jól jön valami foglalatosság, én ezért kolonizálok, mert egy háború után kb 10 évig nyalogatom a sebeimet (manpower vissza 80k-ra, overextension stb) és ezek az időszakok elég uncsik. De az is igaz hogyha háború van egy púppal több van. -
tomi0304 #1566 Sziasztok! Tudnátok segíteni abban, hogy 1 évig tart a játék és utána meg áll az idő egyszerűen. -
browing #1565 Szerintem megéri, bár csak akkor szoktam ha van min. 50es bevételem és stabil a helyzett a kontinensen. Próbáld meg az aranyban gazdag lelőhelyket vagy trade ponthoz tartozó területeket megszerezni.
Bár én nem szetezek két fellé figyelni.
Teloról írtam, bocs ha van hiba
-
Timakrisz #1564 Magyarként szerintetek van értelme gyarmatosítani?
Földrészenként kb 6-8 katonát kell kiküldenem+hajók+épületek költségei, ráadásul egy ideát is elvesz a telepes... Igaz, hogy elég jó bevételnek tűnik, de nem éri meg jobban inkább az öreg európában terjeszkedni? -
barnetpowa #1563 Köszi szépen a segítséget a veritashoz srácok :) Hát mondjuk újításnak lehetne annyi hogy végre a magyar tartományoknak magyar neve legyen.Én ettől már boldog lennék :D -
browing #1562 bazeg most már jó, de eddig nem volt az
amúgy nincs valami jó ötletetek amit továbbíthatnánk a készítőknek magyarokkal kapcsolatban? -
browing #1561 Valaki aki használja a veritas módot.
Ti letudjátok tölteni a frissítést vagy nálatok sem megy?
Veritas
nálam nem akar elindulni és nem tudom, hogy nálam vagy ott van a hiba -
pocoksari #1560 privát ment -
barnetpowa #1559 Szerezz támogatókat akik a függetlenséged támogatják.Ezek általában a PU államot vezető állam ellenségei/riválisai. -
#1558 este még folytattam a játékot,lement ez a velencei balhé,már Pestet is befoglalta Velence,de a seregeit átvezényelte az osztrák fontra,így jöttek a lengyelek,és felszabadították az országot,aztán meg lett kötve a béke,maradtak a régi határok.
Aztán feladott egy eventet a játék,hogy a HRE elfogadott valami új törvényt,ami a jövőben még inkább lecsökkentené az én országom szuverenitását,és mostmár megtámadhatom az osztrákokat (csak őket,mással nem kezdhetek háborúba),nagy dilemmába vagyok,mert hiába gyártanék én le egy 25-30 ezres sereget,ha nem tudok bevonni még egy országot a háborúba...Szerintetek mit tegyek? Nem pálya mostmár ez a perszonálúnió nekem,ideje lenne teljesen független országként gyarapodnom,de tartok attól,hogy akkor délről a törökök vérszemet kapnak,hogy nincsen semmi szövetségesem :/ -
browing #1557 ja azt írták is a készítők, hogy ausztria gyengécskére sikerült, sokszor van az, hogy carinthiát sem tudja lenyomni
megvan benne a potenciál de ahhoz úgy kell állnia a csillagoknak is -
hitman1028 #1556 és ausztria nagyon gyenge benne,simán meg lehet verni