10049
-
Timakrisz #1955 Na vége :) Van hova fejlődni (pl a tradet nem vágom rendesen most sem, csatornának mi értelme? (keresztül lehet hajózni, anélkül, hogy megkerülnénk a fél világot?), de már kezdek ráérezni :) (pl kolonizáció egyáltalán nem ment, nem is csináltam, hagytam hogy gyarmatosítsanak, aztán behódoltattam az anyaországokat, és elfoglaltam a gyarmatokból kiindulva a többiekét.
Sajnos egy Ideát mellényomtam, és 50 év múlva vettem észre :S
Szerintem a HRE-n kívül esélytelen bármi mással behódoltatni a világot. Hard, 1.6.1, no luck bonusz, Ausztria (svéd, dán, milánó PUban, lengyel, norvég vazallus) ha nincs vége portugál, spanyol is az lett volna :(
Világtérkép
Szövetségesek
Európa
Pontszám
-
Timakrisz #1954 nem tudom 16.1 ben tolom Sved, dan, milanoi tronokat mind mind PU val szereztem meg... -
pocoksari #1953 folyamatosan változtatják a hódítást, mert az eddigiekben mindig volt kiskapu -
hitman1028 #1952 1.0 ba sokkal könnyebb,mert már 1,5be se lehetett puba megszerezni a trónt,hiába raktam jogot a trónra,hiába foglaltam el az egész országot,már nem adja -
Timakrisz #1951 1.0 ban sokkal nehezebb terjeszkedni, nekem is fura volt az 1.6.1 először de merem állítani sokkal jobb mint 1.0 -
#1950 Elhiszem, de csak most kezdtem el újra játszogatni és ekkora hátrányhoz még noob vagyok. Egyelőre leteszek Angliáról amíg nem látom át a harcrendszert jobban, vagy visszateszem az 1.0.0-át, a multi annyira nem fontos, úgyis csak mások boxzsákja lennék:)
Köszönöm a segítséget. -
pocoksari #1949 ha jöttek ha nem én elkalapáltam a franciákat angolokkal és megszereztem a trónt...szóval tapasztalatból mondom, hogy meg lehet nyerni -
hitman1028 #1948 1337-be xd -
j0rmungandr #1947 Nem akarnak belekapcsolódni egy 80 éve kezdődött háborúba. -
#1946 Hm. Ezt értem én, de vajon miért kizáró ok ? Ha újat kötök valakivel, ő se jön, és így értelmét veszti a szövetségek kötése, ami kihúzhatna a trutyiból.
Ha ez nem bug, hanem feature, akkor jó nagy szivatás, gyakorlatilag garantáltan csak vesztesen jöhetek ki a háborúból. Ugrik az unió a francikkal és valami gané event is jön később - ha jól emlékszem - vereség esetén.
Lehet vissza kéne raknom a korrupt 1.0.0-át ? :D -
pocoksari #1945 a százéves háború mikor kezdődött? na, azért nem jönnek...mert ez a százéves háború -
hitman1028 #1944 hát igen ,az uj kiegészitőkbe a portugálok már nem jönnek automatikusan segíteni -
#1943 Kép -
Timakrisz #1942 thx -
Timakrisz #1941 arrghh -
pocoksari #1940 ha hadüzenetkor nem saját (beleértve vazallust, PU-t, kolóniát) területen vagy akkor a sereg nem fog harcolni, amíg vissza nem viszed a fenti területek valamelyikére -
Timakrisz #1939 Atpakoltam cornwallba angliaba, de nem tudom támadni a tartományokat "This unit is in exile ...."bla bal... ez mit jelent? -
pocoksari #1938 töltsd fel a mnetést -
#1937 Igen, a 60 napos limitre ír -1000-et. De hogy lehet -1000, ha a pozitív meg csak 40 ? Ez durván irreális összeg. Legkorábbi dátummal kezdek, és egyetlen pillanatra sem oldottam fel a Pause-t, nem telt el egy nap sem. Újratelepítés nem oldotta meg, viszont kíváncsiságból feltettem egy "korrupt" verziót amivel régen játszottam, és abban nincs ez a probléma. Visszatettem Steamről a vásároltat és továbbra is rossz. Ez most egyelőre kidobott pénz szagú. :/ -
pocoksari #1936 háborő:
240k katonával vagytok 110k ellen,a 240ből 210 a tiéd, a háborút kazán indította
namármost, kazán utál téged, első körben lenullázta a teljes seregét, a határon lévő seregeid max. döntetlenre elegek, a többi felfejlődéséhez kell 4-6 hónap, nem jó...
nem értem miért vagy koalícióban...nem lépünk be koalícióba, mert ez lesz a vége, harcolsz másért előnytelen pozícióból...
amerikai hódításnak még az esélye sincs meg...nem jó -
pocoksari #1935 ejjjj...na mindjárt leírom -
pocoksari #1934 qara benne van abban a kupacban akiknél ez előfordulhat, ettől függetlenül szokatlan -
pocoksari #1933 kiírja, hogy miért, olvasd el :) -
#1932 Tudnátok segíteni ?
Tavaly játszogattam a játékkal és nem volt gondom vele, nemrég megvettem hogy multizgassak egy ismerőssel, viszont Single playerben valami miatt nem tudom harcba hívni a szövetségeseim. Valami bug vagy ilyesmi miatt -1000et(!!!) ír, pedig rögtön a háború kitörésekor, vagy a játék elején hívnám őket, tehát nem a 60 napos (asszem) korláton túl. Ez így viszont nem igazán fun... -
Timakrisz #1931 szerintem gyarmat -
hitman1028 #1930 valaki felvilágositana ,hogy ez hogyan lehetságes xd -
hitman1028 #1929 http://www.kephost.com/image/pl5 -
pocoksari #1928 Britanniázni? azmiaz? -
Timakrisz #1927 http://www.fileswap.com/dl/OX1K1ICfjN/ most épp superior war megy ruszkikkal, szerintem simán beverem oket... -
heverő #1926 Pocok! Britanniázni nem szoktál? -
pocoksari #1925 meg képet - linken - rakhatnál fel vagy mentést -
pocoksari #1924 utolsó előtti döntést 100as imperial aut.nál hozzuk meg
a dipolimit túllépése továbbra is súlyos hiba -
pocoksari #1923 vagy toltsd vissza az utolso elotti dontes meghozasa elotti idopontra es csinald ugy ahogy korabban leirtam -
cica01 #1922 Engem is érdekelne, valaki feltölthetné valahova. -
Timakrisz #1921 Ok megvan az utolsó előtti, most annexxáljam a vazzalusokat? vagy foglaljam el azokat akik ellenem lettek? vagy hogyan? -
Timakrisz #1920 OK 2 reform van hátra. 34% on vagyok. Ugye HRE tartományt nem tudok foglalni, mert hiába ütök külsőst nem elég hülyék, hogy beálljanak melléjük :) az összes kis HRE tag viszont vazallusnak beállna... (14/8 on vagyok dipoban :S) fel is vettem őket, hogy megszavazzák a utolsó előtti reformot, de még csak 19 mellette 26 ellene van...
A Pápaság örökletes (köszi a tippet), igazából nicns ellenfél szárazföldön, Ottománt ruszkikat spanyolokat szanaszét vere m a szövvikkel (250ezres army cap limit), angoloknak még nem akartam nekiesni, amíg nem lesz meg a HRE, mert flottám 0 :( -
pocoksari #1919 általában azzal aki ad valamit és nem kér :)
pl. kasztília nem túl agresszív pontosabban nagyoknak nem megy neki, max. észak-afrikában kergetőzik, de azok meg európai hatalomra nem veszélyesek, a másik jó a franciák (értelemszerűen ausztrivál játszva nem haverkodhatsz a franciákkal), akik bár agresszívak, de van erejük is hozzá...kicsi országokkal nem haverkodunk (max. a birodalmi választókkal a szavazatokkal), a ruszkik is jók (házasság meg velük amúgyis mindenképpen kell), amikor már megerősödtek, rövid távra az elején a lengyel-litván szövetség, a többiek csak kolonc
de igazából minden haverkodás addig kell, amíg elég erős nem vagy...ha a hre felállt, akkor le lehet dobálni mindenkit, mert potenciális célpont az összes, kajával meg nem haverkodunk, megessük...a pápai cím is ezért kell, tolod a házasságot, de ha nem akar összejönni a közös dinasztia, akkor bontod ingyen a házasságot és ütöd őket -
pocoksari #1918 amikor nem tudom értelmesen elkölteni a military pontot, akkor szigetekre és a fő seregátvonulási helyekre meg a sereggyűjtőpontokra nagyobb várfalat húzok...ugye dipó és admin pontot elég agresszióvalkönnyen el tudod költeni, a military pontot nehezebb (épülő kolóniákat lehet mondjuk foglalgatni vele)...ezért van nekem több military ideám, mint admin vagy dipó csoportos, de a több ideától a military tech még olcsóbb lesz és még több marad, főleg ha kapsz egy 6-os military uralkodót -
pocoksari #1917 azt leszámítva,hogy claimet fabrikálnak egy adott provinciádra minden kémek elleni védelmed a főváros kémvédelme (kémelhárítása?) alapján számolódik (meg persze a nemzeti kémvédelmi erőből), ez igazából nem gáz, kémkedjen a paraszt, kit érdel, de pár ökör nemzet beválasztja a kémkedés ideát, aminél az egyik akció -50 kapcsolatot ad minden országgal való viszonyodhoz, ami elég ahhoz, hogy ne legyen meg az annektáláshoz/integráláshoz szükséges +190-es kapcsolatod vagy egy semleges ország még seregátvonulást sem hajlandó adni...én már szívtam ezzel :) aztán gyorsan felhúztam max.-ra az épületeket a fővárosban és az el is kapkodta a kémeket, szóval kell -
Timakrisz #1916 Kikkel érdemes spanolni az elején?