10049
-
hitman1028 #1795 -
hitman1028 #1794 -
hitman1028 #1793 na végre kész a magyar végigjátszásom
-
pocoksari #1792 rossz a stratégiád
a nagyobb országokat pl. guyenne úgy engeded el, hogy magad elfoglalsz egy tartományt (ha nincs claim rá az se baj) és elengeded, majd amikor második körben nekimész a franciknak, akkor a többi core tartományát is átadatod neki...az igazán kicsit (1-2 tartomány) érdemes simán releaselni,majd vazallusságot feljaánlani, a nagyobbak esetében viszont az első tartományt magadnak kell elfoglalni ill. azoknál ahol a base tax 40nél több ott pedig muszáj is, erre másik jó példa amikor a spanyoloktól foglalsz aragóniai tartományt, azt elengeded, majd a következő háborúban hízlalod aragónt (oroszoknál novgorod ilyen nem feltétlenül a base tax miatt,hanem novgorod államformája miatt vagy pl. kijevi fej. a lengyel-litván részen)
ami fontos, hogy minden irányba mozgolódj, mert ha csak az egyik határon foglalgatsz, akkor ott hamar összeáll a koalíció, de ha minden irányba mész, akkor egyszerűen "elolszik" az agresszió -
koj #1791 a magyarításról van valami hír? :D -
Timakrisz #1790 Jaja, most kezdtem egy Burgundiaiakkal Franciákat szétapróztam, és releaseletem nationokatm de ugye az egyik igencsak elszállt(Guyeanna, ráadásul Castillia Portugál szövit kötött) és most meg azzal szívok, hogy szép lassan feldaraboljam :(. -
pocoksari #1789 egyszerűen nem tudom elfoglalni az összes tartományt...képtelenség egyszerűen
- 240 hónap a coreosítás, ezért nem tudok érdemben foglalni
- a protektorátus-rendszer miatt nem tudok ázsiában és afrikában érvényesülni -
Lysandus #1788 Esetleg kapott egy küldetést ellened. Pl, hogy foglaljon vissza egy olyan tartományt, amin core-ja van, vagy lett... -
matolcsida #1787 Hellosztok akinek steamon van meg és tolná multiban vegyen fel steamre matolcsid néven vagyok elérhető! -
pocoksari #1786 ha van core tartománya nálad azt sem szereti...minden szerelem véget ér, ezért sem szabad tápolni a szövit, mert 10év múlva ellened fordul és akkor a saját teljesítményed fordítod magad ellen -
pocoksari #1785 pedig mennyi próbált minden erre utaló jelet kitörölni :D -
hitman1028 #1784 ha a határok közösek egyből romlanak a viszonyok -
Narancs22 #1783 Sziasztok.
Szerintetek az miért lehet, hogy Svédországgal szépen nagyra nőve Lengyelországgal majd később litvánokkal összeolvadva Commonwealthel azóta szövetségben voltam hogy kitörtem a dán puból, évtizedek óta 200/200 a viszonyunk majd egyszer fogta magát s kilépett a szövetségünkből, a viszonya hozzam hostile lett s berakott rivalba. Tapasztaltatok hasonlót? -
Lysandus #1782 Az is jó!!! Úgy is be lehet lépni a Német-Római Birodalomba, ha te vagy a császár!
Ehhez pedig adott esetben elég lehet két választó támogatása is. De három támogatásával már nagy valószínűséggel megvan. Két (három) kis választót pedig nem olyan nehéz vazallusba taszajtani. -
kissssss #1781 Aztec :) -
Timakrisz #1780 Na kikkel voltam ?:)
-
Timakrisz #1779 methyliso : rettentő fontos, főleg ha hardon tolod. Nekem az a módszer jött be a legjobban, hogy "gyorsan" (advisorral) elértem az első ideát, és addig ott költöttem el a pontot, amíg lehetőségem nem lett a westernizációra. Arra figyelj, hogy max 999 pontot tudsz "tárolni" és legyen pontotd arra, hogy kitold a westernizaciókor a +3 stabilityt, vagy nagy szívas lesz a lázadások leverésével -
pocoksari #1778 eltelt megint 100év az osztrákokkal:
200év
alakulunk... -
Krigare90 #1777 Köszi. Kipróbáltam és nekem nagyon bejön! Szerintem próbálja ki mindenki csak ajánlani tudom -
hitman1028 #1776 fontos mert az eastern 20 százalékos hátrányból indul.20 százalékkal több pont kell egy szinthez -
methyliso #1775 Westernize mennyire fontos? Most hogy először háborúztam Kasztiliával meg a franciákkal és simán lenyomják a nagyobb seregemet, kezdek gyanakodni hogy fontos :( Mindenkinek military level 30-a van, már 1810-ben járunk.
-
jeszy16 #1774 Köszi a választ Timakrisz, majd akkor a következő játékomban császár leszek! A mostaniban már csak Bécs maradt a sógoroknak :) -
Timakrisz #1773 jeszy16 azért kell az elején megnézni, hogy ausztria +ban van e veled vagy sem (nekem néha egyből riválisként indít)
aztan ha +ban akkor egyből release coratia (figyelj a kuldetesekre is mert az elsők kozt van a jo kapcsolat ausztriaval), repu noveles, amint lehet kiralyi hazassagkotes, rivalis beallitasa mint az osztraknak stb...
sajnos magyarral amig nem leszel HRE tag szinte semmit nem tudsz csinalni, semmilyen szovettsegest nem erdemes elfogadni max kiralyi hazassagot, aztan ha megvan a 190 gyorsan minden teruletet hozzacsatolni, horvatorszagot anektalni... -
hitman1028 #1772 http://www.mediafire.com/download/qdxwdjk4658g9wo/ExtendedTimeline+0.7.zip
én innen töltöttem le -
Krigare90 #1771 Hali ezt csak a steam sotreból lehet letölteni? -
hitman1028 #1770 letöltöttem,megnézegettem elég érdekesnek tűnik,
a római birodalom bukása bele van kódolva,azt nem lehet megúszni,az ideák kiosztása hasonló a veritas módhoz
jó viszont ,hogy 9999 ig lehet játszani xd
és jó még ,hogy nincs üres terűlet ,mindent meg lehet hóditani,így akár az egész bolygót xd -
pocoksari #1769 én nem, csak ck2-ből átmentett kezdéssel kezdtem vagyis kipróáltam, de az nem az igazi -
methyliso #1768 A törökkel vagyok és a franciák blokkolják a kereskedelmemet. Ezt szabad hagyni? Nagyon erősek több szövetségessel, nem szívesen megyek nekik :(
Ráadásul a szomszédom mert PU-zta a magyarokat és lengyeleket. -
hitman1028 #1767 https://www.youtube.com/watch?v=L30Rd1M_VTE
valaki próbálta már?
-
browing #1766 sajnos már nem lehet letölteni, csak paradox hozzáféréssel -
jeszy16 #1765 Akkor ez a mostani játékomban bukta mert én és a szövijeim épp Ausztria kárára viselnünk háborút :) arra emlékeztem még az eu3-as időszakból, hogy a tartományokat hozzá kell adni a HRE-hez de itt amikor ráviszem a kurzort a birodalmi emblémára ami a provincia menüben van azt írja ki, hogy az országom túl nagy, hogy a birodalomhoz csatoljam. -
Timakrisz #1764 jeszy16: előbb 190-es repu kell ausztriával (szabadon kell engedni vazallusként horvatorszagot), kivalasztod azokat a rivalisokat amit ausztria, kötsz egy királyi hazasságot, nekiállsz növelni a kapcsolatokat 190 ig, majd az összes tartományod hozzáadod a HRE-hez.
Ez a konnyű rész.
A nehéz magyarokkal az, hogy a 2 diplomatával meg kell találnod azokat a tartományokat akik szeretnek, kiralyi házasságot kötni velük, illetve pl velencétől visszavenni a birodalmi tartományokat, vagy más aki elfoglalt egyet sikeres háború után szabadon engedtetni...
#1721 es hszben látható, hogy nagy nehezen sikerult nekem, és ráadásul ujra is választottak szinte a jatek végéig...
de magyarokkal sajnos nem konnyu... :( -
Solyom2 #1763 Csak én látom rosszul, vagy a Veritas et Fortitudo modot már tényleg nem lehet letölteni? Kivéve persze a paradox fórumát ahova viszont nincs hozzáférésem. -
jeszy16 #1762 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a magyarokkal játszom és császár szeretnék lenni, de sehogy sem tudok rájönni, hogy mit kellene csinálnom. Valami ötlet? -
pocoksari #1761 a kép lényege 3 provincia (ezt a hármat hoztam, ezek alap core provinciák, méghozzá olyan országoké, amelyek már nincsenek):
Roussilion => aragón rész elszedhető spanyoloktól vele
Melilla => marokkó a portugál-tunéziai párostól
Ceuta => algéria tunéziától
tunézia pedig ezután könnyen vazallussá tehető... -
Lysandus #1760 Azt vegyétek figyelembe, hogy az osztráknak diplomáciai előnye van. Eleve több kapcsolata lehet, több diplomatája van, császár is könnyebben lesz, Burgundia is az ölébe hullhat, stb. Szóval nyilván ügyesen kell játszani, de meg lehet csinálni. -
pocoksari #1759 most néztem, hogy nem is vallási advisorom van, hanem revolt risk csökkentő..hmmmmm, akkor az korábban volt -
pocoksari #1758 az előzőek fényében kíváncsi vagyok, hogy a következő képen mit láttok:
mi itt a lényeg ? :)
annyit segítek, hogy most harcoltam a spanyol-portugál csapattal
este majd leírom... -
pocoksari #1757 utolsó előtti döntést kell 100 pontnál -
pocoksari #1756 hardon játszom 1.5.1 verzióval (nincs lucky és bonus)
vallással semmi gond sincs, 56%os religion unitynál megfogtam, most 90% körüli 4db térítővel tolom (1 alap, 2 ellenreformáció, 1 hit védelmezője vagy a pápai cím passz, de négy van az biztos advisornak meg +2%os térítő)
seregnél különben manpoweres van, bár ez már nem kell ezért discipline vagy morál bónuszos lesz