10049
-
pocoksari #1875 próbálkozz csak...saját területből csak az utolsó 2 döntéskor (amikor mindkét döntést egyszerre hozod meg) engedj el országot -
Timakrisz #1874 a kurva HRE csaszari cím megszerzése :( pedig bratyizok kis/nagy állammal, nem annexálok, releaselem az elfoglalt tartományokat, mégis a3. reformnál nem tudok flejebb menni :( -
pocoksari #1873 mi? -
Timakrisz #1872 Bakker nem megy :( -
pocoksari #1871 300év
bháááá...uncsi -
jocika #1870 Valaki beszerezte már az új kieget? Milyen lett? Honnan érdemes beszerezni? -
pocoksari #1869 tehát saját területemből készítettem vazallust, ami ad pontot, mivel az utalsó döntés meg beolvasztja az összes hre tag vazzallust, ezért vissza is kaptam ezeket a területeket -
pocoksari #1868 szövetség, házasság, garantálás, seregátvonulás és max.ra nyomott kapcsolat 3választóval, így választottak meg franciákkal
a létrehozás: a nagyobb országokat daraboltam és háborúban vallásváltásra kényszerítettem őket, a saját területekből akkor adtam hozzá a hre területéhez ha kellett a pont, az utolsó 2 döntés előtt minden területemet hozzá adtam, hre-vazallusokat engedtem el/gyártottam(közben diplomatával mindenkivel a kapcsolatot javítgattam) és így mindenki támogatta a döntést -
Timakrisz #1867 De hogyan? Nem is vagy HRE tag?
Mi a trükk? Most elkezdtem osztrákokkal, próbálok"jó fej" császár lenni, de nem tudom hogyan csináltad a múltkori játékodban, hogy kb 100 év alatt "betoltad" a HRE -séget :( -
pocoksari #1866 megválasztottak :D -
Timakrisz #1865 hogy lettél HRE császár franciákkal? -
pocoksari #1864 250év
kicsit megint faragtam az ellenfeleken -
pocoksari #1863 ettől függetlenül fejlődsz :) -
pocoksari #1862 különben egyszerű a történet, menj ki amerikába, azt be lehet húzni kb. bármelyik nemzettel...az egészet...látom,hogy nincs, pontosabban sosincs maxon a seregvezér létszámod, az pontot ad, tartsd maxon, mert majd 400év alatt 1 helyezést biztosan ér
ami hiba, hogy a 100as force limit helyett 216 hajót tartasz, tehát durván extra pénzt fizetsz a hajókért, miközben van 90 könnyű hajód, amikkel így is csak 57. vagy kereskedelmi bevételben, kizárt, hogy ez így megérje. könnyű hajók kuka, a nehéz hajók és a transzporterek viszont oké, ki túltéltés nem gáz
továbbá szvsz az afrikai rész drága, tehát ha foglals és coreosítasz, akkor ennyiből ezt európában is tehetnéd, mert azoknak a tartományoknak sincs sokkal magasabb base taxja (kelet-euban biztosan)
összegezve, amerikát behúzod, a hre-t kitalálod, hogy hogyan húzzd be és kicsit keményebb fellépsz eu-ban, akkor elég komoly kis birodalmat tudsz a végére összepakolni
most nem tudodm, hogy a zsoldod lehúzod-e békében, de a pontba beleszámít az is beleszámít... -
pocoksari #1861 látszik igazodsz a mesterhez :D -
Timakrisz #1860 Baaasszus pocok világtérképét linkeltem be :D
na akkor Világtérkép Hungary :) -
Timakrisz #1859 Hát nekem nem megy ez a holy-roman cucc :(( (lehet a program úgy van megírva, hogy a magyaroknak ne jöhessen össze :D
Na mind1, magyarok hard:
Világtérkép
Európa
Összpontszám
-
pocoksari #1858 eltelt még 50év:
200év -
pocoksari #1857 kell 2-3 választó aki rád fog szavazni, kb. ennyi, azokhoz általában a max. kapcsoslat kell vagy vazallként
ha már megválaszottak, akkor igazából semmi dolgod sincs, mert az a 2-3 pofa elvileg elég lesz a későbbiekben, ráadásul külsősként ha császár vagy,akkor be tudsz lépni a birodalomba(tehát hozzá tudod adni a fővárosod a birodalmi területekhez), amivel kapod a szavazásnál a nagy ország bónuszt is...annyi, ha hadba hívni a birodalom védelme érdekében, akkor muszáj menni..engem spec nem hívtak -
Timakrisz #1856 oké :)
-
pocoksari #1855 tehát akkor url-ben rakod fel ezután a képeket? :D
nem heccből kérem, csak amikor a prérin vagyok be sem tölti a teló a forumot az ezernyi kép miatt -
Timakrisz #1854 Akkor azt mond el légyszi, hogyan érdemes taktikázni, hogy HRE császár legyek, illetve, ha megválasztanak, akkor, hogyan dipozzak, hogy "szeressenek" a reformok után is.
Ezt még mindig nem értem teljesen :( -
pocoksari #1853 linkben is ugyanolyan jók a képek...ezért most nem válaszolok, de közben én is játszottam a franciákkal és itt a 150éves képem:
csigaevők150éve -
Timakrisz #1852 grr lemaradtak :(
-
Timakrisz #1851 Na magyarok, hard 1.5 (még akkor kezdtem). Sajnos elszúrtam a HRE-t :(pedig kb 1650től császár voltam végig :(. Valaki ezt részletezhetné, hogy pontosan hogyan érdemes Holy Romant létrehozni (persze ne osztrákokkal :D )
Kolonizáció nélkül esélytelen elsőnek lenni :( (van egy másik állásom, ami kb 1560 körül van ott tojok Európára megpróbálom afrikát bekolonizálni).
(sry pocok, de itt látványosabbak a képek:) )
Érdekes hogyan alakult Ázsia (illetve még ekkora Portugáliát sem láttam )
Európa:
http://i.imgur.com/sqBlrKO.jpg
Pontok (diplomáciát rettenetesen elszúrtam 14 relationnel)
http://i.imgur.com/OqUOTVx.jpg
-
pocoksari #1850 dehogyisnem 20 majd 40 base taxra volt korlátozva az önkéntes, a háború során történő vazallussá tételnél meg 15-17 base tax körülre (itt ugye war score volt, de az meg a base taxból számolódik)...nem a terület darabszáma volt a mérvadó -
pocoksari #1849 feltéve ha nincs folyamatban háború...akkor valóban kilép, de háború volt -
hitman1028 #1848 eddig nem lehetett 4 nél több tartományú országot vazallussá tenni,most a 7 részből álló novgorodot sikerűlt
igaz ,hogy 51,2 volt a háborús bűntetőpont,mégse lépett be senki se koalícióba ellenem -
hitman1028 #1847 ha jól tudom ilenkor az kéne történnie hogy kurland kilép a koalicióból és békét köt dániával,mivel az én érdekeim az erősebbek -
hitman1028 #1846 nem volt dániának hűbérese,csak benne volt egy nagyobb koalicíóba ami megtámadta,a háború már folyt mikor megtámadtam mivel csak riga volt a szövetségese,vazalussá tettem és akkor találtam magam a dánia ellen folyó háborúba,pedig benn se voltam a koalicióba,sőt dánia szövetségese voltam -
pocoksari #1845 mert szöviben voltál a dánokkal, ha szövit támadsz akkor stab hit jár (az más kérdés hogy alapból nem tudsz szövit támadni) -
pocoksari #1844 meg kell nézni akkor txt-t hogy mi van benne, biztos van oka -
kissssss #1843 ez így érthető hogy azonnal háborúba került(így logikus) de az állítólagos stab hit még mindig rejtély marad. -
pocoksari #1842 vagy te értetted félre amit írtam vagy én fogalmaztam hülyén,de ha vazallussá teszel valakit,aki éppen hadban áll harmadik féllel,akkor te is hadba kerülsz azzal mégpedig úgy mintha te üzentél volna hadat a 3.félnek -
pocoksari #1841 a te hűbéresed lett és dániával hadban állt, ezért kerültél te is hadba dániával -
j0rmungandr #1840 De akkor még nem harcolt, hanem 4 nappal előtte üzent hadat, mint én békét kötöttem. -
Timakrisz #1839 Nem tudom, én eddig csak egy buggal találkoztam: ha sok sereg mozog háború alatt, akkor van, hogy 2-3 csapatot nem tudok egyesíteni, illetve ha ellenfélre lépek velük akkor csak az egyik "alakulat" harcol (jellemzően a legkisebb :( és csak a háború végén hajlandóak normálisan "működni". -
kissssss #1838 hee? hogy lett volna kurland Dánia hűbérese mikor épp a dánok ellen harcolt?(nem ezt írta?) de még ha így is lenne a stab hit akkor sem jogos mert kurland nem dánia része hanem csak alárendelt helyzetben van.
(ezt már az eu3-ban is faszságnak tartottam)
igen hülye logika az hogyha betámadok egy hűbérest mert van corem az egyik területre de közbe stabilitást vesztek mert a hűbérúrra nincs cb-m, jó lenne ha végre eldöntenék paradoxék azt hogy a hűbéres része-e a hűbérúr országának vagy sem mert ez így eléggé fuck logic érzést kelt az emberben... ennyi erővel akkor játszatnánk CK2 is ott legalább egy fokkal jobban meg van csinálva a vazallusi rendszer. -
hitman1028 #1837
nem ő a császár,.max csak lesz -
pocoksari #1836 elkezdtem franciákkal, majd este rakok fel képet, lassan meglesz a 100év...