10049
Europa Universalis IV
  • j0rmungandr
    Aranytermelő területen meg a productiont told maxra.
  • Timakrisz
    miért?
  • pocoksari
    még annyi, hogy a fővárosban a government típusú épületsort építsd fel max.-ra, ne mást
  • pocoksari
    hozzd meg a döntést, külsőst támadsz, akinek megy segíteni a belsős és így rá tudsz kényszeríteni mindent, magyarul, akit eredetileg meg akarsz támadni annak a leggyengébb szövijét (leggyengébb= az ő és szövijei összesítve a leggyengébbek)támadod meg
  • Timakrisz
    Franciák szinte nem léteznek :)
  • j0rmungandr
    Nekem franciák gyakran betámadtak valakit, megvédésért kapsz pontot. Vmint megtámadod egyik birodalmon kívüli országot és a háborúban elengedteted azt az országot pl nekem Holstein-t, Luxembourg-t.
  • Timakrisz
    Na, 4 Reform megvan, de ha az 5.et elfogadom (71%on vagyok) akkor nem tudok kezdeményezni háborút az olyanok ellen akik "illegálisan" birtokolnak Birodalmi területet (ha a birodalmon belul vannak).
    Hogy lépjek tovább?
  • pocoksari
    annyi, hogy az új verzióban ha nem saját (beleértve a vazallust, pu és kolóniát, talán még a protektorátus is annak számít) területen állsz és hadat üzensz valakinek, akkor először vissza kell gyalogolni saját területre, hogy az adott csapat harcolhasson (ezt jelöli az a kis fekete lapka az egységnél), tehát nem kérj portugál brazíliától seregátvonálást, csak simán ki kell droppolni hozzá, persze ez nem egyszerű :)

ja, fontos, tedd fel az 1.6.1 patchet ha esetleg nem volt eddig fent, hasznos...

ha van mentés töltsd fel nyugodtan, jól megmondom majd a véleményem :D
  • Szopolok
    Üdv!
    Egy olyan kérdésem lenne hogy aki megvette eredetiben nem e tudna letölteni egy módot és elküldeni e-mailben vagy feltölteni valahova?
    Nagyon hálás lennék.
    http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=193455700
    E-mail: [email protected]
  • jocika
    Elkezdeném a játékot és neki is álltam, hogy a topic utolsó 10 oldalát elolvassam, remélem annyi elég lesz. Viszont megtenné valaki, hogy a core-t elmagyarázná valaki? Rengeteg hsz érinti és ha lehet, még az elején tisztáznám. Mire kell figyelni, mire jó ez?
  • Timakrisz
    Azért köszi :)
  • Timakrisz
    Uh :) najó van hova fejlődni :D
  • pocoksari
    van hiba bőven:
    - 12 dipó kapcsolat a lehetséges 7 helyett, ha 7 a max. akkor 7, nem tartunk még 8 kapcsolatot sem (max. pár hónapig seregátvonulás miatt), de 12 kapcsolatot NEM, súlyos hiba (pl.: nekimenni kasztíliának és átadatni vele aragónnak a core területeit, kijevvel kapcsolatot javítani, vazallussá tenni, majd neki a lengyel/litván kupacnak és átadatni a kijevi core tartományokat, ez mellé beválogatni 3 birodalmi elektort a szavazatokért, a többi kapcsolatra pl. normandia, cornwall vazallnak (hre alapítása után bosznia, nápoly és nagyobb francia utódállamok is simán beállnak), ruszkikkal házasság (szövi nem kell)), ezekkel a kicsi szirsz@r birodalmi tagokkal nem kell haverkodni, elég a jó kapcsolat, de semmi egyezmény
    - a pápai címre gyúrunk, ezért szépen a pápaság fülön kiválasztjuk, hogy melyik jelöltet toljuk (olyat kell amire a nagy országok - beleértve a pápai államot - nem szavaznak), ekkora országgal simán te vagy az örökös pápa,jelenleg még jelölted sincs súlyos hiba
    - 10% az infláció, nem hagyjuk annyin, szépen visszafejtjük, ott van 75 admin pontért a csökkentés, közepes hiba
    - mindkét döntést meghoznám, az ellenreformációt kötelezőként, kell az extra misszionárius, főleg ha elkezdesz török terület ill. reformációval érintett területet foglalni, különösen ha keletre nyitsz az ortodoxok felé, közepes hiba
    - folyó építkezések nem kellenek, nem költünk ilyenre, kell az admin pont,súlyos hiba
    - kereskedelem nem jó szvsz, én antwerpenben gyűjtenék, de ez az amiért még fekete pontot se adok, mert engem sem érdekel :)
    - 2 hajó 42 limit mellett? súlyos hiba
    - franciákat tovább darabolni, burgundi core területeit visszadatni, aztán olvasztgatni, gyorsan rá kell lépni az angolok nyakára is, ehhez kell a flotta, ehhez a stratégiához a dipo és admin pont, saját magad korlátozod, pedig a potenciál vastagon bent van az országban
    - ideacsoportok rosszak, súlyos hiba
    + birodalom:
    - ha tartományt adsz hozzá a birodalmi területhez, akkor kapsz +1 pontot az imp authoz, de csak akkor adjuk hozzá és csak annyit, ha a hozzáadással megvan a szükséges pont
    - pontot tudsz szerezni azzal, ha az eltérű vallású birodalmi tagokat fegyverrel rákényszeríted a váltásra (diplomáciai úton nem jó, mert az negatív viszonyt ad, ami lassan gyógyul), hadüzi a külsősnek és megy segíteni az eltérő vallású birodalmi tag neki, azt áttérítted és kapod a pontot
    - megnéztem, helyből a provincia hozzáadással és vazallusok elengedésével 2 döntést meg tudsz hozni (neked 50-55 pontra meg is adják) és az utolsó előtti döntésre is marad 93 pont (100 kell ide, hogy mindenki támogassa, nálam 49 volt 10 ellen 93 ponttál most), magyarul ha összekaparsz még 60-70 pontot (ami 10év), akkor gyakorlatilag felállt a hre, annyi, hogy amikor vazallusokat engedsz el mindig a legkisebbeket engeded el először pl. először Horvátországot és utána Magyarországot, így 20 helyett 25 pontot kapsz összesen

ötlet: seregátvonulást portugál brazíliától, kirakni a sereget (nincs hajód mondjuk ugye), hadüzi kasztíliának, aki behívja portugáliát (tőle különbéke keretében elvenni 5db kolóniát és coreosítani), angliát (cornwallról simán betámadod, ezért kell az oda), majd kasztíliával átadatni a korábban elmondottak szerint az aragóniai területeket, ehhez kellene sereg (120 a force limit, ennyi elég, de nincs még félig sem), manpower (nem elég még a force limit feltöltésére sem), pénz (erről meg ne is beszéljünk)
    extra: én a katonai tanácsadónak a 2es szintű manpowert adót választanám
  • Timakrisz
    http://www.fileswap.com/dl/urGuP9Zdbj/
  • pocoksari
    töltsd fel a mentést és megmondom...
  • Timakrisz
    Jó de baromi nehéz 50% fölé generálni (pl akkor szokott 20akat adni, ha inváziós sereg ellen győzedelmeskedem), most már 4 nék vagyok, de megint nem tudom merre... franciákdarabokban, és nincs CB Imperial izére...
  • pocoksari
    nálam pl. a döntéseket 65-70 imp pont körül fogadták el, 50 pontnál nálam sem szavaztak túl sokan mellettem :)
  • pocoksari
    töltsd fel
  • Timakrisz
    na 3. sikerult :) de nagyon nyögvenyelős
  • j0rmungandr
    Nekem korábban az volt a hibám mindig, hogy én protestáns lettem és miután megválasztottak enforce religous unity-t nyomtam a katolikusokra, így a többi katolikus megutált.
  • Timakrisz
    pocok:

2 reformot nagyon könnyen betoltam, de a 3. nagyon nem akar összejönni :( hiaba szabadítok fel elfoglalt hre "államokat" védem meg a többieket, nem akarják "megszavazni" a reformot ( 8 van csak mellette a tobbi ellene
    diplomacyt nagyon nyomom 6 diplomatával és ideákkal, majdnem az összes hre tartomány +ban van velem és így sem...(igaz van vagy 6 vazallusom...)
    mit csinálok rosszul? feltöltöm a mentést megnézed?

• zsombor1969
    1884: Néhány készítő (ugyan illegálisan) steamre feltesz direkt linket. Az Extended Timeline-t és a Purple Phoenix Arise-t is így szedtem le :)
  • jocika
    Nem tudja véletlenül valaki, hogy a Victoriát tervezik felújítani és kiadni? Mondjuk Victoria 3 címen. Tudom, hogy ez nem a Victoria topic, de itt nagyobb az élet, talán és választ is kaphatok.
  • browing
    Köszi a tippet.
    De nem tudom, hogy felrakjam-e. Egy játékot sem sikerült még befejeznem mivel mindig jön egy új frissítés ami nem kompatibilis az elődjével és most olyan jól állok...
  • Lysandus
    Gratulálok!
  • j0rmungandr
    Én ma töltöttem le 1.1.3c-t (google-n rákeres és paradoxfanosnál a 2. link)
  • browing
    1.1.2f-fel, ez volt az utolsó amit simán lelehetett szedni.
  • Solyom2
    Melyik verzióval játszod? Egy régebbi még nekem is meg van a gépen, de az már nem kompatibilis a Wealth of Nationsszel.
  • browing
    régebben gyakori volt, hogy kidobált de az előfordulása a jelenségnek folyamatosan csökkent
    az a verzió pl. amivel én nyomom csak egyszer dobott ki, pedig már pár száz év eltelt
  • Solten
    Meg csak tegnap toltam eloszor par evet.
  • j0rmungandr
    Ez is folyton kidob mint a Meiou és Taxes?
  • browing
    igen
    páran már kipróbáltuk
    bár én már egy ideje nem frissítettem mert a paradox baszakodása miatt a készítők nem tehetnek fel direkt linket a letöltéshez ( remélem jól fejezem ki magam) így csak steam-en vagy paradox honlapon keresztül lehet hozzájutni, ami nekem nem jó....
    de amúgy jó mód, szerintem sokkal jobb mint a sima játék
  • Solten
    Probaltatok mar ezt a modot? Veri kul.
  • pocoksari
    egy kis véleményt is írok az új patchről és a kiegről:
    - Power projection: jó dolog, mert kapsz extra hadvezér limitet és 50 pont felett 1-1 monarchia pontot, jobb/könnyebb így
    - Policies: egy pár hasznos van köztük (pl.: +1 telepes), de van sok olyan, amelyik az azonos típusú ideánál gyengébb, viszont mivel havonta fizeted a monarchia pontot annál sokkal drágább
    - Trade Conflict CB: nem használtam, de biztos nem túl hasznos...
    - új kolóniális régió: ez teljesen jó
    - kalózosdit nem használtam
    - kereskedelmi társaságok: so-so, kapok extra kereskedőt, de különösebben nem túl nagy dolog
    - csatornák: ökörség (rohadt drága és nem jó semmire figyelembe véve az árárt)
    - Fervor: katolikus voltam végig, szerintem még így is jobb katolikusként
    - Request Trade Power: nem használtam, de ha ad valaki jó, ha nem, akkor nem jó
    - Designate Trade Port: ez sem olyan hatalmas dolog
    - Annexing or Integrating another nation now costs 15 dip power per month, and takes 1 month per basetax: durván szivattak engem ezzel
    - gyorsabb coreosítás jó

összességében nehezebb terjeszkedni, a kereskedelemben (amivel én nem foglalkozom mélységében és nem is értek hozzá) lett több változó amivel lehet foglalkozni, nekem spec az előző verzió jobban tetszett még ha vannak olyan részek/pontok, amelyek a stratégiámat egyértelműen támogatják, erősítik
  • KissCsabi
    Sziasztok!
    Ezen a ts3 gaming szerveren van Europa Universalis 4 Crusader Kings 2 Victoria 2 Hearts Of Iron 1,2,3 és March Of The Eagles valamint van Minecraft Heartstone és Counter Strike Global Offensive szoba is.
    IP:ruby.voic.in:8460
    JELSZÓ NINCS!!!
    Jó Játékot! ;)
  • pocoksari
    francia volt, hardon, 1.6 volt az első 90évben majd kijött az 1.6.1 és felraktam, historical volt a lucky nation, sajna ezt elfelejtettem kivenni, bár nem vettem észre egyáltalán azt a pluszt amit ad a gépnek
  • barnetpowa
    Ez igen!Kivel kezdtél alapból? :D
  • pocoksari
    befejeztem a játékot, végre:
    összesítés

térkép

mindenki az én csatlósom...
  • pocoksari
    hagyományos értelemben vett szövit (tehát olyat, aki ténylegesen a katonai segítségre van) ne a birodalmon belül válassz, hanem valamelyik külsős nagyobb országot pl. francia, spanyol, lengyel-litván
    birodalmon belül csak kicsikkel szöviztem a szavazatért, pl. bohémiát sohasem választanám szövinek, mert tele van ambíciókkal és állandóan mehetnék segíteni neki
  • Timakrisz
    És milyen szöviket érdemes választani? Mert pl a kis HRE"tartományok" szinte semmit nem érnek, a nagyok ellen meg előbb utóbb kapok CB-t hogy "felszabadítsam" az "elfoglalt" teruleteket, de hát nekik meg erős szöviik vannak, és genyó nehéz bezúzni őket :(
    Fogalmam nicns hogy csináltad múltkor azt, hogy 100év alatt kitoltad a HRE-t :(