10049
-
pocoksari #1835 visszaolvasva elég borzalmas a helyesírásom :D -
pocoksari #1834 úgy tudom, hogy fele francia fele német császár,ebből gondolom hesse volt a császár...bár nem vagyok nagy hre tudós... -
pocoksari #1833 lásd előző hozzászólást, ugyanaz
mindig felmérjük ki mit csinál, ki kivel harcol, mert könnyen harmadik féllel is szemben találhatjuk magunkat -
pocoksari #1832 gyerekek, akkor elmondom ez hogyan működik...a hűbérúr szavatolja a vazallust, automatikus hadba lép...mivel kurland a vazallod lett, ezért automatikus hadba lépsz a támadó ellen ...ez olyan mint amikor hadba hívnak és kiírja, hogy ha hadba lépsz, akkor kapsz ennyi meg ennyi stabhitet, mert házasságod, tuceod stb. van, (annyi a különbség, hogy a frisebb verziókban ilyenkor a szövetséges meg sem próbál hadba hívni) viszont ebben az esetben ez automatikus, nincs választás kvázi te üzentél hadat a dánoknak a szövetséges viszony ellenére, jogos a stab hit -
hitman1028 #1831 még egy érdekesség,mikor meghal a burgundy király,nem ausztria kapja a fele terűletét ,hanem hesse
ill az h ausztria pu -ba van magyarországgal -
hitman1028 #1830 -
j0rmungandr #1829 Támogattam Svédországot a függetlenségéért Dániával szemben, 100 évvel később "ölembe hullott" PU Dániával, de a -100 kapcsolat módosító (amiért támogattam) nem csökken a kiírt +1,4/year-rel szemben. Jó pár bugot hagytak benne még. -
hitman1028 #1828 és még ráadásul dánia a szövetségesem volt -
hitman1028 #1827 muscovyval háboruztam kurland ellen,aki épp háboruzott dánia ellen is egy nagy szövetségbe,elfoglaltam kurlandot,vazallussá vált és rögtön dánia ellen találtam magam egy háborúba,minusz 3as stabilitással -
j0rmungandr #1826 Azért még az 1.6.1ben is vannak bugok. Teutonként lengyelekkel háborúzok (PUban vannak litvánokkal) és szövetségese Cyprus. Már majdnem 100%on állok, erre mameluk vazzallus lesz cyprus. Mi történik? A háború túloldalán Mameluk lesz a háború vezetője. -
j0rmungandr #1825 25 évet várnod kell 1.6-ban és utána ha az anyaországa már megszűnt akkor tudsz csak culture-t váltani. -
Narancs22 #1824 Sziasztok!
Olyanban kérném a segítségeteket, hogy nem tudok culture-t változtatni az egyik nemrég elfoglalt majd coreosított tartományban. Azt írja, hogy You cannot convert the culture of a province that has a nationalsm. Azt néztem, hogy a revolt risknél 10% volt a Nationalist-eknek, próbáltam, hogy millitary pontból leszedtem a risket, de nem akarja, hogy kultúrát váltsak.
Ha valaki esetleg tudja, hogy mit tudok tenni, hogy átváltoztassam, kérem írjon itt.
Előre is köszönöm!
Üdv -
Cottonysum #1823 1.6.1-es patch is kijött -
hitman1028 #1822 úgyértem h nagyságrendbeli kűlönbség van,nem 10év kell csak max1-2 -
pocoksari #1821 azért előtte sem kellett a végtelenségig várni...persze ha az alap sebességgel próbálta valaki, akkor az hosszú volt, de ha kicsit odafigyelt a dipo repura, akkor gyors volt (5év alatt) és teljesen ingyenes...most meg perkálhatsz 15 dipo pontot base taxonként -
hitman1028 #1820 mondjuk én már ingyen letöltöttem xd
ki is próbáltam ,nekem tetszik,jó hogy már a nem eredetiekkel is lehet ironman módba játszani
muscovyval kezdtem,és permet 1,5 év alatt integráltam,pskovot meg kb fél év alatt
jó ez az új módi,nem kell várni a végtelenségig míg a vazallusok végre integrálódnak -
warcat #1819 Steamnél sokkal olcsóbban is lehet vásárolni.
Conquest of Paradise 3.74 USD -
Cottonysum #1818 én steam-en vettem meg tegnap :D szerintetek megéri megvenni a kisebb dlc-ket is? -
pocoksari #1817 kipróbáltam...úgy működik mint a westernizáció, pontosabban ha nem tudja elvinni a 15 dipo pontot, akkor vár és majd a köv. körben viszi el...nem üti át minuszba és ha nem tud vinni, akkor nem halad a folyamat, szép is lett volna :)
ehh.... -
warcat #1816 Ha nem ér rá akcióig a kieg,innen vegyétek,olcsóbb: Europa Universalis IV: Wealth of Nations Nuuvemen kb 1800 forint. -
pocoksari #1815 pl. van 4db 20 base taxos vazallom, akkor ha előtte kinullázom a dipo pontom (tech, idea, építkezés, békekötés stb.), akkor 20 hónapig nem kapok dipo pontot (ezzel bukok max. 200 dipo pontot), viszont lesz 80 base taxom, ami coreosítással majd 10szer ennyibe kerülne, ráadásul az overextension is piszkálna, persze van amikor coreosítani lehet csak...mindenestre ez tetszik, hogy kis agresszióval a riválisok ellen lehet extra 1-1 monarchia pontot gyűjteni
ami igazából nem tetszik, hogy minden nagyobb patch csomaggal alapjaiban rengetik meg a stratégiámat :D -
pocoksari #1814 ha nem csap át minuszba a dipo pont és az idő pörög annak ellenére, hogy nem termelem ki a körönként 15 dipo pontot, akkor annyi a dolgom, hogy egyszerre olvasszak és lehetőleg hasonló méretű (base tax) országokat
ez 15 dipo pont, ha coreosítok akkor több,szóval kis odafigyeléssel még mindig ez masszívan a befutó...mindenestre a hre megalapításával annyi területet lehet begyűjteni amennyit egy külsős ország százévnyi monarchia ponttal sem olvasztgat össze -
kissssss #1813 ezzel jó formán majdnem értelmét is vesztette a hűbér kreálás. -
pocoksari #1812 Size of your country no longer have any impact on quickly you can core a province
legalább nem tart majd 20évig... -
pocoksari #1811 olvasom a patch leírását...itt elszomorodtam:
Annexing or Integrating another nation now costs 15 dip power per month, and takes 1 month per basetax. -
Cottonysum #1810 Megjelent az új kiegészítő,valakinek már megvan?mit gondoltok az 1.6-os patch-ről?nekem még szoknom kell a változásokat :) -
pocoksari #1809 és urlbe rakd be a képeket, mert telón egy évmire betölti a forumot -
pocoksari #1808 2 kevés? az semmi :) a 4 a kevés :)
különben ha építesz követséget az ad +1 diplomatát és a diplomácia idea csoportot is be kell választani...
ha a 7/4 8/4 alatt azt érted, hogy a max. 4 kapcsolat esetében te 7-8 kapcsolatot tartasz,akkor azt mondom, hogy ne...a diplomácia idea group a megoldás
az ideákról meg annyit, hogy a 29 tech szintre van 380éved, amiből kijön, hogy havi 3,8 monarchia pont elég erre, a 8 idea group harmada jut egy típusra, az még 1,7 monarchia pont havonta, tehát a full techhez, ideához monarchia típusonként kell 5,5 pont
western kap 3 pontot, átlag 3 jön az uralkodótól és átlag 2 a tanácsadótól, ami 8 összesen átlagban, így még marad elég pontod építkezni meg az egyéb monarchiapont specifikus költségekre, szóval western népnél nem túl nagy dolog beosztani -
Timakrisz #1807 Ah, köszi, jó tudni.
Végeztem Burgundiával, lehetett volna jobb is, sajnos egy csomó mindenre közben jöttem rá. Kevés a 2 diplomata :(
Lehet én bénázok, de amint megerősödöm mindig rámszakad egy koalíció, persze sikerült megfognom, nagy nehezen (mercenariesek nélkül nem ment volna), de tiszta szívás :( Meg ugye vagy a Franciákat és Angolokat fogom vissza először vagy az Osztákokat/Cseheket/Dánokat... és persze Ottománokra nem marad craft, sajnos minimum 7/4 8/4 diplomáciai kapcsolattal kell nyomulni, hogy ne szívjunk (szerintem).
Amit nem értek: hogy a fenébe érnek el olyan magas ideológia szintet a többi nép? Azt észrevettem, hogy nem építkeznek, de megéri? Szerintem nem.
Na akkor a képek (Hard, 1.5)
-
Lysandus #1806 Pontosan. Egyébként erre van történelmi példa (igaz, hogy csak egy), amikor Napóleon megszállta Portugáliát, akkor hivatalosan is Dél-Amerikába, Rio de Janeiróba tették át a fővárost, oda költözött a királyi család és a kormány is. -
Nerokak #1805 Gyarmatnak csak azok a területek minősülnek, amelyek más földrészen vannak, mint a főváros.
Mivel a linkelt térképen Európában már nincs tartománya, valószínű, hogy átette a fővárosát Amerikában, így az ottani területek nem minősülnek gyarmatnak, így nem is lesz belőle colonial nation.
Remélem segítettem. -
hitman1028 #1804 igen, hardon
-
kopaszeger #1803 Hali!!!!
Olyat szeretnék kérdezni hogy van már a játékhoz magyarosítás és ha igen melyik virágbolti verzióhoz? Eestleg ha létezik tenne be vki egy letöltési linket.
Előre is köszönöm. -
Timakrisz #1802 Hitman egész szép eredmény. Hardon toltad?
Az az igazság én is mercenary-t gyártok ha sokan jönnek rám, az a mázli Burgundiával, hogy a nemzeti "bónusz" és az idea miatt elég olcsón fent lehet őket tartani.
Egész jól haladok (Angolok már nem nagyon pálya, franciák sem, Castilia is elintézve, persze gyarmatokon mind erős; este végzek), csak hát ugye a nagy hátrány velük, az, hogy mindössze 2 diplomata van :(
Sikerült behúznom a pápaságot, de csak 1700 után (most már 4 van) +ideaból egyet, de az is későn lett meg :(
Nyugaton semmi gond, de ugye most meg nem volt aki visszatartsa az Ottománokat és eléggé elhúztak. Szerencsére Defender of Faith miatt verem őket koalícióban, de nem tudom a kb hátralévő 25 év alatt sikerül e elsőnek lenni :(
Amit nem értek: ha megnézitek a térképet látható, hogy pl Dél-Amerikában England van, és legalább 10, de inkább 20 "tartományként" összekapcsolódva; mellette világosbordó az én elszakadt kolóniáim, illetve a mélybordó az ami "maradt"). Az angol kolónia hogy-hogy nem szakadtak el az anyaországtól???
-
hitman1028 #1801 én most azt vettem észre hogyha nem ostromlod az összes tartományát ,akkor nekiáll egyből zsoldosokat gyártani -
Rusev #1800 De ez miért van?
Mert így csak gyengítik az amúgy is béna mesterséges intelligenciát.
Tudom hogy elég fárasztó volt a régebbi verzióban fogócskázás de így meg hogy nem menekül elég könnyű lemészárolni külön külön az egységeit.
-
hitman1028 #1799 igen én is a fogócskázást utáltam a legjobban -
pocoksari #1798 jahhhm, én is tapasztaltam, de azért az megjegyezném, hogy alapból menekülnek, csak az új csapatok nem menekülnek...mondjuk nem értem, hogy miért, de az igaz, hogy amikor ez előjön, akkor már verve van, tehát az elején szaladgál előlem, majd amikor a sereget lecsapom és elkezd új sereget gyártani, akkor már nem mozog
hozzáteszem a gép a maga számítási képességével egy normális országgal (amelyiknek van pénze és manpowerje) játszva simán kikerülgette a csapataidat, tehát annak ellenére, hogy agyonvertem fél év múlva telejes értékű sereggel jött ellenem -
Rusev #1797 Heló!
Van egy kérdésem hozzátok: az miért van hogy amióta az újabb patchot felraktam a számítógép által irányított csapatok nem menekültek el a nagyobb sereg elöl.
A régebbi 1.1-ban még elfutottak egyből ha egy nagyobb sereg ment feléjük.
De mióta felraktam az 1.5 öt azóta százszor nagyobb sereg elöl se vonulnak
vissza.
Ti észleltétek ezt? -
pocoksari #1796 na, játszottam irokézekkel is picit:
uff