10049
-
Joker307 #2075 Annyira nem jó az angolom :(
Gondolkoztam valami olyan oldalon amin szelektálva, kereshetőként írhatna bárki stratégiákat, tippeket, ötleteket. -
pocoksari #2074 olvassátok már el a wiki eu4-et :) -
Joker307 #2073 Kultura váltásnál számít szóval előfordulhat hogy core esetén is. -
browing #2072 én ezt értem, de
a bosnyák nem veszíti el a core-ját soha mert nélam nem elfogadott kultúra
de az elfoglalt velencei tartományok elveszítik a core-kat az osztrákokkal szemben, annak ellenére, hogy a lombard nem elfogadott a culture az osztrák oknál,
vagy számít az is, hogy az eredeti tulajdonos létezik még vagy eltűnt már? -
Joker307 #2071 1650 körül
-
Joker307 #2070 Ez a gyarmatosítás elég macerás művelet. Alig haladok és a gyarmatosítás védelme miatt folyamat maxon kell járatnom a sereget.
A protektorátus létrehozása miért előnyős? Mivel jár? -
Joker307 #2069 Egyedül pár osztrák tartományom nem magyar, nem engedi átrakni. Ha jól értem azért mert amig létezik ausztria nem lehet, ezek szerint most pusztitsam el az ír magját ausztriának és csak onnantol fog menni? Mert az elég macerás lesz... a fél HRE az övé, sok kis össze vissza tartományból..
Meglepődtem h bosznia vazalusom volt sokáig és most annektáltam, nem is egyezik a népcsoport, vallás meg semmi és mégis mindenhova megkaptam a coret. Mondjuk már körbe vette Magyaroroszág, lehet azért.. azthittem nem kapom meg automatikusan. -
Joker307 #2068 Mint kiderült a viziátjárók is számítanak, sikerült megszerenem, kösz a segítséget. Ciprus is pipa! :)
Westernizáció nem lesz vészes szerintem mert az egész balkánt áttérítettem katolikusra, görögöket leszámítva mind magyar, a görögök meg accepted. Semmi lázadás nincs. Él mindenki mint hal a vizben.
Pápa is én vagyok és ha minden jol megy akkor nem sokára én leszek a császár.
Aki már volt hosszabb ideig császár az tudna segiteni, milyen fő feladatai vannak a császárnak? Mert én csak azért akarok császár lenni hogy más ne legyen. Mert manpowerem van elég (1000), presztizsem is. Nagy kötelezetségeket nem akarok vállalni. Fölleg olyat amiért levonást kapok ha nem teljesítem.
Plusz attol tartok hogy nagy cimborák vagyunk franciákkal és nem akarom hogy megromoljon a kapcsolatunk.
Ebbe a játékomba sikerült végre össszehozni egy jó asszimilációs technikát, eddig mindig egy bizonyos idő után beleroskadtam a sok lázadásba. -
pocoksari #2067 vagyis kicsit bonyolultabb ennél, de a lényege ez -
pocoksari #2066 kiírja különben, hogy mikor fog elveszni a core vagy azt, hogy miért nem (valami domináns vagy elsődleges kultúrára hivatkozik, de le van írva), ha megváltoztatod a kultúrát pl. ha londont magyarra változtatod, akkor az angolok bukják a coret idővel, ha nem változtatod, akkor örökre megmarad az angol core -
pocoksari #2065 kultúra miatt -
browing #2064 Arra tudja a választ valaki, hogy mitől függ, hogy egy megszerzett tartomány/megye szóval terület eredeti tulajdonosa elveszíti x év múlva a core-át?
Most az a helyzet áll fent, hogy Boszniát befoglaltam de nem fog eltűnni a bosnyák core, de az Osztrákok befoglaltak néhány velencei tartományt és ott pedig 200 múlva elfog tűnni a velencei core.
De miért? -
Cottonysum #2063 valaki próbálta már Ryukyu-s Achievement-et teljesíteni? :D -
Timakrisz #2062 Jééé lehet Italy-t kirakni :))) Sosem láttam még :D -
pocoksari #2061 én 5 gyalog: 1 lovas : 4 ágyú arányt használok (amikor van tüzérség persze, de az elég hamar van) -
Cottonysum #2060 2. játékomat sikerült befejeznem :D
1.6.1-es verzió,normal fokozat,Ironman mod,Toscanával kezdtem.
Amerika:
-
pocoksari #2059 halkan megjegyzem,az, hogy nem lehet overextension és minden provinciának corenak kell lennie az teljesen és tökéletesen ugyanaz :) -
pocoksari #2058 1. claimet nem tudsz, de core-t igen, ciprus külön sziget, tehát a kolonizálási távolságod számít csak, ami ha kréta core tartományod biztosan megvan pl. japán nem tud ciprusra core alapítani (az elején), de kb. bármelyik tengerparttal rendelkező földközi-tengeri kijárattal rendelkező ország igen -
pocoksari #2057 minden szomszédos tartomány, bevallom a tengeri átjáró nem tudom, hogy számít-e, de baj nem lehet belőle ha elfoglalod...grrrr :D -
pocoksari #2056 mert te olvasztgatsz közülük, ami a HRE-n belül duplán szívás vagy nem tudom mit csinálsz
minél magasabb az imp aut. annál valószínűbb, hogy támogatnak, nekem is 60-65 körül fogadták el a döntéseket, nem 50 imp. aut mellett kell mindenáron meghozni a döntést -
#2055 8 tech lemaradás egy szomszédos nyugatitól, nem lehet overextension-d, és minden provinciádnak core-nak kell legyen.
Ami ajánlott a lázadások miatt: fullra feltöltve minden, pénz, sereg/manpower, és monarch point:stabilitást gyorsan visszanyomni.
Mindenki lázadni fog akinek van oka, szal jó lenne minnél kevesebb más nem elfogadott kultúra, vallás, legitimációd is magas legyen, szal jó kihivás lesz. -
Timakrisz #2054 összes 8 tech szinttel kell lemaradva lenned a szomszédtól akinek van nyugati. -
Joker307 #2053 1. Krétáról core-t létre tudok hozni cipruson ha elfoglalom?
2. Westernizálódást már rég csináltam de ugy rémlik fejletlenebbnek kell lennie az országnak mint a környező nyjgatinak, nem? -
Joker307 #2052 Ahhoz hogy a török átrakja a főbárosát ellg ha az europai részt plusz a vizi átjáróz Izmit Tartományt uralom? -
Timakrisz #2051 Szerintem előbb westernizálódj (kb 1580-90-re meg lehet csinálni). Én 5/2/1 rányban szoktam lovas népeknél (mert általában túl drága a lovas egység és nem sokkal jobb (szerintem). -
Joker307 #2050 Magyarokkal vagyok, lovasságot meddig és milyen arányban érdemes. Jelenleg kb 1/3 lovasság, az 1600as években. -
Timakrisz #2049 Jó, de akkor hogy csatlakoznak hozzád? Vagy hódítással foglalod el őket? -
pocoksari #2048 ha beolvasztasz kotuluk pl. akkor nem szeretnek,tehat tobb pont kelll -
Timakrisz #2047 Ok,de azt hogyan csinálod, hogy olyan hamar összejön? Mint írtam én hiába szabadítgatom fel az "elnyomottakat" mégsem szívesen szavaznak rám, ha nem velük vagyok királyi házasságban. -
pocoksari #2046 valamivel azért több rutinom van, meglepő lenne ha ugyanannyi ideig tartana, nem? -
pocoksari #2045 milyen költségbe kerül a HRE összerakása? semmibe (legalábbis monarchia pontba biztos nem), magyarul ingyen van -
Timakrisz #2044 Amugy abban én is egyet értek, hogy amit csak lehet bedarálnék... csak fura, hogy te 100 év alatt annyit elérsz mint én 250 alatt :) -
Timakrisz #2043 HRE_t ingyen? Hogyan? -
pocoksari #2042 ki mondta, hogy csalok? minden teljesen szabályszerű -
pocoksari #2041 franciákkal:
- alap terület nagy, vazallusok beolvaszthatóak, HRE-t ingyen szereztem meg a katolikus kicsik pedig ezután önként beálltak (itt az olvasztásra ment el némi dipó pont), amerika max. 2000 admin pontból és 4-6000 dipó pontból behúzható, ázsia viszonylag olcsó, a drágább részt protektorátusra ütöttem csak, nem volt nagy cucc
törökökkel:
- alap terület az alap core területekkel együtt nagy, van -33% core cost, ehhez jön hozzá -25% ha van claimed, -25% az adminisztráció core costja és a -15% policie cost, mennyi is ? -98%...ja, hogy 2%-ért coreosítok...amerika (amerika alatt a coloniális régiókat értem, tehát ausztrália is benne van) ugyanúgy párezer dipó pont...egyedül a +100%os országokon szívok (pl. berberek, franciák, lengyelek, akiknek ez a népbónja vagy beválasztják az arisztokráciát)...törökkel még annyi a gáz, hogy értelmes ország nem akar beállni vazallnak és a hre-t nem tudod megalapítani -
hitman1028 #2040 ja ,akkor hiába linkelgetsz be ilyeneket,csalni bár ki tud ,mi ebbe a pláne -
pocoksari #2039 mi ebben a jó?
mi abban a jó, hogy ha elfoglalhatsz mindent és mégsem teszed meg? ha valamit el tudsz érni és nem éred el? jó lesz a fele is, megtehetném, de nem teszem...ugyanmár :)
van egy célom: leütni mindenkit, a fontos szabályokat ismerem, gyakorlatom rengeteg, miért is ne próbálnám meg? próbálom maximalizálni az eredményem, amit ebben a játékban tartományokra játszanak
különben nem trükközök, max. picit, de maximálisan szabályok szerint játszom -
browing #2038 meg a játék kiskapuinak kijátszása
Nem tűnik "valósnak" ekkor terjeszkedés, mi ebben a jó?
Totál irreális, persze tudom, hogy a játék egyik lényege, hogy újraírhatod a történelmet de ezért ez már egy kicsit soknak tűnik nekem
Vagy csak a poén kedvéért kipróbáltad, hogy így milyen egy menet? -
pocoksari #2037 a rutin és az évek meg a skill :) -
Timakrisz #2036 Én ezt baromira nem értem, hogyan tudsz 100 év alatt ekkorákat terjeszkedni (ez vonatkozik az előző játékaidra is), rengetek pont elmegy a core-sításra, vagy arra, ha diplomáciai utón háborút harcolok vazallizálok, majd a vazallust beolvasztom.... és emelett kolonizálsz is... hogy csinálod?
Most osztrákokkal tolom, és tényleg nagyon jó expansion+explorationnal kezdeni, de nagyon nyögvenyelős az első 100 év... elfoglaltam 2/3 ad amerikát kb 1650-re de europóban még a nyamvadt HRE-t sem sikerült létrehoznom :(
Mi a trükk, hogy ilyen gyorsan terjeszkedsz?