Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De aztán lehet hogy kicsit beleásva változik a véleményem. Ez a fejlesztés/power vagy mianeve gyûjtés érdekes, trade-ben is voltak változások... meglássuk.
Valakinek megy már a fejlesztés?
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
...és igen, kurva jó a game, nagyon tetszik,sztem a eu3-tól sokkal jobb, kicsit összetettebb, nehezebb DE átláthatóbb, kezelhetõbb
Mindenesetre kicsit koppinthattak volna a total war ból valamenyicskét
Kezdõknek ajánlom az észak amerikai indiánokat bemelegítésnek
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Még mindig fix az uralkodók sorrendje illetve elhalálozási ideje?
Miért ilyen buták a fejlesztõk?
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Ja, lényeg a balansz fõleg, hogy váltig állították, hirdették, hogy sokkal történelem hûbb játékra törekednek mint eddig bármikor. 😄 <#nevetes1>#nevetes1>
Csak az a baj ha pl. megveszi egy amcsi akkor az egy életre így fogja megjegyezni.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
A HoI3 fórum után ide is csatlakozom mivel alig 3 nap és indul történelmi kalandunk.
Elõszóban annyit hogy az EU3-at Toszkánával végigjátszottam , birodalom méretû gyarmatokat alapítva Amerika északi és déli részein, Észak Afrikában, Indokínában és kiszakítottam Francia földbõl egy nagyobb darabot, talán most elég bátorságom lesz a Hunyadiakkal kezdeni.
Egyszóval elvonási tünetekkel várom a IV. részt hetek óta.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Maga az elõd sem volt tökéletes, sõt. Én egy játékot sem vittem benne végig mert hamar túl unalmassá vált egy idõ után, érdemi kihívás nélkül.
Ezért illett volna még komplexebbé tenni mert ha az a te olvasatod szerint trágyadomb volt akkor ez csak a völgy mélyén csordogáló szarfolyam.
A lényegi kritikám a kezelõfelületet illette, amit tartok is, borzalmasan bazári,gagyi benyomást kelt az elõd után, nagy kár érte.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Pont, hogy a komplexitás lenne a lényeg, nem az egyszerûsítés.
A különbség a megjelenítésben keresendõ. A nagy,színes piktogramok egyértelmû visszalépés a professzionálisabb, opcionálisan szöveges megjelenítés helyett.
Gyerekes megjelenítést kölcsönöz az egésznek, kevéssé vehetõ komolyan az elõd után.
ezért szeretem az ilyen játékokat, játszva megtanulja az ember az alapokat és még közbe rá is cuppanunk a játékra anélkül hogy észrevennénk, persze értem én a kezdõknek biztos hasznos lesz ez az új megoldás.
a kezdõ játékosok is jobban átlátják így a dolgokat. ha valamit nem értek vagy segítség kellene, nyomok rá egy kérdõjelet és megmondja hogy mi ez, minek van rá hatása, illetve mikre van hatással.
Nekem homlokegyenest ellentétes benyomásaim vannak pont.
Az egész sokkal gyerekesebb lett ezekkel a hatalmas piktogrammokkal. Pl. diplo screenen is, sokkal szebb és professzionálisabb megjelenése volt EU3ban a szövegalapú információknak meg úgy en bloc az egész interfacenek mint ezekkel a dedós nagy színes ábrákkal.
1) Pick one of playable nations, for example VEN (Venice). (And, for example, MOS (Muscowy) as playable one.)
2) Go to \Europa Universalis IV Demo\common\countries
3) Rename "Venice.txt" to "Muscowy.txt" and "Muscowy.txt" to "Venice.txt"
4) Open \Europa Universalis IV Demo\common\country_tags\00_countries.txt
5) Change tag allocation to VEN = "countries/Muscowy.txt" and MOS = "countries/Venice.txt"
Ha simán a bookmark fájlban átírtam a tageket nem mûködött.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Mivel úgy tûnik, hogy a korábbi részekhez képest az EU IV-ben "játszhatóbb" lesz a többjátékos mód, megkérdezném: valakit érdekelne egy heti rendszerességgel mûködõ multiplayer csapat indítása?
mondjuk a fõbb országok kaphatnánakk egyedi dolgokat a kis államok meg culture groupra szabottakat.
pl Branderburg kisorsolná a gép enki, hogy a fõ misszió megalakítani az egyesített német birodalamt és akkor a brandenburg ai ezen cél megvalósítása érdekébe csinálná elsõdlegesen a dolgait, vagy egy olyat sorsolna ki a gép neki, hogy menj és kolonizáld amerikát és akkor e cél érdekébe csinálná a dolgait.. de ezek mind randomizálva lennének szal mindig random kapnának vmit az országok és így a sanbox mégjobb lenne a játékban..
a másik a német egyésg vagy japán egység, tehát elég szánalmas, hogy ezeket az ai az életben nem fogja megvalósítani, míg franciák szarrá blobolják magukat meg a lengyelek és litvánok..
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"