10049
-
Timakrisz #2035 Szerintem meg, de dél afrikával kell kezdeni (amennyire cska lehet, majd kelet afrikában terjeszkedni. Dél afrika fontos trade node, kelet afrika tele van arannyal, elég könnyen foglalható és jól jöna production belőle. -
#2034 Katólikus nincs, ortodox is csak 1 van georgia, a török határtól keletre, a fekete tenger partján. Általában kinyírják az arabok, szal egy része a töröké szokott lenni, abból megcsinálhatod. -
hitman1028 #2033 rá katt a tanácsadóra és előjön a választék ,érdemesebb gyakran nézegetni mert állandóan változik -
Joker307 #2032 Hol tudok igényelni új tanácsadót ha a jelenlegi választék nem jön be?
Magyaritásról nem hallottam semmit, szerintem nem készült el. -
#2031 Sziasztok!
Egy jó időre kiestem a játékból, de tegnap letoltam vele egy fél napot :)
Kérdésem most csak annyi, hogy magyarítás végül lett-e hozzá, amíg követtem addig készült.
Köszönöm a választ. -
Joker307 #2030 Török félszigeten van keresztény vagy bármilyen katolikus vallású ország amit felszabadíthatok és vazallus t csinálhatok belőle? -
Joker307 #2029 Megéri afrikát gyarmatosítani? Van ott tőke? -
#2028 Én pontosan így csinálom! A török elleni háború jól sült el mert nem csak a balkánt foglaltam el hanem a mameluk segítségével a török szövetségeseket is annektáltam (tunéziát egyből, algériát 2 háborúban, marokkót 3.-ban, de már a algériánál elkezdtem kolonizálni mert befelé a szaharába :) lehetett sőt, utána lefelé is, csak 1 dolog nem tetszett, nagyon vad az őslakosság.. szal sok öröme nincs az embernek az egészben.. de azért elmondhatom hogy gyarmatosítok :) -
pocoksari #2027 rakhatsz ra coret, mert tengerpartuak es oda elersz
nem lesz olyan sztem mert nincs kozvetlen szarazfoldi kapcsolatod a fovaros es a tartomabyok kozott, de igazabol csak ido kerdese...ami gaz az a berber tradicio, ami piszkosul megdragitja a coreositast -
Joker307 #2026 Ha olyat mint Tripoli vagy Marokko, tunézia elfoglalok, rakhatok rá core ugy nem közvetlen szomszédom? Mint egy gyarmatra fog teki teni vagy mint rendes országrész, tartony? -
Timakrisz #2025 csíter :P -
Timakrisz #2024 Szerintem Közép amerika az arany miatt, illetve északon a manhatten környék, aztán meg az inkák ( hogy erős kolóniáid legyenek) -
pocoksari #2023 1. nem kell megvárni, amíg levered a környéket, ha tudsz, akkor menj gyarmatosítani, amint lehet
2. igazából mindegy hova, először afrikát könnyebben eléred, amerikában arra kell figyelni, hogy odaférj a keleti parthoz, mehikóhoz és a brazil részhez (mert ezek a nagyok és eléred az őslakókat is), de azokhoz meg odaférsz...22dipó pontért elhozol egy gyarmatot, így amint felállnak a koloniális országaid be kell darálni az egészet -
pocoksari #2022 352év törökkel -
Joker307 #2021 Tapasztalt gyarmatosítót kérdeznék ha leszereltem ausztriát és a törököket, enyém a balkán, velence rámennék a gyarmatosításra. Mivel érdemes kezdeni, észak, dél, közép amerika? -
Joker307 #2020 Kösz az ötletet, akkor megpróbálom elszakitani, a tengefi átjárók is számítanak gondolom. -
Timakrisz #2019 Ah megvan :) -
Timakrisz #2018 Hogy lehet a "fölös" hadvezért elküldeni? Háboruztam és 4 lehetett felvettem mind, most meg 2 lehet max, és le szeretném őket conquistadorokra cserélni. -
#2017 Burgundia: 1500 előtt megszünhet ha nincs trónörökös. Felosztása franciaország és a HRE császár között történik.
Isztambul-t én is úgy szerezném meg hogy elszakítanám, de lázadást gerjesztenék, majd a kialakuló bizáncot annektálnám. Persze ha a török áthelyezi a fővárost (erre nem gondoltam, lehetséges egyébként) akkor egyértelmű hogy a töröktől kell a kövi háborúban elkérni. -
pocoksari #2016 ha a főváros körüli tartományokat elveszed tőle (tehát önmagában áll az egy tartomány szomszédos saját tartomány nélkül), akkor áthelyezi a fővárost és így foglalható -
Timakrisz #2015 Ha megörökölte, akkor max akkor, ha 3 tartománya fog maradni összesen. Az játékok 80%ban megörökli Ausztria Burgundiát. -
Joker307 #2014 Ausztria megörökölte Burgundiát és egy rakat német tartományt, nemm tudom mikor sikerülne őt vazaljssátennem.
Törökökre van ötlet? -
Lysandus #2013 Lemondatni meg úgy lehet, hogy pl vazallusba nyomod az országát. Vagy annektálod. Csak szuverén lehet császár. -
Lysandus #2012 Meg lehet csinálni. Azt hiszem, hogy minden választófejedelem fővárosát el kell foglalni, és a császárát is. Akkor lesz élő az opció. -
Joker307 #2011 Van valakinek otlete hogy Konstantinápolyt a törökök fővárosát hogy foglaljam el anélkül hogy az egész országot annektalni kellene?
Kb 1560 körül lehet, márcsak az van a törököknek európából. Régen azt csináltam h törököktől követeltem Bizánc felszabadítását, majd azt annektáltam de most azt néztem hogy Konstantinápolyon csak török core van, bizánci nincs így gondolom az nem is fog beletartozni a felszabadításba ha yezt a trükköt vetném be...
Ötlet? -
Joker307 #2010 Az uralkodott le lehet mondatni vagy a birodalmat feloszlatni? Magyarokkal vagyok és ausztria a mindenkori uralkodó már 100 éve és kezd pofátlanul erős lenni. Be tudom verni ha artpool van szó, de nem sokáig. Ötlet? -
Timakrisz #2009 Na ez miért van: Not eligible to be emperor ??? -
Timakrisz #2008 SZerintem reload egy olyan mentés amiben még van esély, hogy legyen orokosod
-
javorb #2007 értem én, de mit lehet tenni, hogy kitörjek a PU-ból? -
pocoksari #2006 ha PU alá vonnak, akkor 50 év után kezdhetik meg az integrációt -
javorb #2005 de mire volt 50 évem? mi a teendő? egyébként megtámadtam őket, az eredmény no comment :D, de mintha ezzel leállt volna az annektálás, legalábbis évek óta nem történik semmi -
pocoksari #2004 szerintem kuka amikor már integrálás is megy...volt előtte 50éved, nem az utolsó kettőben kell kapkodni -
javorb #2003 Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy mi a teendő, ha egy perszonálunióba keveredtem a franciákkal, mint kisebbik fél? Nem tudok belőle sehogy kikeveredni és már az annektálást is megkezdték. A háború nem tudom mennyire opció, tekintve, hogy 2x akkora hadseregük van plusz szövetségeseik, nekem meg hozzájuk képest 2-vel rosszabb katonai technológiám.
Előre is köszi a válaszokat -
pocoksari #2002 neeeeem, felfedezés nélkül is bőven lát üres területet a játék alatt, ő konkréten nulla területet gyarmatosított...törökökkel én sem nagyon fedezgetteg fel és mégis összejött pár gyarmat :) -
Lysandus #2001 Na jó, csak te is mondtad neki, hogy nem gyarmatosít eleget, hát most már megvan a válasz, hogy miért! :-) -
pocoksari #2000 harcolni lehet...ha harcban állsz olyannal, akinek nem látod minden tartományát, akkor még hadvazér sem kell és a sereg kopaszon is "rámegy" a felfedezetlen területre -
pocoksari #1999 nem nehezebb csak mások picit a szabályok, amihez alkalmazkodni kell :) -
Joker307 #1998 A legújabb kiegészítővel nekem tűnikúgy hogy nehezedett a játék . A magyarokkal vagyok és vagy a kist idő miatt vagy a kiegészítő miatt de nehezebbnek tűnik.tetszik! -
Timakrisz #1997 EU4-gyel kezdtem játszani, úgy harcoltam, hogy kértem kikötő és military accesst és átvonultam, mikor már az ellenfél felfedezte a területet -
#1996 Bakker eddig hogy harcoltál keleten vagy észak-afrikában :D
De hisz az eu3-ban is így volt már :D