10049
-
Timakrisz #1995 ah basszus nagyon köszi, nem értettem mi a speckója :)
-
Lysandus #1994 Kell hozzá a Quest for the New World idea, és akkor tudsz felfedezőt (explorer) bérelni, ott ahol a tábornokokat is felfogadod. Az explorer egy speciális admirális, aki az ismeretlen vizeket is fel tudja fedezni. Plusz, ha az ismeretlen part mentén hajózik, akkor a part menti tartományok felfedezésére is van esélye. Tehát hajóhoz, flottához hozzárendelni, és fel-alá hajózgatni vele a part mentén.
A konkvisztádor pedig speciális tábornok, aki szintén tud felfedezni, csak a szárazföldön. Csapathoz kell rendelni, mint egy generalt. -
Timakrisz #1993 Ah, köszi -
browing #1992 Kell hozzá egy hajó meg egy explorer akivel már mehetsz terra incoizébe is.
Felfedezőt ott tudsz "felfogadni" ahol kapitányt is. -
Timakrisz #1991 Hogy fedezek fel? Ha próbálok rámenni, mindig Terra incoizé és nem engedi :( -
Lysandus #1990 Fel kell fedezni. Mire te "meglátod" magától, csak úgy, az azt jelenti, hogy valaki más már 50 éve felfedezte. Tehát 50 év előnye van annak, aki felfedez. -
Timakrisz #1989 Az hogy lehet, hogy egyes országok előbb fedeznek fel távoli kolonzálható tartományokat, mint én? Pl dopőlomacy techem nekem a legmagasabb, és expansion+exploration is, mégis mire megláttam egy kolonoizálható ausztrál vagy dél amerikai vagy nyugat amerikai teruletet, már a spanyolok/portugálok/franciák ott voltak :( -
pocoksari #1988 sajna nem minden zöld az enyém... -
pocoksari #1987 300év törökkel -
pocoksari #1986 türelem, nem azt mondtam, hogy azonnal minden gondod megszűnik, hanem, hogy segít -
Timakrisz #1985 Oké felépítettem, és ugyanúgy ott van a -50 :( -
Timakrisz #1984 Ah, ebből nekem nem jött le, hogy azok az épületek leszedik :P -
pocoksari #1983 250év törökkel -
pocoksari #1982 1913, 1917 -
Timakrisz #1981 őőő hol ?:P -
pocoksari #1980 már leírtam... -
Timakrisz #1979 a nyavajás "sabotage reputation"'-t hogy tudom semlegesíteni? -
pocoksari #1978 nem, kiküldöd és megvárod amíg végez, csak akkor csinálod úgy ahogy írtad ha sok a pénz, mert irgalmatlanul megnyomja a költséget ha limiten felüli kolóniát tartasz -
Timakrisz #1977 Hogy éri meg kolonizálni? Rányomom, hogy kolonizal és egyből recal? és cswinálni az újat? -
pocoksari #1976 nagy háború még nem volt a nyugatiakkal, lassan lesz mondjuk...elején török seregek jobbak is, mint a nyugatiak, de western vagyok már, igaz ez meg nem ad új egységeket, szóval nem western seregeket használok, majd lassan kiderül mire lesz elég a saját...
kereskedelmet nem tudom... -
Timakrisz #1975 csíter :P, a nyugati seregeket túlerővel verted be?vagy sikerült valahogy westernizálódni?
a kereskedelmet(trade)Ű magyarázd már el légyszi, nem egészen értem hova érdemes küldözgetni a merchantokat, meg csak annyit értek, hogy a kereskedelmi útvonalak mentén trades épületet érdemes húzni, illetve a csomópontba -
pocoksari #1974 200év törökkel -
pocoksari #1973 nem -
Timakrisz #1972 Észak amerikában nem érné meg jobban protekturátusokat létrehozni, mint elbaszni az energiát gyarmatokra akik úgy is félig onállósodnak? -
pocoksari #1971 kizárt, mert theokrácia, csak királysággal játszom -
pocoksari #1970 háááááát -
heverő #1969 pocok, nem próbálnád meg a teutonokat? hard-on + ai bonus, nekem eddig (kétszer próbáltam) beletört a bicskám. -
Timakrisz #1968 3 vazzalus kellett, hogy HRE császár legyek (illetve négy, mert 3:4 arány volt és kénytelen voltam fordítani) kellett 2 erős szövi, hogy az inváziókat megakadályozzam (aragon+savoy),+ 2 kisebb vazzall akiket mindig anexxálok... :S
Na mind1, eléggé superior vagyok europában (hiába van koalíció ellenem, szétverem), bedaráltam az aztékokat, van egy Mexican Burgindia :) most azon agyalok merre tovább... valószínű afrika lesz+ bezúzom észak amerikát (úgy is átveszi a "Colonozálós államformát" bármit teszek... aztán spanyol+portugál és go dél amerika... közben az angolokat is elcsapkodom. Ha a végére marad időm talán még az otománokat is le tudom verni:) -
barnetpowa #1967 Mire az a sok kapcsolat? -
Timakrisz #1966 Még mindig nem megy ez a HRE crealas nekem, újrakezdtem Burgundiával, de a rohadékok csak úgy szavaznak rám ha betörök 3 electort vazzallusnak... utána meg hiába szabadítom fel a tartományokat, 90-100% nál tudok reformot váltani :(
Colonizálás elfelejtve :( kénytelen vagyok kihasználni a zsoldosokat, mert folyamatosan jönnek ellenem. Technológiailag a legfejlettebb vagyok, szerencsére a csaták nagy részéből jól jövök ki. Az első 50 év volt nagyon kemény. Most azt csinálom, (mivel nincs jobb ötletem), hogy behódoltatom 1-1 háború után vazzalussá a kisebb ellenfeleket, és annexálom őket.
Tudom, hogy túl sok a diplomáciai kapcsolat, de ha nem lenne akkor szívnék (nem értem hogy a fenébe csináltál múltkor olyan hamar HRE-t :( ).
Ottománok terjeszkednek, de szerintem szanaszét verem őket szárazföldön, a tenger még nem érdekel... persze megint nem fogok nagyon Amerikában gyarmatizálni, de hát ez van.
101 év :) -
pocoksari #1965 egyik se
admin: expansion
dipo: exploration
mili: offensive
ahogyan van pontod -
pocoksari #1964 törökökkel nekiálltam:
100év -
pocoksari #1963 szóval hátrány ha be van kapcsolva -
pocoksari #1962 "You, the player, will never be given the lucky status."
nem -
Timakrisz #1961 A lucy nation nem csak a gépnek ad pluszt hanem neked is, franciák a 8 nemzet közé tartoznak akik kapnak, és ha megnézed a bónuszokat amit ad, hosszú távon rettenetes előnyt jelent. -
Timakrisz #1960 Hmm szerintetek melyik Ideaval érdemes kezdeni? Diplomatic/economy/quantity? -
#1959 Úgy nézem a kolonizálást is rendesen átalakították. A Portugáliával Dél-Amerikában kolonizált területeim Portugál-Braziliává váltak, és az ott állomásozó katonák is az övé lettek. Ezt meg lehet akadályozni valahogy ? Vagy ez egy vazallus ország kb ? Az adót onnan így nem is kapom meg ? -
#1958 Kasztília jó szövetségesnek bizonyult, Aragóniával keveredett többször harcba, de azon kívül, hogy a flottáját kiütöttem nem sok dolgom akadt.
Később a franciákkal is szövetkeztem, ugyanis neki Mo. volt szövetségese, és gondoltam javulhat a kapcsolat, ami igaz is lett, de Burgundia által/miatt a fél HRE-vel folyamatosan harcban voltam. Még ez se lett volna baj, csak Bohémiát támadva 28 stack hadsereg veszett oda az uralkodóval együtt, mert nem figyeltem, hogy hegyre fel, folyón át támadok. :D
Szóval a franciákkal szerintem ne, meg ha nem követed el a bagatell hibákat amiket én szoktam, akkor végülis majdnem mindegy, mert messze a legerősebb vagy a környéken. -
Timakrisz #1957 Melyik országokkal érdemes Ausztriával először szövetkezni? -
pocoksari #1956 van hova, az biztos :D
csatornának az az értelme, hogy egy rakat pénzt ráköltesz a semmire és ha azt akarod, hogy el is készüljön, akkor az eventek miatt beletolsz 2k monarchia pontot...egy akkor birodalom, amelyik elbírja a költségeit már nem egy flottával szaladgál, én egyszer sem mentem át a csatornán, szóval hülyeség az egész
be lehet hódoltatni mással is a világot, én franciákkal kezdtem, de angolokkal, kasztíliával, ruszkikkal, lengyelekkel, magyarokkal, törökökkel, timuridákkal is erősen valószínű, hogy megoldható (nem sorolok fel mindenkit, de ezek ránézésre is elég potenciával rendelkeznek hozzá)