10049
-
Timakrisz #2357 Ti hogy vagytok vele: valahogy 1.7 alatt nehezebb összehozni a World Dominationt :( (nem mintha eddig összejött volna, de könnyebben ment 1.5, 1.6 alatt). Mintha jobban összefognának a népek ellened... -
xhemperor #2356 ha unod a folyton lelépő hosztokat
ha eleged van az állandó újrakezdésekből
és ha eleged van abból, amikor a multiból folyamatosan lépnek ki emberkék, ezáltal borítva a többiek játékát
akkor
töltsd ki ezt a kérdőívet (2perc) ezáltal segítve törekvésünket egy olyan multiplayer közösség kiépítéséhez, akikkel így suliidőszak mellett is lehet rendszeresen (hetente v akár naponta) pár órát játszani közösen, s ezáltal lehet akár hosszú távú terveket is megvalósítani a játékodban
kérdőív
terveink között szerepel ajándék dlc-k kisorsolása is a rendszeres játékosok között
csupán 2 perc
:)
köszönjük
euIV magyar fb oldala
EUIV magyar steam közösség
Utoljára szerkesztette: xhemperor, 2014.09.10. 16:15:14 -
#2355 Mindenképp csak annyit érdemes otthagyni ostromhoz, amennyit muszáj, főleg egy nagyobb háborúban, mert ostromkor attrition-t szenvedsz, ami lehet csak egy százalékos, de kétezernek az 1 %-a sokkal kevesebb, mint pl. húszezeré. Ergo egy carpet siege-nél több ezer, több tízezer manpower-t spórolhatsz.
Esetleg ágyúból szoktam többet hagyni, arra ugye jár bizonyos mennyiségnél bónusz.
Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2014.09.10. 15:46:58 -
Timakrisz #2354 Ha bírod anyagilag, és nem "frontvonalban" háborúzol (távol a főbb seregmozgásoktól) akkor mindenképpen csak annyit hagyj amennyi az ostromhoz kell (legalábbis én így szoktam). -
wednes #2353 Lehet morálromboló hatása van, hogy nem a felmentő sereg érkezik, hanem még erősebb ostrom alá kerülnek.
Az a baj, hogy nincs 2 egyforma ostrom, mindig más kockákat dobál én se látom, hogy függne tőle. Meg olyan szempontból is érdekelne, hogy a nagyobb ostromló sereg lemorzsolódása nagyobb lenne? Magyarán több erőforrást fogyasztana. És ha nem rohamra játszunk, hanem kiéheztetésre akkor lehet felesleges a nagy sereget ott parkolni, akár saját területen is állhat a többi, ha nincs dolguk. És azok még csak nem is morzsolódnának. -
Timakrisz #2352 Én úgy vettem észre számít valamennyire (pl ha megnézed, hogy leválasztod az ostromló csapatot, majd viszel hozzájuk egy kb 4x akkora brigádot akkor egyből lecsökken az ostromidő), de baromira nem vágom mi alapján számolja...volt hogy a 3 egységnyi leválasztott alakulat előbb beverte a tartományt, mint a 12-es. A nagy létszámnál szerintem inkább assaultnál van jelentősége, ha már áttörted a falakat, akkor egy rohammal be tudod venni. -
wednes #2351 Üdv.
Az ostrom idejét befolyásolja a támadó sereg nagysága? Vagy tényleg elég leválasztani az ostrom gombbal a szükséges sereget és mehetünk tovább? -
xhemperor #2350 sziasztok! Van kedvetek multiplayerezni olyanokkal, akik végig akarják vinni a játékot? .. ha igen, akkor kérlek, az alábbi kérdőívet töltsd ki, így segítesz nekünk ennek megszervezésében
https://docs.google.com/forms/d/1NBihm9b1kso5y9DlvJKrB1mcU2ySxxSW-75Xy9rAJ_4/viewform
steam csoport: EUIVHUN -
Timakrisz #2349 Albánia -
barnetpowa #2348 Szerintetek melyik állammal a legnehezebb kezdeni? :D -
Player16 #2347 Sziasztok
A steam-en megvásárolható verzió magyar nyelvű? illetve letölthető hozzá magyarosítás? -
Lysandus #2346 Szerintem semmi különbség nincs ha havonta indítasz 1-1-et, vagy mondjuk egy flottában 10-et. A hajók összértéke számít. -
Lysandus #2345 Persze. Az összes trade power egy node-ben az 100 százalék nyilván. Most ha az összes trade power az 10, akkor 1 trade power az 10 százalék. Stb.
Ennek megfelelően: ha az összes trade power a node-ban 10; és neked ott van 1 trade powered, akkor abban a központban a jövedelem 10 százaléka felett rendelkezel. Tehát ha a mondjuk az összes bevétel a node-ban 20, akkor neked jut kettő. A konkrét bevétel viszont nem annyi lesz a node-ban, hanem valószínűleg több, mert azt még befolyásolják a különböző kereskedelmi módosítók, tehát könnyen lehet a rád eső kettőből 3-4 vagy 5 dukátos bevétel is.
Hogy egy ligth ship mennyi trade power, az attól függ, hogy milyen típus. A great frigate a legfejlettebb az 7 trade power. A heavy az 6. Mindenképpen érdemes több - annyit amennyit lehet - hajót kiküldeni kereskedelemi misszióra, mert:
- pluszt ad a tengerészeti tradícióhoz
- és mindenképpen ad trade powert, tehát olyan is van, hogy behozza a flotta fenntartási költségeit, vagy annak egy részét.
Tehát: light ship a kikötőben kidobott pénz, elszalasztott profit.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2014.09.03. 15:15:23 -
Timakrisz #2344 1 vagy több hajót érdemes küldeni? Vagy mondjuk ugyanarra a vonalra érdemes e 5 hajót ráállítani, eltérő havi indítással? -
Chris #2343 A trade rendszere nekem sem teljes mértékben átlátható még. Annak ellenére, hogy az egy node-ban lévő összes területet birtoklom, meglepően csekély a trade powerem és az így kinyerhető bevétel. Megéri egyáltalán trade vonatkozású épületeket felhúzni, mint pl. a marketplace, vagy a leghatékonyabb módja a hajók használata? Hogy lehet egyáltalán belföldi trade központokatban nagyobb szeletet kihasítani a tortából, ahova nem lehet hajókat küldeni? Ill. teljesen kézzelfoghatatlan számomra, hogy 1 trade power milyen bevételnövekedést hoz, erre van vmi mankó?
-
Lysandus #2342 Hajóknál írja, hogy mekkora plusz jövedelmet jelent az adott flotta kiküldése...
És ha megnézed a távol keleten is úgy foglaltam el el, tettem protektorátussá területek, hogy egy-egy kereskedelmi központot (jó, most már trade node) domináljak, illetve a teljes területét valamilyen módon ellenőrzés alá vonjam.
Illetve az 1.7-be nagyon brutál dolog a kereskedelmi társaságok alapítása a távol-keleti központokban. A manpower 0 lesz, a direkt adó is a felére csökken, de cserébe megugrik a kereskedelmi érték, a termelés, és a trade power is. Ráadásul ha dominálod a központot, amiben van kereskedelmi társaságod, akkor kapsz egy plusz kereskedőt. Ez 4 vagy 7, de lehet hogy 8 kereskedőt jelent 1.6-hoz képest, tehát ennyivel több helyen szedhetsz ki pénzt a trade-ből. -
Timakrisz #2341 Viszont áruld már el, hogyan jött össze a highest trade income, mert portugáliával (link kicsit lentebb) hiába uraltam a keleti-nyugati fontos kereskedelmi kikotoket, mégis csak 2. lettem :( Mennyit számít az, ha kiküldök hajót az útvonalra? 1-2 vagy több hajót érdemes? -
Timakrisz #2340 Uh civ2-civ3 nagyon király volt, a civ3 conquestet máig előveszem kb 2 havonta 1-1 napra hétvégén :) Csak kár, hogy magasabb fokozaton pofátlanul csal a gép :(( -
Timakrisz #2339 Ez nagyon menő :) -
Lysandus #2338 Nem tudom, én anno CIV2-vel bíbelődtem sokat. A legnagyobb Föld térképen. Hónapokig tervezgettem a tökéletes játékot, de élveztem. Vagy kilenc hónapig játszottam egy játékot. Mondjuk így is csak 2. lettem a CIv Hall of Fame-en, de az első másik verzióval játszott. :-) -
pocoksari #2337 1.6 volt szerintem, 1.7-el csak 30év orosz játékom volt, megcsömörlöttem, nem is tudom mikor játszottam utoljára, de jó régen volt
jahh, de ha az elején összejön, akkor az összes kis törzset megeszed, behúzod az aztékokat és amikor megjelenik az első gyarmat (a parton hagytam üres területeket, hogy valaki oda tudjon költözni) indul móka (nekem elég könnyen összejött a techhátrány, mert pontot költeni nagyon jól tudok :( )
amitől a falra másztam az a westernizáció alatti katolikussá válás...ugye megkapod a revolt risket, 0 lesz a legitimáció és erre beválasztottam a katolikus államvallást a döntéssel (0 a religious unity), bhááá, az durva volt, még szerencse, hogy van valami helyi döntés, ami leviszi a revolt risket, különben vége lett volna...mire kezdett normalizálódni a helyzet és lement a váltás el is ment a kedvem az egésztől
óóóóóó, köszi :) nagyon unalmas...lassú, mert számolni kell előre meg persze elég hamar megkérdőjelezhetetlenül te leszel a legerősebb és onnantól meg borzasztó unalmas, tét nélküli háborúk során határtól határig mozgatni a seregeket, miközben azt nézed hogyan úszod meg legolcsóbban pontban, nehogy elfogyjon a végére és mondjuk az utolsó 10 tartományra már ne maradjon, mert akkor kb. sz@rt sem ér az előző 380év munkája...eu3ban is kb. itt ment el a kedvem -
Lysandus #2336 Jó, de kihívásokkal teli. Végig tech hátrányban voltam. :-)
Egyébként melyik verzióval próbáltad? (Én 1.6-al kezdtem, 1,7-el fejeztem be. Sokat számít, hogy 1,7-ben max 50% a szomszéd tech bónusz, 1,6-ban csak 20% volt.) Nagyon nem pörgettem, az elején a native háborúk nagyon odafigyelősek. Mert nagyon fogy a manpower és lassan jön vissza. Mire elfoglalod a többieket, megjönnek az európaiak, amikor meg várod a 24 teches lemaradást, akkor meg időnként hadat üzennek. A nyugatosodás után megint figyelni kell, 150-200 éve van az embernek nagyot alkotni.
Persze ízlések és pofonok, de nekem tetszett.
Mondjuk azt is meg kell mondanom, hogy abba amit Te csináltál (world conquest) már nem fognék bele. Tudom, hogy mennyi gondos odafigyelést és tervezést igényel, és mostanában már nincs annyi szabadidőm. De minden tiszteletem a Tiéd! -
pocoksari #2335 eiu4 wiki gugliba de beraktam ide is
oszt hajrá -
pocoksari #2334 nagyon lokális a native játék, életemben nem pörgettem még annyit mint azokkal -
pocoksari #2333 a coresítás költsége a base taxtól függ alapból, tehát nem olcsóbb keleten coreosítani, pusztán szegényebbek ott a tartományok
ha európát nem ütöd le, akkor nem ütsz le semmit, ugye az, hogy nativokat meg egyéb techhátrányosokat ütlegelsz az pont azt jelenti, hogy érdemben ellenféllel nem is találkozol (legalábbis nem gyakran)...elég közel vannak európában, hamar feláll a koalíció és mindjárt elfogy a manpower...meg persze hamar rájön az ember, hogy nem lesz elég az admin/dipó pont mindenre :)
szóval lássuk azt a world conquestet :D
-
#2332 Üdv!
Van valami leírás a csata mechanizmusról, illetve hogy melyik oldalról hányan halnak meg és mi alapján? -
Lysandus #2331 No hát akkor néhány képet én is:
Vége
Térkép
Dipó térkép
Bevétel
Kereskedelem
Észak-Amerika -
pocoksari #2330 van valami módosító a pontszámnál, ami nem tudom, hogy hogyan működik, az az ok, mégsem a dipó gyengeségem az elején
csak azért nem láttál, mert nem azzal foglalkozom,hanem a területszerzéssel, de ha neked 25597 összejött, akkor nekem 25598 biztosan összejön :P -
Timakrisz #2329 Na Portugália 1.7 Hard. 25597
Megint valahogy nem jött össze a terjeszkedés, de most már leesett, hogy sokkal egyszerűbb, ha Európában maximum annyit háborúzunk, hogy visszafogjuk az ellenfél terjeszkedését a legkevesebb veszteség árán, míg keleten lehet "ész nélkül" gyarmatosítani, mert viszonylag kevés admin pontba kerül a coresítés... ráadásul sokkal gyengébbek a seregeik. Kár, hogy ez csak 1700 után tűnt fel amikor beválasztottam az India meg China küldetéseket.
Viszont a pontszám valami über jó lett :) (nem is tudom láttam e valakinek ilyen magas pontot itt :) ).
Mondjuk ahogy elnéztem a Pradox oldalán a fórumot nem is sokkal maradtam el (26944 pontot ért el az egyik srác).
Na akkor a képek: Portugal 1.7 Hard -
pocoksari #2328 próbáld ki francikkal és foglalj el mindent :) -
Timakrisz #2327 Azt vettem észre, ha nem Európában kezdesz, és nem fogod meg a franciákat kb 10ből 9x ők jelentik az egyetlen komoly nehézséget. És egyben velük a legkönnyebb a játék. -
Timakrisz #2326 Nem játszom handicapes országokkal :P Most épp portugálokkal vagyok, de szerintem world conquest velük is igencsak nyögvenyelős (Azért nem állok rosszul), majd egyszer rászánom magam valami csíter nemzetre.
Megint voltam olyan hülye, hogy nekiálltam csatornát építeni, de eddig baromira nem láttam értelmét... -
pocoksari #2325 ugyeugye
nem tudsz 40 base feletti országot vazallizálni, ez szabály, nem kijátszható
annyit tudsz tenni, hogy pl. amikor angliát elvered, akkor elszedsz egy skót tartományt, majd elengeded a skótokat vazallnak, majd köv. körben amikor az angolokat támadod, akkor visszaadatsz még core tartományt nekik (ugye itt meg arra kell figyelni, hogy 0 dipó pontba kerüljön a művelet), majd beolvasztod
ha már elengedted, akkor kb. b@szhatod
nem látod, hogy kinek mennyi van, viszont kiszámolhatod és nem, nem lehet rajta változtatni
world conquest, ugye? :P -
Timakrisz #2324 Valaki elmagyarázná, hogy az, ha felszabadítok egy országot (pl Skóciát) Angila alól, akkor miért nem tudom vassalizálni a "base tax more than -40" miatt? Egyáltalán ezt hol látom, hogy melyik országnak mennyi van? Lehet rajta változtatni?
-
Timakrisz #2323 122 pffff -
hitman1028 #2322 -
#2321 Na hát baszki, nekem a 0 0 0-ás spanyol királyom élt 95 évet, és végig generális volt és harcolt a nyomorult bennszülöttekkel Dél-Amerikában... -
hitman1028 #2320
nem csak indiába vannak hosszú életű uralkodók -
Timakrisz #2319 Nekem miért nincsenek ilyen uralkodóim ? :( (Bár Mátyás 5/6/6 volt :) )
-
Timakrisz #2318 Basszus, azért Savoy nem nagy állam és elég ütköző zóna :P Direkt nem játszok handicapes országokkal :)