Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Perszonálunióba kerültem Bajorországgal, miközben Litvániát is az én uralkodóm uralja. Ez csak azért szívás, mert a Commonwealth létrehozásához feltétel, hogy nem lehet több mint 1 perszonálunióm... Sehogy se tudok megszabadulni Bajorországtól...
ha a PU alatt álló szövetségesed a háborúban megszállja az ellenség egyik tartományát, akkor az, hogy kire csíkozza át a tartományt (tehát, hogy kié lesz, kinek lesz kiosztható a béke során) attól függ, hogy van-e a tartománnyal nekem (aki a PU-t vezetem) szomszédos tartományom, ha van, akkor olyan mintha én foglalnám el, ha nincs, akkor a PU alatt álló
ami érdekes, hogy a PU alatt álló Portugália szinten PU-vel uralt kicsi Kasztíliájának nem oszthatok földet...
erre viszont sztem rájöttem, ha beosztott foglal, akkor azt nézi, hogy van-e szomszédos tartományom, ha van, akkor én foglalok, ha nincs, akkor õ foglalja el a területet
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
bug
leminuszolta a pénzem a rohadék és pörgeti a kölcsönöket...hehe
Viel Feind, viel Ehr! - Crusader Kings II magyarítás: http://paradoxfan.blogspot.hu/2014/04/crusader-kings-ii-magyaritas-08e.html
nem csodát vártam, csak esetleg vmi tapasztalatmegosztás
akkor megpróbálok új videókártyát (is) szerezni...
ami nem értek, hogy mitõl függ ki foglalja el a tartományt, mert néha engem, néha a tényleges foglót tünteti fel foglalóként
mondjuk nagy ökör a gép...sohasem a határa mellett foglal, így ha adok neki terkát, akkor ugye átadja másnak (jellemzõen az eredeti tulajnak)
jelenleg így állok:
kép
PU alá kényszerítve: portugál, francia, aragón, cseh, magyar, ruszki, svéd + kasztilia portugálokon keresztül...
a törökökön már nem látszik, de baromi erõsek voltak...európát mondjuk gond nélkül elfoglalom, szerintem amerika és afrika is belefér, de ázsia túl nagy 😞
De most mégis milyen csodát remélsz tõlünk,a hivatalos gépigény alatt van a kártyád,az nem sokat jelent,hogy a CK2 mégis elfutott rajta,szerencséd volt.
Módosított Crusader Kings 2 motort használa játék,valószínûleg megnövekedett a gépigény,ami még valószínûbb,hogy tavaly,tavalyelõtt még esetleg ránéztek pár régebbi hardverre fejlesztés közben,ha hivatalosan nem is támogatott,most meg már nem.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
lenne egy kérdésem
Az Eu4-et felraktam, de a térkép hibás, elcsúszott benne a partvonal, meg nem jó
a videókártyám ATI 1600/1650, ami nem jó, tudom, hanem legalább ATI 1900 kéne, DE a Crusader Kings 2-höz is az kéne, ám mégis a térképpel semmi gond. Mit tegyek? Mert videókártyát most még nem hiszem, hogy tudnék szerezni. Köszi
Bár pont ahogy kerestem neked a linket belenéztem abba a bizáncos játékba felül, hát, mit ne mondjak elég amatõr módon közelíti meg a srác.
De arra jók lehetnek ezek, hogy ihletet kapj, lásd, mások hogyan csinálják.
Magát a játékmechanikát a tutorial elmagyarázza.
@Mozes: Nincs 😄
Közeleg a tél. Bizony.
Elkezdtem játszani a demo single részét és elindul a játék, de azt sem tudom mit csinálják. Nincs ennek valami normális segítõje?! aki mondogatja, hogy akkor most foglald el ezt vagy építs ilyen épületet stb....
Abnormális helyzet, így is, úgy is.
Ellenben az okoskodós megjegyzésed alapján joggal világíthatnék rá stílusbeli problémákra ha egy kicsit is érdekelne a személyeskedésed.
Errõl annyit, hogy bármennyit várok bármit csinálok A és B nem kötnek békét, patthelyzet van.
És hogy miért kötöttem békét Aval, tudod mert ennek nem így kellene mûködnie de ezt senki sem láthatja elõre.
(McCartman)
Az Eu4-et felraktam, de a térkép hibás, elcsúszott benne a partvonal, meg nem jó
a videókártyám ATI 1600/1650, ami nem jó, tudom, hanem legalább ATI 1900 kéne, DE a Crusader Kings 2-höz is az kéne, ám mégis a térképpel semmi gond. Mit tegyek? Mert videókártyát most még nem hiszem, hogy tudnék szerezni. Köszi
Meg ha ilyen okos vagy, miért kötsz békét a jövendõbeli vazalusoddal, ki kell várni elfoglalt provinciákkal, hogy white peace legyen a jövendõ vazallus és a harmadik fél közötti háború.
Ganges módzsere is mûködhet, meg lehet gyorsabb.
Viel Feind, viel Ehr! - Crusader Kings II magyarítás: http://paradoxfan.blogspot.hu/2014/04/crusader-kings-ii-magyaritas-08e.html
A velem való béke után pedig ahogy magához tér legyalulja At és nem tudok ellene semmit sem tenni. Ezt eléggé benézték a paradoxnál.
még csak demóztam.. de EU3-ban ez mûködött nekem
Nem tudom mit értetlenkedsz vagy miért nem nézel utána ha nem vagy képben.
Ahogy mondtam, +100as viszony szükséges a célországgal, jelen esetben Aval, tehát a vazalusommal. Mire elérné ezt a szintet már híre hamva se lenne rég beolvasztották. Ezért használhatatlan ez a lehetõség.
Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1
Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1
Az volt a gond, hogy hadat üzentem A országnak, vazallussá tételének céljából viszont utolsó tartományainak elfoglalása közben hadat üzent ugyanennek B ország is.
Békekötés után immár a vazallusomként is érvényben maradt A és B háborúja és végig kellett volna néznem ahogy B tönkreveri és beolvasztja frissen szerzett érdekeltségemet.
Hiába üzentem közben én is hadat Bnek és vertem ronggyá, kettejük harcába nem lehet belefolyni és békekötés után ugyanúgy üti tovább a vazallusomat.
Elég bosszantó és teljesen irreális a helyzet automatikusan résztvevõvé kellene válni ilyen esetben a vazallus vagy a perszonálunióban lévõ fél oldalán vagy legalább lehetõséget adni erre.
Így kis utánaolvasás után megoldottam magam házilag, konzol lenyit, A országgal békeajánlat küldése, B országgal elfogadás, konzol bezár, természetesen mindezt pause módban.
nem szoktam visszatöltögetni, egyszer volt csõdöm, amikor 45 kölcsönt törlesztgettem és +3-ról -3-ra ugrott a stabilitás háború közepén.
ott voltak izzasztó hónapok, de pár év alatt kilábaltam abból is, eszembe sem jutott hogy ezt el is tudnám kerülni akár 😄
Amúgy itt egy hasznos kis videó az eventek mûködésérõl (mondjuk angolul):
[SPOILER
Közeleg a tél. Bizony.