10049
-
kissssss #2397 loál :-DD -
hitman1028 #2396 -
Timakrisz #2395 Jó mondjuk ez igaz, meg magyarországnak is volt jópár aranybányája :( -
#2394 1544.
Én mégis furcsállom, Frankfurtot többször leverték csatákban, a presztizse erősen negatívban van, egy teljesen átlagos egy provinciás apróság, mint néhány más HRE tag, és ezek ellenére tízszer annyi kess van a számláján, mint a másodiknak a listában. Ilyen kiugró értékeket nem szoktam látni, pedig jó mókának tartom a gazdag országok kifosztását, ezért gyakran nézem a ledger-t. -
Lysandus #2393 Hogy Ragusa sót termelt, nem halat, és a XV. században Velence vetélytársa volt 40 ezer lakossal, magyar fennhatóság alatt. :-)
Arról nem is beszélve, hogy a szerb és boszniai ón és ezüstbányák termelése felett gyakorolt ellenőrzést. Hol vannak a játékban szerb és bosnyák ezüstbányák? :-) -
Timakrisz #2392 Miért ezzel mi a baj? Ragusával kezdve nem a hódítás a cél hanem a túlélés :) -
Timakrisz #2391 Nem nagy cucc Frankfurt nem szokott terjeszkedni, sok épuletre nem kell költeni, gondolom magas a provinciális értéke... meg mi a dátum? -
hitman1028 #2390 multiplayer érdekel,főleg szombat-vasárnap délután érek rá -
#2389 Arra viszont kíváncsi lennék, hogy ezt hogy csinálta.
-
#2388 Minden provinciának van egy alap manpower értéke, ezek összessége adja az ország alap manpower növekedését.
De vannak befolyásoló tényezők, ami lehet national idea, épületek (pl. Armory, Training Fields..) mennyisége, ha core a provincia az növeli, ha nem elfogadott kultúrájú az csökkenti a növekedést. A "distant overseas" provincia szintén negatív faktort kap. Bizonyos technológiák és ideák növelik, és azt hiszem az army tradition értéke is befolyásolja valamelyest.
Ausztria a kormányát át szokta változtatni archduchy-ra (főhercegség ?), azt hiszem az is ad +10%-ot. -
arel #2387 egy kérdés. A manpower növekedési üteme mi befolyásolja? Az emberi erőforrás alap értéke v. vmi más? Amúgy egy kissé irreálisnak tartom, hogy alap értékben Ausztria kezdetben jó pár mindenben még a franciákat is megveri esetleg erősen megközelíti (manpower limit, növekedési ütem, bevitel, stb.) -
Lysandus #2386 Azért nem viszik túlzásba a hitelességet:
Raguza -
Timakrisz #2385 Kis történelmi kisokos, nagyon tetszik, hogy a játék készítői mennyire beleásták magukat a többé-kevésbé hiteles történelmi tényeknek.
Skócia-Anglia -
arel #2384 háát a sereg fenntartási költsége max., a morál szintén és én védekeztem ellene. -
hitman1028 #2383 ha épp fejlesztetted új egységekkel akkor is esik a morál -
wednes #2382 Nem lehet, hogy épp csatában voltak vagy ostrommal végeztek és nem jöttek még teljesen helyre?
Maxon volt a hadsereg fenntartása költsége? Ez befolyásolja legjobban a morált, ha le van húzva akkor nincs is morál. Ezzel lehet spórolni békésebb és kevésbé lázongós időkben, hogy jöjjön a pénz. Háborús időkbe maxon legyen.
Terepviszonyok is fontosak. Egy jól védett helyet még lehet létszámfölénnyel sem lehet bevenni. Hegyvidékesebb részeken a létszámfölény nem is érvényesül, lehet látni a sorokon ahogy feláll a 2 sereg. Ott hamar megtörhetnek.
Lehet egy morálcsökkentő modifiers éppen hatott. -
hitman1028 #2381 http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=185238907
jó kis modnak tűnik,rengeteg új ország,nincs hre és franciáknak nincsenek vazalussai és nincs üres terűlet
érdemes kipróbálni -
arel #2380 Üdv.Nemrég kezdtem neki az EU4-nek. Pár dolog még magas de most kifejezetten arra lennék kíváncsi, hogy a katonaságból eredő morált mi határozza meg? Mert majdnem 2X annyi seregem volt ugyanolyan képességű hadvezérrel mint az osztrákoké, és mikor csatárra került sor, azonnal 70-60% morállal kezdtem csak, mig ő 100%-al. A millitary technológiája 1 fokkal volt jobb mint az enyém szóval szerintem ez nem lehet döntő. -
hitman1028 #2379 ám ezek a nagy számok akkor jönnek elő ha felszabaditasz egy országot ,később lett még egy 153 éves is -
#2378 Hány éves az uralkodó, ha az örökös 198 éve vár ? :D -
hitman1028 #2377
itt a csúcstartónk,a majdnem 200 éves ember -
xhemperor #2376 15:30-kor startol az uj multipályánk.. ha érdekel, várunk..20:00ig játszunk (lehet tovább ha rárének a többiek) ..1 szünet lesz: 17:30-18:00közt
ezen játékunk steam csoportja -
heverő #2375 szuper. köszönöm. -
#2374 Provincia ablakban a ketfeju sas ikon. -
heverő #2373 köszi. és hogyan csatolom? arra se látom az opciót. -
#2372 Jo viszony kell (kiirja a kovetlemenyeket meg hogy mennyi, fugg a kulturalis csoporttol is), a provinciadnak szomszedosnak kell lennie egy HRE provinciaval. Fovarost nem kell atraknod, csatolhatod a provinciajat a tobbivel. Ha tul nagy az allamod, akkor nem engedi csatlakozni a HRE-hez.
Utoljára szerkesztette: Solten, 2014.09.14. 12:29:56 -
heverő #2371 A teutonokkal szeretnék csatlakozni a HRE-hez. Jól értem, h ehhez jó viszony kell az uralkodóval + a fővárost át kell rakni Danzigba? És még mire van szükség? Nem igazán értem, h hogyan megy ez...:( -
hitman1028 #2370 nekem azt irja hogy az oldal nem található -
wednes #2369 No látom lesz új kieg a játékhoz Art of War -
xhemperor #2368 új multipályát indítunk,amely a 007-s nevet viseli. Ez a pálya mindig csak hétvégente lenne.. ma startolna (eddigi válaszok alapján: 15:00-kor) ..4 órát játszanánk vele minimum.. amennyiben érdekel, akkor az alábbi linken jelentkezhetsz és tehetsz javaslatokat a mai kezdés és a további folytatás időpontjaira.. (ez csak hétvégente lenne)
új multipályára jelentkezés és szavazás a folytatásáról
-
wednes #2367 Az az ár tökéletes. :D
DLC-kel együtt? (mármint a fontosabb kieg DLC-k, nem a kismillió másik)
Steamen gyűjtöm az eredeti játékokat, most várok a Halloween-i akciókra. -
HUmanHunter #2366 én 3k ért vettem leakciózva, az már elfogadható ár :D -
Solyom2 #2365 Valakinek megvan a Veritas et Fortitudo mod 1.2.2 verziója? -
wednes #2364 Az 1520-as évektől kezdve állandóan leáll a játék. :(
Fekete képernyő és kilép exe hibával. Most vagy az a baja, hogy nem eredeti (1.7.3-as verzió), vagy valami technikai gond van. A technikai gond aggasztóbb, mert ha megveszem (akcióra várok) és ugyan ezt csinálja, akkor a fejem a falba verem. Mert ez még akciósan sem lesz olcsó.
A gépem nem mai darab AMD 2 magos, 4GB RAM, 4830-as VGA, Win7 x64. Próbáltam drivert cserélni, bár ugye a régi VGA miatt nagy választék nincs ezen a téren, van a 13.9-es a legújabb. Lehet Win reinstall kéne, mert a CCC is szarakszik, nem akar megnyílni, meg valami telepítési hibája is volt. Ettől függetlenül a játékok jól futnak.
De a technikai gondot sem értem napok óta semmi gondja nem volt, egyszer sem lépet ki. Miért most? Olyan mintha az újvilág felfedezése betett volna neki, onnantól van ez. -
pocoksari #2363 hmmm...pedig valaki azt mondta nekem, hogy pl. a franciák mennyire táposak :)
még a legoptimálisabb world dom.-höz is 3szor ennyi terület kell, conquesthez meg kb. 5ször ennyi.... -
pocoksari #2362 háááát, elég sovány lett -
Timakrisz #2361 Vége :)
Nem jött össze :( Ráadásul rosszabb lett mint az előző Savoyyal :(
Pedig jól indult, nem terjeszkedtem agresszívan, mégis baromi hamar nagyon erős koalíció alakult ellenem, és hiába vertem meg őket, a gatyám is ráment (nagyon sok adóságot halmoztam fel :( ).
Na akkor képek:
France 1.7 Hard
-
Joker307 #2360 Csak eredetivel lehet multizni? -
pocoksari #2359 hogy állsz? :) -
barnetpowa #2358 Engem nem érdekelnek a pontok :D Csak játszok.