10049
Europa Universalis IV
  • franzstadt
    Még augusztus elején írtam a srácnak, azt mondta, különféle dolgok miatt nem tudott dolgozni rajta, de megpróbálja befejezni, de a Wealth of Nations kiegészítővel nem működik. Jelenleg én bátyámnak próbálom fordítgatni a fontosabb dolgokat, illetve EU3-ban is van több ezernyi szöveg, ami egyezik a két játékban.
  • reggy16
    Sziasztok!

készítettek anno a játékhoz egy magyarítást, amit a Magyarítások Portálon tudtam követni, amíg nem törölték az oldalt.
    3-4 hónapja 50-60%-on állt a magyarítás, de azóta nem találok semmit ezzel kapcsolatban.
    Tud valaki valami infót?
  • Lysandus
    Nekem is ATI kártyám van (7970-es), de ilyesmit nem tapasztaltam. Próbáld meg a monitor natív felbontásával játszani.
  • Timakrisz
    Melóhelyi gépem fx8350-es nvidia gtx550, otthoni intel i5-750 nvidia gtx 560ti, felesegem gépe dual core3240 ATi HD 6850, egyiken sem akad, csak a leggyengébben (dual core) akkor, ha tényleg nagy seregek mozognak (ezalatt értsd minimum 400 ezres összseregmozgást).
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2014.10.28. 11:42:06
  • szabii98
    Nekem is ilyen volt a játék, ezért nem is kezdtem el mert nagyon zavart
    nvidia kártyám van:)
  • pjboy091
    valami ilyesmit csinál nekem is, mint ennek a srácnak:
    http://www.youtube.com/watch?v=ZwFk1XaVHT4
  • pjboy091
    A procim hőmérséklete játék közben 43-volt. A gépem viszonylag új, nyár végén vettem. Igazából azt csinálja, hogy fut 60 fps-en de ha húzom az egeret akkor lemegy úgy 50-45-re. vagy ha kapok egy felugró ablakot valamilyen eseménykor, akkor hirtelen leesik 30-20 fps-re.

Közben utána néztem a problémának. Elvileg a játék valamiért nehezen kezeli az AMD ATI kártyákat. Állítólag meg lehet oldani azzal ha állítunk a videokártya teljesítményén, de ezt én inkább nem vállalom be.
  • pocoksari
    1. de csak ha válaszolnak akkor egyszerűbb :D
    2. hazudtam :) másrészt meg az én stratégiám is változik, valóban nem szoktam admin techből választani korábban
  • Timakrisz
    1. egyszerűbb megkérdezni, mint kigoglezni
    2. akkor annak idején jól átvágtál, amikor kezdőként kérdeztem mik a legfontosabb ideák :P és ez nem volt köztük :)
  • Timakrisz
    Procihőmérséklet mennyi? Milyen hűtő van? Nem túl poros?
  • pjboy091
    Hali! Bocs, hogy csak most reagálok.
    A videókarit valóban elírtam, nem tudom miért azt néztem.

Tehát a videokártyám (dobozról másolom, szóval tuti jól írom): AMD Raedon HD 7870 2GB
    itt a link is a videokártyához: http://www.bit-tech.net/hardware/2012/03/05/amd-radeon-hd-7870-2gb-review/2

Maga a játék egyébkét már akkor szaggat mikor elkezdem.
  • pocoksari
    nem volt PU a török játékban, tehát hódítottam (biztos volt vazallus is, szíriát jellemzően kiszedem mindig)...a ponttal spórolni kell, pl. nem építesz, nem választasz adminpontos ideát (vagyis egy kell, amelyikben a coresítást olcsósító is van)...kicsit keverednek az emlékek, mert 4 hónapja volt...

de ha pontosan leírom és az alapján megcsinálod, akkor az igazából olyan mintha én csinálnám és akkor ugye megint csak az én dicsőségtáblám gazdagodik :D
  • Timakrisz
    Na ezt áruld el hogy érted el... PU-ztad őket? Vagy hogy a faszba hódítottad be 100 év alatta mammelukokat Aq, QQ, t és a balkán egészét???
    Még atörök coresítési bónusszal sincs ennyi mindenre pont, ha hódítás alapon csinálod az egészet....
  • kissssss
    ez már az eu3-ban is így volt, a jó statokal megáldott királyok törvényszerűen meghalnak 6 vagy 10 éven belül, egyetlen egy olyan esetre se emlékszem amikor megérte volna az idős kort egy jó képességű uralkodóm.

ez már egy régi rákfenéje az eu sorozatnak.
  • Tuvok #2465
    A kezdő szerencséje :)
    Talán folytatnom kéne a mantést, de elég irritáló, hogy Ausztria és Venice haverok...
    Lájos II elég tré (ezért general), de Zsigmond faszás lesz (és tuti elviszi valami event 2-3 éve után, amilyen szerencsém van...)

• zotyesz18HUN
    köszönöm! :)
  • Tuvok #2463
    Ha jól sejtem Mo-nak nem lehet 1-nél több PU-ja valakivel (mint uralkodó az unióban).

Elég alacsony, de pontos értéket nem tudok.
  • zotyesz18HUN
    Has less than 1 unions - Ez mit takar?
    Igen a feltételeket elolvastam csak fura volt hogy miért nem kapom meg...hozzá kötődnek még egyéb dolgok is...Egyébként mekkora a %-a annak hogy az uralkodó tábornok meghal ha sereget vezet?
  • Tuvok #2461
    Amúgy ja, János sajnos előszeretettel hal meg idő előtt, szóval ne tedd be hadseregbe, az is egy faktor ami okozhatja a halálát. Ha mindenképp Hunyadikra vágysz, János idő előtti halálánál sajnos restart van.
    És a RM-et érdemes kerülni az osztrákkal a PU elkerülése miatt, de sose mentem Mo-val 1650 utánra, szóval nem tudom meddig húzzák a Hunyadik.
  • Tuvok #2460
    A feltételek:

Country is Hungary
    Year is at least 1450
    Year is less than 1457
    Has no heir (Ladislaus felnő és nem dob be másik heir-t)
    Is not in regency (János meghal mint régens)
    Ruler's dynasty is von Habsburg
    Has less than 1 unions
    Any country:
    Ruler's dynasty is von Habsburg
  • zotyesz18HUN
    De János mindig meghal.....Sőt ha Ladislaus felnő akkor se kapom az eventet mert van utód egyből amit nem értek h lehet....
  • Tuvok #2458
    Jánost régensnek, Ladislaus lesz az utód, de még gyerek. Amikor Ladislaus 15 lesz, de még János él, akkor dobja be az eventet, hogy elect Mátyás, vagy marad Ladislaus.
    Ha János előbb meghal és Ladislaus lesz a király, nem fog jönni.
    Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2014.10.27. 00:04:47
  • zotyesz18HUN
    Hali
    H érhetem el Mátyást megválasszák királynak?
    Hunyadi Jánost fogadjam el régensnek vagy a Habsburgot előbb?.. Nem vágom
  • pocoksari
    nálam is belassul, mondjuk ez laptop, de akkor is...
  • browing
    Nálam a sima játék mod nélkül jól megy, kb 5-7 ms alatt lepörög egy hónap, csak hónap váltásnál egy pillanatra akad meg a dolog.
    Nálam csaj az a gond, hogy használom a veritas et furtido modot már a játék első percében - nem a telt el 100 év, semmi - nagyon belassítja, az fps 16-ra leesik, lassan pörög a dátum is, kissé idegesítő
    Nem tudom mit csinálhattak, régen ilyen gondom nem volt vele.
    Másnak erről van tapasztalata?
  • Timakrisz
    Nézd meg mennyi a proci hőmérséklet, AMD-knél ilyen programok alatt nagyon felkúszik a hőmérséklet, mert elég sok számítás van ami igénybe veszi a procit. Nekem egyik Gépemben FX-8350 van 8 maggal, 8 Giga rammal, mégis ha már előre van haladva a játék akkor a nagyobb háborúk alatt egy kicsit akadozik.
    A videókari kicsit nem világos... Atiban nincs HD 7800-as és kicsit sokallom az 5Gb vramot is... szóval pontosan milyen van?
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2014.10.26. 22:27:39
  • xhemperor
    hétköznap esténkénti játékra lehet jelentkezni
    holnap 20: 00kor startolnánk (23:00-ig minden hltköznap)
    steam csoport

• hitman1028
    https://www.youtube.com/watch?v=uUeaU2upbM8&index=77&list=PLZ1gesxKl2dcSI1emYXvOsCRXBQEboNWl
    még hogy nem lehet az egész földet meghóditani,csak kétezer év kell hozzá
  • Tuvok #2451
    Úgy nézem az Art of War DLC kötelező darab lesz, remek dolgok lesznek benne, mint: Rebel CB, azaz lázadók támogatása CB egy ország ellen; vazallus állam CB-jének felhasználása és háború indítása a vazallus nevében; "template"-ek a stack-ek összeállítására és gyártására; megszállt területek átadása másnak; kardinális rendszer átalakítása; helyi autonómia rendszer provinciákban a Revolt Risk helyett; 900 új provincia és 100 új nemzet...

Ja és ki az ördög az a tom ???

• pocoksari
    ck2vel játszom, majd ha kijön az új kieg, akkor esetleg visszatérek, addig kis padawanom neked kell szórakoztatni a népet :)
    törökökkel próbáld...
  • pjboy091
    Sziasztok! Nem tudtok valami jó módszert arra, hogy ne szaggasson a játék? Baromi idegesítő. A gépemnek elvileg simán bírnia kéne:
    -AMD ATHLON X4 760k Qaud Core proceessor 3,80 GHZ
    -8 Gb ram
    -AMD Radeon HD 7800 5863 Mb

Valami ötlet?
  • xhemperor
    MAGYAROK FIGYELEM!

olyan magyar játékosokat keresünk, akik
    - érdekeltek egy teljes multi végigjátszásában 1444-1821-ig (szakaszokban, előre 1 hétre leegyeztetett időintervallumokban)
    - akik stabil interneteléréssel rendelkeznek

az első magyar multi tervezett indulása: november első hete..

Jelentkezni: EuIVHungary facebook oldala .... ott a legfelső poszt alatt lájk+komment v üzenet formájában
    Utoljára szerkesztette: xhemperor, 2014.10.22. 22:39:03
  • Timakrisz
    Képtelenség 1.7 alatt megcsinálni Hardon a total word conquest, hacsak be nem mákolsz kurva nagy personal uniokat (most spanyolokkal tolom, hát abuzi osztrákok nem "összejöttk a csehekkel, a ruszkik meg a dánokkal.... a Timuridákig meg míg eljutottam kb övék volt Ázsia 1/3a) :((
    Emlékszem Magyarokkal 1.6 előtt behódítottam európát meg észak amerikát, most meg Max Amerikát és fél Európát lehet bekebelezni egy kis kelet Ázsiával illetve Afrikával párosítva, de egyszerűen nem marad adminisztrációs pont a core-sításra...
    vagy nem tudom mit rontok el... Próbálom azt is, hogy vazallizálom a felszabadított államokat és beolvasztom őket, de az sem gyorsabb mint claimot generálni és háborúban megszerezni a területet... Nagyon hamar nagy koalíciók alakulnak, és igaz, hogy le tudom verni őket de nagyon sok energia elmegy rájuk... pl most spanyolokkal kb 100 év alaa elfoglaltam ibériát (ráadásul be sem dobta a PU-t Aragóniával :( , dél Franciaországot, észak afrikt, de aztan csak csiga lpésekben tudtam haladni :(

Pocok, légyszi postolj egy 1.7 es World Conquestet Hardon :)
  • hitman1028
    http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=328223235&searchtext=
    már ilyen is van
  • Timakrisz
    Makker :)
  • hitman1028
  • Timakrisz
    Vagyis:

• Timakrisz
  • hitman1028
    https://www.youtube.com/watch?v=gq8QB94rHpc&list=UU5LvFJUCrjBNplAyzjTfvqQ
  • hitman1028