10049
Europa Universalis IV
  • Tuvok #2519
    Ez az "elbuksz" dolog nálam nem pálya. :)
    Az a baj, ha egy tartományt nem tudok megtartani, akkor a többit sem. Muszáj kitartani amíg nem jön a heir, különben a Rózsák háborúja miatt Anglia borzasztóan lemarad a riválisaival szemben.
    Legalább 15-ször lejátszottam a 100 éves háborút, jöttem ki belőle győztesen, de a PU-t ( 84% warscore-t ?) sose értem el (igazából nem is nagyon akartam, mert úgy meg gusztustalan OP lesz Anglia). A Nagy Kék sose fogy ki manpowerből...

Ami engem zavar igazán az az, hogy én nem tudok szövetséget kötni a háború alatt (England is at war -6000), de a francia az igen, és korlátlanul hívogatja be az új szövetségeseit, mint Savoy, Tuscany, Milan, Papal State, stb. Portugáliával nem vagyok kisegítve...

Eddig alig 2-3 kezdés után volt olyan, hogy Castile nem tette meg Angliát riválisnak, de most hogy Algiers eltűnt, állandóan Anglia lesz az egyik riválisa. És ő kell nekem a franciák ellen később. Sokadik próbálkozásra sikerült, ellenben a heir aki jött meghalt, Lollard heresy, Rózsák háborúja, Burgundia is hadat üzent, minden létező hülyeség bejött. Ezért nem Ironman-ezek, ha elérek valamit mentés, ha szopok, töltés. :D
  • Timakrisz
    Elején mindenképp elbuksz egy-két tartományt, állítsd be rivalnak franciákat, házasodj ausztriával, szövetkezz, és a spanyolokkal be tudod alázni őket könnyen, megnyerik a háborút helyetted
  • Tuvok #2517
    Na ez vicces... Kb. egy óráig próbálkoztam új játékot kezdeni Angliával, mire végre egyszer Castile nem tett meg riválisnak. Oké, hogy végre újra be lehet hívni Portugáliát a 100 éves háborúba, de a francia is behívta Milan-t, Tuscany-t meg még valakit. Eddig is felért egy lóbaszással elérni valamit az elején a francia ellen, de így...
  • hitman1028
    csak a conquest of paradise ig lehetett,utána levő dlc-kel már nem
  • barnetpowa
    Sziasztok.Közületek volt már valaki HRE tag Magyarországgal?Ha igen,hogy érte el?Nekem nem engedi a HRE-be való belépést mert túl nagy az országom (pedig csak alap Mo van).Válaszotok előre is köszönöm! :D
  • Timakrisz
    Nos ezt is megértük :)

• hitman1028
    http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?811958-1.8-BETA-Hotfix-Checksum-f62e
    itt a javitás
  • hitman1028
    mondjuk én se játszottam végig,mert mire elkezdtem a nyugatizálást,túl nagy voltam ,és a seregem nem ért oda időbe legyzni a lázadókat
  • hitman1028
    muscovyval az elején szövetség dánokkal és egyből megtámadni novgorodot ,én azt szeretem benne h nincs visszatöltés
  • Tuvok #2510
    Portugáliával kezdtem egyet amíg lesznek mod-ok, úgyis szeretem. Megtámadtam Marokkót, 19ezer katonát vittem és egy 4-2-2-4 generalt. Ez elég szokott lenni. Felültem egy hegyre, Marokkó és az új szomszédja megjelent 35k katonával, -2 terrain penalty ide, szarabb general oda, alacsonyabb tech szint meg amoda, csúnyán kikaptam. :D És azt nem szeretem...rontja a játékélményem és a szórakozásom.
    Szóval nem, ironman soha, inkább visszatöltök, ez a minimum amiért az AI rendszerint 8-9-et dob, én meg 0-1-2-t...

Játszottam Muscovy-val egy ideig, de amikor Novgorod szövetségre lépett Sweden-nel, unalmas lett az egész. Nyugati, magasabb tech szint, nem volt értelme háborúzni, beleuntam.
  • Lysandus
    Szerintem is steam probléma lehet, az ironman mód, ha jól tudom, csak steammel elérhető.
  • hitman1028
    sztem legjobb az ironman mod ,én muscowyval nagyon élveztem
  • Tuvok #2507
    Talán Steam/Cloud probléma

Régóta nem játszottam Ironman módban, és soha nem is fogok, csak amíg a mod-ok nem frissülnek, addig most gondoltam úgy indítok egyet. Egy óra alatt megbántam :D
  • hitman1028
    nem tudom mi lehet a hiba
  • Tuvok #2505
    Nekem megy.
  • hitman1028
    ironman mód nem működik,legalábbis nálam első autosaving sose akar befejeződni
  • Lysandus
    Nocsak! Van új kieg?
  • zotyesz18HUN
    szerintem bug volt.. :D most már jól lázadnak :D
  • zotyesz18HUN
    ja ja az nekem is ismerős volt..de most változott a lázadó rendszer..
  • Krigare90
    Az úgy érdekes mert ezek szerint a játék a szövetségeseidnek fogja fel őket. Nekem ilyet olyankor adott be mikor harcoltam egy ország ellen és a helyi kisebbség aminek a kultúrája vagy a lázadók vallása megegyezett az enyémmel akkor ha nyertek csatlakoztak hozzám. De ilyet még nem láttam :)
  • zotyesz18HUN
    Elfogadtam a követelésiket... vesztettem 10 presztízst de más nem történt...fura
  • zotyesz18HUN
    Ellenem lázadtak fel :D ... de kékek... és nem is foglalnak.. csak úgy állnak
  • Krigare90
    Ezt kifejtenéd bővebben? Országon belüli lázadásról van szó vagy egy másik országban háború közbeni lázadásról?
  • zotyesz18HUN
    Meg mikor tudok pápai kardinálist venni?
  • zotyesz18HUN
    LOL... fellázadtak a lázadóim... de kékek :D wtf?!... nem tudom elverni őket
  • Tuvok #2494
    Kíváncsi vagyok az új DLC megér-e 20 eurót.
    Jó hosszú lett a javításlista, holnap lesz mit bogarászni.
  • zotyesz18HUN
    Másoknak is rohadtul terheli a RAM-ot meg a procit a game az új patch -óta?
  • hitman1028
    bizonyos tartományokat kell birtokolni
    nem ,létrejött nagy-lengyelország,de nem sok idő múlva szét is esett.legtovább ukrajna húzta
    megszereztem novgorodot is,így nem jöhetett létre oroszország
    sajnos elég sokára lettem császár ,így a hre-t már nem tudtam létrehozni
  • Timakrisz
    Hmm hmm, mi Germany letrehozásának a feltétele? (Be Puztad Commonwelthet ?:) )
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2014.10.30. 20:42:39
  • hitman1028
  • hitman1028

saxony játékom
  • Timakrisz
    Lengyel ország a játékok 99,9%ban háborúba keveredik a teuton lovagrenddel, akik meg nagyreszt mindig a Dánok szövettségesei...
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2014.10.30. 16:39:54
  • Kmarha
    elkövettem a hibát hogy Magyarországgal még az elején szövetségbe léptem a Lengyelekkel. Nosza, be is hívott egy apró háborúba északon, mondom egy fene, az nem ér le idáig.

Rákattintok a szövetséges-ellenséges nézetre térképen, és mit látok? Lépésről lépésre bevörösödik egész Európa :) Így legyen az embernek szövetségese.
  • Timakrisz
    Elég meglenni az alapjateknak, hogy a teljes dlc kihasznalhassam ha kliens vagyok?
  • xhemperor
    sziasztok
    szeretnénk megszervezni egy olyan EUIV multit (vagy többet) ahol magyarok a játékosok (nem azért mert idegengyűlölők vagyunk, hanem pusztán a nyelvi problémák kiküszöbölése végett)

ilyen formában sokkal jobban lehet egymást segíteni, ha vki vmit nem tud mint idegen nyelven elmagyarázni pláne ha többfrontos háborút vív az ember:)

szóval
    ha érdekel téged, akkor várunk az alábbi linken:

euiv multi csak magyarokkal
    olyan játékosokat keresünk akik nem alkalmi playerek, hanem érdekli őket egy teljes game végigjátszása... rendszeres időintervallumokban, amiket be tud illeszteni a napi rutinjába..
    tehát azt garantálhatjuk, hogy
    nincs eltűnő host,
    minden dlc megvan,
    60 megás internet adott
    és 1821-ig végigvisszük a gamet :)

a jelentkezéseket első kőrben nov10ig várjuk..
  • Timakrisz
    A fiúk a bányában dolgoznak :) (Saxony , és Cologne is vazall már :); csak valahogy NAGYON megutált mindenki a környéken... azt hiszem kicsit dél afrika-ázsia fele kell orientálódnom :) )

pocoktól milyen dícséretet kaptam, mindjárt elpirulok :D
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2014.10.30. 10:16:11
  • kissssss
    LOL :-D azért a végeredményről is majd rakj be képet ha kész lesz a mestermű.
  • pocoksari
    ez szép
  • Lysandus
    :-DDDDD Gratula! :-)
  • Timakrisz
    Háháhá :) 1.7 Hard :)) "Apa kezdődik :) )