10049
-
Timakrisz #2439 vagy nemtudom, de ennyi mákhegyet nem láttam még 25 percben :) (amúgy vajon milyen fokozaton jatszott?)
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2014.10.14. 00:46:30 -
Timakrisz #2438 nos ez még bőven 1.7 előtt készült és szerintem legalább 200x állt neki :) -
pocoksari #2437 nézzd meg, hogy hányszor volt mázlija...szorozgasd össze, majd kijön, hogy a srác 100. felvétele sikerült.... -
hitman1028 #2436 https://www.youtube.com/watch?v=9theHIEpRm0&index=1&list=PLJHc0kVYlRlv6S3dLpXuCwnX8tTSK_BZf
még hogy albániával nem lehet játszani -
Skyvolker10 #2435 Nem tervezi valaki a teljes körű honosítást? -
pocoksari #2434 ez elég olcsó :) -
hitman1028 #2433 http://thepiratebay.se/torrent/11061659/Veritas+Et+Fortitudo+v.1.2.2.b+-+Europa+Universalis+IV+mod
egy használható veritas mod,nekem legalábbis működik -
xhemperor #2432 hát azt nem is kell tudnod h 3hét mulva ráérsz e.. de azt azért mindenki tudja előre 1-2nappal hogy jó e neki a folytatás.. itt pont az a lényeg és azért hoztunk létre csoportot, hogy a csoporttagok ezt együtt le tudják egyeztetni ..mindez csupán nem más, mint kommunikáció kérdése :) -
hitman1028 #2431 jó ez szép,de nem tudom ,h éppen 3 hét múlva ráérek e még
és amit épitettem meg gyűjtögettem a gép szépen leamortizálja
ez a baj a stratégiai multiplayerekkel ,h sokáig tartanak -
xhemperor #2430 ha 1-2 órára nézel be akkor csakis kis és jelentéktelen állammal játszhatsz, amely nem befolyásolja a játékunk menetét lényegesen.. ez a multi elsősorban azoknak készül akik végig szeretnék tolni a játékot azonos időkben hétvégente amig 1821-ig el nem jutunk -
xhemperor #2429 igen, ezekkel egyetértek.. éppen ezért határztuk el, hogy mi fogunk hosztolni és a mi játékunkra keresünk embereket. .. olyanokat, akiknek a technikai feltételek is adottak egy élvezhető multihoz és akikkel végig lehet tolni egy komplett játékot időről-időre.
sajnos a lobbyban lévő várakozási időt nem sikerült túlságosan minimalizálni, most remélhetően ezt a problémát is kiköszöböljük azáltal, hagy a playerek előtte 1 nappal már tudják hogy pontosna mikor fogunk játszani. -
#2428 Egyébként az a baj a multival, hogy minél többen vagyunk, annál káoszosabb az egész. A lobby-ban hosszúak a várakozások, betöltéskor valaki mindig kiesik, gyakori a rehost, ha meg bekerülünk, pár ember iszonyatosan lagol, vagy ki is lépked, időnként fontos országok is. És újra rehost, várakozás, macera...
A szarakodás sokszor több, mint maga a játékidő, a játék pedig instabil, nem bírja a szarakodást. Ettől mindig elmegy a kedvem.
A másik, amikor abszurd szövetségek születnek, pl. Anglia, Franciaország, Kasztília és Ausztria szövetségben, Burgundia meg tépi a haját egyedül.. És célszerű vazallusokat tartani, mert az AI sokkal segítőkészebb, sőt gyakran okosabb mint 1-2 emberi szövetséges (vagy épp kompenzálja a "noobságom"). :D
Őszintén szólva olyan játékban vennék részt szívesen, ahol vagyunk MAX 5-en, mind magyarok, Teamspeak kapcsolattal, mind ráérünk, nem kell rehostolni meg stb, és pl. kisebb országokkal játszva összedolgozunk, hogy üssük a franciát vagy kebabot, stb.
Láttam egy videót, ahol Savoy, Tuscany, Mo, Palatinate és Brittany kooperált együtt a nagyok ellen, és bár szívtak néha, türelmesen összedolgozva ügyesek voltak. Nem kell mindig a nagyhatalmakkal világuralomra törni szerintem, nekem fun az is, ha egy kis országgal ügyeskedek a nagyok közt. Multiban persze ebben nincs sok köszönet, mert a francia nyilván nem Tuscany-val lép szövetségre sajnos, hanem az osztrákkal, és az első arra járó unatkozó nagyhatalom úgyis elveszi amit addig felépítettél, elfoglaltál. -
#2427 Na holnap lehet benézek 1-2 órára, feltéve ha maradt még valami használható ország, amivel nem picsáznak szét. :) -
xhemperor #2426 sziasztok
hétvégi multi indul szombaton 16:00-tól 21:30-ig 1szünettel (19.00-19:30)..ezt a gamet folytatjuk vasárnap és hétvégente azonos időpontokban mindaddig amig 1821-ig el nem jutunk.. ha érdekel, szeretnél részt venni és ráérsz a megadott időpontokban, akkor várunk..
minden információt megtalálsz az alábbi weboldalon (steam csoport) uj hétvégi multi game -
xhemperor #2425 szia.. a kezdési időpontot a csoporttagok többsége állapítja meg.. készítettünk egy kérdőívet, hogy jelöljék be hogy melyek a legalkalmasabb időpontok a kezdésre.. ez alapján össze fog állni hogy kik mikor érnek rá és ki tudunk alakitani olyan időintervallumot, ahol a többség ott tud lenni. ..Az, hogy ki, milyen országgal lesz, azt előre le lehet majd ma este foglalni például vagy a behosztolás pillanatában érkezési sorrendben el tudják foglalni a játékosok. A játék sebessége stabil 3-as fokozaton működik. A hétvégi játékok steam csoportja: hétvégi multijátékok steam csoportja és itt lehet szavazni a hétvégi játékok kezdési időpontjairól -
WolfKrieger #2424 Pl. abban a játékban amiben én is játszottam úgy kellett könyörögni, hogy valaki legyen már a franciákkal mert a kutyának sem kellettek.:) -
hitman1028 #2423 -
hitman1028 #2422
svéd játékom
Utoljára szerkesztette: hitman1028, 2014.10.09. 19:04:46 -
pocoksari #2419 én téged támadnálak :D -
hitman1028 #2418 hát hogy hányan az változó,persze az a jó ha minél többen
genyózás sztem nincsen nagyon
pl castille és granadával játszottak és egymás szövetségesei lettek
-
Timakrisz #2417 Kövi kérdés: kb mennyien szoktatok játszani? És mennyire megy a genyózás azokkal akiknek nem sikerült "behúzni" egy erősebb országot? -
hitman1028 #2416 általába érkezési sorrendben szokott történni vagy ha lestoppolsz magadnak egy országot
sebesség általába 3mas v ha a többség ugy akarja lehet gyorsitani
ám reemélem nem lesz olyan mint multkor h másfélórát vártunk h egyáltalán elinduljon a játék ,és mindig volt egy valaki akimiatt ujra kellett kezdeni -
Timakrisz #2415 Az lenne a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy mi alapján döntitek el, hogy ki milyen állammal kezd? Milyen sebességen fog menni a játék? -
xhemperor #2414 Sziasztok
ha suliidőszak mellett nem szeretnél lemondani az EUIV multiról, akkor ez a kezdeményezés lehet számodra érdekes lehet, ugyanis... tervezünk 2 féle multi csoportot, amely állandó tagokkal folyamatos játékélményt biztosítana pár órára hétköznaponként avagy hétvégente...
a.) amennyiben leginkább hétköznaponként tudnál időt szakítani a multizásra 20:00-00:00 között (ez nem feltétlen jelent 4 órás játékot.. lehet csak 21-22.30 is ), akkor az alábbi csoportba várjuk a jelentkezésed:
http://steamcommunity.com/groups/EUIVMWD
b.) amennyiben hétvégente lenne több időt multizni, akkor pedig ide várjuk a jelentkezésed.. ez vagy szombat v vasárnap lenne viszont hosszab időszakban futna a game (14:00 és 01:00 között) és csakis ugyanazon napon...illetve a playerek egyöntetű szavazata alapján a legalkalmasabb időpontokban
http://steamcommunity.com/groups/UEIVMWend
Hogy ez miért jó? azért, mert ki szerenténk alakitani 15-30 játékost, akik mindig minden játékban játszanának és ha vki hiányzik, nem futna nélküle a játék...
egyelőre ez még egy igényfelmérés..csoportszervezés fázisban van...
Péntek délig várjuk a csoporttagokat...
-
WolfKrieger #2413 Én vásároltam már tőlük. Nem volt semmi gáz. -
Timakrisz #2412 Szerintetek
https://www.g2a.com/europa-universalis-iv-res-publica-dlc-steam-cd-key-global.html
erről az oldalról megéri/biztonságos e a vasárás? -
pocoksari #2411 alakultak, csak nem bazinagyok...mindig akkora amekkorát még kellő gyorsasággal szét tudtam verni :)
res publicával már nem játszottam érdemben, de várhatóan nem is fogok...unom
tényleg nem tőled kérdeztem, mert azt gondoltam, hogy te tuti kiposztoltad volna ha sikerül :D
-
Timakrisz #2410 Otomanokkal elfoglaltam Europa 70%át észak amerikát dél amerikát, észak és kelet afrika egy részét, fél ázsiát, de sajnos a többi érintetlen, ezért nem is postoltam képeket, pedig elég hamar sikerült westernizálódnom is; ráadásul a pontszámom sem érte el a múltkorit...
Viszonylag hamar a spanyolok megörökölték aragóniát, portugália meg valami féelelmetesen gyorsan bekolonizálta dél, kozep, amerikát és dél, nyugat afrikát, ja és emelett egy rettentő erős burgundia is létrejött, ráadásul a csehek sorba bezúzták a kis HRE államokat... hiába állítottam meg őket, meg foglaltam területeket, időre sajnos nem sikerült elég hódítást bevinnem :(
Azt nem értem, hogy ellened hogy-hogy nem alakultak bazi nagy koalíció? Kb 3-4 europai tartományt befoglalok/vazalussa teszek és már 5 állam benne van...
Na mindegy, most azon agyalok lehet Ázsia amerika fele kellene nyitnom nagyon hamar, mert azokat western techhel igen gyorsan be tudom verni, kiépíteni egy jó háttérországot, és onnan erőből benyomni mindent... cska nem tudom melyik civilizációval... a coresítés spec miatt tényleg nagyon jók az ottománok, de 7-11 év megy el mire westernizálódok, lehet kelet fele kellene nyitnom, a keleti államokat viszonylag gyorsan vegig lehet gond nélkul darálni, ruszkikat is pikk pakk szetvertem, de ugye akkor meg megerosodik franciaország vagy spanyol...nem tudom, most egyenlőre agyalok...
Most megint nem tudom kivel kezdejek... Res Republica alatt neked sikerült megcsinálnod???
Ja és látom nem is tőlem kérdezted :))
Amúgy még nekifutok 1-2x de aztán hagyom a faszba, tényleg kevés az én fél éves játéktapasztalatom egy world dominationhoz :( Mondjuk a Savoyyal történt Itáliai hódításomra büszke vagyok :)
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2014.10.02. 17:28:36 -
Lysandus #2409 Áááá, ahhoz nincs elég időm! :-) Cserokival kezdtem egy újat, a kedvezőbb fekvésének köszönhetően (közelebb vannak a keleti parthoz) majd 100 évvel hamarabb sikerült nyugatosodni. Most azon tanakodom, hogy merre tovább innen... -
pocoksari #2408 world domination, alakul? -
WolfKrieger #2407 A CK2 játékodat folytathatod EU4 mod-ként. -
Timakrisz #2406 Mi ez a crusader kings konverteres téma? -
Lysandus #2405 Core-osítás, saját vallásra, kultúrára váltás, revolt risk 0-ra, és minden lehetséges termelést segítő épületet felhúzni. -
#2404 Aranybányából hogyan lehet sok pénzt húzni? :) -
xhemperor #2403 f i g y e l e m: most 1 0 e u r o a l a t t a játék (40helyett)... info az alábbi fb-oldalon .. és dlc-re is van 8 5 % a k c i ó . .
csekkold le ha még tört verzióval játszol.. és vedd meg és gyere multizni velünk.. megéri!
EUIVHungary
-
hitman1028 #2402 én a lengyelekkel voltam xd -
zelgadis23 #2401 Sziasztok! Tud valaki olyan steam-et ahonnan letölthető és működik is a Veritas et Fortitudo? -
Timakrisz #2400 Olyan presztizzsel nem csoda :) -
hitman1028 #2399 kb két hónapig örűlhettek,mert az osztrákok egyből fellázadtak -
Timakrisz #2398 Makker :P :)