10049
Europa Universalis IV
  • Timakrisz
    Gondolom screenshotolsz ezerrel x időnként és összefűzöd egy corelvideo/sonyvegas/adobe premierrel....
  • xhemperor
    tudja valaki, hogyan lehet timelapse videót készíteni az országok határainak változásáról a játékban?
  • hitman1028
    jó,hogy nem pluszt kap aki nyugativá válik
    ez egy ilyen játék ,a keleti rosszabb mint a nyugati
    átlehet alakitani persze,csak akkor már nem ugyanaz a játék lesz
    ez is benne egy kihívás ,hogy a keletit nyugativá kell tenni,mert a nyugati mindig jobb
  • pocoksari
    ne torj meg...10 revolt ruskertert is siman megeri, szoval akinek nem kell az ne valtson
    hatarozottnak kell lenni es nem ugy alakitani ahogy masok szeretnek (pl. en azt kerem, hogy ne legyen malusz), de en mondjuk alapbol nem ertek egyet az ilyen jellegu modolassal
  • Joker307
    Jobb lenne 2-4 ?
  • Timakrisz
    Kicsit durvának tartom a revolt risket.... főleg ekkorát
  • Joker307
    Csináltam egy desicion-t ami elérhető minden nyugatizálodott országnak, a lényege hogy ezzel megkaphatod a nyugati egységeket
  • Timakrisz
    ŐŐő ez mi is akar lenni?
  • Joker307
    Ez nagyon király. Nem tudtam hogy át lehet a mentést hozni. Király!
  • pocoksari
    youtube
    főmenüben export, amit készít azt berakod a mod mappában és az eu4 indításakor a mod fülön bepipálod
  • Joker307
    Azt h lehet, program segitségével v csak átlehet simán másolni?
  • pocoksari
    importálhattok ck2-ből is térképet, ami azért mégiscsak más
  • Joker307
    Én egy jól kidolgozott Game of Throne-nal játszanék szívesen. Régen meg is akartam csinálni de a map készítés túlságosan pöcsölős, elment tőle a kedvem.
  • hitman1028
    http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=284344558&searchtext=
    http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=250681012
    két érdekes mod 1.7-hez,azoknak akik unják már a megszokott államokkal játszani
  • Joker307
    *A modifier 10 évig hat.
  • Joker307
    Csináltam egy disicion-t a western egységekhez. Próbáltam igazságos lenni és reálisan megközelíteni hogy mivel járna egy ilyen lépés.

• Lysandus
    Hát, van rá egy mód. Olyan tartományban lehet, amelyre van core-ja egy nyugati egységekkel rendelkező országnak (természetesen neked is core-od kell, hogy legyen rajta, hogy tudj toborozni). Ott megjelennek az ő egységei is. Csak utána ésszel kell upgradelni az egységeket, nehogy a jó kis reformált terció valami keleti gyalogsággá változzon.
  • pocoksari
    ez kimaradt:
    a sorrend a következő:
    1. world conquest
    2. world domination
    3. minden egyéb

tehát attól, hogy kb. ugyanannyi pontod van a végén még nem jelenti azt, hogy a végeredmény is hasonló...

az én játékom admin és military pontokban erős, a dipóra az első 100évben nagyon kevés pontot szoktam kapni (ezért nem is leszek nagyon közel a max. pontszámhoz), de még utánna is többször elveszítem a dipó első helyet...el is mondom miért...
    a dipó pontból a kereskedő kicsi gépek (pl. hansa) sokat kapnak a kereskedelmi hatékonyságra és van nekik nagy szövijük, ez a két tétel önmagában annyi, hogy nekem limit felett kellene flottát tartanom, ami katonailag szükségtelen és gazdaságilag megterhelné az országot...mondjuk úgy, hogy mivel amúgyis kivéreztetem az országot, meg sem tudnám oldani, mástól meg nem vonom el a pénzt
  • pocoksari
    az egységek nélkül is megéri...kb. 10. szinten már biztosan tudsz váltani, tehát marad még kb. 20-20 szint, ahol a 20% málusz elvesztésével nyersz 600*0,2*3*20=7200 pontot, tehát vastagon megéri...és ezek csak a pontok voltak...de az egységeknek én is örülnék :)
  • Joker307
    Szerintem ez így teljesen felesleges lépés, western arm tradeel ugy h nem maradok le direkt majd költök el 2400 pontot azért h utána kb ugyan annyiba kerüljenek a fejlesztések.
    Nem értem miért nem kapják meg az új fajta egységeket...
  • Joker307
    De eddig is birtam a tempot, mostmeg lemaradtam mint az állat.
  • hitman1028
    az az értelme hogy nyugativá válsz,így eltűnik a 20 százalékos büntetés ,mert keletti voltál
  • Joker307
    Akkor mi értelme, lemaradtam techbe h most behozzam magam. Igy ennek semmi értelme nem volt :(
  • pocoksari
    nem kapod meg :)
  • Joker307
    Köszi, a szavazat miatt akartam vazalussá tenni, mert különben esélyem sincs.

Sikerült a westernizáció de néztem a mil technél a köv egységeket és ugyan ugy keleti egységeket sorol fel. Azt hittem ezzel megkapom a nyugati egységeket és a kinézetét is az egységeknek, bárosoknak.
  • pocoksari
    most nézem, hogy kint van az új kieg...és már 1.7-nél járunk
  • pocoksari
    1. Miért szeretnéd vazallussá tenni? Mert ugye a szavazathoz ez valószínűleg nem kell, miközben olvasztani nagyon nem érdemes őket, ráadásul ha külsőst olvasztasz,akkor velük is romlik a viszony...különben ha csak úgy bevazzallizálod őket, akkor piszkosul népszerűtlen leszel a környéken...
    Nem elég a közvetlen szövetségest nézni...mondjuk triert akarod támadni, triernek van egy nagyobb szövije mondjuk franciák, de neked a franciákra sincs claimet, viszont ha a franciák egy kisebb szövijére mondjuk pl. modena már van, akkor megtámadod modenát, modéna behívja a franciákat (is), a franciák lesznek a warleaderek (itt azért előfordulhatt, hogy pl. a császár-ausztria belép és akkor ő lesz a warleader), a francia warleaderként behívja a szövijeit, köztük triert is...megvan a hadiállapot

2. Nem
  • browing
    Warningnak sztem nincs feltétele, az AI vagy te egyszerűen eldöntöd, hogy szeretnél-e ezzel a diplomáciai lépéssel élni.
    Ugye asszem annak a lényege, hogy a "szerencsés" warningozott nemzet, nem támadjon meg senkit mert akkor háborúban fog állni azzal aki küldte.

Nálam például, a franciák az egyik legerősebb nemzet és a Holy Roman Empire tagjai, hercegségei ellenében terjeszkedett, és azt csinálta, hogy a maradékokat, piciket és nagyokat egyaránt be warningozta, hogy ne harcoljanak, ne növekedjenek, ő meg lassan de biztosan bedarálja őket.
  • Krigare90
    Üdv. Valaki estleg tudna adni egy direkt linket a legújabb extended timeline modhoz?
  • Joker307
    Ezen gondolkoztam, franciáknak volt egy jó megmuzdolása viszont amint befoglaltam békét kötött vele.
  • Lysandus
    Fogalmam sincs. Annyit találtam róla, hogy ha A warningolja B-t, akkor B már nem warningolhatja Á-t. Tehát warningold te előbb, mert akkor már nem tud! :-)

Viszont eszembe jutott, hogy volt hogy úgy tettem vazallussá a Rajnai Palotagrófot, hogy az én szövim (bajorok) üzentek hadat az ő szövijének (talán Ausztria volt?), elfoglaltam és különbékét kötöttünk. Közös határunk ebben az esetben sem volt. Tehát kereshetsz olyan szövetségest, akinek az ellensége/riválisa az ő szövetségese...
  • Joker307
    Warning mikor aktiválodik, milyen feltétel mellett?

Ausztriával, Lengyelországgal és a cshekkel vagyok határos, viszont egyikse szövetségese egy választonak se.
    Ausztriát épp most marcangolják szét miattam, vicces látvány :)
  • Lysandus
    Vagy ha garantált valakit, akire CB-d van...
  • Lysandus
    Az 1-re:

Valamelyik szövetségesükre nincs CB-d? Ha megtámadod van rá sansz, hogy belép ő is...
  • Lysandus
    10/10/10 pont az alap. A havi bevételed függvényében csökken azonban a pont száma. 15 aranyanként 1/1/1 ponttal. Tehát 15-ös havi bevételig 10/10/10/, 30-ig 9/9/9, 45-ig 8/8/8, stb. Ha van elég aranyad és tartalékosod, no meg ha persze akarsz, akkor ne max stabilitással vágj bele. A revolt risk ugyanis csökkenti a tartományi bevételeket, és így csökken a havi bevételed is. Tehát igaz, hogy lázonganak, de nő a havonta a nyugatosodásra költött pontok száma az alacsonyabb bevételek miatt, tehát gyorsabban végzel.

Én a nyugatosodás alatt vallást váltottam, és a megugró revolt risk miatt egyből havi 6/6/6-ról havi 9/9/9-re nőtt a levont monarch pontok száma. Volt még egy előnye (de ez lehet, hogy csak az indiánoknál működik), hogy az új államvallásra áttérített tartományok már nem lázongtak többé.
  • Joker307
    Tapasztalt kolléga segítségére lenne szükségem:
    1. Vazallussá akarom tenni a választó fejedelmeket de nem vagyok velük határos és egy mellettem lévő országnak sem szövetségesei. Tipp arra hh tudnám őket megtámadni?
    2. Lehet valahogy gyorsitani a nyugatiasodást? 6/6/6 pontot rak rá havonta. Ez mitöl függ?
  • Joker307
    Végre sikerült nyugatiasodást kezdenem Magyarországgal. Nagyon tartottam tőle mert nem igazán csináltam még ilyet. Főbb félelmem az volt hogy bedarál a sok lázadás (Enyém a balkán, velencéig). Megnyugottam mikor rányomtam és vissza toltam a stabilityt h nullán állnak a tartományokban a revolt. Mondjuk 90% accepted vagy magyar a lakosság és 100% katolikus maxra tolt toleranciával.
    Idötöl is tartottam de az is csak 12 év.
  • Lysandus
    Pár dolgot megint változtattak az új kiegben.
  • Lysandus
    Mondjuk tulajdonképpen az eleje volt a legnehezebb. A hard bónuszok miatt kétszer olyan nagynak kell lenni, mit az AI, hogy kábé egálban legyen vele az ember. Amikor végre megérkeztem a huronok mellé és elfoglaltam őket, addigra már a krík annyira megerősödött, hogy egyedül nem tudtam vele mit kezdeni. De sikerült az irokézeket és a cserokíkat szövibe vinni és így nagy nehezen lenyomtuk a kábé ugyanekkora krík és társai szövetséget. Mondjuk a győztesek seregeinek is körülbelül a 80 százaléka odaveszett, döntően az attrition miatt. A tartalékos létszám meg teljesen lefogyott. Tulajdonképpen amikor nem harcoltam, akkor vártam arra, hogy a manpower visszatöltődjön.

A nyugatosodás menete pedig itt az, hogy amikor megjön valamelyik európai, be kell telepedni mellé. Amikor ő is core, te is core, akkor meg lehet reformálni a kormányzatot. Feudális monarchia lesz az országból és egy csapásra feljön az európai szomszéd technológiai szintjének 80 százalékára. A csavar itt jön: innen kell kivárni azt, hogy 24 szinttel lemaradjon az ember. Mert csak 24-es különbséggel lehet tulajdonképpen nyugatosodni. Utána 5000 pontot kell összegyűjteni. Ez úgy 14-20 év. És máris a nyugati tech csoportban van az ország, csak akkor már 27-30-33 tech szinttel lemaradva az élmezőnytől. Onnan jöhet a felzárkózás. :-) Mondjuk bármi csak nem unalmas. :-)
  • Lysandus
    Iron Maiden: Run to the Hills :-)