10049
Europa Universalis IV
  • Tuvok #2277
    Tegnap ismét kezdtem egy játékot az angolokkal, még a 100 éves háború alatt lett egy utód a trónra, és bár a háborút szokás szerint elvesztettem, a Lollard heresy event csak utána jött, a Rózsák háborúja meg örökös lévén nem is jött. Szóval egész jól jöttem ki a dologból.

Fél órája megint elkezdtem egyet elölről, mert elcsesztem pár dolgot tegnap és nem is jutottam messzire, erre ma a Lollard heresy rögtön az elején jött, majd egy event, hogy -50% heir esély, erre jön a Rózsák háborúja a 100 éves háború kellős közepén... manpower 0, franciák rengetegen vannak és a fél ország lázad...
    Amúgy élvezem :) (NEM)
  • Lysandus
    Reform the goverment?

(Melyik nemzettel játszol?)
  • barnetpowa
    Mi mindig kettesen játszunk,de egyáltalán nem unalmas.
    Azt meg tudná mondani valaki hogy hogyan érhetem el azt,hogy ne legyen a nemzetem törzsi jellegű?
  • xhemperor
    aki 1es v 2esen akarja végigtolni a majd' 400évet az tényleg jobb ha inkább egyedül játszik :) ..szerintem úgy unalmas,pláne azoknak akik kis állammal vannak...
    amugy nem 4esen játszunk..az elég ritka... 3as sebességgel haladunk 95%ban...
  • xhemperor
    amikor pepecselsz akkor szolsz s levisszük 2re netán 1 re... de pause csak kivételes esetben.. a multinak pont az a lényege, hogy nem állunk meg
  • Tuvok #2272
    Én is általában 3-ason játszom, háború idején 2-es, amikor meg pepecselni kell valamivel, akkor mindig pause. És ez utóbbi miatt tartózkodok a multitól.
  • pocoksari
    3-as sebességen és ritkán 4-esen? hogy lehet úgy játszani?
    ezt halál komolyan kérdezem, diablóztok? mert kb. úgy néz ki azon a sebességen
  • xhemperor
    ma is multi ..start: 15:00 -00:30 szünetekkel
    1.szünet: 17:00-17:30

minden DLC megvan, így azok is élvezhetik, akiknek hiányzik vmelyik
  • Tuvok #2269
    Értem, köszi.
  • xhemperor
    mi stabilan 3-as sebességgel toljuk..olykor 4-es sebességen..de az ritka, mivel sokan szoktunk lenni (13< ..ma pl 21-en) és nem mindenkinek jó.

pauzálni csak nagyon végső esetben szoktak..inkább akkor levesszük 2esre a sebességet., szóval egy kellemes délután alatt majdnem 100évet lehet haladni a gameben

• Tuvok #2267
    Lehet valahova beugranék multiba, egy csendes elszigetelt szigetre, ahol senki nem fabrikál claimeket ellenem :D

A kérdésem, hogy az időgyorsítás hogy megy általában multiban ? Mert nálam az állandó pepecselgetés miatt sokkal-sokkal többet van pause-n a játék, mint amennyit megy.
  • xhemperor
    ha érdekel multiplayerezés, vegyél fel steamen ... 11-15-en szoktunk jókat játszani
    steam: xemperor

ma délután is lesz party 14:00-tól éjfélig.. szünetekben is lehet csatlakozni
  • Solten
    :D
  • Timakrisz
    Na bocsi, de ezt nem tudom kihagyni :)

• hupe04
    Sziasztok! EU4-re és Victoria2-re keresek stabil, megbízható, komoly player-eket. Gyere bátran, jófejek vagyunk ;) jó játékosok előnyben.
    skype nevem: petiii.94 (4 játékosunk már van :)
  • Cottonysum
    Én is cdgalaxis-on vettem anno 2400-ért:)
  • Cottonysum
    Csátok,aki szeretne majd multizni,az nyugodtan felvehet steam-en:) FacetedEye néven vagyok elérhető
  • Timakrisz
    Na toltam még 1.6 osat Burgundyával (hard (illetve van folyamatban egy portugal).
    Amit még mindig nem értek, az a kereskedelem, hogyan érdemes beállítani a kereskedőt, érdemes e dipó pontos buildingeket akereskedelmi utak mellé felhúzni, mennyi hajót érdemes patroloztatni a tengeri útvonalon?
    Ettől független nem lett rossz, csak megint szétvazallusoztam magam (viszont kezdek rájönni, hogyan lehet PU-t csinálni, sikerült is 3-at: lengyen, portugál, litván).
    Burgundy Hard 1.6
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2014.08.13. 20:36:33
  • Tuvok #2259
    Ez nem létező állammá, megfigyelővé tesz. A felvételt neked kell elkészítened külső programmal.
  • xhemperor
    ez lázadóvá tesz..nem látok semmi felvételt...
  • Lysandus
    Íme:

EU IV kereskedelem
  • zotyesz18HUN
    Valaki elmagyarázná a trade rendszert? Vagy linket róla küldeni tudna hogy pontosan mi hogy van? A kalózkodás részét is meg minden ami oda tartozik . :) köszi
  • HUmanHunter
    én 2400 ért vettem most meg igaz steam kulcsot.
  • zotyesz18HUN
    Ja :D
    Lehet én vittem el az utolsót :D
  • jocika
    Az EU4-et? Dobozosan is árulták/árulják; februárban vettem az előrendelői dobozost a galaxisban 3k-ért. Akkor be is írtam, hogy ennyiért baráti. A bejegyzés száma: #1294.
    Amíg el nem fogyott, addig folyamatosan volt a galaxis honlapján.
  • Tuvok #2252
    Konzolba beírod, hogy observe, felteszed max gyorsításra, elindítod a felvételt, unpause, és hátradőlsz.
  • xhemperor
    tudja valaki, hogyan lehet timelapse videót készíteni az országok határainak változásáról a játékban?
  • Solten
    Meg par un. viragboltban :)
  • zotyesz18HUN
    Nem csak a steamen árulják :D
  • Solten
    Erdekes mert csak a Steamen aruljak (aka dobozos verzio nem letezik).
  • zotyesz18HUN
    mármint tegnap előtt láttam meg h fenn van
  • zotyesz18HUN
    bocs... tegnapelőtt rakták fel.. ma már írtam is volna ide :(
  • Lysandus
    +1!
  • Timakrisz
    Mondjuk legközelebb ilyenkor azt is postolhatnád, hogy hol vetted... :P
  • zotyesz18HUN
    LOOL
    Már le is vették.... -.-"...
    Hát bocsi... Dobozos verzió volt pedig..
  • Joker307
    Hol vetted 3k- ért?
  • barnetpowa
    Szeva.Mi szoktuk tolni páran a multit,ha gondolod vegyél fel ismerősnek steamen.Nevem: tome19930320
  • zotyesz18HUN
    Most vettem 3 ezerért.... nagyon olcsó volt :D Azért vettem meg én is
  • Joker307
    Sajnos nekem még nincs meg bár régóta fontolgatom de mindennel együtt Mocskos drága :(
  • zotyesz18HUN
    Hali!
    Most vettem meg a játékot,eddig torrentes változaton játszottam.
    Valaki akar multizni?