Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
@GOAAL: A modern Európára érted? 😄 Azt csak sima modolással. A Clausewitz Scenario Editort használtam, és hozzáadtam pár országot, pl. Szlovákiát, Szlovéniát. Szeretnék belõle egy nagyobb modot kerekíteni, csak most küzdök az eventekkel, mert soha nem találják meg a rájuk vonatkozó hivatkozást a localisation-fájlok között.
Közeleg a tél. Bizony.
Ha egy ország perszonálunióban van alattad, akkor úgy viselkedik, mint egy sima vazallus, viszont ötven év után az uralkodód halálakor van egy kis esély rá, hogy megöröklöd az országot. Ez azt jelenti, hogy megkapod az összes területét, és ha jól tudom, core-t is kapsz mindegyikre.
Közeleg a tél. Bizony.
Timurids népet választottam, bonust playerre mert mégiscsak kezdõ vagyok, lucky nations ki.
Delhit elfoglalva Mughals névre átkeresztelve kezdõdött az igazi hódítás.
1820-as befejezéskor, a legnagyobb bevétellel, 2. legnagyobb sereggel (hajóm egy sem volt a játék során), 2. legnagyobb országgal, és összességében a 3. helyen végeztem.
Jó ez a játék😊)
Egy helyzetjelentés 1737-es mentés szerinti állapot:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Melyik nemzetet ajánlanátok a következõnek? Melyik az amelyik abszolút élvezhetõ, de még nem vért izzadó?😊
Egyébként a tartományokat tényleg nem lehet kivenni a HRE-bõl, vagy csak én nem találom?
Én több helyen azt olvastam hogy kedvedre állítgathatod a térképet, meg egy csomó mindent átállíthatsz ha úgy van kedved. Ezt hol tudom megtenni? ( Vagy csak félreértettem valamit? )
Egyébként szerintem klassz játék, csak síkhülyének érzem magam, pedig hatalmas spíler voltam az elõzõben.
Elõre is köszi a segítséget!
Nem tudom megvédeni a vazallusomat a saját háborújában. It makes no sense, ahogy a mûvelt francia mondaná.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
a portugálokat csak akkor hívtam be mikor már több katonám volt, mint a franciknak...jöhet a többi...burgundi már koaliciót alapított ellenem, de õket hagyom, mert úgyis megkapom a felét
A 3-ban ha bekebeleztél egy nemzetet, akkor szabadon tudtad engedni, mint vazallust.
A 4-ben hogy lehet?
Ja és egy kis 'apró' hiba: a Nagy-Tavak vidékén az egyik kolonizálás alatt lévõ tartományomban gyapot lett a termelni való cucc... 😄
Így most a Franciák jelentik a nagy gondot, de mivel már korában rival-ok voltunk, sikerült kasztíliai-angol szövetségbe lépnem.
Ezt így ennyiért kiadni, elég nagy pofátlanság.
Ráadásul pont hogy még komplexebbé kelett volna fejleszteni nem egyszerübbé.
Amit a ck2-nél mûvel a kiadó az szerintem egy fokkal nem jobb mint a agyon szidott acti,ea páros dolgai.
de már a victoria 2-nél is a dlc-k egy mezei updateknek felenek meg és nem olyan plussz tartalomnak amit 20 euróókért kéne árulni.
Lehet nem ártana már nekik egy konkurens, hogy picit összekapják magukat és ne ugyan azt adják ki új számozással.
(+ kezdjük ott, hogy a korábban tárgyalt dologról, miszerint már rég össze kelett volna már vonni a sorozatok és nem külön folytatgatni õket)
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1
Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1
Amúgy kezdek ráérezni hogy akármi nehézség van a játékban az elhalványul az elsõ 100 év után. Tehát akármivel vagy ne számíts maradandó világmegváltásra 100 éven belül.
Próbálta valaki az 1700 as években kezdeni? Nagyon más.
Ajánlom egy mod topik létrehozását. Ugyanis nem találtam még magyar nyelvût.
Viel Feind, viel Ehr! - Crusader Kings II magyarítás: http://paradoxfan.blogspot.hu/2014/04/crusader-kings-ii-magyaritas-08e.html
Hivatalos fórumon van egy topik a kereskedelem "broken"-"exploit" dolgaira, páran 6000körüli bevételt hoztak össze tradebõl (havonta) 😄