Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Granada 3 megyéjét letaroltam. a csapataik 0n és a városaik is 0n állnak.
A térképen sárgával jelölõdik zöld vonalakkal áthúzva.
Itt mit kellene tenni, az enyém legyen a területük. Remélem nem kell 20-50évet várni 😄
Általánosan: nagy területû országot soha nem fogsz megszállni, csak kicsit, ami viszonylag közel is áll hozzád. Nagyobb országoknál érdemes a trón követelésre ráállni. Itt royal marriage esetén lehet bejelenteni az igényt a trónra. Ilyenkor claim throne okra hivatkozva lehet háborút indítani, és befoglalni a fõvárosát (vagy az egészet?), majd békét kérve personal unioba kerülhetsz az országgal. Ekkor bár közös az uralkodó, a kormányzás már nem, viszonylagos függetlenségben marad. Háborúba szó nélkül követ téged, és bizony erõs segítség, fõleg ha kicsit fel is táplálod pénzzel, esetleg területekkel a tiédbõl. Bizonyos idõ után (50 év?), kezdheted el beolvasztani (ha addig nem lázad fel és függetleníti magát). Az megint kb 10-20 évig eltart.
Szóval nem egyszerû folyamat 😊 De hát régen sem zajlott le egy-egy háború pár évnél rövidebb idõ alatt. Szokj hozzá a lassúsághoz, itt mindenhez idõ kell.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
És hogy lehet egy államot teljesen elfoglalni?
Pl Aragónia van vagy 5-6 területe ilyenkor az összes területet meg kell szállni? Volt egy video fent ahol csak arra a pár területre majd 3,5 évig támadott a srác. Az nagyon soknak tûnik.
Sereg összevonás: egy területen és mindegyik kijelölve legyen, majd a csapat képernyõn a jobb felsõ sarokba valamelyik pici ikon (utolsó elõtti körül).
Bár az alapokat átrágtam, tutorial stb de még a seregeket se tudom összevonni. Legyártottam különbözõ városokban lovasságot és szerettem volna összevonni egy vezetõ alá de nem sikerült.
Lesznek még itt problémák 😄
De gondolom Spanyolokkal mérföldekkel könnyebb, nem tudom ott mennyit lehet tanulni a harcokból. Nálam eljött az az idõ, hogy területbe jó voltam, szövetségeseim, PU-im megvédtek ha nagy baj volt, a gazdaság és a vallási rendszerem viszont romokba, nem is tudtam rendesen tovább harcolni. Onnan jött az ország fejlesztés tanulása 😊
Azt még mindig alig ismerem a játék mechanika felét 😊 Most gyakorolgatom a gyarmatosítást.
A Spanyolokat választottam vagyis Kasztiliát 😄 és Granada valamint Aragónia piszkálja a csõröm. Elég lesz osztozni az Ibériai félszigeten a Portugálokkal. Vagy az elején nem feltétlen kellene harcolgatni? 😄
Addig meg lehet gyakorolni. A szárazföldet a Litvánokkal játszottam. Tenger hatalmat még nem próbáltam, most az írekkel próbálok meglépni az õshazából 😊
Úgy tudom a 3ban már van Magyar nyelvezet ergo lehet, hogy jobban áttekinthetõ a játék. Vagy nem számít túl sokat?
Amíg nem érzek rá ne alázzanak szét az ellenfelek 😄
És ha már játékcélról beszélünk akkor tengerentúli gyarmatok és erõs prosperáló kereskedelem.
az osztrák sem túl nehéz ám 😊
attól függ mi a célod
Nagyon érdekesnek tûnt amit írtatok.
Totál újoncként melyik országot ajánlanátok kezdésnek?
Az Angolokat vagy a Spanyolokat? Ahogy néztem a Magyarok eléggé strapásak oda már kell biztos komolyabb játékismeret 😄
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Rajta állok a területen, ami ellenséges, de nem indul siege...
Csak az europai részen van ez, gyarmatokon szépen el tudom foglalni a területeit, de europában nem történik semmi.
Morál rendben van.
Sõt akivel harcolok behívott egy másik államot a háborúba, és annak már a katonáit sem tudom megtámadni.
Egyszerûen úgy viselkedik mintha nem lennék háborúba pedig azt írja a játék mindenhol, hogy háborúban állunk
Ezt vajon mi lehet?
1. Én csak akkor indítok rohamot mikor már elég nagy % esély van rá hogy megadják magukat,mert ilyenkor a morál jobban csökken nekik.
2. Csak csatlakozni tudnak önszántukból ha jól tudom
3. Külön hadjáratot kell indítanod
1. Az ostrom mégis hogy zajlik? Látom hogy van egy csomó dolog, meg hogy körönként dob valamit a gép, de hogy ez most mi vagy hova megy az teljesen zavaros. Ez valaki el tudná magyarázni?
2. Csináltam egy koalíciót a törökök ellen, ide hogy lehet országokat behívni? Mert nem nagyon találtam ilyen opciót.
3. Ha egy ország harcol egy másikkal akkor én abba a háborúba hogyan tudok beszállni? l. ha a lengyelek háborúznak a törökökkel akkor én be tudok lépni a polákok oldalán vagy külön nekem is hadat kel üzenni a töröknek?
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
Az én google fordítós üzeneteimre nem kapok választ
Amit eddig modoltam az mind EU3 as tapasztalataim alapján tettem.
De ha valaki talál valamit vagy tud valamit az sikitson!
Keresnék valakit aki jobb angolból mint én és segítene megfejteni hogy mit, s hogyan kell.
Elõre is kösszi
Valaki csak jobban ért hozzá mint én. Már megtaláltam pár helyen de saját népcsoportot még nem tudtam létrehozni. Gondoltam addig átírom finnugorra a poén kedvéért de valahol még kell módolni mert ha a commonculture 0_cultures fileben felülírom akkor a játékban nem történik semmi. Tehát máshol is át kell írni.
Valakinek ötlete vagy megoldása?
DokumentumokParadox InteractiveEuropa Universalis IVsave games
egyébként meg ne nézegesd, és akkor nem látod 😊
vagy mire gondolsz?
Moghulok
Ez a nyugati slav... nem is tudom...
Birodalmat ettõl sokkal bonyolultabb csinálni ha egyáltalán lehetséges de a hivatalos fórumon ha megkérdezed biztos jobban tudnak segíteni.
Próbálkoztam vele de kifagy a játék.De próbálkozom vallás és népcsoport létrehozásával is egyenlõre sikertelenül.
Mondjuk a balkán és kárpátmedence területeket felhúztam franciaország és anglia szintre.
Valamint érdekelne hogyan lehet új birodalmat csinálni(mint pl a Német római birodalom)
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,